Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

1.4 σε SA και ΙΟ;

είσαι "εγκληματίας" γιατί εκτος του κινδύνου να πάρεις τον IMC "στο χέρι" έχεις θερμοκρασίες CPU στον θεό. Παίξε μέχρι 1.22v. και αν παίξεις με 1.18v θα έχεις πάλι αισθητή διαφορά με 1.22v

Για αυτό λέμε πρώτα CPU OC με στοκ μνήμες και μετά βλέπεις που φτάνουν οι μνήμες με συνεχόμενα TM5 test

Υπαρχει κοσμος που τρεχει 1.5. Τωρα για ποσο καιρο το τρεχει ειναι ενα ερωτημα.. Αμα τα αφησω auto σκέψου φτανει και 1.6!!! Δεν ξερω μου φαινεται παραλογο, οποιος παιρνει 4k+ μνημες και δεν βαλει manual ρευματα δηλαδη θα τους παρει στο χέρι? Ειναι δυνατον να αφηνουν οι κατασκευαστές τετοια νουμερα σε auto? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Υπαρχει κοσμος που τρεχει 1.5. Τωρα για ποσο καιρο το τρεχει ειναι ενα ερωτημα.. Αμα τα αφησω auto σκέψου φτανει και 1.6!!! Δεν ξερω μου φαινεται παραλογο, οποιος παιρνει 4k+ μνημες και δεν βαλει manual ρευματα δηλαδη θα τους παρει στο χέρι? Ειναι δυνατον να αφηνουν οι κατασκευαστές τετοια νουμερα σε auto? 

Αν στο auto φτάνει 1.6 τότε κάτι δεν πάει καλά με το BIOS του 

Κάνε μία δοκιμή με 1.22v (κατέβασε στοκ τις συχνότητες στις RAM) και τρέξε Benchmark. Λογικά θα δείς 10+ βαθμούς χαμηλότερα στην CPU)

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1

Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε

Αν στο auto φτάνει 1.6 τότε κάτι δεν πάει καλά με το BIOS του 

Τοσο πανε σε ολες τις μητρικες. Δοκιμασε και συ χωρις να πειρανεις timings να bootaris σε 4400 ας πουμε με auto ρευματα. Θα δεις απο 1.4 εως αλαχ ου ακμπαρ. Και με την gigabyte που ειχα το ιδιο εκανε

• Like 1

11 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Τοσο πανε σε ολες τις μητρικες. Δοκιμασε και συ χωρις να πειρανεις timings να bootaris σε 4400 ας πουμε με auto ρευματα. Θα δεις απο 1.4 εως αλαχ ου ακμπαρ. Και με την gigabyte που ειχα το ιδιο εκανε

Για αυτό μάλλον η υπογραφή σου λέει "(degraded)"

Δώσε εσύ 1.22v και άσε τι κάνουν οι μητρικές στο auto. 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κομετ εάν θες να παίξεις υψηλούς χρονισμους μνήμες μην ξεπεράσεις τα 1.28 sa/io γνώμη μου

Το max safe daily τα παραπάνω

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 4

4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Για αυτό μάλλον η υπογραφή σου λέει "(degraded)"

Δώσε εσύ 1.22v και άσε τι κάνουν οι μητρικές στο auto. 

Οχι για αλλο λογο το εχω βαλει το ντεγκρεντε. 

Με 1.22 και κατω δεν βλεπεις πανω απο 4k με σφιξιμο. Τα temps γενικά δεν ειναι θεμα, τα temps θα σε κόψουν αν πας για πανω απο 1.33 ρευματα στο core 

1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Κομετ εάν θες να παίξεις υψηλούς χρονισμους μνήμες μην ξεπεράσεις τα 1.28 sa/io γνώμη μου

Ναι μαν αλλα 4500 με 1.28 δεν σταμπιλαρις με τπτ. Αμα καει καηκε, θα παρουμε ροκετ λεικ 😋

2 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Οχι για αλλο λογο το εχω βαλει το ντεγκρεντε. 

Με 1.22 και κατω δεν βλεπεις πανω απο 4k με σφιξιμο. Τα temps γενικά δεν ειναι θεμα, τα temps θα σε κόψουν αν πας για πανω απο 1.33 ρευματα στο core 

Ναι μαν αλλα 4500 με 1.28 δεν σταμπιλαρις με τπτ. Αμα καει καηκε, θα παρουμε ροκετ λεικ 😋

Eαν έχεις σκοπό να παίξεις daily τόσο ψηλά ξέχνα τα νορμάλ ρεύματα και κάνε προσευχές

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Eαν έχεις σκοπό να παίξεις daily τόσο ψηλά ξέχνα τα νορμάλ ρεύματα και κάνε προσευχές

Βρήκα stability test που βγαζει error στις μνημες σε δευτερόλεπτα 😋

Cod warzone, με το που κανεις launch τρως error code που ειναι memory related.  

Παντως πολυ καλη αναβαθμιση. Το aco στην Ακρόπολη πεφτει μονο στα 75 😋 ο 8700 εγραφε mid 60s

Επεξ/σία από CometRyzen

2 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Βρήκα stability test που βγαζει error στις μνημες σε δευτερόλεπτα 😋

Cod warzone, με το που κανεις launch τρως error code που ειναι memory related.  

Παντως πολυ καλη αναβαθμιση. Το aco στην Ακρόπολη πεφτει μονο στα 75 😋 ο 8700 εγραφε mid 60s

Στην ανάλυση που παίζεις δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτο

Εκτός αν μπουκωνε τόσο πολύ από θέμα πυρήνων ο 8700

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billeiros είπε

Στην ανάλυση που παίζεις δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτο

Εκτός αν μπουκωνε τόσο πολύ από θέμα πυρήνων ο 8700

Οταν λεω ο 8700 εβγαζε τοσα εννοώ χωρις gpu μπουκαλα. Με gpu μπουκαλα ολα το ίδιο βγαζουν. 

Και τους 2 το stp τους εκοβε, δεν ξερω γιατι ειναι πιο πανω ο 10900. Ισως το σφίξιμο στις μνημες

Επεξ/σία από CometRyzen

3 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Ο μονος τροπος να κλείσουν μαζι με τα services ειναι uninstall και χειροκίνητο delete σε safe mode.... Δεν προκειται να ασχοληθω καταλαβαινεις 😋. Ισως το ΣΚ αμα εχω ορεξη. 

Παντως το read write καλα μου φαινεται, με τον 8700 ήμουνα στα 57 περιπου

Αν χάνεις απόδοση γιατί όχι?

Τα read write αφού είσαι στα 4266 για αυτό έχεις τοσο ψηλά νούμερα...αναμενόμενη η διαφορά εκεί από τον 8700Κ...Ψάξου πάντως να βελτιώσεις το latency.......

2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Τρέξε ένα ΤΜ5 για rams και μετά ένα bfv και θα σου λυθούν όλες οι απορίες για oc cpu,ram, gpu

👍

10 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Αν χάνεις απόδοση γιατί όχι?

Τα read write αφού είσαι στα 4266 για αυτό έχεις τοσο ψηλά νούμερα...αναμενόμενη η διαφορά εκεί από τον 8700Κ...Ψάξου πάντως να βελτιώσεις το latency.......

👍

Εχω δωσει 300 ευρώ για ανεμιστηρες😋

Αμα κλεισω το icue πανε στραφι

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...