Joshua21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, nikos33340 είπε Γειά σας.Την Τρίτη που μας πέρασε η ΔΕΗ μου έκοψε το ρεύμα 42 λεπτά πριν, nikos33340 είπε Στην ΔΕΗ πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι έδωσαν την εντολή σήμερα 11 η ώρα. Πως γίνεται η εντολή να δόθηκε σήμερα, αλλά η διακοπή να έγινε 3 ημέρες πριν? Κόψιμο πάντως δεν είναι απλά να σου κατεβάζουν την αυτόματη ασφάλεια....
nikos33340 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Λοιπόν... Ο ΔΕΔΔΗΕ ήρθε και σου έκανε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγο οφειλής στον πάροχο σου (ΔΕΗ). Συνήθως η διαδικασία προβλέπει να σου κολλήσουν ενα μπλε αυτοκόλλητο που να το αναφέρει, ώστε ο πελάτης να ξέρει για ποιο λόγο η ασφάλεια είναι κατεβασμένη. Και εδώ ξεκινάνε οι απορίες που έχεις. Μπορείς να την ανεβάσεις την ασφάλεια ώστε να έχεις ρεύμα και πάλι? Ναι μπορείς - δεν χρειάζεται καν να ανοίξεις το καπάκι στα περισσότερα μοντέλα. Είναι νόμιμο? Όχι δεν είναι νόμιμο στην περίπτωση όπου σου έχει ανακοινωθεί η διακοπή. Σε άλλη περίπτωση ναι μπορείς να κλείνεις ή να ανοίγεις την ασφάλεια. Στην περίπτωση σου τώρα, μην αγχώνεσαι για τίποτα, ηρέμησε. Ούτε καν έχεις διαφορά στην μέτρηση όπως είπες. Και να είχες μια μικρή, απλά θα το μετρούσαν στην επόμενη προγραμματισμένη μέτρηση. Τώρα αυτά περί παρέμβασης στον μετρητή κλπ... Άλλο να ανοίξεις το καπάκι που είναι ο μετρητής μέσα (και μπορεί να έχει και σφραγίδα εξωτερική - πλέων δεν έχω δει σε κανένα νέο ρολόι) και άλλο να έχεις ανοίξει τον μετρητή που είναι μέσα στο κουτί. Στην πρώτη περίπτωση δεν ενδιαφέρεται καν η ΔΕΔΔΗΕ. Στην δεύτερη ναι έχεις θέμα. Δεν έχεις κάνει τίποτα από τα δύο στην περίπτωση σου όπως είπες. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από nikos33340
banned_acc Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Καλά έκανες και σήκωσες την ασφάλεια. Πρώτη φορά ακούω να κόβουν ρεύμα απλά κατεβάζοντας την ασφάλεια. Θα μπορούσε να την είχε κατεβάσει ο οποιοσδήποτε
Lennox Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ikorolis είπε να ελπίζεις ο ΔΕΔΔΗΕ να μην θεωρήσει την ενέργεια της παράνομης επανασύνδεσης του ρεύματος ως ρευματοκλοπή γιατί τότε θα έχεις πρόβλημα Λαθος. Άλλο είναι ρευματοκλοπή. Υπάρχει ανάλυση από την ιδια την ΔΕΗ (δεδδηε νομίζω γιατί οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους τους παρόχους) τι θεωρείται ρευματοκλοπή και αυτό δεν είναι διότι οι κιλοβατώρες καταγράφονται κανονικά. Υπήρχε σφραγίδα που διέρρηξε; Υπήρχε ειδοποίηση να μην ανοίξει το κουτί; @Ukforthemoment Δεν αξίζει να ασχοληθείς πιο πολύ.Απλά πάρε τηλ στο 11700 στη ΔΕΗ να δεις αν έχουν δώσει εντολή στον ΔΕΔΗΕ να σου το συνδέσει .Θελει 48 εργάσιμες ώρες για να στο συνδέσουν. Ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα νωρίς (μέχρι το μεσημέρι το πολύ), και καθημερινές, έτσι ώστε ο πελάτης να προλάβει να πληρώσει, ρυθμίσει μέχρι τις 2 το απόγευμα, και η εντολή της επανασύνδεσης να γίνει από το ίδιο συνεργείο αυθημερόν. Κακώς από Τρίτη πληρώθηκε Πέμπτη. Υποθέτω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει ένα follow up στις αποκοπές για να δει αν συνδέθηκαν παράτυπα. Δεν νομίζω όμως την ίδια μέρα. Τότε αν διαπιστώσει επανασύνδεση το σφραγίζει. Δεν γνωρίζω το MODUS OPERANDI τους. @nikos33340 ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με λίγες κιλοβατώρες. Κανείς!!! Συμβουλή: Να κοιτάξεις Προτέργια και Ελπέντισον. Σε λίγα χρόνια η ΔΕΗ θα αγοράζει ρεύμα από αυτούς. Η προτέργια εισάγει περισσότερο αέριο από τη ΔΕΠΑ. Εγώ έχω 3 παροχές σε κάθε εταιρία. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από Lennox
stelios_2809 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Στέλιο κίνδυνος διακοπής υπάρχει στην περίπτωση που έχουν λήξει τουλάχιστον 2 συνεχόμενοι λογαριασμοί, ισχύει κάτι τέτοιο σε σένα? Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις μέσα από τον λογαριασμό σου στο e-bill. Εννοώ το αν έχουν εκδοθεί λογαριασμοί που δεν τους έχεις λάβει. Θα τσεκάρω , θα κάνω εγγραφή στο e.bill 1
nikos33340 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, guzel είπε Καλά έκανες και σήκωσες την ασφάλεια. Πρώτη φορά ακούω να κόβουν ρεύμα απλά κατεβάζοντας την ασφάλεια. Θα μπορούσε να την είχε κατεβάσει ο οποιοσδήποτε 14 ώρες πριν, Lennox είπε Λαθος. Άλλο είναι ρευματοκλοπή. Υπάρχει ανάλυση από την ιδια την ΔΕΗ (δεδδηε νομίζω γιατί οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους τους παρόχους) τι θεωρείται ρευματοκλοπή και αυτό δεν είναι διότι οι κιλοβατώρες καταγράφονται κανονικά. Υπήρχε σφραγίδα που διέρρηξε; Υπήρχε ειδοποίηση να μην ανοίξει το κουτί; @Ukforthemoment Δεν αξίζει να ασχοληθείς πιο πολύ.Απλά πάρε τηλ στο 11700 στη ΔΕΗ να δεις αν έχουν δώσει εντολή στον ΔΕΔΗΕ να σου το συνδέσει .Θελει 48 εργάσιμες ώρες για να στο συνδέσουν. Ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα νωρίς (μέχρι το μεσημέρι το πολύ), και καθημερινές, έτσι ώστε ο πελάτης να προλάβει να πληρώσει, ρυθμίσει μέχρι τις 2 το απόγευμα, και η εντολή της επανασύνδεσης να γίνει από το ίδιο συνεργείο αυθημερόν. Κακώς από Τρίτη πληρώθηκε Πέμπτη. Υποθέτω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει ένα follow up στις αποκοπές για να δει αν συνδέθηκαν παράτυπα. Δεν νομίζω όμως την ίδια μέρα. Τότε αν διαπιστώσει επανασύνδεση το σφραγίζει. Δεν γνωρίζω το MODUS OPERANDI τους. @nikos33340 ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με λίγες κιλοβατώρες. Κανείς!!! Συμβουλή: Να κοιτάξεις Προτέργια και Ελπέντισον. Σε λίγα χρόνια η ΔΕΗ θα αγοράζει ρεύμα από αυτούς. Η προτέργια εισάγει περισσότερο αέριο από τη ΔΕΠΑ. Εγώ έχω 3 παροχές σε κάθε εταιρί Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από nikos33340
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lennox είπε Λαθος. Άλλο είναι ρευματοκλοπή. Υπάρχει ανάλυση από την ιδια την ΔΕΗ (δεδδηε νομίζω γιατί οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους τους παρόχους) τι θεωρείται ρευματοκλοπή και αυτό δεν είναι διότι οι κιλοβατώρες καταγράφονται κανονικά. Υπήρχε σφραγίδα που διέρρηξε; Υπήρχε ειδοποίηση να μην ανοίξει το κουτί; @Ukforthemoment Δεν αξίζει να ασχοληθείς πιο πολύ.Απλά πάρε τηλ στο 11700 στη ΔΕΗ να δεις αν έχουν δώσει εντολή στον ΔΕΔΗΕ να σου το συνδέσει .Θελει 48 εργάσιμες ώρες για να στο συνδέσουν. Ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα νωρίς (μέχρι το μεσημέρι το πολύ), και καθημερινές, έτσι ώστε ο πελάτης να προλάβει να πληρώσει, ρυθμίσει μέχρι τις 2 το απόγευμα, και η εντολή της επανασύνδεσης να γίνει από το ίδιο συνεργείο αυθημερόν. Κακώς από Τρίτη πληρώθηκε Πέμπτη. Υποθέτω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει ένα follow up στις αποκοπές για να δει αν συνδέθηκαν παράτυπα. Δεν νομίζω όμως την ίδια μέρα. Τότε αν διαπιστώσει επανασύνδεση το σφραγίζει. Δεν γνωρίζω το MODUS OPERANDI τους. @nikos33340 ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με λίγες κιλοβατώρες. Κανείς!!! Συμβουλή: Να κοιτάξεις Προτέργια και Ελπέντισον. Σε λίγα χρόνια η ΔΕΗ θα αγοράζει ρεύμα από αυτούς. Η προτέργια εισάγει περισσότερο αέριο από τη ΔΕΠΑ. Εγώ έχω 3 παροχές σε κάθε εταιρία. Καταρχήν ο TS είναι ο @nikos33340 και όχι ο @Ukforthemoment Φίλε μου επειδή στην εταιρεία που εργάζομαι έχω συνεργασία με όλους τους παρόχους ενέργειας και φυσικού αερίου (κτλ...) αλλά και με τον ΔΕΔΔΗΕ θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω κάτι παραπάνω. από την στιγμή που ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα (πρώτη φορά ακούω να κατεβάζουν απλά την ασφάλεια) και κόλλησε τον κίτρινο χαρτί που ενημερώνει τον χρήστη για ποιο λόγο κόπηκε η παροχή ώστε να τακτοποιήσει το χρέος/οφειλή του εκεί σταματάει η όποια παρέμβαση του χρήστη καθώς δεν έχει δικαίωμα να πειράξει το οτιδήποτε στον χώρο που είναι τα ρολόγια (μετρητές) της ΔΕΗ. έτσι τώρα που ο TS πλήρωσε το χρέος (οφειλή) του θα έρθει συνεργείο για την επανασύνδεση από τον ΔΕΔΔΗΕ αν υπάρχει παραβιασμένη η ασφάλεια του ρολογιού (μετρητή) αυτό κινεί υποψίες για ρευματοκλοπή και έχουν το δικαίωμα να ξηλώσουν ολόκληρο το κυτίο του ρολογιού (μετρητή) και να το πάνε για έλεγχο άσχετα αν έγραψε μονάδες ή όχι επίσης ρευματοκλοπή μπορεί να θεωρηθεί και η ενέργεια του να επανασυνδέσει μόνος του την παροχή σηκώνοντας την ασφάλεια (καθώς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει. βέβαια όλα αυτά εξαρτάται από τον εργολάβο ή από τον τεχνικό που θα έρθει καθώς μπορεί να μην συμβεί τίποτα απολύτως αν είναι σπασμένη η ασφάλεια και μη ενεργή η παροχή να του βάλουν ασφάλεια στο ρολόι (μετρητή) αφού σηκώσουν την ασφάλεια και να φύγουν. εγώ θα έλεγα στον TS καταρχήν να ρίξει ένα καλό χέσιμο στην γειτόνισσά του να μην κάνει επαναστατικές ενέργειες που αποφέρουν πρόστιμα και φυσικά μπορεί κάποιος να έχει μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. ότι αφορά το κομμάτι που λες για τους παρόχους ενέργειας...κάτσε να δούμε πόσοι θα μείνουν καθώς είναι πάρα πολλοί για την χώρα μας δεν σηκώνει η αγορά παραπάνω από τέσσερις (4) αν αφαιρέσεις την ΔΕΗ που θα παραμείνει μένουν τρεις (3) ακόμα...όπως έγινε στις τηλεπικοινωνίες. οι άλλοι που αναφέρεσαι αν δεν πληρώσεις λογαριασμό δίνουν εντολή για αποκοπή (το ξέρω από μέσα στον ΔΕΔΔΗΕ που κατά την διάρκεια του "LOCKDOWN" λόγω του ιού δόθηκαν εντολές για αποκοπή ρεύματος (διακοπή) επειδή δεν είχαν πληρώσει λογαριασμό ακόμα και σε περιπτώσεις κοινωνικού τιμολογίου. προσωπικά είμαι στην ΔΕΗ και από την στιγμή που πλέον έχω νυχτερινό τιμολόγιο και ηλεκτρονικό μετρητή (ναι...κινέζικο) είμαι μια χαρά. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από ikorolis
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε εγώ θα έλεγα στον TS καταρχήν να ρίξει ένα καλό χέσιμο στην γειτόνισσά του να μην κάνει επαναστατικές ενέργειες που αποφέρουν πρόστιμα και φυσικά μπορεί κάποιος να έχει μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. Επαναστατική ενέργεια είναι το να σηκώσεις μια ασφάλεια η οποία είναι προσβάσιμη στους πάντες?
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, ikorolis είπε Καταρχήν ο TS είναι ο @nikos33340 και όχι ο @Ukforthemoment Φίλε μου επειδή στην εταιρεία που εργάζομαι έχω συνεργασία με όλους τους παρόχους ενέργειας και φυσικού αερίου (κτλ...) αλλά και με τον ΔΕΔΔΗΕ θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω περισσότερα από την στιγμή που ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα (κακώς που δεν αφαίρεσε την ασφάλεια) και κόλλησε τον κίτρινο χαρτί που ενημερώνει τον χρήστη για ποιο λόγο κόπηκε η παροχή έτσι τώρα που ο TS πλήρωσε το χρέος (οφειλή) του και θα έρθει συνεργείο για την επανασύνδεση από τον ΔΕΔΔΗΕ και βρουν πιθανόν παραβιασμένη την ασφάλεια άσχετα αν έγραψε μονάδες ή όχι αυτό μπορεί να θεωρηθεί "ρευματοκλοπή" όπως και η ενέργεια του να επανασυνδέσει μόνος του την παροχή με το δίκτυο ρεύματος βέβαια όλα αυτά εξαρτάται από τον εργολάβο ή από τον τεχνικό που θα έρθει καθώς μπορεί να μην συμβεί τίποτα απολύτως αν είναι σπασμένη η ασφάλεια και μη ενεργή η παροχή να του βάλουν ασφάλεια στο ρολόι (μετρητή) αφού σηκώσουν την ασφάλεια και να φύγουν. εγώ θα έλεγα στον TS καταρχήν να ρίξει ένα καλό χέσιμο στην γειτόνισσά του να μην κάνει επαναστατικές ενέργειες που αποφέρουν πρόστιμα και φυσικά μπορεί κάποιος να έχει μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. ότι αφορά το κομμάτι που λες για τους παρόχους ενέργειας...κάτσε να δούμε πόσοι θα μείνουν καθώς είναι πάρα πολλοί για την χώρα μας δεν σηκώνει η αγορά παραπάνω από τέσσερις (4) αν αφαιρέσεις την ΔΕΗ που θα παραμείνει μένουν τρεις (3) ακόμα... εγώ πάντως που η εταιρεία στην οποία εργάζομαι συνεργάζεται με όλους τους παρόχους οι άλλοι που αναφέρεσαι αν δεν πληρώσεις λογαριασμό δίνουν εντολή για αποκοπή (το ξέρω από μέσα στον ΔΕΔΔΗΕ που κατά την διάρκεια του "LOCKDOWN" λόγω του ιού δόθηκαν εντολές για αποκοπή ρεύματος (διακοπή) επειδή δεν είχαν πληρώσει λογαριασμό ακόμα και σε περιπτώσεις κοινωνικού τιμολογίου. προσωπικά είμαι στην ΔΕΗ και από την στιγμή που πλέον έχω νυχτερινό τιμολόγιο και ηλεκτρονικό μετρητή (ναι...κινέζικο) είμαι μια χαρά. Ετσι ακριβως !!!!Εγω στο ΔΕΔΔΗΕ ειμαι αλλα αν και διοικητικος η μοναδα μου ειναι κυριως τεχνικη
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επαναστατική ενέργεια είναι το να σηκώσεις μια ασφάλεια η οποία είναι προσβάσιμη στους πάντες? δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι στον χώρο που βρίσκονται τα ρολόγια (μετρητές) της ΔΕΗ ή το κουτί με τις τηλεφωνικές γραμμές (ΟΤΕ) ή τα ρολόγια (μετρητές) της ΕΥΔΑΠ το δικαίωμα να βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο το έχει ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ του ακινήτου και τα υπεύθυνα συνεργεία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ κτλ... δικαίωμα να κατέβεις στον χώρο έχεις με την παρουσία του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ του ακινήτου εφόσον για κάποιο λόγο δεν έχεις π.χ ρεύμα στο διαμέρισμα σου και έχεις επικοινωνήσει με το 11500 (ΔΕΔΔΗΕ) και δεν βλέπουν βλάβη όποτε το πρώτο βήμα είναι να σηκώσεις την πεσμένη ασφάλεια στο ρολόι (μετρητή) αλλιώς μπορεί να έχει θέμα στην ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση οπότε ζητάς την βοήθεια ηλεκτρολόγου. 57 λεπτά πριν, nikos33340 είπε Δεν την σήκωσα εγώ Έκανα ένα λάθος.Τρίτη το έκοψαν και Τετάρτη πρωί το πλήρωσα.Τελικά σήμερα Παρασκευή 4:10 μου το σύνδεσαν. αν δεν στείλουν κάποια επιστολή που να σε ενημερώνεει όλα καλά μην ανησυχείς εσύ φρόντισε να κόψεις το βήχα στους "επαναστάτες" γείτονες σου γιατί μάλλον δεν γνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους ή τα έχουν γραμμένα όλα στα @@ τους.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Πως γίνεται η εντολή να δόθηκε σήμερα, αλλά η διακοπή να έγινε 3 ημέρες πριν? Κόψιμο πάντως δεν είναι απλά να σου κατεβάζουν την αυτόματη ασφάλεια.... Εντολή επανασύνδεσης δόθηκε σήμερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε Θα τσεκάρω , θα κάνω εγγραφή στο e.bill ναι αυτό ισχύει για να υπάρξει εντολή αποκοπής (διακοπής) προς τον ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να έχουν εκδοθεί και να μην έχουν πληρωθεί δύο λογαριασμοί ρεύματος (αυτό στην ΔΕΗ) σε άλλο πάροχο μπορεί να δώσουν την εντολή και σε έναν λογαριασμό (έχει γίνει από διάφορες εταιρείες ακόμα και σε κοινωνικό τιμολόγιο)
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Επίσης μου είπαν ότι επανασυνδέσεις κάνουν απο τις 15:00 μέχρι τις 20:00 ,κάτι που στην προκειμένη ισχύει.
Joshua21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, ikorolis είπε δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι στον χώρο που βρίσκονται τα ρολόγια (μετρητές) της ΔΕΗ ή το κουτί με τις τηλεφωνικές γραμμές (ΟΤΕ) ή τα ρολόγια (μετρητές) της ΕΥΔΑΠ το δικαίωμα να βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο το έχει ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ του ακινήτου και τα υπεύθυνα συνεργεία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ κτλ... δικαίωμα να κατέβεις στον χώρο έχεις με την παρουσία του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ του ακινήτου εφόσον για κάποιο λόγο δεν έχεις π.χ ρεύμα στο διαμέρισμα σου και έχεις επικοινωνήσει με το 11500 (ΔΕΔΔΗΕ) και δεν βλέπουν βλάβη όποτε το πρώτο βήμα είναι να σηκώσεις την πεσμένη ασφάλεια στο ρολόι (μετρητή) αλλιώς μπορεί να έχει θέμα στην ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση οπότε ζητάς την βοήθεια ηλεκτρολόγου. Αυτά που περιγράφεις ισχύουν μόνο σε πολύ παλιές πολυκατοικίες που τότε τους μετρητές ΔΕΗ τους έβαζαν συνήθως στο υπόγειο. Στις σύγχρονες πολυκατοικίες όμως (1995 και μετά αν θυμάμαι καλά) είναι υποχρεωτικό οι μετρητές ΔΕΗ να βρίσκονται σε προσβάσιμο χώρο από τους πάντες, δες εδώ ένα παράδειγμα: https://www.google.com/maps/@38.2411444,21.746515,3a,49.1y,59.3h,77.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxpC9XlY6Nt-IhYJbKphhKQ!2e0!7i13312!8i6656 Η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι κατασκευής 2005.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Λοιπόν... Ο ΔΕΔΔΗΕ ήρθε και σου έκανε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγο οφειλής στον πάροχο σου (ΔΕΗ). Συνήθως η διαδικασία προβλέπει να σου κολλήσουν ενα μπλε αυτοκόλλητο που να το αναφέρει, ώστε ο πελάτης να ξέρει για ποιο λόγο η ασφάλεια είναι κατεβασμένη. Και εδώ ξεκινάνε οι απορίες που έχεις. Μπορείς να την ανεβάσεις την ασφάλεια ώστε να έχεις ρεύμα και πάλι? Ναι μπορείς - δεν χρειάζεται καν να ανοίξεις το καπάκι στα περισσότερα μοντέλα. Είναι νόμιμο? Όχι δεν είναι νόμιμο στην περίπτωση όπου σου έχει ανακοινωθεί η διακοπή. Σε άλλη περίπτωση ναι μπορείς να κλείνεις ή να ανοίγεις την ασφάλεια. Στην περίπτωση σου τώρα, μην αγχώνεσαι για τίποτα, ηρέμησε. Ούτε καν έχεις διαφορά στην μέτρηση όπως είπες. Και να είχες μια μικρή, απλά θα το μετρούσαν στην επόμενη προγραμματισμένη μέτρηση. Τώρα αυτά περί παρέμβασης στον μετρητή κλπ... Άλλο να ανοίξεις το καπάκι που είναι ο μετρητής μέσα (και μπορεί να έχει και σφραγίδα εξωτερική - πλέων δεν έχω δει σε κανένα νέο ρολόι) και άλλο να έχεις ανοίξει τον μετρητή που είναι μέσα στο κουτί. Στην πρώτη περίπτωση δεν ενδιαφέρεται καν η ΔΕΔΔΗΕ. Στην δεύτερη ναι έχεις θέμα. Δεν έχεις κάνει τίποτα από τα δύο στην περίπτωση σου όπως είπες. έχουν και τα νέα ρολόγια (αναφέρομαι στα διάφορα ηλεκτρονικά) εγώ σπίτι έχω το γνωστό άσπρο όπως και στην δουλειά (έχει ασφάλεια και εξωτερικά και εσωτερικά) με πάροχο την ΔΕΗ. (το μόνο -μείον ότι δεν μπορείς να πάρεις τηλεμέτρηση) αλλά έχω ακούσει από συναδέλφους που πάνε στα σπίτια που ενοικιάζει η εταιρεία στην οποία εργάζομαι υπάρχουν και άλλου τύπου ηλεκτρονικά ρολόγια τα οποία έχουν και αυτά ασφάλειες. 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Αυτά που περιγράφεις ισχύουν μόνο σε πολύ παλιές πολυκατοικίες που τότε τους μετρητές ΔΕΗ τους έβαζαν συνήθως στο υπόγειο. Στις σύγχρονες πολυκατοικίες όμως (1995 και μετά αν θυμάμαι καλά) είναι υποχρεωτικό οι μετρητές ΔΕΗ να βρίσκονται σε προσβάσιμο χώρο από τους πάντες, δες εδώ ένα παράδειγμα: https://www.google.com/maps/@38.2411444,21.746515,3a,49.1y,59.3h,77.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxpC9XlY6Nt-IhYJbKphhKQ!2e0!7i13312!8i6656 Η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι κατασκευής 2005. δεν είναι απόλυτο αυτό που λες φίλε μου το γνωρίζω όπως σου είπα καθώς η εταιρεία που δουλεύω ενοικιάζει ακίνητα έχουμε πάνω από 1000+ σε όλη την αττική (παλιά και νέα) τελευταία για λόγους ασφαλείας (δολιοφθορά/κλοπή) τα ρολόγια (μετρητές) μπαίνουν ή σε χώρο που ελέγχεται με κάποιο τρόπο η πρόσβαση ή με κάποιο τρόπο να είναι κλειδωμένα αλλά να μπορούν να πάρουν μέτρηση οι τεχνικοί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα