Phillip Morris Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Thelo na agoraso ena Switch Hub me 10 thires. (Exo idi ena mikro me 5). Yparxei siskeui pou na einai kai router ? Se ti xrisimeuei ? Parakalo proteinetai markes kai dinatotites ... Euxaristo ek ton proteron... Phillip
FELIX Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Σύντομη και σχετικά ανακριβής απάντηση, για το τι είναι το hub,switch,router η απάντηση είναι ανακριβής γιατί δε γίνεται αναφορά στο OSI layer που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν Το hub λαμβάνει ένα σήμα και το κάνει broadcast σε όλα τους τα ports. Δηλαδή αν έχω ένα hub με 8 ports και το pc1 στείλει ένα πακέτο στο pc2 τότε το πακέτο θα ταξιδέψει σε όλες τις πόρτες και θα απορριφθεί από όλα τα άλλα pc Το switch διαβάζει ένα σήμα και βρίσκει το mac-address τις κάρτας δικτύου στο οποίο απευθύνεται το πακέτο, στη συνέχεια κατευθύνει το πακέτο στην πόρτα που πρέπει.Το mac-address είναι ένας κωδικός που η κάρτα δικτύου έχει "χτυπημένο" από το εργοστάσιο και είναι μοναδικός στον κόσμο. Δηλαδή εάν έχω ένα switch 8 ports, και το pc1 στείλει κάτι στο pc2, το πακέτο θα φτάσει απευθείας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι δυνατό το pc3 να στείλει στο pc4, το pc5 στο pc6 κτλ. Γι' αυτό το δίκτυο θα δουλεύει πιο γρήγορα. O router που είναι το πιο σύνθετο μηχάνημα διαβάζει το IP ADDRESS του κάθε πακέτου και κάνοντας AND με την subnet mask του ξεκαθαρίζει εάν ο παραλήπτης ανήκει στο ίδιο δίκτυο με το router ή σε διαφορετικό. Εάν ανήκει στο ίδιο το στέλνει στον παραλήπτη, εάν ανήκει σε διαφορετικό το προωθεί σε άλλον router με βάση ένα εσωτερικό πίνακα που κρατάει στην "μνήμη" του.Εάν το πακέτο ανήκει σε άγνωστο δίκτυο, π.χ. Internet το πακέτο ταξιδεύει στον default gateway που συνήθως είναι ένας άλλος Router, ή ένα pc που κάνει IP forwarding και λειτουργεί σαν router, και με την ίδια διαδικασία καταλήγει στον παραλήπτη. Υπάρχει και η έννοια του bridge που χρησιμοποιείται για να γεφυρώσει ασύμβατα δίκτυα, π.χ. ένα ενσύρματο δίκτυο με ένα ασύρματο, ένα Ethernet με ένα token ring. συνήθως αυτό γίνεται με router ο οποίος πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα interface. Στα WinXP αυτό γίνεται και με software τρόπο. Ελπίζω να βοήθησα. Μην περιμένετε να καταλάβετε πλήρως τι είναι ο router μέσα από 10 γραμμές. Όσον αφορά το OSI ψάξτε να βρείτε πληροφορίες από Internet ή από βιβλία, αν ενδιαφέρει κάποιους, γιατί θέλει πολλά λόγια για να το περιγράψω. peri hub-switch-router thn parapanw apanthsh mou edwse o ee3509 se paliotero post kai htan h pio katatopisthkh kai katanohth pou exw brei
dpolal Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Από τα παραπάνω βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα ότι ή θα αγοράσεις hub ή switch. Αν έχεις 1-3 πσ στο δίκτυιο σου προτίμησε ένα Hub επειδή είναι ποιό οικονομικό. Αν σε ενδιαφέρει οποσδήποτε η απόδοση πας για switch. Άψογη και κατατοπιστικότατη απάντηση απο τον Felix.
tzoulis Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Αρχικά πολλά μπράβο στον FELIX γιατί τα είπε απλά και χωρίς πράγματα που αρκετοί από εμάς δεν θα καταλαβαίναμε. Phillip Morris, εγώ θα έλεγα να πας για switchάκι μιας και οι τιμές έχουν πέσει και δεύτερον νομίζω ότι βρίσκεις δυσκολότερα hub στην αγορά.
FELIX Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 re paidia den ta eipa egw,kai egw tis idies apories eixa prin apo kairo kai thn enhmerwsh thn ekane o ee3509 se paliotero post.se ayton oi eyxaristies loipon,egw kopy-paste ta ekana mono
hawkj83 Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Παιδιά έχουν επικρατήσει τα switches τώρα πια. Mε ποιο απλά λόγια νομίζω ότι το hub μοιράζει το bandwith σε όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι πάνω του κ έτσι το καθιστά πιο αργό σε σχέση με ένα switch. Εγώ σπίτι έχω 2 switches κ είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση τους.
Phillip Morris Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους και ειδικά τον FELIX και τον ee3509. Προφανώς πάω για switch. Ωραία ως εδώ. Από μάρκες τι παίζει ??? Η τιμή ΔΕΝ είναι παράμετρος. Θέλω κάτι καλό. Στο hubάκι που έχω τώρα υπάρχουν 5 PC (2 WinXP Desktop/Laptop, 2 WinMe & 1 Win98). Θέλω να βάλω αλλά 2 PC και ένα Access Point για WLAN. Οπότε 5+3 = 8 ports άρα 10άρι switch και βλέπουμε... Περιμένω νέα σας για μάρκες, μοντέλα, τιμές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Phillip Morris
SoTiRiS Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 Δημοσ. 27 Απριλίου 2004 εγω εχω παρει 2 switch 8-port απο το e-shop.τιμη καπου στα 23-25€ και απροβληματιστη χρηση εδω και 8-10 μηνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.