Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Καλησπέρα,εχω το εξής πρόβλημα:εχθές 19/5,εκανα μια γκάφα,ήμουν στο μητρώο και ενώ διέγραφα κάποια εναπομείναντα αρχεία παλαιών προγραμμάτων,καταλάθος πάτησα διαγραφή το WOW6432NOD και το σύστημα μπρόκαρε ολοκληρωτικά..θες απο ανοησία της στιγμής,θες απο απροσεξία,αφού τα windows δεν ανταποκρίνονταν,έκανα επαναφορά με το κουμπί reset..τα windows φόρτωναν μέχρι το σημείο που δείχνει το σήμα τους και μετά η οθόνη έβγαζε κάτι άσπρες γραμές σε γαλάζιο φόντο..όταν ξαναέκανα επανεκκίνηση τα windows με έβαλαν σε safe boot..δεν λειτούργισε ο διαγνωστικός έλεγχος,ούτε τα υπόλοιπα απο το μενού του windows 8.1,μόνο το cmd,οπου εκεί έψαχνα,δοκίμαζα διάφορες εντολές που έψαξα για να ανακτήσω το χαμένο registry file,αλλα όσα έκανα δεν λειτούργησαν..υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;ή είτε η τελική λύση είναι το format;έχω windows 10 home x64,καθώς και ένα cd-r με ελληνική ανάκτηση windows 8.1..παρακαλώ να με κατατοπίσετε,διότι έχω συμμαντικά αρχεία,τα οποία δεν είμαι σίγουρος αμα έχουν περάσει απο backup και δεν θέλω να τα χάσω οριστικά..ευχαριστώ..
1ns0mn1a Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, PANTELIS033 είπε έχω συμμαντικά αρχεία,τα οποία δεν είμαι σίγουρος αμα έχουν περάσει απο backup και δεν θέλω να τα χάσω οριστικά..ευχαριστώ.. boot from linux/windows live disk backup τα αρχεία
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δηλαδή πρέπει να κατεβάσω τα windows 10 απο την σελίδα της microsoft;Και μετά να τα περάσω σε στικάκι;Είτε απλα μπορώ να το κάνω και με το win8.1 cd;
nikos032 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, PANTELIS033 είπε Δηλαδή πρέπει να κατεβάσω τα windows 10 απο την σελίδα της microsoft;Και μετά να τα περάσω σε στικάκι;Είτε απλα μπορώ να το κάνω και με το win8.1 cd; Λογικά ναι, αλλά απο τη στιγμή που λες ότι σ' έβαλε σε safe mode δεν μπορείς να κάνεις επαναφορά απο εκεί ?
snbblp Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, PANTELIS033 είπε Καλησπέρα,εχω το εξής πρόβλημα:εχθές 19/5,εκανα μια γκάφα,ήμουν στο μητρώο και ενώ διέγραφα κάποια εναπομείναντα αρχεία παλαιών προγραμμάτων,καταλάθος πάτησα διαγραφή το WOW6432NOD και το σύστημα μπρόκαρε ολοκληρωτικά..θες απο ανοησία της στιγμής,θες απο απροσεξία,αφού τα windows δεν ανταποκρίνονταν,έκανα επαναφορά με το κουμπί reset..τα windows φόρτωναν μέχρι το σημείο που δείχνει το σήμα τους και μετά η οθόνη έβγαζε κάτι άσπρες γραμές σε γαλάζιο φόντο..όταν ξαναέκανα επανεκκίνηση τα windows με έβαλαν σε safe boot..δεν λειτούργισε ο διαγνωστικός έλεγχος,ούτε τα υπόλοιπα απο το μενού του windows 8.1,μόνο το cmd,οπου εκεί έψαχνα,δοκίμαζα διάφορες εντολές που έψαξα για να ανακτήσω το χαμένο registry file,αλλα όσα έκανα δεν λειτούργησαν..υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;ή είτε η τελική λύση είναι το format;έχω windows 10 home x64,καθώς και ένα cd-r με ελληνική ανάκτηση windows 8.1..παρακαλώ να με κατατοπίσετε,διότι έχω συμμαντικά αρχεία,τα οποία δεν είμαι σίγουρος αμα έχουν περάσει απο backup και δεν θέλω να τα χάσω οριστικά..ευχαριστώ.. Το κλειδί που διέγραψες υπάρχει και στο HKCS, και στο HKCU, και στο HKLM. Αρα, η πιο απλή λύση είναι "System Restore" στις ρυθμίσεις που είχε 18/5. Οτιδήποτε άλλο προϋποθέτει να ξέρεις ποια αρχεία θέλεις (πάνε set και όχι ανεξάρτητα), και που κρατάει αρχείο το μητρώο.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, nikos032 είπε Λογικά ναι, αλλά απο τη στιγμή που λες ότι σ' έβαλε σε safe mode δεν μπορείς να κάνεις επαναφορά απο εκεί ? Όταν πάω να κάνω επαναφορά συστήματος,με βγάζει σφάλμα,υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; 13 λεπτά πριν, snbblp είπε Το κλειδί που διέγραψες υπάρχει και στο HKCS, και στο HKCU, και στο HKLM. Αρα, η πιο απλή λύση είναι "System Restore" στις ρυθμίσεις που είχε 18/5. Οτιδήποτε άλλο προϋποθέτει να ξέρεις ποια αρχεία θέλεις (πάνε set και όχι ανεξάρτητα), και που κρατάει αρχείο το μητρώο. Τα κλειδιά τα βρήκα,υπάρχουν στο σύστημα,αμα ανοίξω το notepad στο command prompt,αρα πάω για restore;
snbblp Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Θα κάνεις boot από CD ή USB με το λειτουργικό του συστήματος. Μην προσπαθείς με 8.1, δεν έχουν ίδια δομή. Μπορείς να κατεβάσεις το λειτουργικό σου από την Microsoft και να φτιάξεις bootable usb με το εργαλείο της. Από εκεί θα κάνεις restore.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, snbblp είπε Θα κάνεις boot από CD ή USB με το λειτουργικό του συστήματος. Μην προσπαθείς με 8.1, δεν έχουν ίδια δομή. Μπορείς να κατεβάσεις το λειτουργικό σου από την Microsoft και να φτιάξεις bootable usb με το εργαλείο της. Από εκεί θα κάνεις restore. Τα αρχεία,εικόνες,έγραφα κ.α ,θα παραμείνουν έτσι όπως είναι;Για τα προγράμματα δεν με πειράζει τόσο,ποιο πολύ για τα άλλα..τέλος,θα χρειαστεί εκ νέου εγκατάσταση τα windows 10 και ενεργοποίηση με κλειδί;
snbblp Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δεν θα κάνεις εγκατάσταση, επιστροφή σε προηγούμενο είδωλο του ιδίου συστήματος θα κάνεις. Δεν θα αλλάξει κάτι, απλώς θα δουλέψει όπως λειτουργούσε στις 18/5.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε,τέλος καλό όλα καλά.Δεν έκανα επαναφορά με είδωλο δίσκου,αλλά με απλή αποκατάσταση.Τα αρχεία μου όλα απείραχτα.Ενεργοποίησα το backup registry για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Πάντως τώρα δεν ξαναπειράζω registry χωρίς backup.
snbblp Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, PANTELIS033 είπε Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε,τέλος καλό όλα καλά.Δεν έκανα επαναφορά με είδωλο δίσκου,αλλά με απλή αποκατάσταση.Τα αρχεία μου όλα απείραχτα.Ενεργοποίησα το backup registry για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Πάντως τώρα δεν ξαναπειράζω registry χωρίς backup. Μπράβο ρε φίλε, χάρηκα που σώθηκε. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα