Deja Vu 1990 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Πριν απο ένα χρόνο απέκτησα συγκάτοικο ένα θηλυκό γατάκι. Ο κτηνίατρος μου είχε πει στους 11 μήνες καλύτερα να της κάνω τη στείρωση, οπότε αυτές τις μέρες μόλις μπόρεσα μετά τον κορονοΪό της την έκανα (Την Πέμπτη το πρωϊ 14 του μήνα). Μου είχε δώσει μια αντιβίωση να της δίνω και ενώ η γάτα είχε επανέλθει στο φυσιολογικό της, όλο χάδια, φαγητό νερό όλα κανονικά, μόνο στις κινήσεις της λίγο προσεκτική, μόλις της έδωσα την αντιβίωση πάλι χθες το πρωί, σταμάτησε ξανά να τρώει να πίνει και να κάνει την ανάγκη της, αυτά τα έκανε τελευταία φορά Δευτέρα βράδυ. Για να της δώσω την αντιβίωση της έβαλα φαγητό να έρθει και να της την δώσω και ενώ ήρθε να φάει μόλις της την έδωσα δεν έφαγε. Το πρωί που πήγα στον κτηνίατρο μου είπε να μην της την ξανα δώσω και ότι δεν χρείαζεται, την δίνει τελείως προληπτικά και ότι μπορεί να την πιάσει άρνηση, να νίωσει ότι την τιμωρώ κτλ.. (μπορούσε να μου τα πει αυτά και αργότερα 😑) Τι μπορώ να κάνω εγώ τώρα για τη γάτα; Να ανησυχώ; της πήρα και κάτι κονσέρβες να την δελεάσω αλλά τίποτα.. ανόρεκτη θα κοιμάται κάπου, είτε κάτω απο το κρεβάτι μου είτε στο κλουβί της, αν την πλησιασω γρυλίζει και με αποθεί, βγάζει νύχια αλλά δεν με γδέρνει (και μου φαινεται ότι αγριεύει περισσότερο αν την αγγίξω στην πλάτη/πλευρό ψηλά απ' ότι αν τη χαιδέψω στο κεφάλι που απλά κατσουφιάζει) Εκτός απο το να την αφήσω στην ησυχία της με φαγητό και νερό διαθέσιμο να φάει όταν θέλει μπορώ να της κάνω κάτι άλλο; p.s. Είμαστε στο ίδιο δωμάτιο Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Deja Vu 1990
filip123go Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν μας λες αν είναι θηλυκό η αρσενικό. Και η δικιά μου (θηλυκό) μετά την στείρωση δεν έτρωγε για 1-2 μερες και παρουσίαζε την συμπεριφορά που περιγράφεις. Μόνο ελάχιστο γιαούρτι και αυτό μόνο αν της το τάιζα εγώ στο στόμα. Αντιβίωση δεν της έδωσα, αλλά την είχε κρατήσει θυμάμαι η γιατρός 1 βράδυ μετά την επέμβαση. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από filip123go
d3v4st4tor Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Προσφατα στείρωσα ένα θηλυκό γατάκι, όχι ράτσας, περίπου στους 9 μήνες. Μετά από 2 μέρες ύπνου την τρίτη άρχισε δειλά-δειλά τις συνηθισμένες δραστηριότητες του (φαγητό-σκανταλιές-αναζήτηση αγκαλιάς και χαδιών) την 5η δε είχε επανέλθει πλήρως σε σημείο που ανησυχήσαμε για τα ράμματα της. Τώρα είναι 13ων μηνών και απλά χρειάστηκε να της προσαρμόσουμε λίγο την δίαιτα καθώς άρχισε να ζητάει φαγητό συχνότερα. Η γνώμη μου να αναζητήσεις την συμβουλή ενός δεύτερου γιατρού, καθώς ο δικός μου σύστησε ευλαβική τήρηση της αγωγής αντιβίωσης μέχρι τέλους.
filip123go Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, zourman1981 είπε Στειρώνονται οι αρσενικές γάτες ? Ναι στειρώνονται. Είναι πολύ πιο εύκολη επέμβαση, επίσης αν έχεις κατοικίδιο είσαι υποχρεωμένος απο τον νόμο να το έχεις στειρωμένο. 1
Deja Vu 1990 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Θηλυκό είναι (το αναφέρω στην αρχή αν και λόγο έκτασης του κειμένου λογικό να χαθεί κάτι μέσα σε όλα) Τις δύο πρώτες μέρες μετά τη στείρωση ούτε αυτή έφαγε/ήπιε ούτε την ανάγκη της έκανε, αλλά με είχε προειδοποιήσει ο κτηνίατρος και δεν ανησύχησα τώρα όμως είχαν περάσει 5 μέρες περίπου, είχε επανέλθει να τρώει κανονικά και για αυτό ανησύχησα με την απότομη και ξαφνική αλλαγή της όρεξης της πάλι.. Ευτυχώς πρώτη φορά τις δύο τελευταίες μέρες μόλις πήγε για τα ψιλά της στην άμμο της και σταμάτησε να "κρύβεται" Η αντιβίωση δεν ξέρω, νιώθω ότι αυτό ήταν που δημιούργησε το πρόβλημα, και μερικούς γνωστούς που ρώτησα δεν τους έδωσαν καν αντιβίωση μετά τη στείρωση. Επίσης από τις 7 μέρες που μου είπε να της δίνω, της έχω δώσει τις 5 οπότε δεν ξέρω εντάξει νομίζω ο μεγάλος κίνδυνος για κάποια μόλυνση έχει περάσει (από τη στιγμή που η γάτα δεν αντιδράει καλά σε αυτό). Νιώθω ότι λόγο της αντιβίωσης η γάτα άρχισε να με φοβάται.. Μια δεύτερη γνώμη ναι δεν είναι κακή ιδέα, αλλά φοβάμαι μην μου λέει ο καθένας τα δικά του για διάφορους λόγους, για αυτό προτίμησα από προσωπικές εμπειρίες μήπως δώσει κάποιος συμβουλή Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Deja Vu 1990
sexymwro7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, filip123go είπε αν έχεις κατοικίδιο είσαι υποχρεωμένος απο τον νόμο να το έχεις στειρωμένο. http://www.minagric.gr/index.php/el/minagric-hot-news-el/931-zoasyntrofiasiatria 3 ώρες πριν, filip123go είπε Μόνο ελάχιστο γιαούρτι https://www.purina.gr/cats/health-and-nutrition/daily-feeding-guide/what-do-cats-drink
Diinekis21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 https://www.eog.gr/proper-food Γιαούρτι μπορείς να δίνεις.
Deja Vu 1990 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Χθες το βράδυ μόλις ξάπλωσα να κοιμηθώ, αυτή είχε κρυφτεί το βράδυ πίσω από τον καναπέ (και αφού έκλεισα και την τηλεόραση) πήγε έκανε την ανάγκη της και μου ήρθε στο κρεβάτι και κοιμήθηκε, το πρωί έφαγε κροκέτες μια κανονική μερίδα (όσο θα της έβαζα για πρωινό κανονικά) την κονσέρβα τη μύρισε αλλά δεν δοκίμασε (είναι η πρώτη φορά που της πήρα κονσέρβες να πω την αλήθεια). Μου φαίνεται απλά φοβισμένη τελικά και ότι δεν έχει κάτι οργανικό. Πάντως και σήμερα που έφαγε απ' το χέρι μου δεν είναι δραστήρια όπως ήταν τις άλλες μέρες ακόμα και μετά τη στείρωση, δείχνει μαραζομενη και απλά κάθεται και κοιμάται στο κρεβάτι και οι κινήσεις της είναι λίγο αργές και προσεκτικές ενώ τα ράμματα λίγο που είδα έχουν σχεδόν επουλωθεί τελείως πλεον Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από Deja Vu 1990
snik Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Στη δικια μου αρσενικη γατα που ειναι πιο ευκολη επεμβαση η στειρωση σε σχεση με τη δικη σου του πηρε καμια εβδομαδα να επανελθει στα φυσιολογικα του. Την πρωτη εβδομαδα ηταν υποτονικος και πεσμενος οποτε νομιζω λιγες μερες υποθεση ειναι και θα της περασει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις