Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Apex + babis σκληρός συνδυασμός

cpuz 38ns.jpg

Πολυ καλα νουμερα comet...Ωραιος..... Αργότερα θα πεσουν πιεσεις για καλυτερα daily σε Ραμ και σε cpu.... Δεν υπάρχει χρόνος προς το παρων..... 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Πολυ καλα νουμερα comet...Ωραιος..... Αργότερα θα πεσουν πιεσεις για καλυτερα daily σε Ραμ και σε cpu.... Δεν υπάρχει χρόνος προς το παρων..... 

Εγώ κουράστηκα ήδη 😛 

Δεν πειράζω μνήμες δεν πειράζω τίποτα. Πιο πολύ ώρα τρέχει tmu5 τον τελευταίο καιρό το PC παρά το χρησιμοποιώ. 

Ντάξει το latency μου πάντως είναι πλασματικό. Είχα όρεξη και ξύλωσα το icue τελείως, κέρδισα 0.5-0.7 ns. Αλλιώς κάπου 38.5 είμαι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Εγώ κουράστηκα ήδη 😛 

Δεν πειράζω μνήμες δεν πειράζω τίποτα. Πιο πολύ ώρα τρέχει tmu5 τον τελευταίο καιρό το PC παρά το χρησιμοποιώ. 

Ντάξει το latency μου πάντως είναι πλασματικό. Είχα όρεξη και ξύλωσα το icue τελείως, κέρδισα 0.5-0.7 ns. Αλλιώς κάπου 38.5 είμαι.

Μην το πολυ ψάχνεις.... Όσο το κοίταξα στην αρχή... Ζ390 με 9900Κ με Ζ490 με 10900Κ είναι αργά σε latency  (στο Ζ490) στα ίδια ρολόγια cpu και ίδια ram timming έως και 2ns...ειδαλλως θα παιζαμε έως και 35ρι χαλαρά.... Αλλά στο bandwidth υπάρχει αισθητό κέρδος 2000-3000 στο Ζ490....... Πιθανόν να βελτιωθεί η κατάσταση στο latency με νεότερα bios στον 10900Κ...... 

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Μην το πολυ ψάχνεις.... Όσο το κοίταξα στην αρχή... Ζ390 με 9900Κ με Ζ490 με 10900Κ είναι αργά σε latency  (στο Ζ490) στα ίδια ρολόγια cpu και ίδια ram timming έως και 2ns...ειδαλλως θα παιζαμε έως και 35ρι χαλαρά.... Αλλά στο bandwidth υπάρχει αισθητό κέρδος 2000-3000 ........ Πιθανόν να βελτιωθεί η κατάσταση στο latency με νεότερα bios...... 

Nαι δεν είναι τα bios, είναι λόγω μεγαλύτερου latency του ring bus, αφού έχεις παραπάνω πυρήνες. 

Παντώς εγώ σε σχέση με την g7 που είχα κέρδισα σε όλα, και 7-8k πάνω είμαι σε bandwidth και 2ns κάτω σε latency. Win win :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Nαι δεν είναι τα bios, είναι λόγω μεγαλύτερου latency του ring bus, αφού έχεις παραπάνω πυρήνες. 

Παντώς εγώ σε σχέση με την g7 που είχα κέρδισα σε όλα, και 7-8k πάνω είμαι σε bandwidth και 2ns κάτω σε latency. Win win :P 

Από 8700Κ σε 9900Κ που είχαμε αυξηση πυρηνων πήραμε και 0.5 έως 1ns στα ίδια ρολόγια σε latency..... Όποτε πιστεύω υπάρχουν περιθωρια βελτίωσης και στον 10900Κ....Τωρα σε σχέση με τον 9900Κ σε bandwidth κέρδισα τρομερά σε bandwidth και σε latency έχασα σχετικά λίγο... Τώρα σε gaming απόδοση το όφελος από το αυξημένο bandwidth εξανεμισε την μικρή χασουρα του bandwidth και υπάρχει αυξημένη gaming απόδοση στον 10900Κ...... 

Επεξ/σία από BabisTs

Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Από 8700Κ σε 9900Κ που είχαμε αυξηση πυρηνων πήραμε και 0.5 έως 1ns στα ίδια ρολόγια σε latency..... Όποτε πιστεύω υπάρχουν περιθωρια βελτίωσης και στον 10900Κ....Τωρα σε σχέση με τον 9900Κ σε bandwidth κέρδισα τρομερά σε bandwidth και σε latency έχασα σχετικά λίγο... Τώρα σε gaming απόδοση το όφελος από το αυξημένο bandwidth εξανεμισε την μικρή χάσουμε του bandwidth και υπάρχει αυξημένη gaming απόδοση....... 

Nαι ρε συ αλλα ο 9900 είχε καλύτερο IMC, οπότε το κέρδος σε latency φαντάζομαι το πήρες από το επιπλέον  σφίξιμο. Στον 10900k και copy paste όλα τα timings να κάνεις φαντάζομαι θα έχεις παραπάνω latency. Τέσπα, ψυρίζουμε ανούσιες διαφορές νοίζω, εφόσον είσαι κάτω από 40ns έχεις πάρει το 99%. Τα υπόλοιπα είναι διαφορές ανάξιες λόγου. Εσύ είδικα το έχεις τερματίσει και σε bandwidth. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Nαι ρε συ αλλα ο 9900 είχε καλύτερο IMC, οπότε το κέρδος σε latency φαντάζομαι το πήρες από το επιπλέον  σφίξιμο. Στον 10900k και copy paste όλα τα timings να κάνεις φαντάζομαι θα έχεις παραπάνω latency. Τέσπα, ψυρίζουμε ανούσιες διαφορές νοίζω, εφόσον είσαι κάτω από 40ns έχεις πάρει το 99%. Τα υπόλοιπα είναι διαφορές ανάξιες λόγου. Εσύ είδικα το έχεις τερματίσει και σε bandwidth. 

Ο 10900Κ έχει ασυζητητί καλυτερο imc από τον 9900Κ....και σου μιλάω εχοντας δει αρκετούς 9900Κ....

Θα ήθελα την γνώμη σας μεταξύ των δυο ι9900 και ι10700, σκέφτομαι υλοποίηση σε χακιντος χωρίς overclock.

Η τιμή του 9900 ειναι πιο ακριβή μη γνωρίζοντας τον λόγο. Νομιζω το ζ490 ειναι λιγο καλύτερο απο το ζ390 ή κάνω λάθος ;

12 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Θα ήθελα την γνώμη σας μεταξύ των δυο ι9900 και ι10700, σκέφτομαι υλοποίηση σε χακιντος χωρίς overclock.

Η τιμή του 9900 ειναι πιο ακριβή μη γνωρίζοντας τον λόγο. Νομιζω το ζ490 ειναι λιγο καλύτερο απο το ζ390 ή κάνω λάθος ;

Εννοείται 10700k με z490..Πιο φτηνά, καλύτερα temps..

Ο 9900k είναι i9 παλιότερος γι αυτό κ η τιμη του..

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Αν μιλάς για καινουργια και δε χωρίς oc και τα δυο set,τοτε ασυζητητί 10700...

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...