Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Lfc είπε

Θερμοσίφων δηλαδή 🤣

Άμα ο θερμοσίφων σου τραβάει 110w και βγάζει 100+ fps στο aco μέσα στην Αθήνα ναι.

Με 1.6 io και 1.5 sa bootaro 5000. Να δοκιμάσω κάνα cinebench η θα το πάρω αγκαλιά? 😋

Υγ1. Όταν μπει αγγελία, "δεν εχει γίνει ποτέ oc" 

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, EddieObscurant είπε

Ρε συ ,

1ον γιατι δεν βγάζεις screenshot? και

2ον γιατι δεν βγάζεις το watermark απο το κινητο? ΕΛΕΟΣ η μανα μου και ο πατερας μου που ναι 70 χρονων μονο το χουν !

sorry για το offtopic και το rant αλλα κάποια πράγματα με τσιγκλίζουν 😅😅😅

screenshot με τον 10900Κ πια....ο 10600 ανοίγει μόνο για tweak σε imc.......B)

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ένα 5,1 θα είμαι ευχαριστημένος + tweak σε ram.....τα παραπάνω ghz ευπρόσδεκτα είναι, αλλά είναι και θέμα silicon lottery .....αλλά οκ...έστω να πιάσω τα ρολόγια του 9900Κ και μαζί με την apex να τσιτώσει τέρμα σε ram....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Με ένα 5,1 θα είμαι ευχαριστημένος + tweak σε ram.....τα παραπάνω ghz ευπρόσδεκτα είναι, αλλά είναι και θέμα silicon lottery .....αλλά οκ...έστω να πιάσω τα ρολόγια του 9900Κ και μαζί με την apex να τσιτώσει τέρμα σε ram....

Τα 5.1 χαλάρα τα έχεις ρε, δεν είναι τίποτα. Απλά χανείς πολλές επιδόσεις σε ST. Αμα ψαχτείς με per core ή turbo offsets φτάνεις 5.4 ίσως και 5.5 για 2 έως 4 πυρήνες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, BabisTs είπε

έτρεξες tm5?

Ναι, 2 φορές. Την πρώτη έβγαλε 1 error κατέβασα το TREFI σε 32600 και έβγαλα 10 κύκλους κομπλέ. Από οτι κατάλαβα αν έχεις πολύ χαμηά TRFC το TREFI δεν το πας στο θεό :P Βέβαια έχω περάσει απαναωτά HCI και δεν είχε θέμα με το TREFI ψηλά. Dunno.

Αλλα αυτό που έτρεξα δεν είχε 0-15, ήταν 0-14. Έτρεξα του 1usmus

Ποιο ΑΙΟ έχεις? Πές μου μόνο αν βράζει σε 5.1 all core load, γιατί το δικό μου άστα να πάνε (εννοώ τα liquid temps οχι το CPU).

Eπίσης prime95 sfft βαράω 90-92 σε stock 😮 

Επεξ/σία από CometRyzen

3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Ποιο ΑΙΟ έχεις?

Arctic Liquid Freezer II 280

την παλιά έκδοση tm5 κατέβασες αλλά οκ....αφού πέρασες 10run με 14tests μέσα είσαι οκ.....είναι πιο σκληρό από το hci το tm5 για αυτό και το σφάλμα που σου πέταξε....

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Arctic Liquid Freezer II 280

την παλιά έκδοση tm5 κατέβασες αλλά οκ....αφού πέρασες 10run με 14tests μέσα είσαι οκ.....είναι πιο σκληρό από το hci το tm5 για αυτό και το σφάλμα που σου πέταξε....

Kάτι τελευταίο, τα ΤRDWR (αυτά τα 4 timings που τα βάζεις ίδια) πόσο κατεβαίνουν σε σένα? Βλέπω κόσμο στο ocnet που παίζει 9-9-9-9 , εμένα κάτω από 13 πετάει errors. Μόνο αυτά μπορώ να σφίξω πλέον αλλά δεν σφίγγονται. Βέβαια δεν ξέρω με τι ρεύματα παίζουν αυτοί στο ocnet. Να δες αυτόν για παράδειγα

attachment.php?attachmentid=354034&d=159

Επεξ/σία από CometRyzen

28 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Kάτι τελευταίο, τα ΤRDWR (αυτά τα 4 timings που τα βάζεις ίδια) πόσο κατεβαίνουν σε σένα? Βλέπω κόσμο στο ocnet που παίζει 9-9-9-9 , εμένα κάτω από 13 πετάει errors. Μόνο αυτά μπορώ να σφίξω πλέον αλλά δεν σφίγγονται. Βέβαια δεν ξέρω με τι ρεύματα παίζουν αυτοί στο ocnet. Να δες αυτόν για παράδειγα

attachment.php?attachmentid=354034&d=159

Παίζουν με ρεύματα άνω των 1.5 στο ocn.net.

Trfc πόσο έχεις στις δικές σου?

• Like 1

Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Παίζουν με ρεύματα άνω των 1.5 στο ocn.net.

Trfc πόσο έχεις στις δικές σου?

370. Λογικά σφίγγουν λίγο ακόμα αλλά στα 4400 που παίζω δεν το βλέπω για πολύ. Κυρίως τα TRDWR πρέπει να μειώσω ένα κλικ, τα άλλα νομίζω είναι  τεντωμένα.

Μόλις τώρα, CometRyzen είπε

370. Λογικά σφίγγουν λίγο ακόμα αλλά στα 4400 που παίζω δεν το βλέπω για πολύ. Κυρίως τα TRDWR πρέπει να μειώσω ένα κλικ, τα άλλα νομίζω είναι  τεντωμένα.

Καλά είσαι σε trfc στα 4400.

Ρε συ cache που παίζεις 4.7?

Δοκίμασε εάν είσαι σταθερός 4.9 θα σου ρίξει και άλλο latency

• Like 1

Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Καλά είσαι σε trfc στα 4400.

Ρε συ cache που παίζεις 4.7?

Δοκίμασε εάν είσαι σταθερός 4.9 θα σου ρίξει και άλλο latency

4.9 δεν είμαι χωρίς έξτρα ρεύματα. 5.1 / 4.8 στα 1.28 εχώ βρεί stability. Τώρα επειδή παίζω με μνήμες δεν θέλω να τα πειράζω όλα μαζί :P 

To latency πρέπει να είναι ένας συνδυασμός icue / msi! Το icue ουτε το CPU να τουρμπίσει δεν αφήνει. Ακραία πράματα. Ντάξ στα 38ns που είμαι δεν έχω παράπονο. 

Για το CPU περιμένω bios update να φτιάξουν τo per core oc, γιατί μάλλον έτσι θα παίξω. Το all core δεν το θεωρώ καλό γιατί χάνεις αρκετά ρολόγια από τους 2 - 4 πυρήνες που φτάνουν 5.3+

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Αμα ψαχτείς με per core ή turbo offsets φτάνεις 5.4 ίσως και 5.5 για 2 έως 4 πυρήνες. 

Για μένα μιλάω πάντα.....μόνο all core παίζω πάντα

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...