Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μπει στο τριπάκι να ασχοληθώ ξανά μετά από χρόνια με το sim racing και σκεφτόμουν την αγορά ενός PC αφού οι κονσόλες δεν μπορούν να προσφέρουν όλες τις διευκολύνσεις σε mods, ποικιλία παιχνιδιών, αξεσουάρ κλπ όπως συμβαίνει τα PC. Όπως αναφέρω και στο θέμα, αυτή τη στιγμή κάνω μια πρώτη έρευνα. Το θέμα μου είναι το εξής, έχω ένα Xbox One S με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και δύο χρόνια που το έχω στην κατοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι στα racing games δίνει μετά βίας 30FPS και αυτά όχι κλειδωμένα. Πχ στο Dirt Rally 2 και στο Assetto Corsa (παιχνίδι του '16) τα frames πέφτουν συχνά πολύ χαμηλά, ενώ αντιμετωπίζω προβλήματα στο να βρω λίγκες, matchmaking κλπ. Θα μπορούσα τα χρήματα που θα διέθετα για ένα PC τώρα να τα κρατήσω για το Series X αλλά το πρόβλημα με τα racing θα παραμείνει συν το ότι έχω backlog 30-40 παιχνιδιών, άρα δεν καίγομαι και τόσο για τη νέα γενιά όσον αφορά τα "συμβατικά" games.

Ποσό που διαθέτουμε : Όσο το δυνατόν λιγότερα προκειμένου να τρέχω παιχνίδια όπως το Assetto Corsa Competizione, iRacing, Dirt Rally 2 άψογα

Χρήση υπολογιστή : Sim Racing και ό,τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος στο pc αφού και το laptop μου σέρνεται, έμφαση στο gaming όμως

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Racing παιχνίδια όπως τα παραπάνω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Έχω αυτή την οθόνη, είμαι ευχαριστημένος και δεν θέλω να προβώ σε επιπλέον έξοδα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα από ένα, αν μπορούμε να γλιτώσουμε ένα σημαντικό ποσό μπορούμε ωστόσο να αγοράσουμε από διαφορετικά και θα κάνουμε κάτι με τη συναρμολόγηση

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Ό,τι γράφω ακριβώς πάνω

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Θα αγοράσω κλειδί από κλειδάδικο, δεν υπάρχει θέμα

Επεξ/σία από lebron15
Δημοσ.

Αυτό είναι το ελάχιστο που θα αγόραζα τώρα. Ίσως όμως περίμενα να βγει στην αγορά ο 3300Χ πρώτα (λογικά σύντομα θα έρθει). Επίσης αν σε ενδιαφέρει η αναβαθμισιμότητα για zen3 (4000) μπορείς να πας σε μια MSI Β450 ΜΑΧ ή Β550 όταν βγει σε κάνα μήνα.

spacer.png

+https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=18825960,21458778,18339054,13589695

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lebron15 είπε

Έχω μπει στο τριπάκι να ασχοληθώ ξανά μετά από χρόνια με το sim racing και σκεφτόμουν την αγορά ενός PC αφού οι κονσόλες δεν μπορούν να προσφέρουν όλες τις διευκολύνσεις σε mods, ποικιλία παιχνιδιών, αξεσουάρ κλπ όπως συμβαίνει τα PC. Όπως αναφέρω και στο θέμα, αυτή τη στιγμή κάνω μια πρώτη έρευνα. Το θέμα μου είναι το εξής, έχω ένα Xbox One S με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και δύο χρόνια που το έχω στην κατοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι στα racing games δίνει μετά βίας 30FPS και αυτά όχι κλειδωμένα. Πχ στο Dirt Rally 2 και στο Assetto Corsa (παιχνίδι του '16) τα frames πέφτουν συχνά πολύ χαμηλά, ενώ αντιμετωπίζω προβλήματα στο να βρω λίγκες, matchmaking κλπ. Θα μπορούσα τα χρήματα που θα διέθετα για ένα PC τώρα να τα κρατήσω για το Series X αλλά το πρόβλημα με τα racing θα παραμείνει συν το ότι έχω backlog 30-40 παιχνιδιών, άρα δεν καίγομαι και τόσο για τη νέα γενιά όσον αφορά τα "συμβατικά" games.

Ποσό που διαθέτουμε : Όσο το δυνατόν λιγότερα προκειμένου να τρέχω παιχνίδια όπως το Assetto Corsa Competizione, iRacing, Dirt Rally 2 άψογα

Χρήση υπολογιστή : Sim Racing και ό,τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος στο pc αφού και το laptop μου σέρνεται, έμφαση στο gaming όμως

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Racing παιχνίδια όπως τα παραπάνω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Έχω αυτή την οθόνη, είμαι ευχαριστημένος και δεν θέλω να προβώ σε επιπλέον έξοδα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα από ένα, αν μπορούμε να γλιτώσουμε ένα σημαντικό ποσό μπορούμε ωστόσο να αγοράσουμε από διαφορετικά και θα κάνουμε κάτι με τη συναρμολόγηση

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Ό,τι γράφω ακριβώς πάνω

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Θα αγοράσω κλειδί από κλειδάδικο, δεν υπάρχει θέμα

To πιο απαιτητικό από τα 3 παιχνίδια που αναφέρεις ειναι το Dirt Rally 2.

Λαμβάνοντας υπόψη την οθόνη που έχεις η οποία είναι 1080p 60Hz, ψαχνουμε μια σύνθεση να μπορεί να σου παίζει στα 60fps High ή Ultra settings και 1080p.

Επιλέγοντας CPU AMD Ryzen 5 3600, και 16GB Ram, για κάρτα γραφικων έχεις δύο επιλογές. 

Nvidia 1660 super:

image.png.788790063ccc96c31b5ef0cb15e502c2.png

AMD RX 5600XT:

image.png.58c12aa317d3b879a576b25d755eaa26.png

Άρα άναλογα το budget σου έχει δύο επιλογές:

Μια με AMD 5600XT

image.png.8c85adeb9783566d37465b53b99dba0d.png

Και μια με NVidia 1660 Super:

image.png.ffa153b4de0b2661236b277b58356a7a.pngΑπό

Από digital-master με δωρεαν συναρμολόγηση και δώρο Windows 10

===============================================================

Edit: Ξεχασα να σου βάλω δίσκο. Προσθεσε στα απο πάνω ενα εξτρα κόστος για τον:

image.png.c472745b20f0955e5d3945710a18afca.png

Επεξ/σία από c_access
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

Αυτό είναι το ελάχιστο που θα αγόραζα τώρα. Ίσως όμως περίμενα να βγει στην αγορά ο 3300Χ πρώτα (λογικά σύντομα θα έρθει). Επίσης αν σε ενδιαφέρει η αναβαθμισιμότητα για zen3 (4000) μπορείς να πας σε μια MSI Β450 ΜΑΧ ή Β550 όταν βγει σε κάνα μήνα.

spacer.png

+https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=18825960,21458778,18339054,13589695

Η αλήθεια είναι ότι κόστος ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά από ότι θα μπορούσα να διαθέσω, θα το έχω κατά νου όμως ψάχνοντας και στις αγγελίες μήπως βρω τίποτα ευκαιρίες σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. Επειδή δεν γνωρίζω, η GPU που μου προτείνεις είναι πιο ισχυρή από την Radeon RX 580 που προτείνεται στο steam για το assetto corsa;

55 λεπτά πριν, c_access είπε

To πιο απαιτητικό από τα 3 παιχνίδια που αναφέρεις ειναι το Dirt Rally 2.

Λαμβάνοντας υπόψη την οθόνη που έχεις η οποία είναι 1080p 60Hz, ψαχνουμε μια σύνθεση να μπορεί να σου παίζει στα 60fps High ή Ultra settings και 1080p.

Επιλέγοντας CPU AMD Ryzen 5 3600, και 16GB Ram, για κάρτα γραφικων έχεις δύο επιλογές. 

Nvidia 1660 super:

image.png.788790063ccc96c31b5ef0cb15e502c2.png

AMD RX 5600XT:

image.png.58c12aa317d3b879a576b25d755eaa26.png

Άρα άναλογα το budget σου έχει δύο επιλογές:

Μια με AMD 5600XT

image.png.8c85adeb9783566d37465b53b99dba0d.png

Και μια με NVidia 1660 Super:

image.png.ffa153b4de0b2661236b277b58356a7a.pngΑπό

Από digital-master με δωρεαν συναρμολόγηση και δώρο Windows 10

===============================================================

Edit: Ξεχασα να σου βάλω δίσκο. Προσθεσε στα απο πάνω ενα εξτρα κόστος για τον:

image.png.c472745b20f0955e5d3945710a18afca.png

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά ανεβαίνουμε πολύ σε budget, αυτή την εποχή ειδικά δεν θα μπορούσα να διαθέσω τόσα χρήματα. Ίσως αν βάζαμε ως benchmark το Competizione και όχι το DR2 ίσως να καταλήγαμε σε ένα build σαν αυτό που μου πρότεινε ο tanasen01;

Επεξ/σία από lebron15
Δημοσ.

To Dirt Rally 2 θα το τρέχει σε 1080p High Settings πολύ άνετα με την 1650 Super, ακόμα και με μια RX570. 

3 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Η αλήθεια είναι ότι κόστος ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά από ότι θα μπορούσα να διαθέσω

Mέχρι πόσα μπορείς να διαθέσεις; 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

To Dirt Rally 2 θα το τρέχει σε 1080p High Settings πολύ άνετα με την 1650 Super, ακόμα και με μια RX570. 

Mέχρι πόσα μπορείς να διαθέσεις; 

Κατ'αρχάς ευχαριστώ που ασχολείσαι. Διαθέτω μαξ 500 γιατί πέρα από το pc έχω 300e κόστος για τιμόνι και wheel stand. Το θέμα είναι να μην περάσω από κονσόλα σε pc και να έχω τις ίδιες επιδόσεις σε hardware. Η αλήθεια είναι ότι το DR2 έχει υποστεί καλό optimization και με τα γραφικά του δεν έχω θέμα, μερικές φορές πέφτουν τα frames αλλά οκ. Από την άλλη στο απλό Assetto Corsa του '16 έχω περιορισμούς στο One, όχι mods, μέχρι 16 αυτοκίνητα στην πίστα και πολύ frame drop που είναι αρκετά ενοχλητικό. Βλέπω κάτι sessions στο youtube που συναγωνίζονται 50 αυτοκίνητα μέσα στην πίστα στο ACC σε PC ενω στο One θα είναι πάλι μέχρι 16. Όλα αυτά με ξενερώνουν και σκέφτομαι να πάρω PC. Από την άλλη αν με το budget που διαθέτω βρεθώ στα ίδια, τουλάχιστον να μαζεύω για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Δημοσ.

To ACC είναι πολύ απαιτητικό, θες κάρτα επιπέδου 1660 Super και πάνω γι΄αυτό (άρα το ξεχνάς με αυτό το budget). Το ΑC του 16 όχι τόσο, σε καλύπτουν δηλαδή οι RX570, GTX1650Super. 

1 ώρα πριν, lebron15 είπε

θα το έχω κατά νου όμως ψάχνοντας και στις αγγελίες μήπως βρω τίποτα ευκαιρίες σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. Επειδή δεν γνωρίζω, η GPU που μου προτείνεις είναι πιο ισχυρή από την Radeon RX 580 που προτείνεται στο steam για το assetto corsa;

Aν βρεις καμιά RX580 φθηνά (110-130€) και με υπόλοιπο εγγύησης τσίμπα την. Η 1650S είναι στα ίδια επίπεδα απόδοσης, απλά έχει μόνο 4GB VRAM (επίπτωση στα textures μόνο έχει αυτό). Για επεξεργαστή ψάξε ακόμα και για R5 1600 (<90€), αφού με ένα overclock στα 3,7-3,8GHz (με 2 απλές ρυθμίσεις στο bios) έχεις ίδια απόδοση με έναν 2600.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...