Stephen_giourson Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, πρόσφατα έγραψα κάποια e-books και σκοπεύω να τα πουλήσω στο internet. Αυτά τα e-books περιέχουν εικόνες τις οποίες βρήκα στο google. Κάποιες απο αυτές ίσως να προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα (copyrights). Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Αν κάποιος δει ότι έχω χρησιμοποιήσει δικές του εικόνες στα βιβλία μου τι μπορεί να κάνει; Να κινηθεί νομικά ας πούμε; Αν ξέρει κανεις ας μου πει σας παρακαλώ Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Stephen_giourson
29gk Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 59 λεπτά πριν, Stephen_giourson είπε Καλησπέρα, πρόσφατα έγραψα κάποια e-books και σκοπεύω να τα πουλήσω στο internet. Αυτά τα e-books περιέχουν εικόνες τις οποίες βρήκα στο google. Κάποιες απο αυτές ίσως να προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα (copyrights). Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Αν κάποιος δει ότι έχω χρησιμοποιήσει δικές του εικόνες στα βιβλία μου τι μπορεί να κάνει; Να κινηθεί νομικά ας πούμε; Αν ξέρει κανεις ας μου πει σας παρακαλώ Και βεβαια θα κινηθει νομικα αν δεν εχεις δικαιωμα να χρησιμοποιησεις το υλικο καποιου αλλου. Και μπορει να κανει πολλα. Απο το να σου παρει ολα τα τυχον εσοδα, μεχρι να κατεβασει και τα βιβλια. Δεν ξεκινας καλα λοιπον αν σκοπευεις μαλιστα να αποκομισεις και κερδος. Καποια στιγμη σιγουρα θα σου γυρισει μπουμεραγκ, κι ασχημα μαλιστα.
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 4 hours ago, Stephen_giourson said: Καλησπέρα, πρόσφατα έγραψα κάποια e-books και σκοπεύω να τα πουλήσω στο internet. Αυτά τα e-books περιέχουν εικόνες τις οποίες βρήκα στο google. Κάποιες απο αυτές ίσως να προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα (copyrights). Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Αν κάποιος δει ότι έχω χρησιμοποιήσει δικές του εικόνες στα βιβλία μου τι μπορεί να κάνει; Να κινηθεί νομικά ας πούμε; Αν ξέρει κανεις ας μου πει σας παρακαλώ Εσύ τι θα έκανες εάν κάποιος αντέγραφε τα e-books σου, άλλαζε τις εικόνες και τα πούλαγε για δικά του; There you have it. 3
Beefeater Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 φιλε μην ελπιζεις να βγαλεις λεφτα με αυτά τα "βιβλια"(λολ) που εγραψες…. δυσκολοι καιροι για πριγκιπες 2
christos4 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, Beefeater είπε φιλε μην ελπιζεις να βγαλεις λεφτα με αυτά τα "βιβλια"(λολ) που εγραψες…. δυσκολοι καιροι για πριγκιπες Ειναι δύσκολη αγορά αλλά ας μην προδικαζουμε χωρίς να έχουμε δει το υλικό. Σε μια άλλη εποχή η JK Rowling είχε φάει άκυρο από 10+ οίκους πριν καταφέρει να εκδώσει το Harry Potter. Η ιστορία μετά είναι γνωστή. Ειδικά χωρίς να ξέρουμε τι δουλειά έχει κάνει ο ts, ας μην κρίνουμε 6 ώρες πριν, Stephen_giourson είπε Καλησπέρα, πρόσφατα έγραψα κάποια e-books και σκοπεύω να τα πουλήσω στο internet. Αυτά τα e-books περιέχουν εικόνες τις οποίες βρήκα στο google. Κάποιες απο αυτές ίσως να προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα (copyrights). Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Αν κάποιος δει ότι έχω χρησιμοποιήσει δικές του εικόνες στα βιβλία μου τι μπορεί να κάνει; Να κινηθεί νομικά ας πούμε; Αν ξέρει κανεις ας μου πει σας παρακαλώ ON topic, ναι θεωρητικά και πρακτικά μπορεί να έχεις πρόβλημα. Θα πρέπει να αλλάξεις τις εικόνες ή να αγοράσεις τα δικαιώματα. Επίσης επειδή μιλάμε για χρήση για εμπορικό σκοπό θα πρέπει σε κάθε εικόνα να κοιτάζεις την άδεια χρήσης και τι προϋποθέτει 3
mrkra Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Να βρεις δικες σου εικονες να κανεις την δουλεια σου δεν ξερεις με τι οικονομικες απαιτησεις μπορει να ερθει ο αλλος. Και μονο να σε βαλει στην διαδικασια να κινηθει νομικα εναντιον σου ειδικα οταν εισαι πιασμενος με λερωμενα χερια ειναι πολυ ψυχοφθορο, μην το κανεις. Επιπλεον δεν ξερεις ποιανου τα πνευματικα δικαιωματα εχεις παραβιασει γιατι αν ειναι κανας πχ εκδοτικος οικος που εχει στρατιες δικηγορων το να ανοιξει μια ακομη υποθεση για αυτους ειναι ψωμοτυρι. 1
snik Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Υπαρχουν royalty free εικονες θα τις βρεις στο google ειτε με αυτον τον ορο η με τον ορο stock photos, καποιες ειναι επι πληρωμη καποιες ειναι δωρεαν. Αντικατεστησε τις εικονες σου με αυτες αν γινεται γιατι αλλιως μπορει να εχεις θεμα. 3
Stephen_giourson Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 19 ώρες πριν, Beefeater είπε φιλε μην ελπιζεις να βγαλεις λεφτα με αυτά τα "βιβλια"(λολ) που εγραψες…. δυσκολοι καιροι για πριγκιπες Δεν είναι λογοτεχνικά αυτά τα βιβλία, είναι οδηγοί για το πως να κάνεις κάποια πράγματα π.χ. πως να πουλάς πράγματα στο EBay. Επειδή είναι στα αγγλικά ευελπιστώ να βγάλω λίγα λεφτά απο αυτά.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 16 ώρες πριν, Stephen_giourson είπε Δεν είναι λογοτεχνικά αυτά τα βιβλία, είναι οδηγοί για το πως να κάνεις κάποια πράγματα π.χ. πως να πουλάς πράγματα στο EBay. Επειδή είναι στα αγγλικά ευελπιστώ να βγάλω λίγα λεφτά απο αυτά. Και που λες να τα ανεβάσεις? Εγώ πριν χρόνια ξεκίνησα να γράφω μια μικρή διδακτική ιστορία και άρχισα να ζωγραφίζω σε μπλοκ ζωγραφικής τις διάφορες σκηνές αλλά τα παράτησα . Τελικά χρησιμοποίησα εικόνες free από το freepic που ταίριαζαν στην ιστορία . Το μετέφρασε μια φίλη μεταφράστρια και το ανεβάσαμε στο Kindle αλλά πήγε άπατο. Υπάρχει ακόμα βέβαια αλλά κανένας δεν έχει μπει στον κόπο να δώσει τα 0,99cents Που κάνει
KoreanW Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) On 20/05/2020 at 03:27, Stephen_giourson said: Καλησπέρα, πρόσφατα έγραψα κάποια e-books και σκοπεύω να τα πουλήσω στο internet. Αυτά τα e-books περιέχουν εικόνες τις οποίες βρήκα στο google. Κάποιες απο αυτές ίσως να προστατεύονται απο πνευματικά δικαιώματα (copyrights). Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Αν κάποιος δει ότι έχω χρησιμοποιήσει δικές του εικόνες στα βιβλία μου τι μπορεί να κάνει; Να κινηθεί νομικά ας πούμε; Αν ξέρει κανεις ας μου πει σας παρακαλώ στο google εκει που ψάχνεις για εικόνες έχει στις επιλογές «δικαιώματα χρήσης»,φιλτράρεις και τσεκάρεις κάθε εικόνα που βρίσκεις υπάρχουν και άλλοι ιστότοποι που φιλτράρουν βάσει των δικαιωμάτων πχ flickr εσύ λογικά θες άδεια για «εμπορική χρήση» και ίσως και για «τροποποίηση» αλλά επειδή μου φαίνεται δεν έχεις ιδέα από τις παραλλαγές των πνευματικών δικαιωμάτων, ρίξε μια ματιά πχ https://creativecommons.org/licenses/?lang=el Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από KoreanW
Stephen_giourson Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 11 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Και που λες να τα ανεβάσεις? Εγώ πριν χρόνια ξεκίνησα να γράφω μια μικρή διδακτική ιστορία και άρχισα να ζωγραφίζω σε μπλοκ ζωγραφικής τις διάφορες σκηνές αλλά τα παράτησα . Τελικά χρησιμοποίησα εικόνες free από το freepic που ταίριαζαν στην ιστορία . Το μετέφρασε μια φίλη μεταφράστρια και το ανεβάσαμε στο Kindle αλλά πήγε άπατο. Υπάρχει ακόμα βέβαια αλλά κανένας δεν έχει μπει στον κόπο να δώσει τα 0,99cents Που κάνει Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτή την ιστορία. Πως να πουλήσεις αυτά που έγραψες. Θέλω να τα ανεβάσω στο EBay, αλλά ακόμα έχω κάποια κολλήματα εκεί. Δεν με αφήνουν να τα κάνω διαφήμιση γιατί δεν είμαι Approved seller και αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα. Μόνο άμα τα προωθήσεις έχεις ελπίδες να πουλήσεις κάποια απο τα Ebooks σου. Επίσης το clickbank λένε ότι είναι πολύ καλή επιλογή για να πουλήσεις ψηφιακά πράγματα. Στο Clickbank άλλοι προσπαθούν να πουλήσουν τα προΪόντα σου. Άμα το καταφέρουν κρατούν ένα ποσοστό. Γενικά αυτή η ιστορία θέλει ψάξιμο αλλα πιστεύω ότι μπορεί να αποδώσει άμα την ψάξεις 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Ασχολούμαι εδώ και 4-5 χρόνια με αυτά τα θέματα. Για το κομμάτι των εικόνων και των συνεπειών στα ανέφεραν ήδη άλλοι οπότε δεν θα επεκταθώ άσκοπα. Στο κομμάτι των κερδών τώρα. Σε γενικές γραμμές μην περιμενεις να βγάλεις τίποτα από αυτό. Το αν θα καταφέρεις να γίνεις όπως η τάδε αμερικανιδα που έφαγε όλα τα άκυρα από εδώ, όλα τα σκατα από εκεί και μετά έγινε εκατομμυριουχος, είναι 100% θεμα τύχης και συγκυριων. Λόγω του γνωστού φαινομένου documentary chaos εδώ και χρόνια, υπάρχει μια υπερπροσφορα βιβλίων και ένα τεράστιο δυναμικό ανθρώπων συγγραφέων παλαιών η νέων οι οποίοι παράγουν οτιδήποτε μορφής κείμενα και βιβλία ηλεκτρονικά και περιμένουν να βγάλουν λεφτά από αυτό. Παράγοντες που μπορεί να μεγιστοποιησουν τα οφέλη σου. Περιεχόμενο όσο το δυνατόν πιο σπάνιο και πρωτοτυπο, αποφυγή ορθογραφικών συντακτικων λαθών προσοχή σε στοίχιση σελιδοποίηση και τεχνικά στοιχεία. Το βιβλίο μπορεί να είναι μεχρι και 2 έτη στην αφάνεια και μετά να γίνεται κάτι σαν viral. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα