Souls33k Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Μήπως υπάρχει εδώ κανα γατόνι που να ξέρει αν μπορώ να βρω σε κάποιο ελληνικό κατάστημα ένα patch panel με 36 θύρες cat6, χωρίς φυσικά να μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι? Δεν με νοιάζει αν θα 'ναι 1U ή 2U, ούτε αν θα 'ναι για 10'' ή 19'' προφίλ γιατί ακόμα δεν έχω ούτε το Rack. (Επίσης δεν έχω καταλήξει αν με νοιάζει να είναι Punch Down ή Feedthrough, είμαι ανοιχτός σε απόψεις). Σε κάτι ebay, amazon κ.λπ. βλέπω να παίζουν διάφορα, αλλά με τα μεταφορικά ανεβαίνει πολύ το κόστος, σε σημείο που θα συνέφερε να πάρω 2 panels από εδώ, ένα 24πορτο + ένα 12πορτο. Αλλά σ' αυτή την περίπτωση, για κάποιον περίεργο λόγο, τα 8θυρα ή 12θυρα rack-mounted patch panels που πετυχαίνω στα σκρουντζομάγαζα είναι cat5e και όχι cat6. Το δεδομένο είναι ότι θέλω να εξυπηρετήσω περίπου 32-34 CAT6 UTP σ' έναν χώρο, με όμορφο, επιμελή και οικονομικό τρόπο. Για βοηθήστε λίγο οι γκουρού του χώρου, γιατί έχω αρχίσει να προβληματίζομαι... 🤔
Fotis_Greece Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου σε προβληματισε το patch panel και ψαχνεις γκουρου μαθε λοιπον οτι δεν υπαρχουν 36αρια. Πας σε 48αρι. ποτε δεν καταλαβα εαν εχουν οντως καποια διαφορα τα cat5e η τα cat6 στα patch panels. Εγω εχω εγκαταστησει αυτο σε gigabit δικτυο με cat6 καλωδια. https://www.profser.gr/rack-gr/accessories-for-rack-cabinets-gr/patch-panels-gr/rp-u24v6.php Εαν σωνει και καλα θελεις cat6 παρε λοιπον https://www.mgmanager.gr/patchpanel/57133-digitus-cat-6-class-e-patch-panel-48-port-dn-91648u.html?skr_prm=WyI5MTI0NzU2ZC0yZjI1LTQwMzgtODU4YS1jOTUwNGFmYTJlOTMiLDE1ODk5ODExMjgzOTMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Fotis_Greece 1
Souls33k Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Το πλέον εύκολο είναι να πάρω 48-port, και δεν θα χρειαζόταν να κάνω και ολόκληρο θέμα στο φόρουμ. Έλα όμως που θέλω μόνο 32-36 θύρες! Και η αλήθεια είναι ότι η 36-port λύση είναι αρκετά εξεζητημένη, ωστόσο τα 32-port είναι αρκετά πιο διαδεδομένα (μερικά παραδείγματα για να μη βγει κανείς να πει ότι δεν υπάρχουν ούτε κι αυτά 😛 ). Το θέμα είναι ότι ούτε αυτά βρίσκω Ελλάδα. Οπότε το ερώτημα παραμένει...
jkoukos Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Souls33k είπε Το πλέον εύκολο είναι να πάρω 48-port, και δεν θα χρειαζόταν να κάνω και ολόκληρο θέμα στο φόρουμ. Έλα όμως που θέλω μόνο 32-36 θύρες! Και η αλήθεια είναι ότι η 36-port λύση είναι αρκετά εξεζητημένη, ωστόσο τα 32-port είναι αρκετά πιο διαδεδομένα (μερικά παραδείγματα για να μη βγει κανείς να πει ότι δεν υπάρχουν ούτε κι αυτά 😛 ). Το θέμα είναι ότι ούτε αυτά βρίσκω Ελλάδα. Οπότε το ερώτημα παραμένει... Για δείξε ένα 32άρι (ή 36άρι) Patch Panel Cat6. Στο λινκ που παραθέτεις δεν υπάρχει κανένα. Τα περισσότερα είναι για Coaxial γραμμές με BNC βύσματα, ή σκέτο το πλαίσιο χωρίς τα RJ45 βύσματα, οπότε το κόστος εκτοξεύεται με την επιπλέον αγορά αυτών. Κάποια λίγα που είναι πλήρη, είναι Cat5e. Είναι κάτι εξεζητημένο και αν βρεις θα είναι ακριβότερο από την συνήθη υλοποίηση με 24 ή 48 θύρες. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από jkoukos
Souls33k Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 39 λεπτά πριν, jkoukos είπε Για δείξε ένα 32άρι (ή 36άρι) Patch Panel Cat6. Ορίστε ένα, που υπάρχει και στο link που παρέθεσα, feed-through (που βολεύει) πλην όμως πανάκριβο χωρίς λόγο. Για να μην αναλωνόμαστε όμως στο αν υπάρχουν ή όχι, αφού κι αυτά που υπάρχουν απ' ό,τι φαίνεται είναι δυσεύρετα και τελικά ασύμφορα, ποιό άλλο setup θα ήταν το αμέσως πιο όμορφο και μαζεμένο? 24+12? 12Χ3? Και τελικά έχει ή δεν έχει σημασία αν είναι cat5e ή cat6 το patch panel (δεδομένου ότι τα καλώδια είναι cat6)???
jkoukos Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Πρέπει να τρολλάρεις, όταν στην μόλις πρώτη σειρά του αρχικού μηνύματος έχεις γράψει "χωρίς φυσικά να μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι". Με 280€ όπως καταλαβαίνεις είναι κάτι εξεζητημένο όπως ήδη ανέφερα και το προσπέρασες. Και σε τέτοιες περιπτώσεις βάζεις βαθειά το χέρι στην τσέπη, αφού δεν υπάρχει ζήτηση άρα και πολλές διαθέσιμες επιλογές. Ούτε τα 12άρια είναι ευρέως διαδεδομένα, αλλά τουλάχιστον το κόστος είναι σε γήινα επίπεδα. Αυτά που υπάρχουν σε πολλές επιλογές είναι 16, 24 και 48 θυρών. Αν θέλεις να είσαι τυπικά ΟΚ, για Cat6 καλώδια, πας σε αντίστοιχο patch panel. Στην πράξη δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Το "ποιο όμορφο και μαζεμένο", είναι κάτι υποκειμενικό. Προσωπικά θα πήγαινα σε 48άρι ή 2 24άρια. Καλύτερα να περισσέψουν, παρά να είμαι τσίμα-τσίμα. Σήμερα είσαι ΟΚ, αλλά σε 3-4 χρόνια δεν ξέρεις τι άλλο θα θέλεις. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι: Αν θέλεις και γείωση, οπότε να έχουν τα κατάλληλα Keystone ή χωρίς γείωση που είναι φθηνότερα. Αν είναι κομπλέ με τα Keystones ή θα πρέπει να τα προμηθευτείς επιπλέον. Αυτά που σου έδειξε ο Φώτη, είναι κομπλέ χωρίς γείωση και με συνολικό κόστος 60-65€, για ένα 48άρι ή δύο 24άρια. Η τιμή είναι πολύ καλή. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Αν θες 36 θύρες θα πας σε Keystone patch panels . Θα σου καταλάβουν χώρο 2U και τα 2 μαζί Θα χρειαστείς 2 απο τα παρακάτω https://www.digitus.info/de/produkte/kupfer-netzwerktechnik/modulare-anschlusstechnik/patchpanel-keystone/dn-91411/?PL=en και 36 από τα παρακάτω https://www.digitus.info/de/produkte/kupfer-netzwerktechnik/modulare-anschlusstechnik/keystone-module/dn-93603/ Θα σου βγει πιο ακριβά από 2 24port κομπλέ βέβαια Τους συγκεκριμένους κωδικούς της Digitus Θα τους βρεις σε πολλα μαγαζι (για να μην κάνω και διαφήμιση)
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 θσ επερνα 48 αρι με keystones και θα εβαζα τους 32.σιγουρα πιο ακριβη λυση τα keystones αλλα ναι καμια σχεση με το να καρφωνεις καλωδια με καρφωτικο και τετοιες μπουρδες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα