Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Herald είπε

Μα αφού οι περισσότεροι, σε φάση 98,9%, για gaming ενδιαφέρονται, τι τους νοιάζει πως πάει ο επεξεργαστής στο cinebench? 

Προφανώς άμα κάποιον ενδιαφέρει το productivity, θα κοιτάξει productivity. Αλλά αφού τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει, αλλά και αυτούς που ενδιαφέρει δεν είναι time sensitive (δεν εχουν δηλαδή project να παραδώσουν σε 1 ωρα και δε προλαβαίνουν), γιστι να κοιτάξουν λοιπόν γραφήματα για workloads που δεν τους ενδιαφέρει 

Δηλαδή το 98,9% (τίνος άραγε?) κοιτάζει πόσα fps βγάζει "ο Χ επεξεργαστής σε games και ανάλυση 1080p" για να τον επιλέξει? Δηλαδή και ενώ διαβάζουμε για την Intel και την υπεροχή της σε αυτό και μόνο το στατιστικό κοίτα τι έγινε:

amdbs.JPG.02db4012b4b1a84d4f59b6f08b59c96c.JPG

Εκτός και αυτός ο πίνακας αφορά το 1,1% των "mainstream/gamers/ όπως θες ονόμασέ τους" χρηστών οπότε πάσο.🤠

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, TR-909 είπε

Δηλαδή το 98,9% (τίνος άραγε?) κοιτάζει πόσα fps βγάζει "ο Χ επεξεργαστής σε games και ανάλυση 1080p" για να τον επιλέξει? Δηλαδή και ενώ διαβάζουμε για την Intel και την υπεροχή της σε αυτό και μόνο το στατιστικό κοίτα τι έγινε:

Nαι. 

Το πινακάκι σου στα λόγια μου έρχεται. Σε τι έχει τρελό VFM ο 3600? Στο gaming. Έχει το 90-95% των gaming επιδόσεων του 3900 και του 3950x ενώ κοστίζει το 1/3 - 1/4. Σε productivity τύπου cinebench δεν έχει και τόσο καλό VFM, μιας και αν λάβουμε υπόψιν και το κόστος συστήματος ας πούμε, βγάζει χειρότερο VFM από τον 3950x. 

Εσύ δηλαδή τι πιστεύεις, οτι ο 3600 πουλάει λόγω productivity? Ντάξει. Το πινακάκι σου πάντως δείχνει το αντίθετο, αλλιώς ο 2700x ήταν και καλύτερος σε productivity KAI φτηνότερος. Αλλά σε πωλήσεις, έφαγε τάφο από τον 3600. Γιατί? Λόγω gaming επιδόσεων. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Αυτο ακριβως φαινεται απο αυτο το πινακακι. 

Οτι το 2020 ο κοσμος αγοραζει i3 και pentium G για productivity και υψηλες απαιτησεις workloads οπως και σε Amd κατι Ryzen 3 4πυρηνους.😄

4 ώρες πριν, TR-909 είπε

Επέτρεψε μου να συμπληρώσω...

Εδώ και (δύο τουλάχιστον) δεκαετίες όταν κοιτούσαμε συγκριτικά CPU πάντοτε αναζητούσαμε productivity, content creation ή τέλος πάντων υψηλών απαιτήσεων workloads για να καταλάβουμε την "ιπποδύναμη" ενός επεξεργαστή. Πλέον και για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα το benchmark μας είναι "πόσα FPS σε 1080p".

Και αυτό καθιστά ένα επεξεργαστή ανθεκτικό στο χρόνο. 😎

H δική σου οπτική επί του θέματος καθόλα σεβαστή ας πω και την δική μου real life καθημερινή......

-Πελάτης: Φίλε μου με ενδιαφέρει ένα pc να ........΄..

-Εγώ: Τι χρήση και budget ταβάνι για να ξέρουμε που θα κινηθούμε και αν υπάρχει κάποια προτίμηση intel, amd καθώς επίσης και στις κάρτες γραφικών amd-nvidia

-Πελάτης E μέχρι*** τιμή, αλλά θέλω να παίζει τα πάντα και να είναι και οικονομικό (σσ. να επινοήσουμε το αεικίνητο) και θέλω amd η intel τον ήπιε μόνο ryzen υπάρχει

-Εγώ: οκ το κοιταμε

-Πελάτης: Ε ναι ξέρεις ο ryzen έχει πολλούς πυρήνες και δεν κολλάει πουθενά και είναι για επαγγελματική χρήση δηλαδή για rendering

-Εγώ: Κάνετε συχνά rendering και αν ναι πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε

-Πελάτης το cinebench........

-Eγώ ναι αυτό είναι ένα μετροπρόγραμμά του software της maxxon, έχετε μήπως το πλήρες πρόγραμμα ή χρησιμοποιείτε κάποιο ανάλογο

-Πελάτης΅.....................^@%#$%(@#%&(@#%&^@#%&(%$@&(#%^@(#$%^&@%&@($

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Coppermine είπε

H δική σου οπτική επί του θέματος καθόλα σεβαστή ας πω και την δική μου real life καθημερινή......

-Εγώ: Τι χρήση και budget ταβάνι για να ξέρουμε που θα κινηθούμε και αν υπάρχει κάποια προτίμηση intel, amd καθώς επίσης και στις κάρτες γραφικών amd-nvidia

-Πελάτης E μέχρι*** τιμή, αλλά θέλω να παίζει τα πάντα και να είναι και οικονομικό (σσ. να επινοήσουμε το αεικίνητο) και θέλω amd η intel τον ήπιε μόνο ryzen υπάρχει

-Πελάτης: Ε ναι ξέρεις ο ryzen έχει πολλούς πυρήνες και δεν κολλάει πουθενά και είναι για επαγγελματική χρήση δηλαδή για rendering

-Eγώ ναι αυτό είναι ένα μετροπρόγραμμά του software της maxxon, έχετε μήπως το πλήρες πρόγραμμα ή χρησιμοποιείτε κάποιο ανάλογο

Και στο gaming στα ίδια είναι. Έβαλε πριν γράφημα ο kkatzos, 100+ fps average στο ac odyssey βγάζουνε 😂

1000 καλά έχουν τα ρυζια, και κυρίως πολύ δυνατή πλατφόρμα με pcie4 και lanes, αλλά δυστηχως την πλειονότητα δεν την ενδιαφέρουν αυτά. Μια φτηνή παιχνίδομηχανη θέλουνε, μιας και σε productivity έτσι και αλλιώς ο 3600 η ο 10600 μια χαρά υπερκαλυπτουν έναν μέσο χρήστη. Μέχρι πριν 3 χρόνια ακόμα και ο επαγγελματίας δεν είχε τόσο δυνατά μηχανήματα σπίτι του, ξαφνικά τι φάση δεν φτάνουν ούτε για έναν ερασιτέχνη? 

Τα ρυζια αυτή τη στιγμή πουλάνε λόγω τιμής. Άμα στα ίδια χρήματα έβρισκες τον αντίστοιχο intel ξεκλείδωτο η amd θα έκλεινε το cpu τμήμα και θα έπλεκε πουλόβερ. Εντάξει, υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί που προτιμάνε έναν 3600 από έναν 10600k λόγω του ότι της κάθεται καλύτερα το κόκκινο στο μάτι, αλλά δεν νομίζω να αρκούν αυτοί για να επιπλευσει η εταιρία. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2

1 ώρα πριν, Herald είπε

Και στο gaming στα ίδια είναι. Έβαλε πριν γράφημα ο kkatzos, 100+ fps average στο ac odyssey βγάζουνε 😂

1000 καλά έχουν τα ρυζια, και κυρίως πολύ δυνατή πλατφόρμα με pcie4 και lanes, αλλά δυστηχως την πλειονότητα δεν την ενδιαφέρουν αυτά. Μια φτηνή παιχνίδομηχανη θέλουνε, μιας και σε productivity έτσι και αλλιώς ο 3600 η ο 10600 μια χαρά υπερκαλυπτουν έναν μέσο χρήστη. Μέχρι πριν 3 χρόνια ακόμα και ο επαγγελματίας δεν είχε τόσο δυνατά μηχανήματα σπίτι του, ξαφνικά τι φάση δεν φτάνουν ούτε για έναν ερασιτέχνη? 

Τα ρυζια αυτή τη στιγμή πουλάνε λόγω τιμής. Άμα στα ίδια χρήματα έβρισκες τον αντίστοιχο intel ξεκλείδωτο η amd θα έκλεινε το cpu τμήμα και θα έπλεκε πουλόβερ. Εντάξει, υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί που προτιμάνε έναν 3600 από έναν 10600k λόγω του ότι της κάθεται καλύτερα το κόκκινο στο μάτι, αλλά δεν νομίζω να αρκούν αυτοί για να επιπλευσει η εταιρία. 

Σοβαρά ε; Και τα κένα ασφαλείας τύπου spectre και πόσα άλλα που έχει η Intel και ΔΕΝ έχει ο ryzen, δεν τα λαμβανεις υπ'όψην;

Γιατί για μενα παίζει ρόλο ΚΑΙ αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Σοβαρά ε; Και τα κένα ασφαλείας τύπου spectre και πόσα άλλα που έχει η Intel και ΔΕΝ έχει ο ryzen, δεν τα λαμβανεις υπ'όψην;

Γιατί για μενα παίζει ρόλο ΚΑΙ αυτό.

Σωστά, αυτά που τα πάμε. Εκατομμύρια χρήστες χάσανε τις περιουσίες τους λόγω του spectre και του meltdown. Σοβαρό πρόβλημα, κακώς το παρέβλεψα. 

ΥΓ1. Αυτα είναι τα προβλήματα που πρέπει να έχει ο άλλος physical access στο μηχάνημα για να εκμεταλευτεί? 

Επεξ/σία από Herald

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Σωστά, αυτά που τα πάμε. Εκατομμύρια χρήστες χάσανε τις περιουσίες τους λόγω του spectre και του meltdown. Σοβαρό πρόβλημα, κακώς το παρέβλεψα. 

ΥΓ1. Αυτα είναι τα προβλήματα που πρέπει να έχει ο άλλος physical access στο μηχάνημα για να εκμεταλευτεί? 

ΑΝ σε κάποιον συνέβη κάτι τέτοιο εξαιτίας των κενών ασφαλείας αυτών,  δε θα το μάθει ποτέ.

Και πολλοί χάνουν λεφτά και όχι μόνο.

Εγώ δεν θα το ρίσκαρα πάντως.

5 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

ΑΝ σε κάποιον συνέβη κάτι τέτοιο εξαιτίας των κενών ασφαλείας αυτών,  δε θα το μάθει ποτέ.

Και πολλοί χάνουν λεφτά και όχι μόνο.

Εγώ δεν θα το ρίσκαρα πάντως.

Tότε πετάς κινητό και PC απτό παράθυρο, γιατί και τα AMD (καθώς και οι arm based CPU) είναι vulnerable. Πιο πιθανό είναι πάντως να μπεί κλέφτης σπίτι σου να σου πάρει το PC, να σε πατήσει αυτοκίνητο, να σε χέσει περιστερί και να διαγνωστείς με καρκίνο AIDS και κορόνα την ίδια μέρα παρά να πέσεις θύμα του spectre. Εκτός αν είσαι πρόεδρος ή αξιωματούχος κράτους, τότε εντάξει, να το συζητήσουμε. Αλλιώς δεν νομίζω να ενδιαφερθεί κανείς να σου κλέψει τα save files απτό Φιφα και το κοντ. 

Επιχείρημα από τα lidl. Τα ίδια λένε και για τα προσωπικά δεδομένα. Στο τέλος στα παίρνουν ή μάλλον τα δίνεις όλα και χαίρεσαι και όλας.

Τα κενά ασφαλείας είναι κενά ασφαλείας.

19 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Επιχείρημα από τα lidl. Τα ίδια λένε και για τα προσωπικά δεδομένα. Στο τέλος στα παίρνουν ή μάλλον τα δίνεις όλα και χαίρεσαι και όλας.

Τα κενά ασφαλείας είναι κενά ασφαλείας.

Ποιο είναι το επιχείρημα από τα lidl? Εγώ δεν φοβάμαι μη μου κλέψουν τα saves από το fifa, οπότε δεν με απασχολεί το spectre. Το επιχειρήμα από τα lidl είναι να παριστάνεις οτι σε ενδιαφέρει το κενό ασφαλείας ενώ έχεις CPU και κινητό με το εν λόγω κενό ασφαλείας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Coppermine είπε

Εγώ πάντως 2 φορές έχω πάει σε φυσικό κατάστημα για αγορά.

Την πρώτη ήμουν έφηβος και ολίγον τι άσχετος με το άθλημα και απλά μου προτείνανε σε ένα τοπικό μικρό κατάστημα ποιον intel να πάρω ανάλογα το βαλάντιο. Πήρα τελικά έναν 200ρι mmx με τα 2πλα λεφτά από όσο θα έκανε ένας Cyrix που ήταν και ταχύτερος κιόλας σε κάτι office κλπ. Τουλάχιστον χόρτασα quake, γιατί στον άλλον θα ήταν unplayable.😁

Την δεύτερη φορά ήμουν φοιτητής και είχα μια αίσθηση του τι να πάρω (δεν υπήρχε skroutz ακόμα και το Πλαίσιο τότε δεν ήταν ανέκδοτο), απλά βαριόμουν και δεν είχα όρεξη να συναρμολογήσω οπότε και τράβηξα προς τα εκεί. Τους είπα ότι ήθελα έναν athlon xp και μια geforce4mx και δεν έδινα παραπάνω από αυτά τα λεφτά. Πραγματικά με ζάλισαν μισή ώρα για να μη πάρω amd και μου δίναν τζάμπα ποντίκια,πληκτρολόγια κλπ αν έπαιρνα έναν preshot που ήταν και ακριβότερος και πιο αργός (οι γαλάζιες προμήθειες 2 strewng). Έ μόλις πήγα να κάνω να φύγω, ως δια μαγείας βρέθηκε και ο amd...

Πλέον με το online shopping στο DIY market αυτά δε περνάνε. Όσο πιο γρήγορα θα καταλάβουν και οι τελευταίοι Μοϊκανοί της ότι η intel αυτή τη στιγμή δεν είναι ανταγωνιστική στο DIY και τις έχουν μείνει μόνο κάποια niche markets (fps snubs, audio processing  κλπ - ακόμα και τα hackintosh έχασε πια), τόσο το καλύτερο για αυτήν. Εκτός αν θέλει να το παρατήσει το άθλημα και να συνεχίσει να πουλάει μόνο σε OEM και διπλή τιμή στο DIY για παραπλήσιες επιδόσεις.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2

4 ώρες πριν, Herald είπε

Συμφορουμιτης αναβάθμισε από 3600 σε 3900 και κέρδισε 14 κ βάλε τοις εκατό στο sotr 1440p.Τι γράφεις πάλι ? Θα μας τρελάνεις?

Τι ίδια απόδοση γραφεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...