Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να πω, σαν επεξεργαστές ο 10700,ακομα και ο κλειδωμένος είναι ανώτερος του 5600x. Μπαίνει βέβαια στη μέση και η πλατφόρμα, όπου προφανώς τα ρυζια έχουν το πάνω χέρι. Αλλά σκέτους επεξεργαστές άμα συγκρίνουμε δεν ξέρω ποιος θα προτιμήσει 5600 από 10700. 

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι να πω, σαν επεξεργαστές ο 10700,ακομα και ο κλειδωμένος είναι ανώτερος του 5600x. Μπαίνει βέβαια στη μέση και η πλατφόρμα, όπου προφανώς τα ρυζια έχουν το πάνω χέρι. Αλλά σκέτους επεξεργαστές άμα συγκρίνουμε δεν ξέρω ποιος θα προτιμήσει 5600 από 10700. 

Στην καρδιά σου είναι μόνο ανώτερος.

https://www.notebookcheck.net/Final-nail-in-the-coffin-Bar-raising-AMD-Ryzen-9-5950X-somehow-lags-behind-four-Intel-parts-including-the-Core-i9-10900K-in-average-bench-on-UserBenchmark-despite-higher-1-core-and-4-core-scores.503581.0.html

Από κει αντλείς πληροφορίες ? Έλα πες ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Herald είπε

https://www.techspot.com/review/2135-amd-ryzen-5600x/

διάβασε το , είναι από τα αξιόπιστα sites , το μόνο fault στο review είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνει τον 10400f που είναι ποιο vfm από όλους.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

διάβασε το , είναι από τα αξιόπιστα sites , το μόνο fault στο review είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνει τον 10400f που είναι ποιο vfm από όλους.

Ε και τι βλέπεις στο review. Στα περισσότερα είναι μπροστά ο 10700ας, και στα games η διαφορά είναι 2.5%...

31 λεπτά πριν, billeiros είπε

Ο 3700 δεν είναι ανώτερος του 10600k?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Είδες πουθενά συνθήκες δοκιμών;

Άσχετα με αυτό θα 'θελα να δω συγκριτικό 10600K vs 5600X με τέρμα OC σε μνήμες και RAM. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Πάντως ο 10600K παίζει κάτω από τα 250€ τώρα που μιλάμε.

edit: 375€ το msystems

https://www.msystems.gr/cpus/amd-ryzen-5-5600x-100-100000065box

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Herald είπε

Ειδες κανενας να μπηκε στο θεμα αυτο ή στο διπλα καποιος και να ρωταει τι να παρει 5600x ή 10700?Αρα τι καθεσαι και σπαμαρεις τις μερες αυτες συνεχεια για το κακο value των φθηνοτερων ryzen?

Ε ρε μανια που την εχεις συνεχεια να ασχολεισαι υπερβολικα πολυ(αλλο 1-2σχολια που θα κανουμε ολοι για την νεα κυκλοφορια)με το τι θα προτιμησουν οι αλλοι,ειδικα απο την στιγμη που δεν ζηταει κανεις βοηθεια/συμβουλη

Στο διπλα θεμα μαλιστα μου εβγαλες value for money τον 10900k στα 520+ευρω επειδη αποδιδει σε καποια παιχνιδια καλυτερα απο τον...5950x.

Αφου βλεπεις οτι κανεις δεν ενδιαφερεται για αυτα που γραφεις(επειδη και εσυ ο ιδιος στις αγορες σου κανεις τα ακριβως αντιθετα),για ποιο λογο επιμενεις εδω και μερες με αυτο το τροπαρι?

Το οτι εχει κακη τιμη ο 5600x day one,το καταλαβαινει καποιος σε σχεση με τον 3600,οπως ειχε γινει περυσι που ο 3600 (και ειδικα ο 3600X) ειχε day one χειροτερο value απο τον 2600.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Είδες πουθενά συνθήκες δοκιμών;

Άσχετα με αυτό θα 'θελα να δω συγκριτικό 10600K vs 5600X με τέρμα OC σε μνήμες και RAM. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Πάντως ο 10600K παίζει κάτω από τα 250€ τώρα που μιλάμε.

Σωστά αλλά ο R5600X πιάνει την συγκεκριμένη απόδοση με μια απλή/φθηνή Β550 χωρίς κόπο , χωρίς γνώσεις ενώ για να "τερματίσεις" τον 10600Κ θες ακριβή/ποιοτική m/b και κοπο/γνώσεις στο o/c. (αν τον φτάσεις)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Σωστά αλλά ο R5600X πιάνει την συγκεκριμένη απόδοση με μια απλή/φθηνή Β550 χωρίς κόπο , χωρίς γνώσεις ενώ για να "τερματίσεις" τον 10600Κ θες ακριβή/ποιοτική m/b και κοπο/γνώσεις στο o/c. (αν τον φτάσεις)

Οι καλές Z490 ξεκινούν από τα ~150€. Και σε Ryzen να πας θα πάρεις ποιοτική μητρική τουλάχιστον 120€, γιατί στο oc τα πράγματα αλλάζουν και θες και μια "Α" αναβαθμισιμότητα και μακροζωία.

Δημοσ.

Καταναλώνει πιο πολύ ο 10700 από τον 5950!!.χαχα.για το θέμα των επιδόσεων δε χρειάζεται να μιλησω.τρομερα προϊόντα.προτιμηστε τα

Και για δουλειά να τους διαλέξεις πάλι μέσα θα μπεις.σε πολύ περισσότερο χρόνο θα τελειώσεις τη δουλειά σου και με περισσότερο ρευμα

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ειδες κανενας να μπηκε στο θεμα αυτο ή στο διπλα καποιος και να ρωταει τι να παρει 5600x ή 10700?Αρα τι καθεσαι και σπαμαρεις τις μερες αυτες συνεχεια για το κακο value των φθηνοτερων ryzen?

Ε ρε μανια που την εχεις συνεχεια να ασχολεισαι υπερβολικα πολυ(αλλο 1-2σχολια που θα κανουμε ολοι για την νεα κυκλοφορια)με το τι θα προτιμησουν οι αλλοι,ειδικα απο την στιγμη που δεν ζηταει κανεις βοηθεια/συμβουλη

Στο διπλα θεμα μαλιστα μου εβγαλες value for money τον 10900k στα 520+ευρω επειδη αποδιδει σε καποια παιχνιδια καλυτερα απο τον...5950x.

Αφου βλεπεις οτι κανεις δεν ενδιαφερεται για αυτα που γραφεις(επειδη και εσυ ο ιδιος στις αγορες σου κανεις τα ακριβως αντιθετα),για ποιο λογο επιμενεις εδω και μερες με αυτο το τροπαρι?

Το οτι εχει κακη τιμη ο 5600x day one,το καταλαβαινει καποιος σε σχεση με τον 3600,οπως ειχε γινει περυσι που ο 3600 (και ειδικα ο 3600X) ειχε day one χειροτερο value απο τον 2600.

Που ακριβώς σπαμμαρω? Ίσα ίσα δεν ξεκίνησα εγώ εδώ καμία σύγκριση, ο ilos εγραψε για τον 5600x σε αυτό εδώ το νήμα και απάντησα. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου, το ότι απάντησα? Δεν καταλαβαίνω. 

Η διαφορά του 3600 ειναι οτι ήταν κακό vfm σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις της amd. Ο 5600 είναι κακός σε σχέση με τις προτάσεις και της amd και της Intel. Της Intel... Ξέρεις αυτής της κακιάς εταιρίας που υπερτιμολογει. 

Πλεον όλες οι προτάσεις της amd είναι κακιστες, ακόμα και οι 3rd gen σαν επεξεργαστές. Τους σώζουν οι μητρικές κυρίως που υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στο χαμηλό κομμάτι της αγοράς, γιαυτό και τσίμπησα 3700x. Σαν επεξεργαστές όμως αν κριθούν μεμονωμένα είναι κακιστες επιλογές. Και δεν το λέω μόνο εγω, και ο bilieros που σφάζει και μαχαιρώνει όποιον πει κακή κουβέντα για την amd 10400 πήρε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Herald tip.lower is better στο γραφημα

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Που ακριβώς σπαμμαρω? Ίσα ίσα δεν ξεκίνησα εγώ εδώ καμία σύγκριση, ο ilos εγραψε για τον 5600x σε αυτό εδώ το νήμα και απάντησα. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου, το ότι απάντησα? Δεν καταλαβαίνω. 

Η διαφορά του 3600 ειναι οτι ήταν κακό vfm σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις της amd. Ο 5600 είναι κακός σε σχέση με τις προτάσεις και της amd και της Intel. Της Intel... Ξέρεις αυτής της κακιάς εταιρίας που υπερτιμολογει. 

Πλεον όλες οι προτάσεις της amd είναι κακιστες, ακόμα και οι 3rd gen σαν επεξεργαστές. Τους σώζουν οι μητρικές κυρίως που υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στο χαμηλό κομμάτι της αγοράς, γιαυτό και τσίμπησα 3700x. Σαν επεξεργαστές όμως αν κριθούν μεμονωμένα είναι κακιστες επιλογές. Και δεν το λέω μόνο εγω, και ο bilieros που σφάζει και μαχαιρώνει όποιον πει κακή κουβέντα για την amd 10400 πήρε. 

Δεν πήρα 10400 για μένα.για σύστημα φίλου τον πρότεινα με συγκεκριμένο budget.δεν αμφισβήτησα ποτέ το vfm του.Aλλα μέχρι εκει

Για μένα 5950 πηρα

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Herald tip.lower is better στο γραφημα

Σε ποιο γράφημα, της κατανάλωσης? Το θεωρείς τόσο σημαντικό ε? Έτσι εξηγείται η 3090 μάλλον... 

Ρε συ κοροιδευομαστε μεταξύ μας?

Δημοσ.

Εσύ έλεγες συνέχεια ότι όταν πας να πάρεις επεξεργαστή διαλέγεις τον καλύτερο κ ακριβότερο για να σου κρατήσει.κ έρχεσαι τώρα κ μου ψάχνεις vfm? Φασκειςνκαι αντιφασκεις.μ αρέσει που το παιζες και αντικειμενικός...

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Σε ποιο γράφημα, της κατανάλωσης? Το θεωρείς τόσο σημαντικό ε? Έτσι εξηγείται η 3090 μάλλον... 

Ρε συ κοροιδευομαστε μεταξύ μας?

Τι σχέση έχει το τι προτιμώ εγώ να αγορασω με τεχνολογικές συγκρίσεις.ειπα πουθενα ότι ψάχνω parts με χαμηλή κατανάλωση?

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Οι καλές Z490 ξεκινούν από τα ~150€. Και σε Ryzen να πας θα πάρεις ποιοτική μητρική τουλάχιστον 120€, γιατί στο oc τα πράγματα αλλάζουν και θες και μια "Α" αναβαθμισιμότητα και μακροζωία.

Καλά παπαρια, τώρα που έφτιαχνα σύστημα οο φτηνες μητρικές των Intel είναι αστείες. Στα 115 ευρώ πχ παίρνεις b550 gaming plus που είναι αρκετά δυνατή, από intel σε αυτά τα χρήματα παίρνεις κατι αηδίες με πενιχρό io. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...