Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω άλλο ένα θέμα για αγορά hardware.

Είχα αγοράσει για ένα λαπτοπ τον samsung evo 500GB.

Τώρα θέλω για έναν σταθερό, άλλον έναν SSD 1TB. Αυτή τη φορά δε πέφτω κάτω από το 1TB διότι στο λαπτοπ το ψιλομετάνιωσα που δε πήρα 1TB.

Το θέμα είναι ότι όπως και το λαπτοπ έτσι και ο σταθερός υποστηρίζει μέχρι sata2. Οπότε δε ξέρω αν έχει νόημα να πάρω τον ίδιο evo στα 1TB.

Σκέφτηκα για τον Samsung 860 QVO 1TB για να ρίξω λίγο το κόστος.

Αλλά, στον συγκεκριμένο δίσκο θα γίνονται αρκετές εγγραφές, Χρησιμοποιείται συχνά ο σταθερός. Κι απ ότι ξέρω έχει "όριο" τα 360TB εγγραφών και ο evo τα 600TB.

Με βάση αυτά τα δεδομένα τι προτείνετε;

• 1TB
  • Αρκετές εγγραφές- πολύ συχνή χρήση
  • Θα μπει σε sata2 (άρα δεν έχει νόημα να πηγαίνει και σφαίρα -υποθέτω)
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Muhammad είπε

Ανοίγω άλλο ένα θέμα για αγορά hardware.

Είχα αγοράσει για ένα λαπτοπ τον samsung evo 500GB.

Τώρα θέλω για έναν σταθερό, άλλον έναν SSD 1TB. Αυτή τη φορά δε πέφτω κάτω από το 1TB διότι στο λαπτοπ το ψιλομετάνιωσα που δε πήρα 1TB.

Το θέμα είναι ότι όπως και το λαπτοπ έτσι και ο σταθερός υποστηρίζει μέχρι sata2. Οπότε δε ξέρω αν έχει νόημα να πάρω τον ίδιο evo στα 1TB.

Σκέφτηκα για τον Samsung 860 QVO 1TB για να ρίξω λίγο το κόστος.

Αλλά, στον συγκεκριμένο δίσκο θα γίνονται αρκετές εγγραφές, Χρησιμοποιείται συχνά ο σταθερός. Κι απ ότι ξέρω έχει "όριο" τα 360TB εγγραφών και ο evo τα 600TB.

Με βάση αυτά τα δεδομένα τι προτείνετε;

• 1TB
  • Αρκετές εγγραφές- πολύ συχνή χρήση
  • Θα μπει σε sata2 (άρα δεν έχει νόημα να πηγαίνει και σφαίρα -υποθέτω)

Δυο ssd 500 ρηδες σε raid 0.

• Confused 3
Δημοσ.

Αν τον θέλεις για δεύτερο δίσκο, πάρε τον πιο φτηνό. Αν όμως τον θέλεις για κύριο δίσκο με το λειτουργικό, τότε μην προτιμήσεις καθόλου τον QVO. Για λογικό κόστος δες τον WD Blue 3D (με 400 ΤΒ TBW για το μοντέλο του 1ΤΒ) ή τον Crucial MX500 1TB (και 360TBW)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε

Αν τον θέλεις για δεύτερο δίσκο, πάρε τον πιο φτηνό. Αν όμως τον θέλεις για κύριο δίσκο με το λειτουργικό, τότε μην προτιμήσεις καθόλου τον QVO. Για λογικό κόστος δες τον WD Blue 3D (με 400 ΤΒ TBW για το μοντέλο του 1ΤΒ) ή τον Crucial MX500 1TB (και 360TBW)

Για βασικό τον θέλω.

Αυτή τη στιγμή έχω έναν 1TB HDD και θέλω να τον αλλάξω γιατί χάνω πολύ σε ταχύτητα. Ανοίγω τον υπολογιστή και περιμένω λίγη ώρα να "σταθεροποιηθεί"

Ένα άλλο θέμα είναι ότι ο δίσκος αυτή τη στιγμή είναι κατά 90% γεμάτος κι εκεί θα κινηθεί και ο SSD (αφού θα μεταφερθούν τα δεδομένα). Έχω διαβάσει ότι αν γεμίζουν οι SSD πέφτει η απόδοση τους. Θα έχω πρόβλημα εδώ;

Το καλύτερο θα ήταν να πάω σε 2TB αλλά λόγω κόστους το απορρίπτουμε Υπάρχει και η λύση να κρατήσω και τον HDD ώστε να ελαφρύνω τον SSD αλλά θα ήθελα να τον στείλω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην πετάξεις τίποτα. Ακόμη κι αν άδειαζες κατά 50% τον παρόντα δισκο και δεν έκανες τίποτε άλλο, πάλι θα έβλεπες διαφορά.

Συμφωνώ με τον προηγούμενο. Βάλε SSD για το λειτουργικό και όσα προγράμματα χρησιμοποιείς πιο συχνά και κοίτα να κινείσαι στο 50% της χωρητικότητάς του. Τα υπόλοιπα τα αφήνεις στον HDD. H διαφορά θα είναι θεαματική. Εξάλλου πάντα είναι καλύτερο να διαβάζει το pc από 2 δίσκους.

Επεξ/σία από fujitsuA530
Δημοσ.
9 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε

Εξάλλου πάντα είναι καλύτερο να διαβάζει το pc από 2 δίσκους.

Αυτό γιατί; δε το κατάλαβα.

Παλιά που είχα 2 σκληρούς με χαλούσε λίγο που μόλις πήγαινε να διαβάσει από τον άλλον σκληρό, κολλούσε μέχρι να αρχίζει να γυρίζει ο δίσκος. Θα μπορούσα να το κάνω να μη μπαίνει σε sleep καθόλου..

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Muhammad είπε

α μπορούσα να το κάνω να μη μπαίνει σε sleep καθόλου

Μπες στις ρυθμίσεις ενέργειας και θα το βρείς αυτό. Το άλλο που είπα είναι όντως υπερβολή. Αν ο ένας δίσκος είναι στα τελευταία του, βέβαια θα καθυστερεί το ολο σύστημα. Το να μοιράζεις όμως το φορτίο και να δίνεις στον επεξεργαστή δύο πηγές ταυτόχρονης ανάγνωσης δεδομένων είναι προς όφελος της ταχυτητας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Muhammad είπε

πήρα τον wd 1TB τελικά. ελπίζω να βγει καλός

Γιατί ήταν τόσο απαραίτητο να κάνεις όλη τη δουλειά πάνω στον SSD?

Το αναφέρω γιατί και εγώ τη δουλειά την κάνω πάνω σε SSD αλλά τα αρχεία χωρίς καμμία καθυστέρηση βρίσκονται σε έναν HDD 10TB

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, kormos είπε

Γιατί ήταν τόσο απαραίτητο να κάνεις όλη τη δουλειά πάνω στον SSD?

Το αναφέρω γιατί και εγώ τη δουλειά την κάνω πάνω σε SSD αλλά τα αρχεία χωρίς καμμία καθυστέρηση βρίσκονται σε έναν HDD 10TB

Ήθελα να έχω 1 σκληρό και όχι 2.

Αλλά τελικά σκέφτομαι να βάλω και τον hdd.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Muhammad είπε

Ήθελα να έχω 1 σκληρό και όχι 2.

Αλλά τελικά σκέφτομαι να βάλω και τον hdd.

Κατάλαβα...

Θα σου πρότεινα κάτι παρόμοιο πάντως....

Έναν SSD "μικρό" και έναν HDD "μεγάλο" ;) 

Δημοσ.

Να συνεχίσω λίγο το θέμα απο την δική μου πλευρά: σε ενα σύστημα με 1 ssd 240gb για το λειτουργικό και δυο hdd 3tb , ο ssd έχει περάσει το 50%, οπότε ετοιμάζομαι να βάλω μεγαλύτερο. 

Σκέφτομαι εναν ssd 500gb αλλά - προφανώς - θέλω να αποφυγω το format. Έχω ακούσει για μεταφορά λειτουργικού χωρίς format. 

Πως πρέπει να κινηθώ; 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, xx1100 είπε

Να συνεχίσω λίγο το θέμα απο την δική μου πλευρά: σε ενα σύστημα με 1 ssd 240gb για το λειτουργικό και δυο hdd 3tb , ο ssd έχει περάσει το 50%, οπότε ετοιμάζομαι να βάλω μεγαλύτερο. 

Σκέφτομαι εναν ssd 500gb αλλά - προφανώς - θέλω να αποφυγω το format. Έχω ακούσει για μεταφορά λειτουργικού χωρίς format. 

Πως πρέπει να κινηθώ; 

Clone θα τον κανεις, ανάλογος ποιον ssd πάρεις υπάρχει πιθανότατα να σου δίνει δωρεάν πρόγραμμα(με download).

• Like 1
Δημοσ.

και μια ακόμα ερώτηση. το κατάστημα δίνει 2 χρόνια εγγύηση για τον WD. και άλλα καταστήματα τόσο δίνουν απ ότι βλέπω (για ελλάδα μιλάμε).

στο κουτί όμως γράφει : 5 years και στο site αναφέρουν 5-Year Limited Warranty

Τελικά πόση εγγύηση έχει ο σκληρός; πρέπει να κάνω κάτι για να ενεργοποιήσω την 5ετή; ίσως online?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...