Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Επίσης μου είπαν ότι επανασυνδέσεις κάνουν απο τις 15:00 μέχρι τις 20:00 ,κάτι που στην προκειμένη ισχύει. Απο το πρωι μεχρι το βραδυ τις κανει εργολαβος.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Απο το πρωι μεχρι το βραδυ τις κανει εργολαβος. Εμένα έτσι μου είπαν την Δευτέρα απο το ΔΕΔΗΕ.Και επειδή ήταν σε χωριο που εκεί κοντά είχε πάει συνεργείο για βλάβη το σύνδεσαν το πρωί.
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, ikorolis είπε δεν είναι απόλυτο αυτό που λες φίλε μου το γνωρίζω όπως σου είπα καθώς η εταιρεία που δουλεύω ενοικιάζει ακίνητα έχουμε πάνω από 1000+ σε όλη την αττική (παλιά και νέα) τελευταία για λόγους ασφαλείας (δολιοφθορά/κλοπή) τα ρολόγια (μετρητές) μπαίνουν ή σε χώρο που ελέγχεται με κάποιο τρόπο η πρόσβαση ή με κάποιο τρόπο να είναι κλειδωμένα αλλά να μπορούν να πάρουν μέτρηση οι τεχνικοί Πριν 3 μήνες περίπου πάντως πήγα στη ΔΕΔΔΗΕ και ρώτησα για διαχωρισμό σε ένα κτίριο, ήρθε υπάλληλος και έκανε αυτοψία, και μου δήλωσε ότι ο τρίτος μετρητής (έχει ήδη 2) θα πρέπει να τοποθετηθεί έξω και με την ευκαιρία να βγουν έξω και οι άλλοι δύο όπως προβλέπεται. Υπόψιν για διαχωρισμό ρώτησα, όχι για επανασύνδεση ή κάτι άλλο. Παραδείγματα πάντως σε σχετικά νέα ακίνητα με μετρητές έξω έχω να σου δώσω δεκάδες, και όλα με link από google maps.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Πριν 3 μήνες περίπου πάντως πήγα στη ΔΕΔΔΗΕ και ρώτησα για διαχωρισμό σε ένα κτίριο, ήρθε υπάλληλος και έκανε αυτοψία, και μου δήλωσε ότι ο τρίτος μετρητής (έχει ήδη 2) θα πρέπει να τοποθετηθεί έξω και με την ευκαιρία να βγουν έξω και οι άλλοι δύο όπως προβλέπεται. Υπόψιν για διαχωρισμό ρώτησα, όχι για επανασύνδεση ή κάτι άλλο. Παραδείγματα πάντως σε σχετικά νέα ακίνητα με μετρητές έξω έχω να σου δώσω δεκάδες, και όλα με link από google maps. πρόσεξε δεν είπα ότι έχεις άδικο ή ότι είσαι λάθος σε αυτό που λες καθώς εξυπηρετεί αυτούς που κάνουν καταμέτρηση (ότι και αν είναι αυτό ρεύμα/νερό/τηλέφωνο/φυσικό αέριο) απλά επειδή σε διάφορες περιοχές της επικράτειας έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ολικής κλοπής του ρολογιού (μετρητή) για άγνωστους λόγους ή ζημιάς ή μερικής/ολικής καταστροφής του πλέον για λόγους ασφαλείας ζητάνε να είναι κάπου σε ελεγχόμενο χώρο ακόμα και αν είναι δυνατόν ο χώρος να έχει κάμερες ασφαλείας.
stelios_2809 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, ikorolis είπε ναι αυτό ισχύει για να υπάρξει εντολή αποκοπής (διακοπής) προς τον ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να έχουν εκδοθεί και να μην έχουν πληρωθεί δύο λογαριασμοί ρεύματος (αυτό στην ΔΕΗ) σε άλλο πάροχο μπορεί να δώσουν την εντολή και σε έναν λογαριασμό (έχει γίνει από διάφορες εταιρείες ακόμα και σε κοινωνικό τιμολόγιο) Το έκανα και όντως έχει 2 λογαριασμούς απλήρωτους. Παράξενο ήταν αυτό που έγινε στα ξαφνικά (5 χρόνια χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο σε αυτό το σπίτι)
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 39 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Το έκανα και όντως έχει 2 λογαριασμούς απλήρωτους. Παράξενο ήταν αυτό που έγινε στα ξαφνικά (5 χρόνια χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο σε αυτό το σπίτι) Δες αυτό: https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2013066/ta-elta-den-phgan-th-deh-se-600000-katanalotes.html
Lennox Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σχετικό ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1871/30.05.2017 Άρθρο 2 (παραγραφος 1) Ορισμός Ρευματοκλοπής Ως ρευματοκλοπή ορίζεται εν γένει η αυθαίρετη και με δόλο επέμβαση σε εξοπλισμό ή/και εγκαταστάσεις του Δικτύου, με σκοπό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς αυτή να καταγράφεται, ή χωρίς να αντιστοιχίζεται με Εκπρόσωπο Φορτίου, και να μην τιμολογείται. Άρθρο 2 (παραγραφος 2) Ορισμός Ρευματοκλοπής Η αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ (π.χ. απενεργοποίηση μετά από αίτημα Προμηθευτή λόγω υπερημερίας, παραβίαση όρων σύμβασης σύνδεσης από πελάτη, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής), με ή χωρίς αλλοίωση της μέτρησης. Άρθρο 3 (Παράγραφος 1, περίπτωση β) Διάκριση των ρευματοκλοπών β) Πιθανολογούμενες ρευματοκλοπές Ως τέτοιες χαρακτηρίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν μεν ευρήματα, ωστόσο αυτά αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις αλλοίωσης της μέτρησης, όπως ενδεικτικά η παραβίαση σφραγίδας του κελύφους του μετρητή, ενέργεια για την οποία δεν υπάρχει άλλος λόγος διάπραξης της πέραν της επέμβασης στον μετρητή, σε αντίθεση με την κοπή της σφραγίδας του κιβωτίου του μετρητή που πιθανώς δικαιολογείται λόγω επανοπλισμού του μικρο-αυτόματου διακόπτη, τα οποία ευρήματα ενισχύονται και από δυσεξήγητη μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς (μείωση της κατανάλωσης). Η παραβίαση σφραγίδας κιβωτίου μετρητή δεν αποτελεί εύρημα ενδεικτικό πιθανολογούμενης ρευματοκλοπής. Στις περιπτώσεις αυτές, εξετάζεται η μετρητική διάταξη για τυχόν άλλα ίχνη επέμβασης με σκοπό τη ρευματοκλοπή. Είναι σημαντικό το ότι ο νομοθέτης αναφέρει ΡΗΤΑ την περίπτωση που ένας καταναλώτης φτάνει στο σημείο της παραβίασης της σφραγίδας του κιβωτίου του μετρητή ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΗ, και την χαρακτηρίζει ως εύρημα ΜΗ ενδεικτικό πιθανολογούμενης ρευματοκλοπής, όταν αυτή η ενέργεια δεν ακολουθείται από άλλη επέμβαση με σκοπό την ρευματοκλοπή (σημείωση: μη καταμέτρηση). Το άνοιγμα του καβουκιού και η επανενεργοποίηση ή επανοπλισμός ήτοι "σήκωμα" των τριών ασφαλειοδιακόπτων (σε περίπτωση τριφασικής παροχής) σε παροχή που ο ΔΕΔΔΗΕ έχει απλά κατεβάσει τους παραπάνω τρεις ασφαλειοδιακόπτες ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ. Όλη αυτή η συζήτηση φέρνει στην επιφάνεια το θέμα των εντολών διακοπής, προσωρινής παύσης, αποκοπής, αποξήλωσης, απενεργοποίησης. και πολλών άλλων όρων που χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένη έννοια από ΡΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ και παρόχους και ο καταναλωτής δεν καταλαβαίνει ακριβώς τις διαφορές μεταξύ τους, γιατί το μόνο που καταλαβαίνει είναι ΚΟΒΩ και ΣΥΝΔΕΩ. Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ έρχεται να εκτελέσει μια διακοπή (η ΔΕΗ το αναφέρει στον κώδικα προμήθειας ως διακοπή, αποσύνδεση ή απενεργοποίηση), ΔΕΝ υπάρχει ένα σταθερό πρωτόκολλο που ξέρεις ότι θα ακολουθηθεί. Δηλαδή: θα αφοπλίσει τους μικρο-αυτόματους διακόπτες, θα αποσυνδέσει τα καλώδια της παροχής μονώνοντάς τα και τυλίγοντας τα στο πλάι, θα τοποθετήσει σφραγίδα ασφαλείας για να μην τα συνδέσει άλλος, θα βάλει επισήμανση καρτελάκι ότι έκανε διακοπή; Επειδή αυτό παίρνει πολύ χρόνο, απλά κατεβάζει τα διακοπτάκια, αφήνει ταμπελάκι και φεύγει. Είπαμε, διακοπές πρέπει να γίνουν νωρίς το πρωί 8 με 11. ρευατοκλοπη.pdf Αναφορά σε κείμενο εγώ θα έλεγα στον TS καταρχήν να ρίξει ένα καλό χέσιμο στην γειτόνισσά του να μην κάνει επαναστατικές ενέργειες που αποφέρουν πρόστιμα και φυσικά μπορεί κάποιος να έχει μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. ότι αφορά το κομμάτι που λες για τους παρόχους ενέργειας...κάτσε να δούμε πόσοι θα μείνουν καθώς είναι πάρα πολλοί για την χώρα μας δεν σηκώνει η αγορά παραπάνω από τέσσερις (4) αν αφαιρέσεις την ΔΕΗ που θα παραμείνει μένουν τρεις (3) ακόμα...όπως έγινε στις τηλεπικοινωνίες. οι άλλοι που αναφέρεσαι αν δεν πληρώσεις λογαριασμό δίνουν εντολή για αποκοπή (το ξέρω από μέσα στον ΔΕΔΔΗΕ που κατά την διάρκεια του "LOCKDOWN" λόγω του ιού δόθηκαν εντολές για αποκοπή ρεύματος (διακοπή) επειδή δεν είχαν πληρώσει λογαριασμό ακόμα και σε περιπτώσεις κοινωνικού τιμολογίου. προσωπικά είμαι στην ΔΕΗ και από την στιγμή που πλέον έχω νυχτερινό τιμολόγιο και ηλεκτρονικό μετρητή (ναι...κινέζικο) είμαι μια χαρά. @ikorolis Στο πρώτο μέρος έχω ήδη απαντήσει με την παράθεση του αντίστοιχου ΦΕΚ. Κάνε το κόπο να το διαβάσεις και θα καταλάβεις που κάνεις λάθη. 1. Φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε παροχή ΔΕΗ που είναι απενεργοποιημένη. Τι θα γινόταν αν κάποιος σήκωνε την ασφάλεια σε μια παροχή που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης την αφόπλισε για να κάνει εργασίες ένας ηλεκτρολόγος στο σπίτι; 2. Σου είπα εγώ για οποιοδήποτε ΠΑΡΟΧΟ; Εγώ σου ανέφερα ειδικά τους δικούς μου, Protergia και Elpedison. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 30 πάροχοι-μεταπωλητές. Όμως θα μείνουν οι μεγάλοι πάροχοι-παραγωγοί.Το μεγάλο αστείο είναι ότι τώρα η ΔΕΗ θέλει να πουλά αέριο. Που πας ρε μεγάλε; https://energypress.gr/news/hr-kolonas-depa-megalonei-i-zitisi-gia-fysiko-aerio Ακόμα μεγαλύτερο αστείο είναι τα ΕΛΤΑ που αφού παρακρατούσαν λεφτά που είχαν εισπράξει για λογαριασμούς ΔΕΗ και δεν τα απέδιδαν στη ΔΕΗ γιατί τους χρώσταγε το ΚΡΑΤΟΣ, τώρα πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια!!! (κόπηκε το ρεύμα σε πολλούς που είχαν πληρώσει,άσε που έχασαν και την έκπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής). 3. Τι ξέρεις από μέσα από το ΔΕΔΔΗΕ φίλε; Εδώ δεν ξέρεις το πρωτόκολλο διακοπής! Το κοινωνικό τιμολόγιο προστατεύεται από διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορισμένους μήνες και συνθήκες κλίματος (4 μήνες το χρόνο, σε παγετό και καύσωνα). Κοινωνικό τιμολόγιο!!! Κοινωνική πολιτική του κράτους και της ΔΕΗ που την πληρώνει ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο ίδιος ο καταναλωτής. Ντροπή μόνο ντροπή. 4. Και καλά κάνεις που είσαι στη ΔΕΗ γιατί αν φύγουν πολλοί και κινδυνεύσουν να πτωχεύσουν ξανά, θα ανεβάσουν πάλι τα τιμολόγια, με το χεράκι της κυβέρνησης. Επίσης να πούμε ότι και μονοφασικές παροχές μπορούν να βάλουν νυχτερινό με αλλαγή μετρητή που δουλεύει με χρονομέτρηση. Αυτά. ΥΓ. Είμαι σίγουρος ότι αυτός που άρχισε το θέμα διάβασε αυτό που έγραψα άρα η επισήμανσή σου ότι αναφερόμουν σε άλλο χρήστη δεν έχει ιδιαίτερο νόημα για την ουσία της συζήτησης. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από Lennox ενοποίηση
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Lennox είπε Σχετικό ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1871/30.05.2017 Άρθρο 2 (παραγραφος 1) Ορισμός Ρευματοκλοπής Ως ρευματοκλοπή ορίζεται εν γένει η αυθαίρετη και με δόλο επέμβαση σε εξοπλισμό ή/και εγκαταστάσεις του Δικτύου, με σκοπό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς αυτή να καταγράφεται, ή χωρίς να αντιστοιχίζεται με Εκπρόσωπο Φορτίου, και να μην τιμολογείται. Άρθρο 2 (παραγραφος 2) Ορισμός Ρευματοκλοπής Η αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ (π.χ. απενεργοποίηση μετά από αίτημα Προμηθευτή λόγω υπερημερίας, παραβίαση όρων σύμβασης σύνδεσης από πελάτη, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής), με ή χωρίς αλλοίωση της μέτρησης. Άρθρο 3 (Παράγραφος 1, περίπτωση β) Διάκριση των ρευματοκλοπών β) Πιθανολογούμενες ρευματοκλοπές Ως τέτοιες χαρακτηρίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν μεν ευρήματα, ωστόσο αυτά αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις αλλοίωσης της μέτρησης, όπως ενδεικτικά η παραβίαση σφραγίδας του κελύφους του μετρητή, ενέργεια για την οποία δεν υπάρχει άλλος λόγος διάπραξης της πέραν της επέμβασης στον μετρητή, σε αντίθεση με την κοπή της σφραγίδας του κιβωτίου του μετρητή που πιθανώς δικαιολογείται λόγω επανοπλισμού του μικρο-αυτόματου διακόπτη, τα οποία ευρήματα ενισχύονται και από δυσεξήγητη μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς (μείωση της κατανάλωσης). Η παραβίαση σφραγίδας κιβωτίου μετρητή δεν αποτελεί εύρημα ενδεικτικό πιθανολογούμενης ρευματοκλοπής. Στις περιπτώσεις αυτές, εξετάζεται η μετρητική διάταξη για τυχόν άλλα ίχνη επέμβασης με σκοπό τη ρευματοκλοπή. Είναι σημαντικό το ότι ο νομοθέτης αναφέρει ΡΗΤΑ την περίπτωση που ένας καταναλώτης φτάνει στο σημείο της παραβίασης της σφραγίδας του κιβωτίου του μετρητή ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΗ, και την χαρακτηρίζει ως εύρημα ΜΗ ενδεικτικό πιθανολογούμενης ρευματοκλοπής, όταν αυτή η ενέργεια δεν ακολουθείται από άλλη επέμβαση με σκοπό την ρευματοκλοπή (σημείωση: μη καταμέτρηση). Το άνοιγμα του καβουκιού και η επανενεργοποίηση ή επανοπλισμός ήτοι "σήκωμα" των τριών ασφαλειοδιακόπτων (σε περίπτωση τριφασικής παροχής) σε παροχή που ο ΔΕΔΔΗΕ έχει απλά κατεβάσει τους παραπάνω τρεις ασφαλειοδιακόπτες ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ. Όλη αυτή η συζήτηση φέρνει στην επιφάνεια το θέμα των εντολών διακοπής, προσωρινής παύσης, αποκοπής, αποξήλωσης, απενεργοποίησης. και πολλών άλλων όρων που χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένη έννοια από ΡΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ και παρόχους και ο καταναλωτής δεν καταλαβαίνει ακριβώς τις διαφορές μεταξύ τους, γιατί το μόνο που καταλαβαίνει είναι ΚΟΒΩ και ΣΥΝΔΕΩ. Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ έρχεται να εκτελέσει μια διακοπή (η ΔΕΗ το αναφέρει στον κώδικα προμήθειας ως διακοπή, αποσύνδεση ή απενεργοποίηση), ΔΕΝ υπάρχει ένα σταθερό πρωτόκολλο που ξέρεις ότι θα ακολουθηθεί. Δηλαδή: θα αφοπλίσει τους μικρο-αυτόματους διακόπτες, θα αποσυνδέσει τα καλώδια της παροχής μονώνοντάς τα και τυλίγοντας τα στο πλάι, θα τοποθετήσει σφραγίδα ασφαλείας για να μην τα συνδέσει άλλος, θα βάλει επισήμανση καρτελάκι ότι έκανε διακοπή; Επειδή αυτό παίρνει πολύ χρόνο, απλά κατεβάζει τα διακοπτάκια, αφήνει ταμπελάκι και φεύγει. Είπαμε, διακοπές πρέπει να γίνουν νωρίς το πρωί 8 με 11. ρευατοκλοπη.pdf 212 kB · 2 downloads @ikorolis Στο πρώτο μέρος έχω ήδη απαντήσει με την παράθεση του αντίστοιχου ΦΕΚ. Κάνε το κόπο να το διαβάσεις και θα καταλάβεις που κάνεις λάθη. 1. Φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε παροχή ΔΕΗ που είναι απενεργοποιημένη. Τι θα γινόταν αν κάποιος σήκωνε την ασφάλεια σε μια παροχή που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης την αφόπλισε για να κάνει εργασίες ένας ηλεκτρολόγος στο σπίτι; 2. Σου είπα εγώ για οποιοδήποτε ΠΑΡΟΧΟ; Εγώ σου ανέφερα ειδικά τους δικούς μου, Protergia και Elpedison. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 30 πάροχοι-μεταπωλητές. Όμως θα μείνουν οι μεγάλοι πάροχοι-παραγωγοί.Το μεγάλο αστείο είναι ότι τώρα η ΔΕΗ θέλει να πουλά αέριο. Που πας ρε μεγάλε; https://energypress.gr/news/hr-kolonas-depa-megalonei-i-zitisi-gia-fysiko-aerio Ακόμα μεγαλύτερο αστείο είναι τα ΕΛΤΑ που αφού παρακρατούσαν λεφτά που είχαν εισπράξει για λογαριασμούς ΔΕΗ και δεν τα απέδιδαν στη ΔΕΗ γιατί τους χρώσταγε το ΚΡΑΤΟΣ, τώρα πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια!!! (κόπηκε το ρεύμα σε πολλούς που είχαν πληρώσει,άσε που έχασαν και την έκπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής). 3. Τι ξέρεις από μέσα από το ΔΕΔΔΗΕ φίλε; Εδώ δεν ξέρεις το πρωτόκολλο διακοπής! Το κοινωνικό τιμολόγιο προστατεύεται από διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορισμένους μήνες και συνθήκες κλίματος (4 μήνες το χρόνο, σε παγετό και καύσωνα). Κοινωνικό τιμολόγιο!!! Κοινωνική πολιτική του κράτους και της ΔΕΗ που την πληρώνει ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο ίδιος ο καταναλωτής. Ντροπή μόνο ντροπή. 4. Και καλά κάνεις που είσαι στη ΔΕΗ γιατί αν φύγουν πολλοί και κινδυνεύσουν να πτωχεύσουν ξανά, θα ανεβάσουν πάλι τα τιμολόγια, με το χεράκι της κυβέρνησης. Επίσης να πούμε ότι και μονοφασικές παροχές μπορούν να βάλουν νυχτερινό με αλλαγή μετρητή που δουλεύει με χρονομέτρηση. Αυτά. ΥΓ. Είμαι σίγουρος ότι αυτός που άρχισε το θέμα διάβασε αυτό που έγραψα άρα η επισήμανσή σου ότι αναφερόμουν σε άλλο χρήστη δεν έχει ιδιαίτερο νόημα για την ουσία της συζήτησης. το ΦΕΚ που ανέβασες καλά τα λέει όμως σε ενημερώνω ότι δεν έχει καμία ισχύ σε ότι αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ που είναι ο αρμόδιος διαχειριστής του δικτύου ρεύματος μην σου πω που το έχει γραμμένο... άρα όταν στείλει υπάλληλο για καταμέτρηση ή όταν στείλει συνεργείο για αποκοπή ή επανασύνδεση και όταν έρθει βρει παραβιασμένη την ασφάλεια (εξωτερικά του κυτίου που φιλοξενεί το ρολόι (μετρητή) δεν λέω να έχεις παραβιάσει την εσωτερική ασφάλεια άνετα μπορεί να ξηλώσει όλο το κυτίο και να σε κατηγορήσει για ρευματοκλοπή και εσύ τράβα μετά να του φέρεις το ΦΕΚ και ότι άλλο θες να αποδείξεις ότι δεν έχεις κάνει ρευματοκλοπή. το αν ξέρω ή όχι θα μου επιτρέψεις να το κρίνω εγώ και άλλοι που με ξέρουν όχι εσύ φίλε μου κάνε πρώτα όσες συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος με όλες τις εταιρείες έχω κάνει κάνε πρώτα συναλλαγές με όλες τις εταιρείες και με τον διαχειριστή του δικτύου και δήμους για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα ιδιοκτητών ακινήτων που δεν ξέρουν τίποτα απολύτως και αφήνουν χρέη στο ρεύμα/νερό/φυσικό αέριο απλά να παρακαλάτε να μην ισχύσει αυτό που ζήτησε η ΔΕΗ και οι άλλοι να αλλάξει η διαδικασία και η σύμβαση προμήθειας ρεύματος να μην συνδέεται με το ΑΦΜ αυτού που την υπογράφει αλλά με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου όπως δηλαδή ισχύει με την ΕΥΔΑΠ γιατί τότε θα κλάψουν πάρα πολύ που δεν θα μπορούν να νοικιάσουν τα ακίνητα τους και φυσικά αν έχουν ρεύμα ή νερό όπως είπα η εταιρεία που δουλεύω νοικιάζει πάνω από 1.000+ ακίνητα σε όλη την αττική ξέρεις πόσες φορές μας έχουν κατηγορήσει για ρευματοκλοπή βέβαια πάντα βρίσκω λύση στο πρόβλημα και τακτοποιώ μιας και στα σπίτια που ενοικιάζουμε μένουν πρόσφυγες/μετανάστες και δεν έχει κανένα νόημα να κλέψουν κάτι το οποίο άλλος πληρώνει μιας και σε όλα τα ακίνητα τα ενοίκια - κοινόχρηστα - ρεύμα - νερό - φυσικό αέριο τα πληρώνουμε εμείς και πάντα στην ώρα τους (άρα εσύ αν σου τα πληρώνανε όλα αυτά θα έκλεβες ρεύμα/νερό.?) αν προσθέσω το γεγονός ότι πληρώνουμε κάτι εκατοντάδες/χιλιάδες ευρώ σε ΔΕΗ και λοιπούς παρόχους οι οποίοι μας έχουν χαρακτηρίσει "μεγάλους πελάτες τους" και μιλάμε με συγκεκριμένα ανώτερα στελέχη για το όποιο πρόβλημα υπάρξει καθώς θέλουν να το λύνουν κατά την γέννηση του και όχι αν μας χάσουν από πελάτες ή που πληρώνουμε στον ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση μετρητών ή καλωδίων ή που τους γνωρίζω όλους από τον απλό τεχνικό μέχρι τον διευθυντή οι άλλοι πάροχοι (οι συγκεκριμένοι που αναφέρεσαι) αλλά και άλλοι πάροχοι που δεν αναφέρεις αν δεν πληρώσεις λογαριασμό βγάζουν εντολή αποκοπής προς τον ΔΕΔΔΗΕ όπως επίσης να σε ενημερώσω ένας από τους άλλους παρόχους ήταν που κατά την διάρκεια του "LOCKDOWN" έδωσε εντολή αποκοπής στον ΔΕΔΔΗΕ για παροχή που ήταν σε κοινωνικό τιμολόγιο και άλλα πολλά τραγελαφικά. το κοινωνικό τιμολόγιο είναι κοινωνική παροχή που δίνει το κράτος και όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες που την διέπουν (μπες στο ΗΔΙΚΑ να δεις) Η ΔΕΗ μην ανησυχείς και δεν πρόκειται να κλείσει όσο και να το θέλουν κάποιοι βέβαια εδώ θα συμφωνήσω ότι ούτε εγώ την θέλω να ανήκει στο "δημόσιο" αλλά να πάει στα χέρια ιδιώτη όπως έγινε με τον ΟΤΕ και να είναι μια εταιρεία προμήθειας ρεύματος επίσης πολύ καλά έκανε και μπήκε στην αγορά του φυσικού αερίου (γιατί το φυσικό αέριο δεν πουλάει ρεύμα? όπως και τα ΕΛΤΑ πρέπει να πάνε στα χέρια ιδιώτη και ας πουλάει ότι θέλει επίσης δεν ξέρω ποιοι "παίκτες" θα μείνουν στην αγορά ενέργειας μπορεί να μην είναι 3-4 μπορεί να είναι και περισσότεροι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις... πάντως στις τηλεπικοινωνίες έμεινε ο ΟΤΕ και δύο με έναν "δανεικό" Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από ikorolis
fysikos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μια βοήθεια αν μπορείτε ως προς τους λογαριασμους της ΔΕΗ Ιούνιος 37ε (εναντι) Ιουλιος 40ε (εναντι) Αυγουστος 41ε (εναντι) 4 Οκτωβρίου εκκαθαριστικός Ιουνιος-Ιουλιος-Αυγουστος-Σεπτέμβριος 164,82 - 82,62(έναντι) = 82ε πληρωτέο.... Δεν θα έπρεπε στο έναντι να αφαιρούνται και τα 37ε του ιουνίου;
lazarnik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δεν αφαιρούν όλο το ποσό από κάθε μήνα, μόνο ότι πλήρωσες σε αξία ρεύμα και ρυθμιστικες χρεώσεις. https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/logariasmos-kai-xrewseis/ti-einai-o-enanti-logariasmos-kai-pws-xrewneste-st 2
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, fysikos είπε Μια βοήθεια αν μπορείτε ως προς τους λογαριασμους της ΔΕΗ Ιούνιος 37ε (εναντι) Ιουλιος 40ε (εναντι) Αυγουστος 41ε (εναντι) 4 Οκτωβρίου εκκαθαριστικός Ιουνιος-Ιουλιος-Αυγουστος-Σεπτέμβριος 164,82 - 82,62(έναντι) = 82ε πληρωτέο.... Δεν θα έπρεπε στο έναντι να αφαιρούνται και τα 37ε του ιουνίου; Το ποσό που αφαιρείται είναι μόνο αυτό που έχει πληρωθεί ως έναντι, και όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού.
fysikos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και πως καταλαβαίνω τι χρέωση έχω για τον Σεπτέμβριο; επίσης, στα έναντι κάθε μήνα δεν πληρώνω και τα υπόλοιπα που καλούμε να ξαναπληρωσω στον εκκαθαριστικό; Δλδ είναι λογικό για ένα σπίτι 60τ.μ με 150-180 kwh να δίνω 50ε το μηνα; Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από fysikos
lazarnik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Το λινκ που εβαλα πιο πάνω το είδες; δες το θα σε καλύψει. 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, fysikos είπε Και πως καταλαβαίνω τι χρέωση έχω για τον Σεπτέμβριο; Μπακαλίστικα μόνο μπορείς, 164,82 / 4 = 41,20€ 3 λεπτά πριν, fysikos είπε επίσης, στα έναντι κάθε μήνα δεν πληρώνω και τα υπόλοιπα που καλούμε να ξαναπληρωσω στον εκκαθαριστικό; Τα υπόλοιπα που πληρώνεις κάθε μήνα αφορούν μόνο ένα μήνα, τίποτα δεν ξαναπληρώνεις δεύτερη φορά. Πχ ο λογαριασμός Ιουνίου είχε τα υπόλοιπα του Ιουνίου, ο λογαριασμός Ιουλίου είχε τα υπόλοιπα Ιουλίου, κοκ.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δινε ένδειξη κάθε δευτερο δίμηνο όπως γραφει ο λογαριασμός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα