Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Να δες αυτόν για παράδειγα

attachment.php?attachmentid=354034&d=159

κάτω από 1,54-1,56 δεν το βλέπω με τίποτα να είναι ο συγκεκριμένος σε vdimm

7 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Παίζουν με ρεύματα άνω των 1.5 στο ocn.net.

άνετα οι περισσότεροι εκεί

• Like 1
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, BabisTs είπε

κάτω από 1,54-1,56 δεν το βλέπω με τίποτα να είναι ο συγκεκριμένος σε vdimm

άνετα οι περισσότεροι εκεί

Tι έγινε με τον 10900k. Δώσε info. Επειδή είσαι λίγο τυχερός , άσε να μαντέψω. 5.3 all core στα 1,3 volts? :P 

Επεξ/σία από CometRyzen
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Tι έγινε με τον 10900k. Δώσε info. Επειδή είσαι λίγο τυχερός , άσε να μαντέψω. 5.3 all core στα 1,3 volts? :P 

Ακόμα τον 10600 εχω πανω.... Δεν έχω παραλαβει...... 

Δημοσ.

Μπα μια χαρά είναι και ο μικρός..... 36.5 latency για daily...... Δεν με χάλασε καθόλου..... Όποτε έρθει ο μεγάλος..... Κλαι μαιν...... B)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

Μπα μια χαρά είναι και ο μικρός..... 36.5 latency για daily...... Δεν με χάλασε καθόλου..... Όποτε έρθει ο μεγάλος..... Κλαι μαιν...... B)

Από έξω πήρες ή systems? Πόσο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, BabisTs είπε

Τι πραγμα? 

Toν 10900k.

Λοιπόν έβαλα την 1080ti σε νερό και έπεσε 10-12 βαθμούς η θερμοκρασία του 10900k στο gaming. Τώρα δεν ξεπερνάει τους 60 σε 3ώρο cod. Άψογος. 

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Toν 10900k.

Δεν φέρνει το msystems  τουλάχιστον ακόμα..... Από έξω είναι μέσω συγγενή μου. 

Δημοσ.

Καλημερα σας!

Ηρθε πλεον η ωρα να φτιαξω κι εγω ενα καινουριο pc, μιας και ο 4790k μετα απο τοσα χρονια, νομιζω τα εχει φαει τα ψωμακια του.

Το συστημα θα χρησιμοποιειται για video (after effects, premiere), για 3D (zbrush, cinema 4D,xparticles, real flow, octane render), καθως και για gaming.

Μιας και το 90% της χρησης θα ειναι για δουλεια στα προγραμματα που ανεφερα παραπανω, εχω καταλληξει αναμεσα σε τρεις cpu.

10900k, 10700k (που απ οτι βλεπω στα benchmarks εχει πολυ μικρη διαφορα 2-4%) για τη χρηση που το θελω, η να περασω στην αλλη πλευρα και να παω στον amd 3950x.

O 10700k μπαινει στη λιστα για εξοικονομηση χρηματων ωστε να παρω την RTX 3080 μολις βγει (για gpu rendering κυριως)

Το hint που μπορω να δωσω για οσους δεν εχουν ασχοληθει με κατασκευη-επεξεργασια video, ειναι οτι τα περισσοτερα ghz ειναι σημαντικοτερα απ τους πολλους πυρινες.

Εδω θα ηθελα τα φωτα σας. 

Ποιον απ τους τρεις θα προτινατε και με ποια Motherboard (η motherboard δεν θα θελα να ξεπερναει τα 350-380ευρο).

Mε overclocking δεν ασχολουμαι ωστε να κανω πειραματισμους κτλ. Οποτε θα χρησιμοποιηθει η το AI της asus, η κατι παρομοιο κι εγω αν χρειαστει ισως κατεβασω λιγο το voltage.

H AIO που εχω ειναι το corsair H100i pro RGB. Πιστευετε οτι θα καλυψει τους παραπανω επεξεργαστες?

Eυχαριστω για τις απαντησεις και αν υπαρχει καποιο πιο καταλληλο thread για τις παραπανω πληροφοριες, πειτε να μεταφερω τις ερωτησεις μου εκει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atsddd είπε

Καλημερα σας!

Ηρθε πλεον η ωρα να φτιαξω κι εγω ενα καινουριο pc, μιας και ο 4790k μετα απο τοσα χρονια, νομιζω τα εχει φαει τα ψωμακια του.

Το συστημα θα χρησιμοποιειται για video (after effects, premiere), για 3D (zbrush, cinema 4D,xparticles, real flow, octane render), καθως και για gaming.

Μιας και το 90% της χρησης θα ειναι για δουλεια στα προγραμματα που ανεφερα παραπανω, εχω καταλληξει αναμεσα σε τρεις cpu.

10900k, 10700k (που απ οτι βλεπω στα benchmarks εχει πολυ μικρη διαφορα 2-4%) για τη χρηση που το θελω, η να περασω στην αλλη πλευρα και να παω στον amd 3950x.

O 10700k μπαινει στη λιστα για εξοικονομηση χρηματων ωστε να παρω την RTX 3080 μολις βγει (για gpu rendering κυριως)

Το hint που μπορω να δωσω για οσους δεν εχουν ασχοληθει με κατασκευη-επεξεργασια video, ειναι οτι τα περισσοτερα ghz ειναι σημαντικοτερα απ τους πολλους πυρινες.

Εδω θα ηθελα τα φωτα σας. 

Ποιον απ τους τρεις θα προτινατε και με ποια Motherboard (η motherboard δεν θα θελα να ξεπερναει τα 350-380ευρο).

Mε overclocking δεν ασχολουμαι ωστε να κανω πειραματισμους κτλ. Οποτε θα χρησιμοποιηθει η το AI της asus, η κατι παρομοιο κι εγω αν χρειαστει ισως κατεβασω λιγο το voltage.

H AIO που εχω ειναι το corsair H100i pro RGB. Πιστευετε οτι θα καλυψει τους παραπανω επεξεργαστες?

Eυχαριστω για τις απαντησεις και αν υπαρχει καποιο πιο καταλληλο thread για τις παραπανω πληροφοριες, πειτε να μεταφερω τις ερωτησεις μου εκει.

Από πότε;..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Από πότε;..

Για το after effects που χρησιμοποιω και περισσοτερο απ ολα τα υπολοιπα προγραμματα, απ το 2015.

Στο premiere απο παντα:) Aν κι εκει πιο σημαντικο ειναι ο M2 παρα η cpu η gpu.
(Μπορεις να ανατρεξεις και σε συγκριτικα των επεξεργαστων στα αντιστοιχα προγραμματα για να το δεις κι εσυ)

Στο 3D απ την αλλη (σε ολα τα software), οι πολλοι πυρηνες δεν εχουν τοση σημασια αν δεν χρησιμοποιεις πλεον cpu rendering, η αν δεν κανεις πολυπλοκα simulations (που σ αυτη την περιπτωση βεβαια παμε στην μεγαλυτερη κατηγορια επεξεργαστων αρκετων χιλιαδων)

Για μερικα benchmarks εδω

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/After-Effects-CPU-performance-Intel-Core-10th-Gen-vs-AMD-Ryzen-3rd-Gen-1762/

Επεξ/σία από atsddd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το IPC να μετράει, ναι αυτό το ξέρουμε μιάς και η Adobe τα ξύνει ακόμα και δεν υποστηρίζει σωστό multi, αλλά GHz δεν το βλέπω πουθενά για Premiere τουλάχιστον. Όπως επίσης δεν έκανε τρελή διαφορά το GPU rendering* (τουλάχιστον μία γενιά πίσω που είχα δει, από ότι βλέπω πλέον υποστηρίζει και CPU rendering).

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τα benches για "budget" θα πήγαινα με 3900x και "high-end" 10900k ή 3950x.

* Εννοώ δεν χρειαζόταν να έχεις την high-end κάρτα και έκανες εξίσου καλή δουλειά και με lower μοντέλο.

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Για το IPC να μετράει, ναι αυτό το ξέρουμε μιάς και η Adobe τα ξύνει ακόμα και δεν υποστηρίζει σωστό multi, αλλά GHz δεν το βλέπω πουθενά για Premiere τουλάχιστον. Όπως επίσης δεν έκανε τρελή διαφορά το GPU rendering (τουλάχιστον μία γενιά πίσω που είχα δει, από ότι βλέπω πλέον υποστηρίζει και CPU rendering).

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τα benches για "budget" θα πήγαινα με 3900x και "high-end" 10900k ή 3950x.

Για premiere εχουν συγκριτικα εδω

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CPU-performance-Intel-Core-X-10000-vs-AMD-Threadripper-3rd-Gen-1629/

Αλλα δεν εχουν δοκιμασει ακομα τον 10900κ και 10700k απ οτι ειχα δει.

Οσον αφορα το rendering/export και του premiere και του after, ας μην το αναφερω καλυτερα το τι κανουν ειδικα στην cc2020, γιατι θα με μπλοκαρουν και θα μαι και offtopic:p

Εχουν χαλασει κι αυτα που δουλευαν ηδη καλα σε προηγουμενες εκδοσεις.

Για Motherboard εχω δει πολυ καλες γνωμες για αυτη

https://www.msystems.gr/motherboards/asus-rog-strix-z490-e-gaming-90mb12p0-m0eay0

οσον αφορα ιντελ.

Για amd δεν εχω κοιταξει ακομα οποτε αν υπαρχει καποια προτινομενη, περιμενω προτασεις.

Αν και οπως το βλεπω προς ιντελ θα κινηθω κατα 70%. (λογο σιγουριας με τα τωρινα στανταρ)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atsddd είπε

Για premiere εχουν συγκριτικα εδω

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CPU-performance-Intel-Core-X-10000-vs-AMD-Threadripper-3rd-Gen-1629/

Αλλα δεν εχουν δοκιμασει ακομα τον 10900κ και 10700k απ οτι ειχα δει.

Οσον αφορα το rendering/export και του premiere και του after, ας μην το αναφερω καλυτερα το τι κανουν ειδικα στην cc2020, γιατι θα με μπλοκαρουν και θα μαι και offtopic:p

Εχουν χαλασει κι αυτα που δουλευαν ηδη καλα σε προηγουμενες εκδοσεις.

Για Motherboard εχω δει πολυ καλες γνωμες για αυτη

https://www.msystems.gr/motherboards/asus-rog-strix-z490-e-gaming-90mb12p0-m0eay0

οσον αφορα ιντελ.

Για amd δεν εχω κοιταξει ακομα οποτε αν υπαρχει καποια προτινομενη, περιμενω προτασεις.

Αν και οπως το βλεπω προς ιντελ θα κινηθω κατα 70%. (λογο σιγουριας με τα τωρινα στανταρ)

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CPU-performance-Intel-Core-10th-Gen-vs-AMD-Ryzen-3rd-Gen-1763/

Εδώ είσαι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...