Anja70 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Καλησπέρα,έχω παραγγείλει για διασκέδαση κ βόλτα στην θάλασσα,ένα φουσκωτό κανό το Εξπλορερ Κ 2 ιντεξ. Έχω κάνει κανό αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά θέλω τις απόψεις όσων γνωρίζουν για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου κανό και την ποιότητα τι πρέπει τι δεν πρέπει. Δεν είχα φουσκωτό κανό στο παρελθόν. Το συγκεκριμένο βρήκα πολλές θετικές γνώμες κ το έχω παραγγείλει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι ποιο ακριβό.
prokomeni Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 αν σου ηρθε γραψε εντυπωσεις γιατι με ενδιαφερει και εμενα
Niko Bellic Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή ασχολούμαι πάνω από μια δεκαετία με το θαλάσσιο καγιάκ,θα πω 2 πραγματάκια με απλά λόγια που πρέπει να προσέξετε.Στο συγκεκριμένο όπως και σχεδόν όλα τα φουσκωτά καγιάκ υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά σε σχέση με τα πλαστικά. Στα θετικά έχουμε τα εξής: -Πιο οικονομικά από αντίστοιχα πλαστικά κλπ -Εύκολη αποθήκευση,μεταφορά -Ιδανικά για αρχάριους που θέλουν απλά να βολτάρουν παράκτια ή να παίζουν μικρά παιδιά (δε τουμπάρουν εύκολα λόγω μεγαλύτερου πλάτους) Αρνητικά: - Παρασέρνονται εύκολα από ρεύματα η καιρό λόγω μικρού βάρους και μεγαλύτερης επιφάνειας εκτός νερού (Γι αυτό πάντα κοντά στην ακτή,κατά προτίμηση με καλό καιρό και πάντα υπό επίβλεψη αν το έχουν μικρά παιδιά) - Μικρότερη αντοχή στο χρόνο (ειδικά σ αυτά τα budget) ειδικά αν η χρήση είναι πολύωρη στον ήλιο (πχ ντάλα μεσημέρι) που "καίει" το υλικό του. - Πιο αργά σε ταχύτητα από αντίστοιχα πλαστικά. Τέλος να ξέρετε οτι και να πάρετε υπάρχει πάντα ένας απαράβατος κανόνας.ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΙΒΙΟ! Ποτέ δε ξέρεις πότε μπορεί να γίνει μια στραβή και να τουμπάρει.Και δεν είναι μόνο το να βρεθείς στη θάλασσα,το χειρότερο είναι οτι αν εκείνη την ώρα μπλέξει κανένα πόδι σε κανα σχοινί,αν δε φοράς σωσίβιο να σε κρατάει στην επιφάνεια να ξεμπλεχτείς θα βρεθείς κατακόρυφα μες το νερό και τότε καλά ξεμπερδέματα... Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2020 από Niko Bellic
prokomeni Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Το κυριοτερο ειναι το βαρος και η αποθηκευση. μπορεις να το εχεις σαν μια βαλιτσα στο αμαξι και να το παιρνεις παντου. Το συγκεκριμενο εχει φιν απο κατω και λεω οτι θα το βοηθαει στην πλευση και στους πλαγιους ανεμους. Για το σωσιβιο εχεις απολυτο δικιο
Niko Bellic Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Το πτερύγιο προσφέρει επιπλέον ευστάθεια για να μη τουμπαρει.Πρακτικά τα φουσκωτά τουμπάρουν πολύ δύσκολα (πρέπει να το πας γυρευοντας),δε θα έχεις θέμα.Θυμάμαι εν ετει 2009 με ενα Pathfinder 2θεσιο φίλου που κάναμε διαδρομούλες (αυτό είχε 2 πτερύγια αν θυμάμαι καλά) ακόμα και με έντονο κυματισμό (3-4 μποφόρ) που το βγάλαμε μας πήγε παλληκάρι. Σε πλάγιους ανέμους δε σε βοηθάει το πτερύγιο και γενικά καλό είναι να αποφεύγεις να πηγαίνεις πλάγια στο καιρό..Επειδή το συγκεκριμένο φαίνεται να έχει μεγάλη επιφάνεια πιθανότατα θα παρασέρνεται εύκολα.Καλό είναι πάντα όσο το δυνατόν κόντρα ή πρύμα.
exitpc Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Ελπιζω να μην ειναι εντελως χαζη η ερωτηση μου Αν παρω το Κ2 θα μπορω να κανω και μονος μου?(Υπαρχει και το Κ1 για ενα ατομο)
Niko Bellic Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Στις 16/6/2020 στις 2:53 ΜΜ, exitpc είπε Ελπιζω να μην ειναι εντελως χαζη η ερωτηση μου Αν παρω το Κ2 θα μπορω να κανω και μονος μου?(Υπαρχει και το Κ1 για ενα ατομο) Ναι,δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
nikler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 έχω το συγκεκριμένο καγιάκ εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχει καμία φθορά, αρκεί μετά απο κάθε χρήση να το ξεβγάζεις με γλυκό νερό και αποθήκευση μακριά απο τον ήλιο.Πολύ προσοχή στο φούσκωμα, έχει οδηγίες.Σκίστηκε μόνο η θήκη που το συνοδεύει οπότε πήρα ενα μεγάλο σακ βουαγιάζ με ροδάκια απο τα jumbo και χωράει όλο τον εξοπλισμό άνετα. όταν κάνεις μόνος σου, καλό είναι το φουσκωτό μαξιλαράκι που έχει για το μπροστά μέρος του καγιάκ, να μην το φουσκώνεις αλλά να το γεμίζεις νερό για έξτρα βάρος.Θα "ακούει" καλύτερα το καγιάκ. Τέλος επειδή το πτερύγιο δεν ασφαλίζει καλά, κάνε μια μικρή τρύπα στο πτερύγιο και πιάστο με ελαστικό κορδόνι, οπότε αν φύγει να μην το χάσεις (δεν επιπλέει). Καλές βόλτες! 1
Niko Bellic Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Πολύ σωστές οι συμβουλές του φίλου από πάνω! Να προσθέσω ότι πλύσιμο μετά από καθε χρήση επιβάλλεται και στα πλαστικά καγιάκ καθώς και στα εξαρτήματα (κουπιά κλπ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα