Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 24/05/2020 at 18:32, BabisTs said:

Οκ δεν γνωρίζω για Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα τα ακριβή στοιχεία... Απλά τα είπα με βάση τον Πυργο.... Που είναι μια επαρχιακή πόλη.....και κανονικά έχουμε μέχρι 200ρα.....Εγω με την 100ρα προσωπικα δεν έχω θέμα... Αλλά οκ δεν κάνω και streaming που αναφέρεται..... Για τα Γιάννενα πραγματικα δεν θα το πιστευα αν δεν μου το έλεγες..... 

Πας για 10900Κ bro? 

Ειμαι λιγο οφφ τοπικ αλλά για να καταλάβεις περιμεναν λεει τη Δεη 1 χρονο, και οι μισες καμπινες και παραπανω εχουν παει πισω και ζηταν συνέχεια παράταση. Η δικη μου ηταν για Q1 2020, ρευμα μπηκε προς τέλη Μάρτη, δώσανε διαθεσιμοτητα στο site της COSMOTE, εκανα αιτηση, με εβαλαν να κοψω το Speed Booster που ειχα και να μου πουνε οτι τελικα δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα (ενω και το τηλ. κεντρο το επιβεβαιωσε πριν προχωρήσει την αίτηση) να μου πουνε να βαλω παλι Speed Booster με αυξημένο πάγιο (λολ) να στειλω μέιλ στο customer @ ote .gr να το δηλωνουν σα παράπονο / βλαβη και να με παιρνουν να μου λενε οτι δε μπορω να επιστρέψω στο προηγουμενο πακετο γιατι δε δινουν πλεον το Booster σε αυτη τη τιμη / παγιο και οτι μπορουν να μου δωσουν εκπτωση στο παγιο 1 λογαριασμου (γελάω) . Ευτυχώς λήγει το συμβόλαιο μου τον Σεπτέμβρη. :)

Ενιγουει, ναι στα Γιαννενα υπαρχει θεμα και καθυστερήσεις, και οπου υπαρχει VDSL ειναι σε προάστια της πόλης και όχι στο κέντρο. Τώρα άρχισε να ερχεται προς το κέντρο αλλα με ρυθμους χελώνας. Στη Βέροια απο οπου κατάγομαι τα δώσανε σχεδόν όλα τα KV ταυτόχρονα, καποια πηγαν για πιο μετα. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Πας για 10900Κ bro? 

Θα πάω ναι, διαθεσιμότητα whatever εδώ πάνω όμως, ειδικά στις μητρικές που με ενδιαφέρουν (22/6 φάση για Apex, άγνωστη για ACE). Μικρότερη αγορά κι από Ελλάδα, οπότε άστα βράστα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ειμαι λιγο οφφ τοπικ αλλά για να καταλάβεις περιμεναν λεει τη Δεη 1 χρονο, και οι μισες καμπινες και παραπανω εχουν παει πισω και ζηταν συνέχεια παράταση. Η δικη μου ηταν για Q1 2020, ρευμα μπηκε προς τέλη Μάρτη, δώσανε διαθεσιμοτητα στο site της COSMOTE, εκανα αιτηση, με εβαλαν να κοψω το Speed Booster που ειχα και να μου πουνε οτι τελικα δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα (ενω και το τηλ. κεντρο το επιβεβαιωσε πριν προχωρήσει την αίτηση) να μου πουνε να βαλω παλι Speed Booster με αυξημένο πάγιο (λολ) να στειλω μέιλ στο customer @ ote .gr να το δηλωνουν σα παράπονο / βλαβη και να με παιρνουν να μου λενε οτι δε μπορω να επιστρέψω στο προηγουμενο πακετο γιατι δε δινουν πλεον το Booster σε αυτη τη τιμη / παγιο και οτι μπορουν να μου δωσουν εκπτωση στο παγιο 1 λογαριασμου (γελάω) . Ευτυχώς λήγει το συμβόλαιο μου τον Σεπτέμβρη. :)

Ενιγουει, ναι στα Γιαννενα υπαρχει θεμα και καθυστερήσεις, και οπου υπαρχει VDSL ειναι σε προάστια της πόλης και όχι στο κέντρο. Τώρα άρχισε να ερχεται προς το κέντρο αλλα με ρυθμους χελώνας. Στη Βέροια απο οπου κατάγομαι τα δώσανε σχεδόν όλα τα KV ταυτόχρονα, καποια πηγαν για πιο μετα. 

Ρε συ εκτιμώ ότι στις ΗΠΑ παίζουν με Fiber συνδέσεις και όχι με Vectoring , δε ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της Ελλαδας η έρευνα για να συγκριθει. Εννοώ εκεί παίζουν σε άλλα επιπεδα "μπαλα" και μάλιστα τα πράγματα με τους παρόχους ειναι διαφορετικα οπως και οι συνδέσεις, οι τιμές γιατι υπαρχει και ποικηλια σε μικρους και μεγαλους παρόχους. Εδώ εχουμε Inalan & HCN αλλα περιορίζονται σε Αθηνα & Θες/νικη. 

Επισης ειναι κριμα ειδικα για το work from home / work @ home που προεκυψε λογω COVID επαγγελματιες να ζουν σε περιοχες και σε σημεια που να εχουν 4, 5, 6 Mbps

Καλά και στην Αττική δεν είναι το Coverage στο 100%, υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν πάνω από 4-6mbps ADSL.

OK τέλος το OT

4 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Θα πάω ναι, διαθεσιμότητα whatever εδώ πάνω όμως, ειδικά στις μητρικές που με ενδιαφέρουν (22/6 φάση για Apex, άγνωστη για ACE). Μικρότερη αγορά κι από Ελλάδα, οπότε άστα βράστα.

Από περιέργεια, γιατί θα πας στον 10900Κ ??

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Και εδώ από διαθεσιμότητα σκίζουμε στην Ελλάδα.... Apex και 10900Κ με τα κυάλια..... 

Γενικά για apex είναι αναμενόμενο...... 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Από περιέργεια, γιατί θα πας στον 10900Κ ??

Καθ'υπερβολή θα πάω, από θέμα πρακτικής χρήσης και ο 8700Κ μου είναι υπεραρκετός (φαντάσου τον άφησα Ελλάδα και την βγάζω εδώ με ένα 8565U + low tdp 1050 laptop τόσους μήνες).

Αλλά θέλω να παίξω με OC + RAM κυρίως, έχω άχτι τα 4000+, στο υπάρχον combo μόνο με CL 21+ κάνει POST με μνήμες στα 4000 πχ. Συν ότι λόγω binning του 10900Κ παίζει να χτυπήσω 5600-5700+ σε single core (για bench runs προφανώς, ε, όχι daily).

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Καθ'υπερβολή θα πάω, από θέμα πρακτικής χρήσης και ο 8700Κ μου είναι υπεραρκετός (φαντάσου τον άφησα Ελλάδα και την βγάζω εδώ με ένα 8565U + low tdp 1050 laptop τόσους μήνες).

Αλλά θέλω να παίξω με OC + RAM κυρίως, έχω άχτι τα 4000+, στο υπάρχον combo μόνο με CL 21+ κάνει POST με μνήμες στα 4000 πχ. Συν ότι λόγω binning του 10900Κ παίζει να χτυπήσω 5600-5700+ σε single core (για bench runs προφανώς, ε, όχι daily).

Άρα η gaming 7 είναι καλυτερη της 5 από θέμα memory τουλάχιστον 😜 Eίμαι stable 4000c17 αλλα με αρκετα χαλαρά tertiary. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Μπορούμε να πάμε παρακάτω;

Εννοώ να ανοίξω μια μέρα το νήμα και να μην πρέπει να σκρολλάρω από 5 σελίδες γεμάτες "έτσι, όχι γιουβέτσι και ξέρεις πόσα φουπουες βγάζω εγώ" για να βρω τα 2 νέα links σε reviews, κάποιο σχόλιο για κάποια μητρική κτλ.

Εχουμε πει εδω και καιρο ποια ειναι η λυση στην περιπτωση cpu/gpu.

Ανοιγμα ξεχωριστων θεματων αποκλειστικα για κατοχους/υποψηφιους αγοραστες,και ας ειναι λιγοι δεν εχει σημασια.

Και αν σε αυτα τα θεματα μπει κοσμος για να προκαλεσει,κατευθειαν το κουμπακι της αναφορας.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Κάποιος "επαγγελματίας" πριν ισχυρίστηκε ότι θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα καρέ/Hz και όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 1000 γιατί διάβασε κάτι από το Blurbusters που μάλλον δεν κατάλαβε καν στο σύνολό του.

spacer.png

Το blurbusters με βάση τον παραπάνω πίνακα λέει κάτι απλό. Μια οθόνη των 100Hz+strobe πετυχαίνει όσα μια οθόνη χωρίς strobe lighting στα ~480Hz!!!!!! (2,3ms persistence). Δηλαδή όσα καρέ βγάζει κατά 95% ένας 7700K/3300X σε τέτοια games. Αντίθετα από τα 100Hz στα 144HZ χωρίς strobe η διαφορά δεν είναι τόσο θεαματική.

Εσύ από την άλλη λες ότι η τεχνολογία αυτή είναι προβληματική. Τι είναι ρεαλιστικότερο όμως; Να παίζουμε στα 500καρέ με ένας Θεός ξέρει τι γραφικά; Ή να τελειοποιηθούν αυτές οι τεχνολογίες, έστω για συγκεκριμένα σενάρια χρήσης;

Μετά το θέμα του motion blur, νομίζω ότι με πάνω από 100 καρέ(αναφορικά με το lag από το πάτημα του mouse) υπερκαλύπτεται και ο gamer με τα πιο υπεράνθρωπα αντανακλαστικά. Είχα διαβάσει κάτι σχετικό με το πόσο αφάνταστα αργοί είμαστε στις αντιδράσεις μας. Θα το ψάξω κάποια άλλη στιγμή.

Γενικα οι blurbusters ειναι σαν τους audiophiles που κοροιδευες πριν, ως αλλοι λατρεις του βινυλιου, δηλαδη crt οθονες 120Hz στην προκειμενη, ψαχνουν να βρουνε την lcd που θα δειχνει το ιδιο απο αποψη motion blur και μαλλον θα περιμενουν για πολυ καιρο ακομα.

Για αρχη αλλο το amount of motion blur, αλλο το input lag, με strobing στα 120Hz εχεις παλι 8.3ms input lag. Αν ειναι λιγο η πολυ ειναι σχετικο στο ποσοι ανθρωποι μπορουν π.χ. να πετυχαινουν τον ιδιο χρονο αντιδρασης συνεχεια με αποκλιση μολις 4ms. Γενικα οσο λιγοτερο ευπροσδεκτο, ολο το νοημα της υπαρξης ανταγωνισμου απο την intel εδω βασιζεται στην ουσια, αν σε κανει καλυτερο σχετικο.

Γενικα παντως το strobing δεν το υιοθετησαν pro players ουτε εγινε ιδιαιτερα αποδεκτο, για καποιο λογο προτιμανε το input lag. 

Τελος για τα 120Hz/fps που χρειαζεσαι ιδανικα για την συγκεκριμενη viewsonic που εχουν κανει σημαια στο blurbusters, δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα, υπαρχουν ΑΑΑ games που παλευεις για 60Hz vsync σε πολλα games και εδω πας και το διπλασιαζεις στα 120Hz vsync, γιατι το strobing δεν δουλευει με το VRR και δεν θελει με τιποτα διακυμανσεις στα fps, γιατι εκτος οτι χαλαει με την μια η εικονα εκτος του κεντρου, εχεις και το γνωστο stuttering, οπως οταν πεφτεις στα 58-59Hz με vsync, στην ουσια διπλασιαζεις τον minimun στοχο σου στα 120fps, συν φυσικα οτι θελεις και ~550€ για μια 27αρα 1080p οθονη, τουλαχιστον ειναι 240Hz.

Γνωμη μου οτι θα εχεις πολυ καλυτερη εμπειρια με το κλασικο VRR 48-144Hz και 2Κ οθονη στις 27''.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Άρα η gaming 7 είναι καλυτερη της 5 από θέμα memory τουλάχιστον 😜 Eίμαι stable 4000c17 αλλα με αρκετα χαλαρά tertiary. 

Πιθανότατα ναι, είναι και θέμα μνημών, αλλά και IMC επίσης, οπότε δεν είναι σίγουρο το συμπέρασμα. Μπορεί να είναι και το κιτ πχ, γιατί μέχρι 3800 εμένα κρατάει και σχετικά καλά subs, αλλά στα 4000 ήτανε μουλάρι σκέτο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Πιθανότατα ναι

Πάντως αν κοιτάς και σε msi αφου είπες για την ace...... Τσέκαρε και την unify...... B)

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/5/2020 στις 8:15 ΜΜ, BabisTs είπε

Πρέπει να αρχίσω να προβληματιζομαι με την 280ρα? 🤣

o OptimumTech πάντως με 280αρα Kraken δοκίμασε, λέει είναι μια χαρά, 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Ε και όλοι δεν εχουν AMD συστηματα να τα αναβαθμίσουν ομως ή μητρικές να σηκώσουν τον 3900/3950. Μια RTX 2060 ειναι πιο φθηνή και από τα 2 (νομιζω). Το πιο οικονομικο ειναι μια κάρτα RTX / GTX 16XX και έχεις ένα σταθερό streaming PC. Ο CPU συμμετέχει ένα ~4%, μικρη η απώλεια ενώ το streaming μέσω της GPU έχει υψηλότερη ανάλυση / ποιότητα από ότι μέσω x264 fast/veryfast. Και GTX 10XX  έως 7ΧΧ νομιζω πιάνει το συγκεκριμενο, αλλα το 100% θα το πάρεις απο καρτα Turing. 

Υπόψιν οι 16xx πλην των super variants είναι με τον παλιό nvenc των pascal και παρότι έχει βελτιωθεί δραματικά και αυτός με τα updates στον obs, λογικά είναι κάτω από medium/fast preset σε IQ. Αλλά κατά τα άλλα κλασικά οι επαγγελματίες έχουν dual stream setup, και οι wannabe shrouds εδώ κάποιο turing με nvenc. Δεν αγοράζεις 10900k ή 3900x μόνο για αυτόν τον λόγο imo. Από την άλλη πολλοί streamers μπορεί να κάνουν και οι ίδιοι edit τα vids τους στο youtube, οπότε εκεί ναι έχει ένα νόημα. Μου αρέσει που σιγά σιγά η συζήτηση από το competitive gaming έκανε νέο derail στο streaming πάντως. Τουλάχιστον ταιριάζει πιο πολύ στις ηλικίες μας.😁

https://www.upi.com/Odd_News/2020/05/19/90-year-old-Gaming-Grandma-dubbed-worlds-oldest-gaming-YouTuber/6341589913145/

3 ώρες πριν, malakudi είπε

Το πρόβλημα είναι ότι δε συμφωνούμε στη διαφορά. Ότι είναι μπροστά ο Intel σε gaming δεν αμφισβητείται. Έχεις για παράδειγμα τον @pirmen56 να λέει 30% ενώ σου δείχνει link που το 30% δεν είναι 30% αλλά 14%. Έχεις τον @Ryzenlake να σου λέει από 20% ως 40% και πως ότι είναι λιγότερο από αυτό, είναι gpu bottlenecked. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ένα game να μην επηρεάζεται από το αυξημένο core to core και core to mem latency του Ryzen. Αυθαίρετα συμπεράσματα, κάθε αποτέλεσμα που δεν είναι 20 ή 40% πάνω ο Intel είναι gpu bottlenecked, κι ας τεστάρει σε 720p.

Και έχεις μετά έναν γνωστό reviewer (HWU) που βγάζει average από 7 games σε real world benchmarks και όχι τα έτοιμα benchmarks που έχουν διάφορα από αυτά τα παιχνίδια, και δίνει διαφορά 6,8% σε 1080p.

Οπότε τελικά που είναι η διαφορά; 6,8%; 15%; 20%; 30%; 40%; Αν το 6,8% αφορά το 99% των χρηστών και το 40% αφορά το 1% των χρηστών (αυτών που είναι οι super duper gamerzzzz) τελικά ποια είναι η διαφορά; 

Όλα εξαρτώνται από τα test rig configurations, τα settings και προφανώς και από το ποια games γίνονται test. Το RDR2 πχ και 5 χρόνια να περάσουν θα είναι gpu bound με όλες τις κάρτες ακόμα και στα 1080p με max settings. Από την άλλη το farcry 5 σε 720p low μπορείς να δεις και 40% με 2080ti που είναι intel friendly τίτλος. Δεν υπάρχει σωστό η λάθος, απλά πως ερμηνεύεις τα πράγματα. Αν θες everyday scenarios (1080p/1440p/4k high settings) πολλά παιχνίδια θα είναι μερικώς ή ολικώς gpu bound ακόμα και με 2080ti, there is no way around that. Αν θες εξεζητημένα σενάρια πας 720p low και ψάχνεις να δεις που είναι 20% και που 40% οι διαφορές. Το φάουλ για μένα είναι το συμπέρασμα.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η amd "έχει χαμηλό stp" από τα 720p low tests, το οποίο είναι πολύ απλοϊκό. Αυτό που βλέπεις σε τόσο χαμηλές αναλύσεις είναι κυρίως τη διαφορά και τον αντίκτυπο που έχει σαν BN το latency. Φαίνεται άλλωστε και από τα 3800x 5 Ghz LN2 tests, που έβγαζε σχεδόν τα ίδια νούμερα με stock. Δηλαδή υπάρχει hard ΒΝ στο high refresh gaming λόγω latency. Απλά στους zen2 επειδή έχει βελτιωθεί το intercore latency ανά ccx και το IF μπορεί να πάει ίσα με τις μνήμες 3733/3800 MHz, είναι πολύ μεγαλύτερο το ταβάνι τους σε σχέση με zen/zen+. Τα extreme oc tests θα έχουν πολύ νόημα με τους zen 3 αν βελτιωθεί και άλλο το IF, καθώς θα έχουν από μαμά 0 intercore ;latency όσοι είναι με 1 chiplet design.

3 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Τα gpu bottlenecked bench κανουν μπαμ, ασε το τι λεω εγω. Οταν βλεπεις 15 CPU το ενα πανω στο αλλο, η οταν βλεπεις τον 3300x 1% διαφορά απο 9900k καταλαβαίνεις οτι ειναι GPU bottlenecked. Εκτός αν έπιασε ο r3 τον 9900k στο gaming...

Εγω το εγραψα οτι θελω να δω review απο τον Richard του DF. Το εβγαλε, για κανε τον κοπο και δες το. Βλεπεις real time footage απο δυσκολα σημεια των παιχνιδιων. Και αυτος σε 1080p ultra σαν το hwunboxed τεσταρι. Γιατι βρισκει την διαφορα στο 20% που ελεγα εγω πριν βγαλει τo review του? Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε ενα bench είναι GPU bound. Άμα γνωρίζεις και το game ακόμα καλύτερα. Οταν μου τρέχει το ghost recon η το rdr2 σε ultra που ειναι GPU hog χωρις να δω νουμερα ξερω οτι θα ειναι μπουκαλασμενος.

Δε βρίσκει 20% διαφορές, βρίσκει 20% 0.1% lows διαφορές σε συγκεκριμένα scenes. ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στο narrative.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εχετε γραψει 23 σελιδες για το ποιος την εχει πιο μεγαλη στο gaming ,καπου κατανταει κουραστικο παιδες

φιλικα παντα

Λάθος είσαι !!! Έχουμε γράψει 10 σελίδες για το ποιος την έχει πιο μεγάλη στο gaming, 5 για esports, 3 για streaming, 2 για LCD και strobbing και άλλες 2 για VDSL coverage. Μπορεί να έχω ξεχάσει και κάτι άλλο όμως.😁

get rekt 😁

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...