Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Σε ποιο κιτ αναφέρεσαι; Πως το μετράς; Το καλύτερο της PATRIOT είναι 4400 c19-19/1.45V. Μέτριο bin με το δυνατό του στοιχείο, να είναι συνήθως η πολύ χαμηλή τιμή του. Ενδεικτικά η Gskill έχει 4400c18-19/1.40V.

Το binning της κάθε εταιρίας διαφέρει.

Τα 4400C19 της Patriot είναι μια χαρά, άντε να είναι ελάχιστα χειρότερα από αυτά που αναφέρεις.

Ο buildzoid με 1.5V τα έχει 4266C16 και 3800C14 σε 4x8 configuration.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Τα 4400C19 της Patriot είναι μια χαρά, άντε να είναι ελάχιστα χειρότερα από αυτά που αναφέρεις.

Δεν το γνωρίζω, πρέπει να αγοράσω και τα 2, να τα συγκρίνω και βέβαια τα συμπεράσματα μου θα αφορούν τα συγκεκριμένα δείγματα που θα έχω.

Πριν τα αγοράσω, ο μοναδικός τρόπος που γνωρίζω, είναι η σύγκριση xmp συχνότητας, tcl και voltage για να βγάλω ένα κάπως ασφαλές συμπέρασμα για το binning.

1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Ας πούμε γνωρίζω ότι η Corsair αφήνει λάσκα συνήθως στα b-die της τα trcd και το κάνει για θέματα που έχουν να κάνουν με το compatibility και όχι γιατί είναι κακά bins.

Κάτι άλλο όμως δε γνωρίζω. Στις Patriot πως βλέπεις το binning αν όχι απ το xmp;  Από αναφορές overclocking; (Είναι τόσες πολλές οι μεταβλητές που δύσκολα νομίζω βγάζεις συμπέρασμα από αναφορές).

• Like 1

3 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Εμείς με τα Intel πέρα από stability έχουμε και προβλήματα με τη θερμότητα. Δεν μπορώ να τρέχω 5.2-5.3 all core το καλοκαίρι με 18αρι AC. Βράζει το δωμάτιο, έχω και 2 PC. Στοκ προς το παρόν μέχρι το Σεπτέμβριο

Είναι θερμάστρα τελικά; 😉

3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Είναι θερμάστρα τελικά; 😉

Overclocked στα 5.2 - 5.3ghz εννοείται. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Για stock μίλαγα με τα plimits (ή και χωρίς). Φαντάζομαι και οι 3900x / 3950x θερμάστρες θα είναι σε σχέση με τον 8700k που είχα πριν. Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε κατανάλωση στο bench που ανέβηκε με τον 3900x στα 4.5 ghz. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Ο buildzoid με 1.5V τα έχει 4266C16 και 3800C14 σε 4x8 configuration.

τα timings του buildzoid ειναι λιγο χαλι ,εχει σπαταλησει περισσοτερη ταση για να κατεβασει timings που θα του δωσουν χειροτερα νουμερα. Επισης τα timings αυτα ενα κιτ 3600c15 τα εχει με πολυ λιγοτερη ταση οποτε το binning τους δεν το λες και καλο

• Like 1

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τα timings του buildzoid ειναι λιγο χαλι ,εχει σπαταλησει περισσοτερη ταση για να κατεβασει timings που θα του δωσουν χειροτερα νουμερα. Επισης τα timings αυτα ενα κιτ 3600c15 τα εχει με πολυ λιγοτερη ταση οποτε το binning τους δεν το λες και καλο

Σε 4x8 όμως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Σε 4x8 όμως?

Και εγώ είχα 4x8 με διαφορετικά κιόλας κιτ μεταξύ τους δεν δυσκολεύτηκα να τα βάλω να παίξουν 3800c14, επίσης το 3800c14 από το 3800c15 απέχει περίπου 0.05v και σου δίνει απόδοση 0.1ns κάτω πράγμα που δεν έχει καμία ουσία (στα Ρύζια τουλάχιστον που είναι δοκιμασμενο)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ των δυο i9 10900 - i7 10700 αξίζει η διαφορά των 170€ ; Προορίζονται για το final cut pro x. Δεν βρίσκω benchmarks παρά μόνο της σειράς Κ.

Έχω την εντύπωση ότι ο 10900 είναι ένας πετσοκομμένος επεξεργαστής (10core) και δεν θα είναι λειτουργικά το ίδιο όπως ένας 8core ή 16core ή κάνω λάθος ;

Επεξ/σία από nick0lis

1 ώρα πριν, nick0lis είπε

Μεταξύ των δυο i9 10900 - i7 10700 αξίζει η διαφορά των 170€ ; Προορίζονται για το final cut pro x. Δεν βρίσκω benchmarks παρά μόνο της σειράς Κ.

Έχω την εντύπωση ότι ο 10900 είναι ένας πετσοκομμένος επεξεργαστής (10core) και δεν θα είναι λειτουργικά το ίδιο όπως ένας 8core ή 16core ή κάνω λάθος ;

Όχι, ο 8 πυρηνος είναι κομμένος 10αρις.

• Like 2

5 λεπτά πριν, spokaria είπε

ερωτηση; υπαρχει άνθρωπος που γνωρίζει από αρχιτεκτονική cpu και βάζει ακόμα επεξεργαστή ιντελλ;

Ναι, όποιος θέλει stp και Latency. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...