margarita2 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 οκ παιδια καταλαβα..καλυτερα χρηματοδοτηση τοτε
alexiko Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Κατά κανόνα leasing από ιδιώτη δε συμφέρει. Από κει και πέρα εμένα μου αρέσει να βάζω πάντα τα νούμερα κάτω. 1
Burgos Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Για να έχεις μια εικόνα του τι παίζει με εξαγορά, είχα πάρει προσφορά τον Νοέμβρη για GLC με λιανική 75k, προκαταβολή 16.500+ΦΠΑ, μίσθωμα 399+ΦΠΑ σύνολο δηλαδή περίπου 44 χιλιάδες και η τιμή εξαγοράς που μου έβαλαν εξ αρχής στην προσφορά ήταν 29k.
alexiko Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Το δικό σου δηλαδή έβγαινε μία η άλλη; Αν εξαιρέσεις προφανώς τόκους για τη χρηματοδότηση των 29κ.
Burgos Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Οι τόκοι είναι άλλο κομμάτι. Στα χαρτιά είναι μια η αλλη. Άλλα με μια βόλτα στην αντιπροσωπεία, η προσφορά που πήρα για αγορά ήταν τόσο χαμηλότερη από την τιμή καταλόγου που βάζουν σαν λιανική οι εταιρίες leasing που δεν σκέφτηκα καν την χρονομίσθωση.
alexiko Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Α οκ, έπαιξε καλή προσφορά από αντιπροσωπεία. Διαφορετικά ακουγόταν δελεαστική η χρονομίσθωση αν σκεφτείς τέλη, μικτή, σέρβις και ένα ποσό (όσο θέλει ο καθένας μας) για την ψυχική ηρεμία που προσφέρει το λίζινγκ.
Burgos Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Ήταν δελεαστική μεν αλλά σε εντελώς βασική έκδοση. Έβαλα κάποια έξτρα, μου έκαναν δεύτερη προσφορά η οποία ήταν ασύμφορη από κάθε άποψη. Γενικά το leasing για μένα αξίζει σε βασικές εκδόσεις ακριβών αυτοκινήτων. Αν βάλεις έξτρα ξεφεύγει πολύ το μίσθωμα και αν πάρεις αυτοκίνητο κάτω των 30 σε πολλές περιπτώσεις είναι ασύμφορο
margarita2 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) παιδια μιλησα με την εταιρια leasing και τα νουμερα που μου εδωσαν στο περιπου βγαινει ακριβως οπως εγραψαν και πανω το ιδιο περιπου..βεβαια δεν εχω μιλησει με την αντιπροσωπεια και δεν ξερω τι προσφορες μπορει να κανουν ή τι διευκολυνσεις..προφανως το ποσο που μου ειπαν για εξαγορα εν τελη δεν ηταν 25 χιλ ευρω ηταν πολυ λιγοτερο..δηλ περιπου οσο ελεγα...ασχετα με τους τοκους μετα..γιατι μην ξεχναμε οτι υπαρχουν χρηματοδοτικα προγραμματα που στο τελος εχουν μια μεγαλη δοση οποτε ουσιαστικα ξαναβαζεις δοσεις, οτι δηλαδη κανεις και στο leasing... φανταζομαι οτι οι αντιπροσωπειες γνωριζουν οτι ανεβαινει το leasing και δινουν αλλες προσφορες απο αυτα που γραφει στη σελιδα μαλλον..οπως αντιστοιχα και οι εταιριες leasing! ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από margarita2
alexiko Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Έχω την αίσθηση ότι τέτοια αυτοκίνητα σε βασικές εκδόσεις δεν αξίζουν. Προσωπικά αν μπορούσα να το υποστηρίξω οικονομικά και έμπαινα σε διαδικασία καινούριου «πολυτελούς» αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως αν θα το έπαιρνα από αντιπροσωπεία ή με leasing θα έβαζα κάποια έξτρα για να μου αρέσει κάθε μέρα των επόμενων πολλών ετών που θα το βλέπω. Είδα τις προάλλες γνωστού a-class του 2016 αν θυμάμαι καλά. Εξωτερικά κουκλί. Μέσα είδα μια οθονούλα μια σταλιά, χειροκίνητο κιβώτιο και νομίζω air-condition. Ε σιχάθηκα. Δε μου λέει κάτι να φαίνεται ότι έχω Mercedes αλλά από εξοπλισμό το 17ετίας μικρό αμάξι μου, να έχει 2-3 εξτρά παραπάνω. Μόλις τώρα, margarita2 είπε παιδια μιλησα με την εταιρια leasing και τα νουμερα που μου εδωσαν στο περιπου βγαινει ακριβως οπως εγραψαν και πανω το ιδιο περιπου..βεβαια δεν εχω μιλησει με την αντιπροσωπεια και δεν ξερω τι προσφορες μπορει να κανουν ή τι διευκολυνσεις..προφανως το ποσο που μου ειπαν για εξαγορα εν τελη δεν ηταν 25 χιλ ευρω ηταν πολυ λιγοτερο..δηλ περιπου οσο ελεγα...ασχετα με τους τοκους μετα..γιατι μην ξεχναμε οτι υπαρχουν χρηματοδοτικα προγραμματα που στο τελος εχουν μια μεγαλη δοση οποτε ουσιαστικα ξαναβαζεις δοσεις, οτι δηλαδη κανεις και στι leasing... φανταζομαι οτι οι αντιπροσωπειες γνωριζουν οτι ανεβαινει το leasing και δινουν αλλες προσφορες απο αυτα που γραφει στη σελιδα μαλλον..οπως αντιστοιχα και οι εταιριες leasing! ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.. καλό θα είναι να δούμε τις προσφορές και να σου πούμε άποψη... Στα τυφλά απλά υποθέσεις κάνουμε.
Joshua21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, Burgos είπε Για να έχεις μια εικόνα του τι παίζει με εξαγορά, είχα πάρει προσφορά τον Νοέμβρη για GLC με λιανική 75k, προκαταβολή 16.500+ΦΠΑ, μίσθωμα 399+ΦΠΑ σύνολο δηλαδή περίπου 44 χιλιάδες και η τιμή εξαγοράς που μου έβαλαν εξ αρχής στην προσφορά ήταν 29k. Νομίζω κάτι δεν λες σωστά, είναι δυνατόν προκαταβολή + μισθώματα + τιμή εξαγοράς συνολικά να είναι λιγότερο από όσο κοστίζει το αυτοκίνητο? Αν ήταν έτσι όλοι με leasing θα αγόραζαν, ακόμα και αυτοί που τα είχαν μετρητά.
Burgos Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Νομίζω κάτι δεν λες σωστά, είναι δυνατόν προκαταβολή + μισθώματα + τιμή εξαγοράς συνολικά να είναι λιγότερο από όσο κοστίζει το αυτοκίνητο? Αν ήταν έτσι όλοι με leasing θα αγόραζαν, ακόμα και αυτοί που τα είχαν μετρητά. Αντιγραφή από το mail με την προσφορά έκανα τα ποσά. Και σορρυ δεν διευκρίνισα πως τα 29 της εξαγοράς είναι +ΦΠΑ, 35 περίπου δηλαδή. Η τιμή είναι τιμή καταλόγου. Εγώ πήρα από την Mercedes 12-13% έκπτωση και η AVIS έχει συμφωνία με το επίσημο δίκτυο όσον αφορά τις εκπτώσεις που προφανώς θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που πήρα εγώ. Αν λοιπόν η AVIS παίρνει 17-20% τότε μιλάμε για ένα αξιοπρεπές κέρδος. Σίγουρα πάντως με την προσφορά που μου έκαναν δεν θα έβγαιναν χαμένοι
Joshua21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, Burgos είπε Αντιγραφή από το mail με την προσφορά έκανα τα ποσά. Και σορρυ δεν διευκρίνισα πως τα 29 της εξαγοράς είναι +ΦΠΑ, 35 περίπου δηλαδή. Η τιμή είναι τιμή καταλόγου. Εγώ πήρα από την Mercedes 12-13% έκπτωση και η AVIS έχει συμφωνία με το επίσημο δίκτυο όσον αφορά τις εκπτώσεις που προφανώς θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που πήρα εγώ. Αν λοιπόν η AVIS παίρνει 17-20% τότε μιλάμε για ένα αξιοπρεπές κέρδος. Σίγουρα πάντως με την προσφορά που μου έκαναν δεν θα έβγαιναν χαμένοι Δεν πειράζει, το διευκρίνισες τώρα, αν και 7.000€ (6.960) είναι το ΦΠΑ στις 29k. Πάντως εφόσον εσύ σαν ιδιώτης κατάφερες και πήρες τόσο απλά μια έκπτωση της τάξης του 12-13% (δλδ 65-66 αντί για 75k), δεν έχει νόημα ούτε καν να αναφέρουμε την τιμή καταλόγου, είναι εντελώς πλασματική. Στην ουσία για leasing προκαταβολή + μισθώματα + εξαγορά + ΦΠΑ όλα μαζί θα σου έβγαιναν 80k και κάτι ψιλά, 14-15k περισσότερα από όσα θα σου κόστιζε μετρητοίς, ε αυτό έχει κάποια λογική, καμία σχέση με τον τρόπο το είχες γράψει πριν όπου φαινόταν σαν να έβγαινε το leasing φτηνότερο Πάντως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος τι τον συμφέρει είναι να πάρει προσφορές και να βάλει τα δικά του νούμερα κάτω. 2
NTC Labs Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2020 στις 10:18 ΠΜ, circadian είπε τι παίζει με αυτό; διάβαζα ότι επειδή έχεις την απαλλαγή στα 800+ ευρώ τα περισσότερα τα πληρώνεις από τσέπη και πρέπει να τα δηλώνεις και αμέσως και για το leasing τα ίδια λένε ότι οι περισσότεροι τα μεταχειρίζονται σαν νοικιάρικα και είναι χάλια. Ισχύει, αφου δεν είναι δικά τους στην ουσία. Ούτε σκέφτονται μεταπώληση. Τα σπάνε κυριολεκτικά ή κάνουν να τα πλύνουν κανα εξαμηνο. Edit: που απαντησα ο γκαβος! 18/6/20 Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από NTC Labs
totalius Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Μεγάλος μύθος ότι τα κακομεταχειρίζονται τα Leasing . Ο ουγκανος που θα σπάσει το αγορασμένο θα σπάσει κ το Leasung . Ένας λογικός άνθρωπος που θα πρόσεχε το αγορασμένο θα προσέξει κ το Leasing . Κανεις δε θέλει να οδηγάει σπασμένο αμάξι για 3-4 χρόνια κ κανεις δεν έχει όρεξη να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο αντικατάστασης όσο το Leasing θα το έχει συνεργείο . Κ ειδικά αν έχει οικογένεια να βάζει τα παιδιά του σε αυτό . Στα 20 χρόνια που οδηγάω Leasing εταιρικά ποτε δεν άκουσα κ δεν είδα σπασμένο αμάξι κ όλα σχεδόν ήταν στη πένα αφού κάθε μήνα οι περισσότερες εταιρείες δικαιολογούν κ ένα πλύσιμο . Αυτοί που γράφουν για σπασμένα Leasing είναι οι ίδιοι που θα έσπαγαν κάποια κ το αγορασμένο . Ομως το Leasing για ιδιώτη είναι ακόμη πολυτέλεια τουλάχιστον για την Ελλάδα . 1
BTL Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Δημοσ. 12 Απριλίου 2021 Προσφορά για ένα corolla που είχα πάρει αξίας 19.200 έβγαινε με εξαγορά μετά από 3 χρόνια λίγο κάτω από 22000. Αν υπολογίσεις 3x400 ασφάλεια + 3x100 τέλη + 250 ελαστικά + 3x 200 service (δε βάζω φοροαπαλλαγές ) δεν υπάρχει σημαντική διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα