Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την παρέλαβα και εγώ τελικά.

Μέχρι στιγμής την χρησιμοποιώ ως monitor Η/Υ, έψαχνα καιρό ένα "καλό αλλά φθηνό" σε 4Κ. Δεν έχω ασχοληθεί με τηλεοπτικό σήμα, θα το κάνω όμως σύντομα. Όπως έγραψε πιο πριν ο φίλος, φαίνεται καλή ποιοτικά και να προσθέσω ότι μου έκαναν εντύπωση οι πολλές ρυθμίσεις, κάποιες από τις οποίες είναι χρήσιμες και ως monitor όπως για παράδειγμα Flicker Free (κάτι που δεν έχουν ούτε μοντέλα του 1000άρικου), PC preset, dot-by-dot scaling καθώς και HDMI 2.0 για 4Κ/60 (λογικά και για 4:4:4 δεν το έχω επιβεβαιώσει). Αυτό που θα μου ήταν χρήσιμο αλλά δεν έχει είναι PiP.

Ίσως δεν έχει πολύ νόημα να πούμε πολλά πράγματα δεδομένου ότι τελείωσε η προσφορά, αλλά ό,τι άλλο θέλετε με ρωτάτε...

Επεξ/σία από mcgerger
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mcgerger

Από τα display options των windows έχει επιλογή που μπορείς να δεις αν παίζεις 4:4:4 @60hz.
Κατά τ'άλλα πως κρίνεις την αγορά σου; Σαν monitor για PC βλέπεις αρκετό ξέβαμμα στα άκρα;
Αν γυρνούσες πίσω το χρόνο θα αγόραζες πάλι την ίδια ή θα έβαζες περισσότερο για κάποια άλλη;
Από χρώματα σε σχέση με ένα κλασσικό, όχι ακριβό, IPS monitor για PC, πως τα πάει;

Επεξ/σία από chocorello
Δημοσ.
  Στις 25/5/2020 στις 11:09 ΠΜ, mcgerger είπε

Την παρέλαβα και εγώ τελικά.

Μέχρι στιγμής την χρησιμοποιώ ως monitor Η/Υ, έψαχνα καιρό ένα "καλό αλλά φθηνό" σε 4Κ. Δεν έχω ασχοληθεί με τηλεοπτικό σήμα, θα το κάνω όμως σύντομα. Όπως έγραψε πιο πριν ο φίλος, φαίνεται καλή ποιοτικά και να προσθέσω ότι μου έκαναν εντύπωση οι πολλές ρυθμίσεις, κάποιες από τις οποίες είναι χρήσιμες και ως monitor όπως για παράδειγμα Flicker Free (κάτι που δεν έχουν ούτε μοντέλα του 1000άρικου), PC preset, dot-by-dot scaling καθώς και HDMI 2.0 για 4Κ/60 (λογικά και για 4:4:4 δεν το έχω επιβεβαιώσει). Αυτό που θα μου ήταν χρήσιμο αλλά δεν έχει είναι PiP.

Ίσως δεν έχει πολύ νόημα να πούμε πολλά πράγματα δεδομένου ότι τελείωσε η προσφορά, αλλά ό,τι άλλο θέλετε με ρωτάτε...

Επέκταση  

Γωνίες θέασης? 

Δημοσ.
  Στις 22/5/2020 στις 5:23 ΜΜ, qwerty121 είπε

Πήγα και την είδα στο MEDIAMARKT από κοντά για να την πάρω. Την είχαν στημένη και έπαιζε. Φαίνεται slim - προσεγμένη κατασκευή. Η γωνία θέασης είναι απαράδεκτη. Μόλις 15 μοίρες δεξιά ή αριστερά από το κέντρο και τα χρώματα αρχίζουν και ξεθωριάζουν έντονα λες και είμαστε στην εποχή των προ 20ετίας οθονών για λαπτοπ. Απαράδεκτο. Αν κάθεσε στην άκρη του καναπέ βλέπεις διαφορετική εικόνα από αυτόν στο κέντρο!  Άκουσα ότι έχει va panel. Aπό πίσω της ήταν μια Lg UM7100 αν θυμάμαι καλά. Ήταν η μέρα με τη νύχτα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να πωλείται στα 100 ευρώ και όχι 200. Oι FU, TURBO, ARIELLI κτλ νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερες. Πλήρης απογοήτευση. Περίμενα περισσότερα από την TCL.

Επέκταση  

Τελικά πήγα και την πήρα. Ένα κομμάτι που είχα κρατημένο. Είπα να της δώσω μία ευκαιρία, να τη δω  λεπτομερώς, από  κοντά. μήπως και κάνω κάποιο λάθος. Όπως είπα και πριν, άσχημες γωνίες θέασης με αλλοίωση αισθητή των χρωμάτων μετά από τις 15-30 μοίρες. Επεξεργαστης εικόνας, μία από τα ίδια. Ασαφές περίγραμμα αντικειμένων, διάχυση χρώμάτων, έντονος ψηφιακός θόρυβος, πρόσωπα θαμπά, ανύπαρκτη αίσθηση προοπτικής, με έντονη θόλωση και δυσδιάκριτα αντικείμενα στο βάθος  Μία samsung 32'' του 2006 που έχω έχει πολύ καλύτερη εικόνα.  Ήχος ικανοποιητικός. Και σε Youtube που είδα, ήταν   εμφανή όλα τα παραπάνω. Δεν άντεξα και την επέστρεψα άμεσα. Τα 200 ευρώ είναι απίστευτα μεγάλο ποσό για αυτή την τηλεόραση...εν έτει 2020.

• Like 2
Δημοσ.

Βρε παιδιά, παρήγγειλα 20/5. Τους πήρα τηλ. προχτές και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παραγγελία μου και ότι ο τυπικός χρόνος παράδοσης για την Αθήνα είναι 7 εργάσιμες λόγω κορωναϊου. Τώρα μου στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα:

AΓAΠHTE ΠEΛATH,
EXOYME ΠPOBEI ΣE ΠAPAΓΓEΛIA TΩN EIΔΩN ΣAΣ AΠO TON ΠPOMHΘEYTH MAΣ KAI H EKTIMΩMENH HMEPOMHNIA ΠAPAΛABHΣ EINAI 15 EPΓAΣIMEΣ HMEPEΣ. ΘA ΛABETE NEOTEPH ENHMEPΩΣH OTAN H ΠAPAΓΓEΛIA ΣAΣ ΘA EINAI ETOIMH ΠPOΣ ΠAPAΔOΣH. ΣAΣ EYXAPIΣTOYME ΓIA THN ΠPOTIMHΣH KAI THN KATANOHΣH ΣAΣ.

Προέκυπτε από κάπου ότι μπορεί να καθυστερήσει τόσο πολύ; Όταν γράφουν ότι ένα προϊόν είναι "διαθέσιμο" τι εννοούν; Γιατί εγώ καταλάβαινα ετοιμοπαράδοτο.

Δημοσ.
  Στις 27/5/2020 στις 3:22 ΜΜ, gfilippopoulos είπε

Βρε παιδιά, παρήγγειλα 20/5. Τους πήρα τηλ. προχτές και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παραγγελία μου και ότι ο τυπικός χρόνος παράδοσης για την Αθήνα είναι 7 εργάσιμες λόγω κορωναϊου. Τώρα μου στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα:

AΓAΠHTE ΠEΛATH,
EXOYME ΠPOBEI ΣE ΠAPAΓΓEΛIA TΩN EIΔΩN ΣAΣ AΠO TON ΠPOMHΘEYTH MAΣ KAI H EKTIMΩMENH HMEPOMHNIA ΠAPAΛABHΣ EINAI 15 EPΓAΣIMEΣ HMEPEΣ. ΘA ΛABETE NEOTEPH ENHMEPΩΣH OTAN H ΠAPAΓΓEΛIA ΣAΣ ΘA EINAI ETOIMH ΠPOΣ ΠAPAΔOΣH. ΣAΣ EYXAPIΣTOYME ΓIA THN ΠPOTIMHΣH KAI THN KATANOHΣH ΣAΣ.

Προέκυπτε από κάπου ότι μπορεί να καθυστερήσει τόσο πολύ; Όταν γράφουν ότι ένα προϊόν είναι "διαθέσιμο" τι εννοούν; Γιατί εγώ καταλάβαινα ετοιμοπαράδοτο.

Επέκταση  

Χωρίς να γνωρίζω φυσικά, πιθανολογώ ότι τελείωσαν τα διαθέσιμα αποθέματα της προσφοράς και για να μην σε κρεμάσουν θα κάνουν νέα παραγγελία από τον προμηθευτή και θα στην δώσουν στην τιμή της προσφοράς. Μήπως να τους τηλεφωνούσες για να βγάλεις άκρη; Εγώ τους πήρα 2-3 φορές και τελικά πήγα και την πήρα ο ίδιος. Πάντως λογικά δεν θα την χάσεις, θα την παραλάβεις αλλά πιο αργά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 27/5/2020 στις 10:29 ΠΜ, qwerty121 είπε

Τελικά πήγα και την πήρα. Ένα κομμάτι που είχα κρατημένο. Είπα να της δώσω μία ευκαιρία, να τη δω  λεπτομερώς, από  κοντά. μήπως και κάνω κάποιο λάθος. Όπως είπα και πριν, άσχημες γωνίες θέασης με αλλοίωση αισθητή των χρωμάτων μετά από τις 15-30 μοίρες. Επεξεργαστης εικόνας, μία από τα ίδια. Ασαφές περίγραμμα αντικειμένων, διάχυση χρώμάτων, έντονος ψηφιακός θόρυβος, πρόσωπα θαμπά, ανύπαρκτη αίσθηση προοπτικής, με έντονη θόλωση και δυσδιάκριτα αντικείμενα στο βάθος  Μία samsung 32'' του 2006 που έχω έχει πολύ καλύτερη εικόνα.  Ήχος ικανοποιητικός. Και σε Youtube που είδα, ήταν   εμφανή όλα τα παραπάνω. Δεν άντεξα και την επέστρεψα άμεσα. Τα 200 ευρώ είναι απίστευτα μεγάλο ποσό για αυτή την τηλεόραση...εν έτει 2020.

Επέκταση  

Να αναφέρω ότι είμαι αρκετά ψείρας και έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά καλές τηλεοράσεις του 1000άρικου. Την συγκεκριμένη δεν την έχω συγκρίνει με άλλες τηλεοράσεις αντίστοιχης κατηγορίας ή τιμής ώστε να μπορώ να πω αν θα έπρεπε να κάνει 100, 150 ή 300, θεωρώ πάντως ότι σίγουρα δεν είναι τόσο χάλια, αν και είναι η πιο φθηνή τηλεόραση που αγόρασα ποτέ.

Αρχικά να ρωτήσω, με τί πηγή και τί υλικό την δοκίμασες και με ποιές τηλεοράσεις την συγκρίνεις;

Να πω την μικρή μου εμπειρία με την TCL πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που κοστίζει. Βλέποντας τηλεοπτικό σήμα σε HD κανάλια (νομιζω είναι 1080i), ταινίες, ειδήσεις, κλπ. έμεινα αρκετά ικανοποιημένος και δεν είδα κάτι που να μου κάνει κακή εντύπωση. Σε σήμα χαμηλής ποιότητας (κανάλια διαφημίσεων, παλιές ταινίες) το αποτέλεσμα έμοιαζε πράγματι με αυτό που περιγράφεις, αναμενόμενα κακό ίσως αλλά δεν με απασχολεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σε βίντεο 4Κ από YouTube το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, ειδικά στα χρώματα.

Θα συμφωνήσω μερικώς στο θέμα της γωνίας θέασης, είδα ότι στις 30 μοίρες ξεθωριάζει κάπως, και πάλι όμως δεν το θεωρώ τραγικό, έτσι είναι τα VA και στο κάτω κάτω αν θέλεις να δεις σοβαρά τηλεόραση συνήθως κάθεσαι στο κέντρο. Αν για κάποιο λόγο θέλεις να είσαι στις 30μοίρες, ψάχνεις κάτι σε IPS.

Θα συμφωνήσω μερικώς και στο θέμα του θορύβου που παρατήρησα ότι υπάρχει σε σκοτεινές σκηνές σε κάποιες ταινίες. Ειδα ότι υπάρχουν ρυθμίσεις για Noise Reduction κάτι που δεν έχω ψάξει πολύ, είδα ότι κάνει κάποια διαφορά, αλλά τον θόρυβο αν ψάξεις στα σκοτεινά θα τον δεις. Προσωπικά δεν με ενόχλησε πολύ. Προτιμώ την φυσική εικόνα παρά το παστέλ καρτουνίστικο που έχω δει σε κάποιες Samsung.

Αν θέλω να γίνω ψείρας, να πω ότι σε κάποια σημεία με ομοιόμορφα χρώματα, π.χ. θάλασσα ή γρασίδι, είδα ότι υπήρχε μια μικρή έλλειψη λεπτομέρειας, smudging.

Τέλος αυτό που μου έκανε ίσως την πιο αρνητική εντύπωση ήταν μια δυσκολία στην διαχείριση της κίνησης, είτε σε γρήγορες σκηνές, είτε γύρω από αντικείμενα μεγάλης αντίθεσης, αλλά ίσως και αυτό αναμενόμενο για την κατηγορία της.

Να σημειώσω ότι η απόσταση θέασης ήταν στο 1 μέτρο, στα 2μ και πάνω πιθανόν να φαίνονται τα μισά από όσα ανέφερα...

Δεν ανέφερα τίποτε για τα καλά της, όπως ότι μου άρεσε αρκετά το μαύρο της το οποίο είναι βαθύ ενώ παράλληλα δεν χάνει λεπτομέρεια (δεν έχει δηλαδή black crush). Επίσης δεν είδα καθόλου light bleed και τέτοια. Ανέφερα ήδη σε άλλο post ότι είναι και flicker free, 4Κ60 4:4:4 και έχει dot-by-dot scaling, overscan και BFI. Τέλος να πω ότι διαχειρίζεται καλά και τις ανακλάσεις του χώρου, διότι έχω δει τηλεοράσεις που αντί να βλέπω την ταινία, βλέπω τον εαυτό μου...

Να θυμίσω ότι την αγόρασα κυρίως για οθόνη υπολογιστή, και στην τιμή της προσφοράς νομίζω δεν υπήρχε κάτι άλλο που να πλησιάζει.

Στις 25/5/2020 στις 2:27 ΜΜ, chocorello είπε

@mcgerger

Από τα display options των windows έχει επιλογή που μπορείς να δεις αν παίζεις 4:4:4 @60hz.
Κατά τ'άλλα πως κρίνεις την αγορά σου; Σαν monitor για PC βλέπεις αρκετό ξέβαμμα στα άκρα;
Αν γυρνούσες πίσω το χρόνο θα αγόραζες πάλι την ίδια ή θα έβαζες περισσότερο για κάποια άλλη;
Από χρώματα σε σχέση με ένα κλασσικό, όχι ακριβό, IPS monitor για PC, πως τα πάει;

Δεν πρόλαβα να δω πολλά πράγματα ακόμη, έγραψα κάποια πριν, θα ήθελα περισσότερο χρόνο να παίξω και κανένα παιγνίδι να συγκρίνω. Πάντως δεν με ενόχλησε κάτι, είναι όμως μεγάλη και οι πάνω γωνίες της είναι μακρυάαα...

Δεν είχα ποτέ μου IPS οθόνη, αυτή που έχω έχει ένα καλό αλλά παλιό VA. Σε σύκριση με αυτήν, θεωρώ ότι η τηλεόραση δεν έχει την απαιτούμενη χρωματική ακρίβεια, την σωστή φωτεινότητα, αντίθεση, gamma κλπ. Επίσης διαπιστώνω ότι είναι πιο ξεκούραστο να κοιτάς την οθόνη παρά την τηλεόραση.

Σίγουρα πάντως αν δεν αγόραζα αυτήν, θα αγόραζα ένα 27άρι 2Κ μόνιτορ, όχι τηλεόραση και σίγουρα δεν θα πρότεινα μια τηλεόραση για κυρίως οθόνη Η/Υ, ειδικά για διάβασμα κλπ. Έχει όμως άλλες χάρες τις οποίες θα δοκιμάσω σύντομα και πιστεύω να μην απογοητευτώ...

Επεξ/σία από mcgerger
  • Like 5
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με πήραν σήμερα τηλέφωνο από την ΜΜ και μου είπαν ότι το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο από τον εισαγωγέα και αν θέλω να μου δώσουν την F&U FL2D 4308 UH. Τους είπα θα το σκεφτώ και θα με πάρουν τηλ. ξανά αύριο να τους πω αν θέλω την F&U ή διαφορετικά να ακυρώσω την παραγγελία. Νομίζω ότι η F&U είναι χειρότερη και δεν αξίζει. Όμως βλέπω στη σελίδα της ΜΜ ότι υπάρχει διαθέσιμη και η TCL 43EP660, την οποία τιμολογούν 10€ παραπάνω από την 43DP600 (299€ έναντι 289€). Θα προσπαθήσω αύριο να τους πείσω να μου στείλουν την EP660 που νομίζω ότι είναι ίδια και καλύτερη από την DP600. Έχει κανείς εμπειρία από αντίστοιχα παζάρια;

Δημοσ.
  Στις 10/6/2020 στις 6:20 ΜΜ, gfilippopoulos είπε

Με πήραν σήμερα τηλέφωνο από την ΜΜ και μου είπαν ότι το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο από τον εισαγωγέα και αν θέλω να μου δώσουν την F&U FL2D 4308 UH. Τους είπα θα το σκεφτώ και θα με πάρουν τηλ. ξανά αύριο να τους πω αν θέλω την F&U ή διαφορετικά να ακυρώσω την παραγγελία. Νομίζω ότι η F&U είναι χειρότερη και δεν αξίζει. Όμως βλέπω στη σελίδα της ΜΜ ότι υπάρχει διαθέσιμη και η TCL 43EP660, την οποία τιμολογούν 10€ παραπάνω από την 43DP600 (299€ έναντι 289€). Θα προσπαθήσω αύριο να τους πείσω να μου στείλουν την EP660 που νομίζω ότι είναι ίδια και καλύτερη από την DP600. Έχει κανείς εμπειρία από αντίστοιχα παζάρια;

Θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα.. πηγαίνω και εγώ για τη συγκεκριμένη tv και νομίζω οτι αξίζει πάρα πολύ στα 300 euro. Απο design σίγουρα είναι απο τις πιό όμορφες Tv που κυκλοφορούν..good luck !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...