Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εψαξα στο φορουμ αλλα δεν βρηκα (περιεργως) κατι αντιστοιχο. Θελω να πουλησω κατι και το εχω βαλει σε αγγελια.Αυτος που θελει να το αγορασει μενει σε αλλη πολη, οποτε θα το στειλω με ταχυμεταφορικη. Απο οσο ξερω αυτος μπορει να το ανοιξει, να το δει και αν του αρεσει να δωσει τα χρηματα στον κουριερ και ο κουριερ μετα να τα δωσει σε μενα ή αν δεν του αρεσει δεν το δεχεται καν το αντικειμενο και στην συνεχεια το αντικειμενο μου επιστρεφεται.

Οποτε ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1 - H διαδικασια ειναι οντως ετσι; Πρεπει να προσεχω κατι αλλο;

2 - Bubblewrap και ενα κουτακι απο που μπορω να παρω για να το τυλιξω και να το βαλω μεσα

3 - Ποια εταιρια μου προτεινετε;

Δημοσ.

Ειναι οπως τα λες, απλα εσυ θα πληρωσεις τα μεταφορικα κτλ, οποτε αν αυτος αλλαξει γνωμη μπορει να μην παει καν στο κουριερ να παραλαβει. Ειναι ολα 50-50. Τσεκαρε τις αξιολογησεις του στο προφιλ του.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να το ανοίξει το δέμα και μετά να το αρνηθεί.

Μπορεί μόνο να αρνηθεί την παραλαβή πριν το ανοίξει.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Δεν μπορεί να το ανοίξει το δέμα και μετά να το αρνηθεί.

Μπορεί μόνο να αρνηθεί την παραλαβή πριν το ανοίξει.

Τότε ποιος ο λόγος να το ανοίξει κατα την παραλαβή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν επιτρέπεται από τα κούριερ το άνοιγμα του δέματος και είναι και λογικό.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Aggeluska είπε

Εψαξα στο φορουμ αλλα δεν βρηκα (περιεργως) κατι αντιστοιχο. Θελω να πουλησω κατι και το εχω βαλει σε αγγελια.Αυτος που θελει να το αγορασει μενει σε αλλη πολη, οποτε θα το στειλω με ταχυμεταφορικη. Απο οσο ξερω αυτος μπορει να το ανοιξει, να το δει και αν του αρεσει να δωσει τα χρηματα στον κουριερ και ο κουριερ μετα να τα δωσει σε μενα ή αν δεν του αρεσει δεν το δεχεται καν το αντικειμενο και στην συνεχεια το αντικειμενο μου επιστρεφεται.

2 - Bubblewrap και ενα κουτακι απο που μπορω να παρω για να το τυλιξω και να το βαλω μεσα

1 - Όχι δεν είναι έτσι, οι επίσημοι κανόνες που έχουν οι κούριερ δεν επιτρέπουν τον έλεγχο πριν την παραλαβή, μόνο παράτυπα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

2 - Σε καταστήματα με υλικά συσκευασίας, ίσως και στο praktiker.

3 - Σαν εταιρείες όλες για τα μπάζα είναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aggeluska είπε

1. Όχι.
2. Πάντα εξαρτάται από το τι πουλάς. Εγώ σε αυτά που πουλάω το 90% των φορών, το έχω στην εργοστασιακή του συσκευασία μειώνοντας πολύ τον κίνδυνο για ζημιά. Από κει και πέρα έχω πολύ bubble wrap αγορασμένο από το Τζάμπο.
3. Προτιμώ σχεδόν πάντα τα ΕΛΤΑ courier. Η χρέωση είναι 5€ εφόσον πας σε κατάστημα τους και δώσεις το αντικείμενο και επιλέξεις να πάει στο κοντινότερο στον παραλήπτη κατάστημα τους και όχι για παράδοση σε διεύθυνση συγκεκριμένη. Πάντα ενημερώνω εννοείται τον αγοραστή για τη διαδικασία και εφόσον συμφωνεί στέλνω έτσι. Οι υπόλοιπες ταχυμεταφορικές για μένα είναι ασύμφορες.
5€ όμως είναι χωρίς την αντικαταβολή. Για αντικαταβολές δεν έχω εμπειρία καθώς δεν στέλνω με αυτόν τον τρόπο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aggeluska είπε

να ζητησεις να πληρωσει με καταθεση σε λογαριασμο. ξερω οτι πολλοι ειναι αυτοι που δε θα εμπιστευτουν να σου καταθεσουν τα λεφτα, απ την αλλη ομως πως μπορεις και εσυ να εμπιστευτεις πως δε θα πληρωσεις μεταφορικα χωρις λογο και αιτια επειδη ο αλλος αλλαξε γνωμη? μια ενδιαμεση λυση ειναι να ζητησεις καταθεση τα μεταφορικα και να το στειλεις με αντικαταβολη, τουλαχιστον να χασεις μονο χρονο και οχι χρημα

ρωτα τον αγοραστη ποια μεταφορικη προτιμαει. καθε περιοχη εχει διαφορετικα "διαμαντια". μη δεχτεις απαντησεις "οποια θες", να απαιτησεις να σου πει ωστε αμα γινει καποια μακακια να μη μπορει να σ αρχισει τα μα μου

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ότι είπε ο Lezantas26. Πρώτα ζητάω κατάθεση του ποσού της αντικαταβολής. Με γενική ταχυδρομική που στέλνω είναι κοντά στα 7 ευρώ. Αφού τα πάρω, μετά στέλνω το πακέτο στην τιμή που συμφωνήσαμε (αφαιρώντας τα μεταφορικά ή ότι συμφωνία έχεις κάνει). Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και αν δεν παραλάβει ο άλλος, τουλάχιστον δεν θα χάσεις κάτι πλην του χρόνου σου. Αν αρνηθεί την διαδικασία αυτή ο αγοραστής (που είναι φυσικά δικαίωμα του), απλά δεν το προχωράμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...