balt123 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Στις 13/6/2020 στις 2:26 ΜΜ, seventh_son είπε Το ότι συνδέεται κανονικά από το κινητό (4G) αλλά όχι με wifi σημαίνει ότι κάτι παίζει με το δίκτυο σου (είτε LAN είτε παρόχου). Θες να μας πεις σε ποια σελίδα έχεις πρόβλημα ; Και τι ακριβώς μήνυμα λάθους σου βγάζει ο browser ; Αν έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις με κάποιο router άλλο, δανεικό από κανά φίλο, ακόμα και από router άλλου παρόχου, καλό θα ήταν για να απορρίψεις και την περίπτωση του προβληματικού router. Επίσης καλό θα ήταν να πεις σε κάποιον φίλο σου που είναι στον ίδιο πάροχο, να δοκιμάσει στις σελίδες που έχεις πρόβλημα για να δεις αν και αυτοι έχουν πρόβλημα. Διάβασα ότι ανέφερες ότι έχεις κάνει δοκιμές σε άλλα δίκτυα, αλλά πρέπει να το δεις λίγο πιο διεξοδικά, τσέκαρε το και σε δίκτυα άλλων παρόχων αλλά και των ίδιων. Πες και σε γνωστούς σου με διαφορετικούς παρόχους, για να δεις τι γίνεται και με αυτούς. Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις πας λίγο ψάχνοντας ... Αν πχ σε κάποιον φίλο σου, με τον ίδιο πάροχο παίξει σωστά και απροβλημάτιστα, τότε πιθανόν μιλάμε για προβληματικό router ή για κάποιο θέμα ρύθμισης της δικής σου γραμμής αποκλειστικά που θα πρέπει να δει περαιτέρω ο παρόχος (θα τους αναφέρεις φυσικά οτι η ίδια σελίδα στην τάδε γραμμή που ανήκει επίσης σε σας, δεν έχει κανένα πρόβλημα). Αν και εκεί έχει θέμα, τότε είναι μάλλον θέμα παρόχου. Αν έχει θέμα και σε άλλους παρόχους, τότε μπορεί να είναι θέμα προβλήματος του web server εκείνη την ώρα , λέω εγώ τώρα ... Γενικά το ψάχνεις και απορρίπτεις περιπτώσεις. Κάθε φορά που παίρνεις και δηλώνεις βλάβη σε έναν πάροχο για το ίδιο ακριβώς θέμα, του δίνεται άλλη προτεραιότητα, και γίνεται έλεγχος ξανά με τα καινούρια δεδομένα που τους δίνεις (όσο περισσότερο λεπτομερής είσαι, τόσο περισσότερα στοιχεία περνάνε στους τεχνικούς και στις ενέργειες που έχεις κάνει) ΕΚΤΟΣ και αν η βλάβη πχ κλείσει με αιτία του στυλ Ο πελάτης έχει θέμα με το εσωτερικό δίκτυο, ο πελάτης πρέπει να κοιτάξει την εσωτερική του καλωδίωση κτλ κτλ οπότε εκεί μπορεί να απαιτούνται δικές σου ενέργειες. Λοιπον. Απο άλλο δίκτυο wind και vodafone έχω δοκιμάσει. Μπαίνει πάντα χωρίς πρόβλημα. Απο άλλο δίκτυο ΟΤΕ δεν έχω δοκιμάσει. ρούτερ μου στείλαν ένα καινούργιο το οποίο βελτίωσε την κατάσταση. Δεν είχα πρόβλημα για σχεδον 10 μέρες, αλλά μετά τις 10 μέρες ξανάρχισε δειλά-δειλά να μη συνδέεται πάλι αλλά ήθελε μόνο restart μια φορά τη μέρα ή μια φορά τις 2 μέρες οπότε το αγνόησα. Αυτό κράτησε περίπου μια βδομάδα πάνω-κάτω και τώρα έχει επανέρθει στην αρχική συχνότητα (4-5 φορές τη μέρα ίσως και παραπάνω κάποιες φορές). Σε κάποια φάση μου έβγαζαν και ειδοποίηση τα λάπτοπ που συνδέονταν στο δίκτυο οτι "αυτό το δίκτυο έχει ληγμένα πιστοποιητικά ασφαλείας" επικοινώνησα με τον host μου είπε οτι γινόταν μετάβαση απ'τον παλιό host στον καινούργιο και αλλαγή των dns και οτι αυτό θα διορθωθεί όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση. όντως διορθώθηκε (μάλλον δηλαδή. δεν μου βγάζει ειδοποίηση για ληγμένα πιστοποιητικά πλέον) το πρόβλημα όμως παραμένει.
SaFiS Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μήπως σε έχουν πίσω από CGNAT?? Πρέπει να μπεις μέσα στο GUI του εξοπλισμού να δεις τι WAN IP παίρνεις και τι φαίνεται στον έξω κόσμο μέσα από κάποιο site (π.χ. https://whatismyipaddress.com ). Αν δεν συμφωνούν, είσαι σε CGNAT και πιθανότατα φταίει αυτό. Καλείς και ζητάς να σε βγάλουν για να πάρεις κανονική Public IP (θα τους πεις ότι έχεις κάμερες ασφαλείας και έχεις σοβαρό πρόβλημα)... 1
teoepi2 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) μάλλον έχουμε το ίδιο πρόβλημα οπότε είναι γενικευμένο γιατί εκτός από εμένα το έχουν και όσοι οι γνωστοί μου έχουν OTE είχα ανοίξει και ένα thread εδώ σε μένα και τους γνωστούς μου εμφανίστηκε κοντά στην περίοδο του lockdown το λέω με αρκετή σιγουριά γιατί το είδαμε σε γραμμές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και στην εργασία (δηλαδή τις χρησιμοποιούσαμε εντατικά και πριν το lockdown χωρίς να έχουμε διαπιστώσει το πρόβλημα) επίσης σίγουρο είναι πως εκείνη την περίοδο ο OTE έκανε κάποιες αλλαγές γιατί όλοι οι γνωστοί μου (κι εγώ) είδαμε αλλαγή στο συγχρονισμό προς τα πάνω εγώ συγκεκριμένα παίρνω σχετικά συχνά screenshot και από την στιγμή της εγκατάστασης της γραμμής, συγχρόνιζα πάντα μέχρι 49999 κοντά στο lockdown άρχισε να συγχρονίζει (και εκεί είναι ακόμα) στα 54999 το ίδιο μου είπε και ο πρώτος από τους γνωστούς μου (αν διαβάσεις το άλλο thread θα καταλάβεις ότι τυχαία έμαθα ότι και άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα - μέχρι τότε νόμιζα πως είχε πρόβλημα μόνο η δική μου γραμμή) (*οι γνωστοί μου είπαν ότι πιθανόν οι αλλαγές να έγιναν για λόγους marketing σε συνδυασμό με την τηλεφωνική εκστρατεία που έκαναν για να πουλήσουν vdsl 100 σε πελάτες vdsl 50 αλλά αυτό είναι υποθέσεις βέβαια - πάντως κι εμένα με τρελλάνανε στα τηλέφωνα) επίσης εγώ είχα αλλάξει τους dns από πριν (και όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα νόμιζα πως το αίτιο ήταν αυτό) αλλά κάποιοι από τους γνωστούς μου δεν τους είχαν αλλάξει οπότε μάλλον δεν φταίει αυτό κοινό στοιχείο μέχρι στιγμής είναι ο ΟΤΕ και το router (το οποίο έχει κακή φήμη ομολογουμένως) η απάντηση που σου έδωσαν αρχικά για τα πρωτόκολλα ασφαλείας εμένα μου φαίνεται πως κολλάει (μάλλον ισχύει δηλαδή) γιατί ουσιαστικά το πρόβλημα που φαίνεται όταν δεν μπορεί να συνδεθεί είναι αυτό που σου περιέγραψαν, δηλαδή σου δίνει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει ταυτοποίηση του πρωτόκολλου δε νομίζω να είναι σπάνιο φαινόμενο όμως, αναγκαστικά είμαστε σε αναμονή μέχρι να δούμε πόσοι άλλοι χρήστες θα παραπονεθούν για το ίδιο θέμα Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από teoepi2 1
balt123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Στις 16/6/2020 στις 7:06 ΜΜ, SaFiS είπε Μήπως σε έχουν πίσω από CGNAT?? Πρέπει να μπεις μέσα στο GUI του εξοπλισμού να δεις τι WAN IP παίρνεις και τι φαίνεται στον έξω κόσμο μέσα από κάποιο site (π.χ. https://whatismyipaddress.com ). Αν δεν συμφωνούν, είσαι σε CGNAT και πιθανότατα φταίει αυτό. Καλείς και ζητάς να σε βγάλουν για να πάρεις κανονική Public IP (θα τους πεις ότι έχεις κάμερες ασφαλείας και έχεις σοβαρό πρόβλημα)... Το ίδιο με ρώτησε και ο αυτός που εγκατέστησε τον συναγερμό. οτι πιθανόν να μου δίνουν κατά διαστήματα gcnat IP και με το restart να "καθαρίζει" η γραμμή και να παίρνει Public. 1-2 φορές μου το τσεκάραμε δεν φάνηκε να είναι αυτό το πρόβλημα όμως. σκέφτομαι να πληρώσω να πάω σε άλλο host αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς το site δεν έχει ιδιαίτερη επισκεψημότητα προς το παρόν οπότε θα το τρενάρω μήπως διορθωθεί το θέμα απ'τον πΟΤΕ.
teoepi2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 δεν ξέρω τι συμβαίνει, η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει αρκετούς χρήστες στα fora που να αναφέρουν εκτεταμένο πρόβλημα τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά από την δική μου πλευρά (από γνωστούς δηλαδή) μοιάζει χλωμό να είναι μεμονωμένο χθες αργά ήμουν σε ένα άλλο φίλο μου και μας το έκανε και στη δική του γραμμή μπροστά μου εγώ δεν ήξερα ότι έχει ΟΤΕ (τελικά έχει) ούτε συζητούσαμε τίποτα σχετικό (και βασικά δεν ξέρω αν το πρόβλημα το χει μόνο ο ΟΤΕ, απλά ξέρω ότι το χουν σίγουρα όσοι γνωστοί μου έχουν ΟΤΕ) σε μια στιγμή πάει να δει το router (μάλλον περίμενε να δει κάποια σελίδα) και αναφωνεί "τι γίνεται ρε παιδιά;" και επιστρέφει στον browser (που έγραφε resolving) οπότε του είπα ότι κι εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα και μου απαντάει με τη μία ότι πρέπει να είναι γενικό γιατί νωρίτερα είχε ένα online meeting και τελικά του έφαγε όλο το βράδυ επειδή μια συνάδελφος δεν μπορούσε να δει κάποιες σελίδες παρότι είχε internet (είναι υπάλληλοι σε μεγάλο e-shop) οπότε προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν και κάνανε restart, αλλαγή dns, πήρανε στον OTE κτλ
balt123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/6/2020 στις 7:06 ΜΜ, SaFiS είπε Μήπως σε έχουν πίσω από CGNAT?? Πρέπει να μπεις μέσα στο GUI του εξοπλισμού να δεις τι WAN IP παίρνεις και τι φαίνεται στον έξω κόσμο μέσα από κάποιο site (π.χ. https://whatismyipaddress.com ). Αν δεν συμφωνούν, είσαι σε CGNAT και πιθανότατα φταίει αυτό. Καλείς και ζητάς να σε βγάλουν για να πάρεις κανονική Public IP (θα τους πεις ότι έχεις κάμερες ασφαλείας και έχεις σοβαρό πρόβλημα)... Μετά απο αρκετή σκέψη δε νομιζω να με έχουν πίσω απο cgnat. εφόσον έρχομαι το πρωι (όχι κάθε πρωί) και δουλεύουν όλα άψογα μέχρι τις 10-11 για παράδειγμα χωρίς να έχω κάνει restart το router για να πεις οτι πήρε βλαμμένη ip. εννοώ αν με είχαν πίσω απο cgnat δεν θα το έκανε με το καλημέρα? τους πήρα και σήμερα να τους κράξω, βρήκε ώρα να κάνει διάφορα ο Η/Υ και βγήκαν και απο πάνω οι μ!@#$#$ες οτι έχει πρόβλημα ο Η/Υ και όχι η γραμμή. Την τύχη μου μέσα!! Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από balt123
seventh_son Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δεν παίζει να είναι θέμα CGN. Θα είχες θέμα όλο το διάστημα που είχες αυτή την IP όχι κάποιες ώρες.
balt123 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 update: με vpn και διεύθυνση ολλανδίας μπαίνει κανονικά. τα email βέβαια ακόμα δεν λειτουργούν γιατί είναι στο mailbird το οποίο δεν έχει vpn. μήπως να πάρω ένα vpn software και να τελειωσει η υποθεση? αν και δε μου αρέσει γιατί θα έχει νικήσει ο ΟΤΕ
pp6210 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Φιλε τωρα ειδα το ποστ σου, και εμενα με vodafone vdsl μου κανει κατι κουλα που σχετιζονται μαλλον με dns resolution, πχ αργει να φορτωσει σελιδα η θα βγαλει dns...timwd out και αμεσως μετα με refresh τη φορτωνει αμεσως. Χωρις νανειμαι ειδικος, πιστευω οτι εχει να κανει με τους dns των providers ειτε για την αναλυτικη καταγραφή η για το μπλοκαρισμα πειρατικων ιρ. Π.χ. στο stremio μεσω andoird box δεν υπαρχει περιπτωση να μπω αν δεν βαλω vpn η αλλαξω dns στο ρουτερ. Με google dns δεν εχω προβλημα αλλα δεν παιζει η vodafone tv, ευτυχως στο S9 βαζω google dns και σερφαρω χωρις προβλημα, οι υπολοιπες συσκευες το εχουν που και που, οχι πολυ συχνα
balt123 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 δοκίμασα να αλλάξω dns (έβαλα το 1.1.1.1 που πρότεινε κάποιος παραπάνω) αλλά δεν έκανε διαφορά..θα δοκιμάσω να αλλάξω router κάποια στιγμη μήπως και διορθωθει η κατάσταση με tp-link αντι για το ψευτικο του οτε αλλα και παλι εχω αμφιβολιες για το αν φταιει αυτο.
seventh_son Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, balt123 είπε δοκίμασα να αλλάξω dns (έβαλα το 1.1.1.1 που πρότεινε κάποιος παραπάνω) αλλά δεν έκανε διαφορά..θα δοκιμάσω να αλλάξω router κάποια στιγμη μήπως και διορθωθει η κατάσταση με tp-link αντι για το ψευτικο του οτε αλλα και παλι εχω αμφιβολιες για το αν φταιει αυτο. Λογικά εφόσον έπαιξε με VPN, κάτι έχει να κάνει με τη δρομολόγηση του παρόχου. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με το ρουτερ σου ... 1
go2jimmys1 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Στις 21/6/2020 στις 2:27 ΜΜ, balt123 είπε δοκίμασα να αλλάξω dns (έβαλα το 1.1.1.1 που πρότεινε κάποιος παραπάνω) αλλά δεν έκανε διαφορά..θα δοκιμάσω να αλλάξω router κάποια στιγμη μήπως και διορθωθει η κατάσταση με tp-link αντι για το ψευτικο του οτε αλλα και παλι εχω αμφιβολιες για το αν φταιει αυτο. ανοιξε cmd και τρέξε nslookup example.com επίσης κάνε και ένα ping example.com με το domain που λες ότι έχεις πρόβλημα και ανέβασε screenshot με τα αποτελέσματα να δούμε ποιον dns ρωτάς και τι παίρνεις σαν απάντηση και πόσο χρόνο κάνει το ping..
theanonymous Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Σε περιπτώσεις που κάποια site δουλεύουν και κάποια όχι, απενεργοποιήστε το IPv6 στον υπολογιστή μας και το παρακολουθήστε το 1-2 μέρες για το αν θα παρουσιαστεί πάλι πρόβλημα. Οδηγίες εδώ Εάν έχουμε περάσει IP / DNS στον υπολογιστή, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε όλα στο "Αυτόματο"
balt123 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 σήμερα πήρα ένα email απο ipapaki.gr οτι ανανεώθηκαν τα ssl protocols της σελιδας μου. μπορεί να είναι απο τον παλιό host αλλιώςίσως να μην ήταν 100% θέμα του ΟΤΕ? Αυτός που μου έφτιαξε τη σελίδα έκοβε το .. κεφάλι του ότι είναι όλα ενημερωμένα και δεν είναι θέμα host κλπ. τα dns και τις ip τις έχω σβήσει όλες από το pc από τότε που άλλαξα το ρούτερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα