jordan23 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Καλησπέρα.μετα από πρόσφατη αναβάθμιση άλλαξα έναν ι5 4690κ με τον i7 4790k .ψυκτρα έχω μια coolermaster hyper 212 evo. Με τον i5 στα 3.9 δεν είχα δει ποτέ θερμοκρασίες πάνω από 68 βαθμούς.με την αλλαγή του επεξεργαστή άλλαξα και πάστα .πρώτα έβαλα μια από τα public και έβλεπα max μέχρι 73 βαθμούς .αγοράσα μια πάστα noctua ακριβή και καλή και την τελευταία εβδομάδα που πιάσανε λίγο οι ζέστες ,είδα μέχρι 86 βαθμούς μέγιστο ..και σε παιχνίδι όπως το gear tactics .να σημειώσω ότι παίζω σε 1440p ,με μια κάρτα 2070 super kai το κουτί μου είναι μικρό (rainjitek styx)και είναι λίγο στριμωγμένα.εχω αλλάξει κάνα δυο φορές πάστα για να τσεκαρω αν έβαλα την σωστή ποσότητα αλλά δεν αλλάζει η κατάσταση.η κάρτα σε 1440p δουλεύει υπερωρίες στους 73 βαθμούς .με τις ζεστές έφτασε 76...και γενικά λογω μεγεθους κουτιού ψήνονται όλα μέσα.ειναι φυσιολογικό η θα μου μείνει ο επεξεργαστής ? Να σημειώσω ότι παίζω μέγιστο κάνα 2 ώρες την ημέρα 1
ntav19 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω το ιδιο setup αλλα μς 1080ti και υδροψυξη.. Βαλε υδροψυξη και αμα συνεχισει αλαξε socket ολόκληρο. Πηγαινε για ποιο καινούργια mobo cpu rams. Γνωμη μού Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από ntav19
niko13 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Απο case fans καναμε οτι μπορουσαμε? Ολες οι θεσεις καλυμενες? Βλεπω εχει μια κατω μια πισω και δυο πανω? Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από niko13 2
duffyduck Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω του εβαλα (μέσα απο το BIOS όμως) τα stock settings που λεει η Intel. Πέρα απο τα 3 settings δεν πειραξα κατι άλλο στο BIOS. Στο BIOS της μητρικης οι αντίστοιχες επιλογές που άλλαξα ήταν: Long Duration Power Limit: 88 Short Duration Power Limit: 110 Primary Plane Current Limit: 105 Σημείωση: To multicore enhancement σε εμένα είναι disabled by default (που ειναι και το stock setting της Intel). Αυτη η επιλογή αλλάζει τον πολλαπλασιαστη σε 4.4 σε all-core usage, με αλλα λόγια και οι 4 πυρήνες λειτουργούν ταυτόχρονα στο μέγιστο 4.4GHz (αυτο ουσιαστικά σημαίνει μικρο overclock). Σε εμένα και οι τρεις αυτες επιλογές ήταν στο auto και με βάση το XTU αντιστοιχουσαν σε τιμή 1000. Οπότε, ειδικά σε AVX/AVX2 τεστ (π.χ. Prime95) έφτανε τους 100 βαθμούς. Οι παραπάνω επιλογές είναι κόφτης ώστε ο επεξεργαστής να μην υπερβαίνει πολύ τα όρια κατανάλωσης. Εναλλακτικά, δίχως τον κόφτη, μια καλή υδρόψυξη ή μια μεγάλη αερόψυκτρα (π.χ. Noctua NH-D15) ειναι απαραίτητες. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από duffyduck 1
jordan23 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, niko13 είπε Απο case fans καναμε οτι μπορουσαμε? Ολες οι θεσεις καλυμενες? Βλεπω εχει μια κατω μια πισω και δυο πανω? ναι είμαι καλυμένος απο ανεμιστηρια 6 ώρες πριν, ntav19 είπε Εχω το ιδιο setup αλλα μς 1080ti και υδροψυξη.. Βαλε υδροψυξη και αμα συνεχισει αλαξε socket ολόκληρο. Πηγαινε για ποιο καινούργια mobo cpu rams. Γνωμη μού μακαρι αλλα δεν υπάρχουν λεφτά και υδρόψυξη δεν χωράει 6 ώρες πριν, niko13 είπε Απο case fans καναμε οτι μπορουσαμε? Ολες οι θεσεις καλυμενες? Βλεπω εχει μια κατω μια πισω και δυο πανω? έχω εναν πίσω που βγάζει σε συνέχεια του ανεμιστήρα της ψύκτρας και έναν πάνω που φυσάει αέρα στην ψύκτρα Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από jordan23
FORIS78 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Είσαι για delid φίλος ότι ψυκτρα- πάστα να βάλεις Δεν θα δεις βελτίωση διάβασε εδώ Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από FORIS78 2
niko13 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, jordan23 είπε ναι είμαι καλυμένος απο ανεμιστηρια μακαρι αλλα δεν υπάρχουν λεφτά και υδρόψυξη δεν χωράει έχω εναν πίσω που βγάζει σε συνέχεια του ανεμιστήρα της ψύκτρας και έναν πάνω που φυσάει αέρα στην ψύκτρα Αν εχεις ευκαιρους γιατι δεν δοκιμαζεις να καλυψεις ολες τις θεσεις? Ακομα και ο κατω θα βοηθουσε να φερει κρυο αερα στην καρτα. Οπως ειπες κ εσυ ειναι μικρο το case και η 2070 super ειναι τερατακι. Επισης ο καινουργιος cpu μπορει να δουλευει την καρτα επαρκεστερα απο τον προηγουμενο και να αφηνει ακομα περισσοτερη ζεστη μεσα στο συστημα.αν βγαλεις το πλαινο τελειως ιδιες temps? Μηπως εισαι τυχερος και με ενα νεο case εισαι μια χαρα γι αυτο το λεω. Προσωπικη καψουρα για μικρο case 😁https://www.skroutz.gr/s/20531407/Lian-Li-TU150-Black.html Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από niko13 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 20 ώρες πριν, jordan23 είπε Καλησπέρα.μετα από πρόσφατη αναβάθμιση άλλαξα έναν ι5 4690κ με τον i7 4790k .ψυκτρα έχω μια coolermaster hyper 212 evo. ...και γενικά λογω μεγεθους κουτιού ψήνονται όλα μέσα.ειναι φυσιολογικό η θα μου μείνει ο επεξεργαστής ? Να σημειώσω ότι παίζω μέγιστο κάνα 2 ώρες την ημέρα Για την καρτα γραφικων δεν ξερω να σου πω, αλλα για τον επεξεργαστη, δωσε λιγη ωρα και δοκιμασε ρευματα και θερμοκρασιες: βαλε μια τιμη του που θελεις να ειναι στο μεγιστο (λογω Κ) και μετα ψαξε με οσο λιγοτερο ρευμα θα ειναι σταθερος σε αυτα που κανεις. Ενδεχομενως να δεχεται και ικανοποιητικο undervolting: ειδικα στη περιπτωση που δεν εχεις κανει καθολου overclocking 😎 Περα απο τυχον delid, θα δεις διαφορα με τα ρευματα οταν τα ελεγχεις! 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Στα ρευματα ψαχνεσαι ακομη και εκεινα που δεν φαινονται να εχουν νοημα-χρησιμοποιουνται οπως της igpu/4600 😎 δεν χρησιμοποιω XTU αλλα παιρνεις μια ιδεα! ^^ 1
jordan23 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Στα ρευματα ψαχνεσαι ακομη και εκεινα που δεν φαινονται να εχουν νοημα-χρησιμοποιουνται οπως της igpu/4600 😎 δεν χρησιμοποιω XTU αλλα παιρνεις μια ιδεα! ^^ Έκανα τις ρυθμίσεις μέσα από intel utility και είδα διαφορά αλλά σήμερα επεσε και η εξωτερική θερμοκρασία.θα ξαναδοκιμάσω να πιασουν καλύτερα οι ζέστες και θα επανέλθω με αντίστοιχα νούμερα. ευχαριστω πολύ όλους για την βοήθεια και τις γνώμες σας. Πραγματικά όλοι με βοηθήσατε
kosmasgr Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2020 στις 1:39 ΠΜ, jordan23 είπε Καλησπέρα.μετα από πρόσφατη αναβάθμιση άλλαξα έναν ι5 4690κ με τον i7 4790k .ψυκτρα έχω μια coolermaster hyper 212 evo. Με τον i5 στα 3.9 δεν είχα δει ποτέ θερμοκρασίες πάνω από 68 βαθμούς.με την αλλαγή του επεξεργαστή άλλαξα και πάστα .πρώτα έβαλα μια από τα public και έβλεπα max μέχρι 73 βαθμούς .αγοράσα μια πάστα noctua ακριβή και καλή και την τελευταία εβδομάδα που πιάσανε λίγο οι ζέστες ,είδα μέχρι 86 βαθμούς μέγιστο ..και σε παιχνίδι όπως το gear tactics .να σημειώσω ότι παίζω σε 1440p ,με μια κάρτα 2070 super kai το κουτί μου είναι μικρό (rainjitek styx)και είναι λίγο στριμωγμένα.εχω αλλάξει κάνα δυο φορές πάστα για να τσεκαρω αν έβαλα την σωστή ποσότητα αλλά δεν αλλάζει η κατάσταση.η κάρτα σε 1440p δουλεύει υπερωρίες στους 73 βαθμούς .με τις ζεστές έφτασε 76...και γενικά λογω μεγεθους κουτιού ψήνονται όλα μέσα.ειναι φυσιολογικό η θα μου μείνει ο επεξεργαστής ? Να σημειώσω ότι παίζω μέγιστο κάνα 2 ώρες την ημέρα Το ίδιο θέμα εχω ακριβως και εγω. Τα 2 cores σε heavy gaming φτάνουν περίπου 80 ενω τα αλλα στους 65-70. Δε παθαίνει τίποτα. Παρολ'αυτά θα προχωρήσω σε delid. αναμένω το tool από Aliexpress , θα χρησιμοποιήσω την grizzly liquid metal στο die και αυτο το φοβερό προιόν για τα capacitors διπλα στο die https://www.plastidip-hellas.gr/product/liquid-tape-electrical-black/ Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από kosmasgr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα