Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Tίποτα ρε, και 0 να έχει τι σε νοιάζει, 5.2 με 1.26 λέμε. Τέλος.

Να τον χαρείς μαν

Thanx!

6 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Απλά μη δοκιμάσεις prime small fft. Πάλι θα εκπλαγείς, αλλά από την ανάποδη :P 

prime δεν δοκιμάζω ποτέ.....ibt και occt μόνο.......

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Aναμεσα σε 

Gigabyte Z490 aorus pro AX

και Asus rog strix Z490-E gaming ποια θα προτινατε?

Αν υπαρχει κατι καλυτερο στην ιδια τιμη μπορειτε να μου πειτε. Ανεφερα τις παραπανω γιατι μπορω να τις βρω πιο ευκολα.

2 λεπτά πριν, atsddd είπε

Aναμεσα σε 

Gigabyte Z490 aorus pro AX

και Asus rog strix Z490-E gaming ποια θα προτινατε?

Αν υπαρχει κατι καλυτερο στην ιδια τιμη μπορειτε να μου πειτε. Ανεφερα τις παραπανω γιατι μπορω να τις βρω πιο ευκολα.

Ζ490 unify. Αλλά εξαρτάται τι θές. Προσωπικά δεν θα έδινα τόσα χρήματα για καμία από τις 2. Αν θες να κλοκάρις στα άκρα CPU + μνήμες δώσε λίγο παραπάνω και πήγαινε για την unify. Αν δεν σε ενδιαφέρει το OC τότε πήγαινε σε κάτι φτηνότερο. Tην E gaming την βλέπω στα 300€ 😮 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Ζ490 unify. Αλλά εξαρτάται τι θές. Προσωπικά δεν θα έδινα τόσα χρήματα για καμία από τις 2. Αν θες να κλοκάρις στα άκρα CPU + μνήμες δώσε λίγο παραπάνω και πήγαινε για την unify. Αν δεν σε ενδιαφέρει το OC τότε πήγαινε σε κάτι φτηνότερο. Tην E gaming την βλέπω στα 300€ 😮 

Thx για την προταση σου. Θα κοιταξω και τη συγκεκριμενη.

Οσο για το overclocking δεν ασχολουμαι καθολου. Απλα κατι ευκολο στο στησιμο θελω ωστε εφοσον βαλω τον 10900k,  να μπορει να πιασει τα 5,2 , 5,3 στο turbo του, xωρις να τηγανιζω αυγα στο μηχανημα (AIO H100i pro).

Oπως ειχα πει και σε προηγουμενο ποστ, αν παω σε asus, θ αφησω το AI να κανει τα βασικα κι εγω μπορω να παιξω λιγο με το voltage αλλα μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου.

Επεξ/σία από atsddd

Στις 18/6/2020 στις 1:21 ΜΜ, atsddd είπε

Για premiere εχουν συγκριτικα εδω

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CPU-performance-Intel-Core-X-10000-vs-AMD-Threadripper-3rd-Gen-1629/

Αλλα δεν εχουν δοκιμασει ακομα τον 10900κ και 10700k απ οτι ειχα δει.

Οσον αφορα το rendering/export και του premiere και του after, ας μην το αναφερω καλυτερα το τι κανουν ειδικα στην cc2020, γιατι θα με μπλοκαρουν και θα μαι και offtopic:p

Εχουν χαλασει κι αυτα που δουλευαν ηδη καλα σε προηγουμενες εκδοσεις.

Για Motherboard εχω δει πολυ καλες γνωμες για αυτη

https://www.msystems.gr/motherboards/asus-rog-strix-z490-e-gaming-90mb12p0-m0eay0

οσον αφορα ιντελ.

Για amd δεν εχω κοιταξει ακομα οποτε αν υπαρχει καποια προτινομενη, περιμενω προτασεις.

Αν και οπως το βλεπω προς ιντελ θα κινηθω κατα 70%. (λογο σιγουριας με τα τωρινα στανταρ)

δηλαδη εχεις το μπατζετ για 3950Χ και το ρωτας?

• Like 1

Στις 18/6/2020 στις 6:48 ΠΜ, atsddd είπε

Το hint που μπορω να δωσω για οσους δεν εχουν ασχοληθει με κατασκευη-επεξεργασια video, ειναι οτι τα περισσοτερα ghz ειναι σημαντικοτερα απ τους πολλους πυρινες.

pic_disp_php.jpg.197bf643f7dd5a89f3f986bce944bf89.jpg

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, sakis han είπε

δηλαδη εχεις το μπατζετ για 3950Χ και το ρωτας?

16 λεπτά πριν, elpenor είπε

pic_disp_php.jpg.197bf643f7dd5a89f3f986bce944bf89.jpg

Το budget ναι υπαρχει, αλλα αν επενδυσω στον 3950, τοτε παει περιπατο η 3080 που εχω σκοπο να παρω οταν βγει. Θα ειναι η το ενα η το αλλο. Και επειδη πλεον κινουμαι περισσοτερο προς 3D και gpu rendering, η καρτα ειναι πιο σημαντικη. Γι αυτο και μετα απο αρκετη σκεψη τον αφησα στην ακρη ωστε να μεινουν τα λεφτα για την καρτα.

Οσον αφορα για τα Ghz και τους πολλους πυρινες. Δικο μου λαθος που λογο βιασυνης δεν διευκρινισα καλυτερα, και πολυ σωστα με διορθωσε και ο πρωτος φιλος που ειχε απαντησει.

Ναι στο editing οι πολλοι πυρηνες ειναι σημαντικοι. Στο after effects ομως που ειναι και η κυρια δουλεια μου αυτη τη στιγμη δυστηχως οχι. 

Στο after effects για παραδειγμα ο 10900k ειναι πανω απ τον 3950x.

Βεβαια και ο 10900k στο συγκεκριμενο προγραμμα ειναι σχεδον ιδιος σε αποδοση με τον 10700K....

Off topic

Overall σε σχεση αποδοσης τιμης, (για αυτα που θελω) οτι καλυτερο ειναι ο 3900x. Αλλα εχω μια ανεξηγητη φοβια να κινηθω προς amd

Επεξ/σία από atsddd

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, atsddd είπε

Overall σε σχεση αποδοσης τιμης, (για αυτα που θελω) οτι καλυτερο ειναι ο 3900x. Αλλα εχω μια ανεξηγητη φοβια να κινηθω προς amd

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο 10900K είναι καλύτερος από τον 3900Χ για αυτό που θέλεις ακόμα και σε σχέση απόδοσης τιμής. Θα δώσεις ένα σκασμό χρήματα να πάρεις 3080ti, ένα κάρο RAM / μεγάλους NVME που είναι το πιο βασικό πράγμα στο video editing, με βάση αυτά η διαφορά τιμής 3900Χ και 10900Κ θα είναι λιγότερο από το 10% του κόστους του συστήματος σου, πιστεύω ότι για αυτό που τον θέλεις ο 10900Κ θα σου δώσει σίγουρα ένα 10% πάνω σε επιδόσεις σε σχέση με τον 3900Χ. Θα περίμενα βέβαια να βγουν τα benchmark γιατί για πολλά πράγματα ήμασταν σίγουροι αλλά...

Αν είχες βέβαια τη δυνατότητα να πας σε threadripper ή έστω 3950Χ θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...