Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MikeJ είπε

Θα σε ενημερώσουν αυτοί.

Επίσης υπάρχει ένα χαρτί που σου έδωσαν όταν τα πήρες και που αντίγραφο έχουν στο φάκελό σου και με βάση αυτό θα ζητάνε.

Στη περίπτωσή μου το 2016 (παίζει ρόλο η χρονιά καθώς παλιά κρατούσαν περισσότερα έως όλα) κράτησα μόνο Μπερέ, Τζόκευ, Αρβύλες, Κάλτσες, Βρακί (ναι εκείνο το λαδι μποξερακι που δε χρησιμοποίησε κανένας, Φανελάκι. Τη σαγιονάρα δεν τη αναφέρω γιατί πιστεύω βδομάδα δεν έβγαλε σε κανέναν, να ναι καλά η Admiral η παντόφλα που ζει ακόμα.

Όλα τα άλλα πάνε πίσω.

Αν σου λείπει κάτι κοίτα να το αγοράσεις εκτός στρατοπέδου (όταν είσαι άδεια) γιατί αλλιώς θα στα χρεώσουν πολύ παραπάνω απ ότι κοστίζει στην αγορά. Αλλιώς αν έχεις φιλαράκια που αργούν να απολυθούν και δε χρειάζονται κάτι μπορείς να παραδώσεις το δικό τους και αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν από άλλον( έτσι εσσαει πάει αυτό και πάντα από κάποιον λείπει κάτι).

Έτσι,  εμένα ένας ηλίθιος με έκανε να κλάψω το 2005 , πολύ δύσκολα χρόνια, ειλικρινά δε  είχα ούτε 4 ευρώ  στην τσέπη για τσιγάρα. 

Ξεχρεωνα για να πάρω μετάθεση και έπρεπε να επιστρέψω μερικά πράγματα,  παγουρια κτλ. Δε μου είχαν δώσει ποτέ παγουρι , φώναζε και ωρυόταν για 8 ευρώ.  Δεν τα είχα και ένιωσα τρελά άσχημα και άβολα γιατί μας κοιτούσαν όλοι.

Ήρθε ένα παλιός μπροστά του και μου έδωσε το δικό του.  Ούτε το όνομα του δεν κράτησα από το παλικάρι,  να είναι καλά. 

Για τον καραβάνα δεν έχω λόγια,  δεν είχα πρόβλημα με κανέναν αλλά αυτόν άμα τον έβρισκα απέξω θα τον ξαπλωνα. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Nikos3254 είπε

Καλησπέρα...

Απολυομαι από τον ε.σ. και πρέπει να ξεχρεωσω... ξέρει κάποιος τι πρέπει να δώσω πίσω?

Ρώτα τον Αξκο Ιματισμού 

38 λεπτά πριν, ptwma είπε

Έτσι,  εμένα ένας ηλίθιος με έκανε να κλάψω το 2005 , πολύ δύσκολα χρόνια, ειλικρινά δε  είχα ούτε 4 ευρώ  στην τσέπη για τσιγάρα. 

Ξεχρεωνα για να πάρω μετάθεση και έπρεπε να επιστρέψω μερικά πράγματα,  παγουρια κτλ. Δε μου είχαν δώσει ποτέ παγουρι , φώναζε και ωρυόταν για 8 ευρώ.  Δεν τα είχα και ένιωσα τρελά άσχημα και άβολα γιατί μας κοιτούσαν όλοι.

Ήρθε ένα παλιός μπροστά του και μου έδωσε το δικό του.  Ούτε το όνομα του δεν κράτησα από το παλικάρι,  να είναι καλά. 

Για τον καραβάνα δεν έχω λόγια,  δεν είχα πρόβλημα με κανέναν αλλά αυτόν άμα τον έβρισκα απέξω θα τον ξαπλωνα. 

Θα "ξαπλωνες" κάποιον επειδή εσύ ήσουν κουκουρούκου και δεν έβλεπες που στον κόρακα έβαζες την υπογραφή σου (χρεωστικό) και τι υλικά τελικά έπαιρνες... 

Μάλιστα... 

Δημοσ.

το 2012 που απολυθηκα ο,τι πηρα στο Κεντρο τα κράτησα αρβυλα, παγουρι (ακομα και το μπουφαν που απο παλαιοτερους εχω ακουσει οτι το επεστρεφες)...

στην απολυση επέστρεφες ο,τι ειχες χρεωθει στη Μονάδα (κρανος, εξάρτιση, ιματισμο, Μ-71 και τα περιεχομενα του κτλ) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένδοξη Π.Α. απόλυση Αυγουστος 2008 δεν ζήτησαν τίποτα, παρά μόνο την στρατιωτική ταυτότητα... έχω κρατήσει τα πάντα...

Επεξ/σία από sotirisl
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Nikos3254 είπε

Καλησπέρα...

Απολυομαι από τον ε.σ. και πρέπει να ξεχρεωσω... ξέρει κάποιος τι πρέπει να δώσω πίσω?

Κανονικά σε ενημερώνουν από την μονάδα σου. Αλλά φρόντισε να έχεις και το χαρτί που είχες πάρει την ημέρα κατάταξης. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η μονάδα σου ζητήσει 2 φούτερ ας πούμε ενώ εσύ χρεώθηκες μόνο ένα, θα αναγκαστείς να πας να αγοράσεις άλλο και να τους το δώσεις.

Δημοσ.
On 21/05/2020 at 21:31, Μάκαρος said:

Μην προσπαθησεις να παρεις κατι, θα σου ερθει στην εφορια (και αρκετα πιο πανω απο οσο μπορεις να το αγορασεις εξω)

Σου έχει τύχει? 

Δημοσ.
Στις 21/5/2020 στις 6:53 ΜΜ, kinderas είπε

το 2008 παντως δεν ζητησαν τιποτα πισω!τα εχω ακομα σε λουκανικο / στρατιωτικο σακο καποιες μοναδες τοτε ζητσουσαν το λουκανικο μονο αν θυμαμαι καλα!

2010 εδωσα λουκανικο κ καβατζωσα καποιο ακυρο απ το δωματιο ιματισμου :P (επισης εξαρτηση κρανος και g3 παρεδωσα μονο αυτα)

Δημοσ.

Το 2003 (ΕΛΔΥΚ) μας αφήσανε να κρατήσουμε μόνο σώβρακο, κάλτσες, φανέλα, παραλλαγή και αρβύλες. Φυσικά τα πέταξα όλα μετά εγώ γιατί ήταν όλα ξεσκισμένα έτσι κι αλλιώς :P

Στις 21/5/2020 στις 9:42 ΜΜ, mylo είπε

Στρατιωτική ταυτότητα και δίπλωμα αν έχεις βγάλει 

Για την ταυτότητα δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι, αλλά το δίπλωμα σε εμάς δεν επιστρεφότανε για την περίπτωση της μετεκπαίδευσης. Το έχω κάπου πεταμένο σε ένα συρτάρι μες στο σπίτι μαζί με το πράσινο φύλλο πορείας.

Δημοσ.
Στις 23/5/2020 στις 12:43 ΠΜ, panosno1com είπε

2010 εδωσα λουκανικο κ καβατζωσα καποιο ακυρο απ το δωματιο ιματισμου :P (επισης εξαρτηση κρανος και g3 παρεδωσα μονο αυτα)

Δεν μπορώ να μην ρωτήσω. Για ποιο λόγο ακριβώς μπορεί να θέλει κάποιος το τρισάθλιο λουκάνικο του Ε.Σ;

Δημοσ.

Εμάς μας είχαν ζητήσει το λουκάνικο, την στρατιωτική ταυτότητα, την εξάρτηση, το παγούρι, την ξιφολόγχη και το κράνος.Δεν θυμάμαι να μας ζήτησαν κάποιο ρούχο η παραλλαγή.Μόνο το jacket κράτησα που άξιζε.

Δυστυχώς πριν προλάβω να τα μαζέψω, να παραδώσω και να πάρω την πολυπόθητη ροζαλία, κάποιος μου έκλεψε την ξιφολόγχη και αναγκαστικά την πλήρωσα.

Ούτε για 1 ημέρα δεν θα έμπαινα στον ΕΣ, πιθανόν θα με περνούσαν απο το στρατοδικείο.Χάσιμο χρόνου και χρημάτων, συν την σωματική και ψυχολογική φθορά.

Σειρά 269-18μηνο.

Δημοσ.

Φίλε πριν απολυθείς, περνάς από το τμήμα τύπου μητρώο/στρατολογία του στρατοπέδου   , όπου  σου δίνουν  checklist   για να μαζέψεις υπογραφές από τους διευθυντές  από τα επιμέρους τμήματα . Σε κάθε έναν που θα περνάς , θα σε ενημερώσουν αν χρειάζεται κάτι.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Δεν μπορώ να μην ρωτήσω. Για ποιο λόγο ακριβώς μπορεί να θέλει κάποιος το τρισάθλιο λουκάνικο του Ε.Σ;

Για τη μεγάλη χωρητικότητα του και για το ανθεκτικό του υλικό(καμβάς).
Τον φορτώνεις και τον πετάς στην πλάτη, τον πετάς όρθιο, τον πετάς ξάπλα,
τον πετάς στο καράβι, στο αμάξι, στην αποθήκη, γενικά του πετάς τα μάτια αλλά
δε μασάει.Μετά το στρατό είναι πιο μάχιμος σε ταξίδια, κάμπινγκ,  αποθήκη κτλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε

Το 2003 (ΕΛΔΥΚ) μας αφήσανε να κρατήσουμε μόνο σώβρακο, κάλτσες, φανέλα, παραλλαγή και αρβύλες. Φυσικά τα πέταξα όλα μετά εγώ γιατί ήταν όλα ξεσκισμένα έτσι κι αλλιώς :P

Για την ταυτότητα δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι, αλλά το δίπλωμα σε εμάς δεν επιστρεφότανε για την περίπτωση της μετεκπαίδευσης. Το έχω κάπου πεταμένο σε ένα συρτάρι μες στο σπίτι μαζί με το πράσινο φύλλο πορείας.

Σε εμένα τα ζήτησαν και τα δύο 

Δημοσ.
Στις 21/5/2020 στις 10:40 ΜΜ, ptwma είπε

φώναζε και ωρυόταν για 8 ευρώ

8 ευρώ εσύ, 8 ευρώ ο άλλος, αν το κάναν όλοι θα έμπαινε μέσα ο άνθρωπος και θα έβγαινε αυτός χρεωμένος.

Εγώ πάντως απολύθηκα Ιανουάριο του 2010 και δεν επέστρεψα τίποτα εκτός από αυτά που χρεώνουν μεμονωμένα σε κάθε μονάδα και τα επιστρέφεις πίσω όταν φύγεις (εξαρτήσεις, όπλα, παγούρια, ξιφολόγχη και τα λοιπά). Το λουκάνικο και ότι είχε μέσα από ρουχισμό, και κάτι άλλα ψιλοπράγματα (άρβυλα, πετσέτες, κλπ) τα πήρα μαζί μου στο σπίτι όταν απολύθηκα οριστικά. Μόνο την ημέρα που απολύθηκα, επειδή πέταγα από την χαρά μου ξέχασα ένα σετ πετσέτες πίσω (είχα κάνει ντους το προηγούμενο βράδυ για να είμαι καθαρός όταν βγω έξω, και τις είχα απλώσει για να στεγνώσουν, αλλά ένα 2ο σετ που μου είχαν δώσει το πήρα κανονικά). Από ότι μου λένε, τα επόμενα χρόνια άρχισαν να ζητάνε να επιστρέψεις και άλλα πράγματα πίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...