MiKe-Dee Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Έχει δώσει καμία/κανείς σχετικά πρόσφατα για Cisco CyberOps Associate; Αν ναι, please pm.
Psz_13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, panatha1369 είπε Ccna Απο ποια άποψη ;;
panatha1369 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Psz_13 είπε Απο ποια άποψη ;; Γιατι μαθαινεις ολα τα fundamentals για το networking και σου ανοιγει πιο πολλες πορτες στην αγορα εργασιας..Η υλη του ccna καλυπτει αυτη του security+..εχεις καμια γνωση πανω στο αντικειμενο;; 1
Psz_13 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 12/9/2021 στις 6:32 ΜΜ, panatha1369 είπε Γιατι μαθαινεις ολα τα fundamentals για το networking και σου ανοιγει πιο πολλες πορτες στην αγορα εργασιας..Η υλη του ccna καλυπτει αυτη του security+..εχεις καμια γνωση πανω στο αντικειμενο;; Ναι, είμαι φοιτητης πληροφορικής. Να πω εδώ βέβαια ότι αυτό δεν συνεπάγεται με γνώσεις δικτύων και ασφάλειας. 😅 Μόνος μου έχω ασχοληθεί γιατί μου αρέσει. Έχω πάρει κάποιες πολύ απλές πιστοποιήσεις της MS. ¨Οπως το MS Security & Networking Fundamentals.
MiKe-Dee Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 11/9/2021 στις 11:24 ΠΜ, Psz_13 είπε CCNA ή Security + ? Το CCNA είναι ένα fundamental certification το οποίο πλέον η αγορά θεωρεί σχεδόν δεδομένο. Αλλά, σκέψου πως είτε θες να πας προς cyber security είτε προς κάτι άλλο όπως SysAdmin ή Networking το CCNA θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια πρακτική αντίληψη για τα δίκτυα και πως είναι ένα πακέτο γνώσεων που σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο. Αν έχεις την δυνατότητα, ειδικά τώρα που είσαι φοιτητής και υπάρχουν ακαδημίες με πολύ προνομιακές τιμές, κάν'το και μετά βλέπεις για CyberOps, CCNP Security κ.λπ. Διαφωνώ με την τοποθέτηση του @panatha1369 ότι το CCNA καλύπτει το Security+, καλύπτει σίγουρα ότι αφορά το networking, δεν θα δυσκολευτείς δηλαδή με services, protocols, subnetting κ.λπ. αλλά σε ότι αφορά το cyber security αποκλειστικά το CCNA έχει πολύ βασικά πράγματα ενώ το Security+ είναι intermediate.
pi314 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Eίναι καλή πορεία το εξής σχήμα? 1) CCNA 2) CCNA Security 3) OSCP
MiKe-Dee Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, pi314 είπε Eίναι καλή πορεία το εξής σχήμα? 1) CCNA 2) CCNA Security 3) OSCP Βγάλε το CCNA Security από την εξίσωση, δεν υπάρχει πια. Ή Cisco CyberOps Associate ή CCNP Security. 1
Psz_13 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, MiKe-Dee είπε Το CCNA είναι ένα fundamental certification το οποίο πλέον η αγορά θεωρεί σχεδόν δεδομένο. Αλλά, σκέψου πως είτε θες να πας προς cyber security είτε προς κάτι άλλο όπως SysAdmin ή Networking το CCNA θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια πρακτική αντίληψη για τα δίκτυα και πως είναι ένα πακέτο γνώσεων που σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο. Αν έχεις την δυνατότητα, ειδικά τώρα που είσαι φοιτητής και υπάρχουν ακαδημίες με πολύ προνομιακές τιμές, κάν'το και μετά βλέπεις για CyberOps, CCNP Security κ.λπ. Διαφωνώ με την τοποθέτηση του @panatha1369 ότι το CCNA καλύπτει το Security+, καλύπτει σίγουρα ότι αφορά το networking, δεν θα δυσκολευτείς δηλαδή με services, protocols, subnetting κ.λπ. αλλά σε ότι αφορά το cyber security αποκλειστικά το CCNA έχει πολύ βασικά πράγματα ενώ το Security+ είναι intermediate. Θεωρείς ότι το CCNA ή και το CCNA Security, βγαίνουν χωρίς να πληρώσεις εκπαίδευση από εκπαιδευτικό κέντρο; Υπόψιν ότι είμαι φοιτητής πληροφορικής και έχω ήδη βασικές γνώσεις στο αντικείμενο καθώς είχα πάρει κάτι πιστοποιήσεις της Microsoft για Security και Networking fundamentals. Δηλαδή μπορείς με δικό σου διάβασμα να τα περάσεις; Η με καποιο ebook κλπ
MiKe-Dee Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Psz_13 είπε Θεωρείς ότι το CCNA ή και το CCNA Security, βγαίνουν χωρίς να πληρώσεις εκπαίδευση από εκπαιδευτικό κέντρο; Υπόψιν ότι είμαι φοιτητής πληροφορικής και έχω ήδη βασικές γνώσεις στο αντικείμενο καθώς είχα πάρει κάτι πιστοποιήσεις της Microsoft για Security και Networking fundamentals. Δηλαδή μπορείς με δικό σου διάβασμα να τα περάσεις; Η με καποιο ebook κλπ Θεωρώ πως η πρόσβαση στο Networking Academy είναι μονόδρομος για να πας για Cisco πιστοποίηση, έχει συγκεντρωμένο όλο το υλικό, τα labs κ.λπ. Άσε που στο τέλος, με το final practice test αν γράψεις καλά παίρνεις και μια γενναία έκπτωση για το voucher της εξέτασης. Πάντως σαν φοιτητής που είσαι και έχεις πάσο, μπορείς να χτυπήσεις μαθήματα σε ακαδημίες με έκπτωση, εγώ πέρσι έκανα το CyberOps στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και νομίζω είχα 14% έκπτωση, κάτι τέτοιο.
pi314 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, MiKe-Dee είπε Βγάλε το CCNA Security από την εξίσωση, δεν υπάρχει πια. Ή Cisco CyberOps Associate ή CCNP Security. Thanks! Για το OSCP έχω εικόνα, για τα άλλα 2 ξέρουμε το περίπου το κόστος?
Romanzo Criminale Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, επειδή τυχαία πέτυχα το συγκεκριμένο και τυχαίνει να εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο θα ήθελα να σας γράψω 2-3 πράγματα που μπορεί είτε να βοηθήσουν, είτε να είναι άχρηστα, ανάλογα πως θα τα χρησιμοποιήσει ο κάθε ένας. Αρχικά οι πιστοποιήσεις που αξίζουν είναι σχετικό. In a nutshell κάποιες πιστοποιήσεις χρειάζονται για να κατεβαίνει η εταιρία σε διαγωνισμούς, για να πουλάει η εταιρία expertise αν δεν έχει credentials με εργα (ή και συνδυαστικά) ή για να αποδείξεις την εμπειρία σου όταν αλλάζεις δουλειά. Δεύτερον, για εμένα προσωπικά οι πιστοποιήσεις που αξίζουν χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες. GRC: CISSP, CISA, CRISC, ISO 27000 LA, ISO 22301 Offensive: CISSP, OSCP, OSEP, Red team ops και μετά παίζουν διάφορα αριστερά δεξιά, αλλά τα πρώτα δύο είναι must. Cloud security engineers: CISSP, azure (SC 300, 400, 900 και AZ 500), aws και GCP .alibaba cloud δεν έχω συναντήσει ακόμα. Για λοιπούς ρόλους είναι ανάλογα το τι κάνεις. Π.χ αν κάνεις forensics υπάρχουν κάποιες που αξίζουν και υποστηρίζουν τη δουλειά σου, ιδίως αν χρησιμοποιείται σε δίκες το υλικό. Αν πας για soc έχει τα δικά του ή αν παίζεις με azure έχει το sc-200. Για networking κτλ βλέπω τα έχετε καλύψει εδώ, πολύ αναλυτικά. Επιπλέον, καλές οι πιστοποιήσεις αλλά μη ξεχνάτε ποτέ τα soft skills. Κανείς δε θέλει μηχανικό που δε μπορεί να συνεργάζεται καλά με ομάδα, έχει attitude εγώ μηχανικός είμαι στα απαυτά μου όλα τα υπόλοιπα. Εκεί το χάνουν οι μηχανικοί και δεν ανεβαίνουν εύκολα. Επενδύστε στα soft skills και στον χαρακτήρα σας από μικροί. Ο χαρακτήρας μετράει, τα υπόλοιπα μαθαίνονται. Γενικά στην Ελλάδα οι πολυεθνικές και κυρίως οι συμβουλευτικές πληρώνουν πιστοποιήσεις γιατί έχουν μπάτζετ για αυτά. Όμως πολύ πιθανόν να μη σας πληρώσουν τα on site training που κοστίζουν 1000+ ευρώ, αλλά μόνο το να πάτε να δώσετε. Π.χ. εγώ για cissp κάθισα και έστρωσα κ*** μόνος μου 6 μηνάκια και έδωσα. Στο industry δύσκολα να σας τα πληρώσουν. Μπορείτε να βρείτε πολλά μαθήματα σε καλές τιμές σε udemy, cybrary.it, acloudguru, στη microsoft κτλ. Υλικό υπάρχει άπειρο εκεί έξω. Τέλος, κάποιες πιστοποιήσεις έχουν και προϋποθέσεις για να τις πάρεις. π.χ. CISSP, CISA δεν τα παίρνεις μέχρι να συμπληρώσεις 4 χρόνια εργασίας (έχοντας μάστερ) ή 5 χρόνια χωρίς μάστερ, σε σχετικό αντικείμενο. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2021 από Romanzo Criminale 2
pi314 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Romanzo Criminale είπε forensics Φαντάζομαι μόνο δημόσιο κολλάει εδώ, έτσι? Υπάρχει περίπτωση να δουλέψεις με forensics σε εταιρεία? Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2021 από pi314
Romanzo Criminale Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, pi314 είπε Φαντάζομαι μόνο δημόσιο κολλάει εδώ, έτσι? Υπάρχει περίπτωση να δουλέψεις με forensics σε εταιρεία? Όχι απαραίτητα, γιατί γίνονται πολλά incident response στο πλαίσιο του cyber security insurance που έχουν ξεκινήσει να έχουν μερικές εταιρείες (κυρίως λόγω αύξησης των ransomware ή επειδή σε συγκεκριμένο κλάδο οι ιδιοκτήτες δε θέλουν να δαπανήσουν πολλά σε λύσεις και τους βγαίνει πιο οικονομικό να ασφαλίσουν τον κίνδυνο). 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα