Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, billeiros είπε

Συμφορουμιτης αναβάθμισε από 3600 σε 3900 και κέρδισε 14 κ βάλε τοις εκατό στο sotr 1440p.Τι γράφεις πάλι ? Θα μας τρελάνεις?

Τι ίδια απόδοση γραφεις

Δεν ξέρω, δεν έχω ryzen. Οι υπόλοιποι συμφορουμίτες αυτό γράφανε στο θέμα των ampere όταν έλεγα οτι δεν συνδιαζέται 3080 με 3600. Οτι δηλαδή μόλις 5% διαφορά έχουν 3600 με 3900x. Να σου κάνω quote τα ποστ?

Πάντως και το 14% δεν αναιρεί / αλλάζει το point. Eπίσης δεν έγραψα ίδια απόδοση, δεν ξέρω τι διαβάζεις, πάντως όχι τα ποστ μου. Είπα 5-10% διαφορά.

Επεξ/σία από Herald
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν ξέρω, δεν έχω ryzen. Οι υπόλοιποι συμφορουμίτες αυτό γράφανε στο θέμα των ampere όταν έλεγα οτι δεν συνδιαζέται 3080 με 3600. Οτι δηλαδή μόλις 5% διαφορά έχουν 3600 με 3900x. Να σου κάνω quote τα ποστ?

Πάντως και το 14% δεν αναιρεί / αλλάζει το point. Eπίσης δεν έγραψα ίδια απόδοση, δεν ξέρω τι διαβάζεις, πάντως όχι τα ποστ μου. Είπα 5-10% διαφορά.

Είπες ότι ο 3600 έχει 90-95% της απόδοσης των 3900 κ 3950.λοιπον δεν ισχύει.δεν συνεχίζω αλλο γιατί είναι ot.αλλα δεν τα ξέρεις όλα.καταλαβε το και γράφε πράγματα που έχεις δει και  όχι τι έχεις ακούσει δεξιά κ αριστερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, billeiros είπε

Είπες ότι ο 3600 έχει 90-95% της απόδοσης των 3900 κ 3950.λοιπον δεν ισχύει.δεν συνεχίζω αλλο γιατί είναι ot.αλλα δεν τα ξέρεις όλα.καταλαβε το και γράφε πράγματα που έχεις δει και  όχι τι έχεις ακούσει δεξιά κ αριστερα

Δεν είπα οτι τα ξέρω όλα, είπα ότι οι κάτοχοι του 3600 διαφωνούν μαζί σου. Βρείτε τα μεταξύ σας και πείτε μου ποιά είναι η διαφορά να ξέρω. Αλλιώς είναι η άποψη σου εναντίον της δικής τους.

Στο spoiler και τα νούμερα από το hwunboxed, που φαίνεται να δείχνει διαφορά κάτω από 5%.

Επεξ/σία από Herald

Μόλις τώρα, Herald είπε

Δεν είπα οτι τα ξέρω όλα, είπα ότι οι κάτοχοι του 3600 διαφωνούν μαζί σου. Βρείτε τα μεταξύ σας και πείτε μου ποιά είναι η διαφορά να ξέρω. Αλλιώς είναι η άποψη σου εναντίον της δικής τους.

Στο spoiler και τα νούμερα από το hwunboxed, που φαίνεται να συφωνεί με το 5-10%

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Είναι δύσκολη νύχτα για σένα σημερα .από αύριο τα λέμε πάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Herald είπε

Έγινε

Untitled.png

Εγώ λέω τι είδα με τα μάτια μου.με ίδιες ραμ στα 3733 και 2080ti σε 1440p έβγαζε 120 fps.βαζοντας 3900xt στο sotr highest taa 1440p έβγαλε 137.

Επεξ/σία από billeiros

8 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εγώ λέω τι είδα με τα μάτια μου.με ίδιες ραμ στα 3733 και 2080ti σε 1440p έβγαζε 120 fps.βαζοντας 3900xt στο sotr highest taa 1440p έβγαλε 137.

Δεν λέω οτι δεν σε πιστεύω, απλά το έγραψαν τόσα άτομα στο άλλο νήμα το 5% (σαν απάντηση στο μνμα μου πως είναι πάνω από 10% η διαφορά) και κανείς δεν τους διόρθωσε. Ε φαντάστηκα θα ισχύει. Τέσπα.

• Like 1

7 ώρες πριν, Herald είπε

Δεν λέω οτι δεν σε πιστεύω, απλά το έγραψαν τόσα άτομα στο άλλο νήμα το 5% (σαν απάντηση στο μνμα μου πως είναι πάνω από 10% η διαφορά) και κανείς δεν τους διόρθωσε. Ε φαντάστηκα θα ισχύει. Τέσπα.

Οι 3900 έχουν διπλό read/write έναντι των 3600 .επίσης είναι και η 70αρα cache .όλα αυτά κάτι σπρώχνουν .υπολείπεται βέβαια των ιντελ.

• Like 1

12 ώρες πριν, ilos είπε

Πλέον με το online shopping στο DIY market αυτά δε περνάνε. Όσο πιο γρήγορα θα καταλάβουν και οι τελευταίοι Μοϊκανοί της ότι η intel αυτή τη στιγμή δεν είναι ανταγωνιστική στο DIY και τις έχουν μείνει μόνο κάποια niche markets (fps snubs, audio processing  κλπ - ακόμα και τα hackintosh έχασε πια), τόσο το καλύτερο για αυτήν. Εκτός αν θέλει να το παρατήσει το άθλημα και να συνεχίσει να πουλάει μόνο σε OEM και διπλή τιμή στο DIY για παραπλήσιες επιδόσεις.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όπως το διατυπώνεις όπως και το τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με το δικό μου ποστάρισμα,  αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής ώστε να σου απαντήσω

45 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όπως το διατυπώνεις όπως και το τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με το δικό μου ποστάρισμα,  αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής ώστε να σου απαντήσω

Απλά η στιχομυθία που παρέθεσες σαν παράδειγμα μου φάνηκε σαν κακογραμμένη λατέρνα δεδομένου τι έχουμε περάσει συνολικά από την ποδηγεσία της γαλάζιας τις τελευταίες δεκαετίες. Με απόλυτη υπαιτιότητα και της ανυπαρξίας της AMD για να μην παρεξηγούμε. Και αν κάποιος ψωνίζει parts με γνώμονα τα benches όπως το παρουσιάζεις, κακώς το κάνει εκτός αν ξέρω εγώ είναι επαγγελματίας overclocker και βγάζει εισόδημα από αυτό.

Η στιχομυθία που παρέθεσα είναι μέσες άκρες 100% ακριβής βάσει της εμπειρίας μου όταν επιλέγω parts με κάποιον πελάτη, σε εμένα προφανώς δεν θα έρθεις εσυ που μπορείς να το στήσεις μόνος σου, οπότε επειδή επαγγελματικά θα πρέπει να πάρω μια πληροφορία για το πόσα χρήματα μπορεί να δώσει και για τι χρήση προορίζεται έτσι ώστε τουλάχιστον να μπορώ να προτείνω κάτι ρεαλιστικό, οι περισσότεροι αναπαράγουν πράγματα που είδαν ή άκουσαν ή τους είπαν, όπως για παράδειγμα το rendering, τους είπαν ότι το τάδε είναι καλύτερο και το θέλουν, αλλά δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι, εξ' άλλου η μεγάλη μάζα (εκτός gamers) η χρήση που κάνουν από τον υπολογιστή τους είναι τέτοια που αξιοπρεπέστατα την κάνει και ένα Mid range 10ετίας ή ένα κινητό τηλέφωνο των 300€

ΚΑΙ για να μην παρεξηγηθώ (γιατί πρέπει να τα διατυπώνουμε όλα ένα προς ένα μην πιαστεί κάποιος από κάπου) οι προσωπικές μου προτιμήσεις αφορούν μονάχα εμένα, και το δικό μου rig σε επαγγελματικό επίπεδο οτι θέλει ο καθένας βάζει αρκεί να πληρώνει  είτε intel είτε amd το ίδιο και το αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίχνωντας τυράκι το προηγούμενο διάστημα.....με 36,3s latency και πέρασμα 35:17s για daily σε tm5

https://www.insomnia.gr/forums/topic/740922-intel-10th-gen-core-comet-lake-z490-2020-v20/?do=findComment&comment=58103745

δουλίτσα και το κεφάλι μέσα........daily με καρφί στα 35s latency και πέρασμα σε tm5 σε 33:58s με ραμ 4400mhz/c16...πολύ γρήγορο πέρασμα (σχεδόν ενάμισι λεπτό κάτω από το προηγούμενο μου πέρασμα).....υποθέτω ο επόμενος στόχος τα 4500mhz και 34ρι latency.....apex rulessss

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Aυτο σκεφτηκε η ιντελ για να βγαλει 16core cpu ? Aληθεια τωρα?

Αναφορά σε κείμενο

Alder Lake-S CPU lineup will be the first Intel architecture to offer ARM’s big.LITTLE approach to desktop processors. Alder Lake-S would feature an 8+8 core configuration, in which half the cores are going to be Big Cores and the rest of the remaining would be Small Cores. These processors would thus feature a total of 16 cores in a single package.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...