Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η ίδια η ιντελ μίλησε για "double digit" IPC increase (source: tech jesus), αυτό που λες είναι πολύ καλό για να το ανακοινώσουν έτσι, εκτός αν παιχτεί μλκια με τα ρολόγια...

In other news, εγκρίθηκε σήμερα το cashback (MSI back2school), 80€ επιστροφή στο λογαριασμό, δεν με χάλασε :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Έρχεται comeback ;

''#Intel 11th Gen Rocket Lake 8 Core & 16 Thread Desktop #CPU Benchmarks Leak Out

- 4.2 GHz ES Sample Up To 21% Faster Than 5.1 GHz Core i7-10700K In Single-Core Tests''

Με τα ZEN 4 των 5nm θα έρθουν αυτοί ? 🤫

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Με τα ZEN 4 των 5nm θα έρθουν αυτοί ? 🤫

έχει πει επισήμως q1/2021

Κάτσε πρώτα να έρθουν τα ΖΕΝ3 , να δούμε και τις τιμές τους να κρίνουμε και μετά βλέπουμε για τα ΖΕΝ4

Επεξ/σία από jgeorgiou

12 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Έρχεται comeback ;

''#Intel 11th Gen Rocket Lake 8 Core & 16 Thread Desktop #CPU Benchmarks Leak Out

- 4.2 GHz ES Sample Up To 21% Faster Than 5.1 GHz Core i7-10700K In Single-Core Tests''

ακόμα δίνουν τα 14nm++++++

20 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Έρχεται comeback ;

στο συγκεκριμενο benchmark γινεται χρηση avx 512 , γι'αυτο ειναι μπροστά

• Like 1

6 λεπτά πριν, billeiros είπε

Παιδιά για build φίλου ποια μητρική και ραμ προτείνετε για 10400f? Ευχαριστώ εκ των προτερων

Εγώ σε ένα build με 10400f που έφτιαξα τώρα έβαλα MSI Z490 A Pro και Crucial Ballistix 32GB DDR4-3200MHz.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, billeiros είπε

Δλδ κοιτάω μέχρι 3200?

Αν εξαιρέσουμε αυτό το build τελευταία φορά που αγόρασα Intel ήταν το 2011.. μάλλον άλλος πρέπει να μας απαντήσει.

Εγώ με τα λίγα που έχω καταλάβει έχω την εντύπωση ότι ο IMC του 10400f μπορεί μια χαρά να ανεβάσει τις RAM πολύ ψηλά αρκεί να έχει Z490 μητρική.

Αν ισχύει αυτό που έχω καταλάβει και εσύ σκοπεύεις να βάλεις 16GB και όχι 32GB που έπρεπε να βάλω εγώ τότε θα σου πρότεινα τις 3600MHz γιατί στα 16GB έχουν μικρή διαφορά τιμής από τις 3200 (ενώ στα 32GB αρκετά μεγάλη).

*Βασικά εγώ πήρα τον 10400 Box όχι το F αλλά φαντάζομαι μόνο η iGPU είναι η διαφορά τους.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1

16 λεπτά πριν, billeiros είπε

Δλδ κοιτάω μέχρι 3200?

3200c14 / 3600c16, όποιο κιτ είναι φθηνότερο. Υποθέτοντας ότι μιλάμε για mid-range σύστημα, οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολή.

Για μητρικές, ανάλογα το budget: MSI z490 A Pro < Asus Prime P / Gigabyte Gaming X < Tomahawk

Aπέφυγε τις entry level Asrock.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...