Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, link67 είπε

Δες αυτο, δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει παντως εχει διαφορα το VA με το IPS panel, τουλαχιστον στις γωνιες θεασης.

Ναι, τα γνωρίζω αυτά. Η απόκλιση κατά >15 μοίρες ήταν αρκετή για να αλλοιώσει εντονότατα τα χρώματα και την εικόνα. Περισσότερο σαν ΤΝ panel. Απαράδεκτη εικόνα. Δεν αξίζει να πετάξει κανείς  200 ευρώ κατά την γνώμη μου. Να σημειωθεί ότι δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για την τηλεόραση..

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, qwerty121 είπε

Ναι, τα γνωρίζω αυτά. Η απόκλιση κατά >15 μοίρες ήταν αρκετή για να αλλοιώσει εντονότατα τα χρώματα και την εικόνα. Περισσότερο σαν ΤΝ panel. Απαράδεκτη εικόνα. Δεν αξίζει να πετάξει κανείς  200 ευρώ κατά την γνώμη μου. Να σημειωθεί ότι δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για την τηλεόραση..

Aν ειναι ετσι αλλαζει το πραγμα. Τοτε μιλαμε για κακης ποιοτητας οθονη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά, Έκανα και 'γω μια παραγγελία την 43" από 20/5 αλλά δεν βλέπω να έχει αποσταλεί ακόμα. Σκεφτόμουν να τη χρησιμοποιήσω ως δεύτερο monitor στον τοίχο δίπλα στο γραφείο μου για να βλέπω κανένα video όταν δουλεύω, ή να 'ρίχνω' κανένα έγγραφο για να το βρίσκω εύκολα, κάτι σαν buletting board. Φαντάστηκα ότι με 4Κ δεν θα έχω πρόβλημα από τη μικρή απόσταση, αλλά τελικά από τα specs (https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2018/10/tcl-43dp600-product-sheets-english.pdf) νομίζω φτάνει έως 2K (HDMI max resolution: 2160P/60Hz 12bit). Τέλος πάντων, θα δω, αν έρθει και δεν βολέψει, τι θα την κάνω.

Επεξ/σία από gfilippopoulos
Δημοσ.
14 ώρες πριν, qwerty121 είπε

Δηλαδή με δυσκολία καλύπτει και μπροστά απο κρεβάτι, και από το έναν μαξιλάρι στο άλλο ίσως φτάσεις αυτές τις 15ο ;  ή υπερβάλω

Δημοσ.

Σήμερα πρωί στο Public Mall είχε 5-6 κομμάτια ακόμα για όσους ενδιαφέρονται.. Την είχε ανοιχτη.. Οκ τίποτα το σπουδαίο με πράγματι οχι πολύ καλές γωνίες αλλά προσωπικά απο κάτι  Arielli, Ok,Turbo x θα την προτιμούσα..  Σαν ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε καλύτερη και για 200 euro πιστεύω οτι δεν είναι και άσχημη επιλογή...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Δηλαδή με δυσκολία καλύπτει και μπροστά απο κρεβάτι, και από το έναν μαξιλάρι στο άλλο ίσως φτάσεις αυτές τις 15ο ;  ή υπερβάλω

Νομίζω υπερβάλλειςλίγο.                                                                                                                                                                                                                                         Από τις 15 μοίρες αρχίζει και γίνεται αντιληπτή η αλλοίωση στο χρώμα. Από τις  30 μοίρες και πάνω  το φαινόμενο αυτό καθίσταται ιδιαίτερα  εμφανές. Σε ένα σαλόνι, όπου η τηλεόραση είναι στο κέντρο της σκηνής και οι καναπέδες διατάσσονται αμφιθεατρικά , νομίζω ότι θα υπάρχει σημαντική δυσκολία στην παρακολούθηση προγραμμάτων από αυτούς που είναι στα πλαινά καθίσματα - καναπέδες. Από ότι παρατήρησα και οι άλλες κινέζικες Hisense,  FU είχαν παραπλήσια εικόνα. Eπιπλέον και η εικόνα στην TCL δεν είχε τόσο βάθος και λεπτομέρεια όσο η LG που ήταν πίσω της. Μπορεί, σε αυτή που είδα, να έπαιζε ρόλο και το σήμα που διαμοιράζεται από το κατάστημα. Πιθανόν όμως αυτό να είναι ένα εγγενές πρόβλημα κάποιων  VA panel. Σε κάποιες λιγότερο, σε άλλες περισσότερο, ανάλογα και με τον επεξεργαστή εικόνας. Θα πρέπει να επισημάνω όμως ότι η σχεδίαση slim και η ποιότητα κατασκευής της TCL, θύμιζε αντίστοιχα μοντέλα sony 500 ευρώ. Επιπλέον έχει και χαρακτηριστικά smartv (youtube, browser, netflix) με όμορφο interface. Νομίζω ότι στα 150-200 ευρώ, θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή, για κάποιον που δεν  έχει απαιτήσεις  και τη θέλει  για το γραφείο του, για παιχνίδια  ή το υπνοδωμάτιο, βλέποντας την χωρίς σημαντική απόκλιση από το κέντρο. Για την τιμή που την πουλάνε στο σκρουτζ (290 ευρώ) , δεν αξίζει με τίποτε. Στα ίδια χρήματα υπάρχουν πολύ καλύτερες (lg κυρίως από ότι είδα).

Επεξ/σία από qwerty121
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 23/5/2020 στις 10:36 ΠΜ, gfilippopoulos είπε

Γεια χαρά, Έκανα και 'γω μια παραγγελία την 43" από 20/5 αλλά δεν βλέπω να έχει αποσταλεί ακόμα. Σκεφτόμουν να τη χρησιμοποιήσω ως δεύτερο monitor στον τοίχο δίπλα στο γραφείο μου για να βλέπω κανένα video όταν δουλεύω, ή να 'ρίχνω' κανένα έγγραφο για να το βρίσκω εύκολα, κάτι σαν buletting board. Φαντάστηκα ότι με 4Κ δεν θα έχω πρόβλημα από τη μικρή απόσταση, αλλά τελικά από τα specs (https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2018/10/tcl-43dp600-product-sheets-english.pdf) νομίζω φτάνει έως 2K (HDMI max resolution: 2160P/60Hz 12bit). Τέλος πάντων, θα δω, αν έρθει και δεν βολέψει, τι θα την κάνω.

2160p = 4K

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chocorello είπε

2160p = 4K

Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι θα πρεπε να είναι γύρω στις 4000 για να είναι 4Κ, αλλά το google λέει ότι έχεις δίκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, gfilippopoulos είπε

Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι θα πρεπε να είναι γύρω στις 4000 για να είναι 4Κ, αλλά το google λέει ότι έχεις δίκιο.

Ενώ στις αναλύσεις 720 και 1080 οι αριθμοί αφορούν τις οριζόντιες γραμμές, το "περίπου" 4Κ είναι οι κάθετες.

1920x1080

3840x2160

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.

Το p προσδιορίζει τον μέγιστο αριθμό οριζόντιων γραμμών στην κάθετη ανάλυση ενός frame εξού και 1280x720 = 720p , 1920x1080 = 1080p , 2560x1440 = 1440p κτλπ.

Το Κ (απο το kilo ... 1 kilo = 1000 , 2 kilo = 2000 κτλπ) προσδιορίζει τον μέγιστο αριθμό οριζόντιων pixels π.χ. 1280x720 = 1K (περίπου 1000 pixels οριζοντίως) , 1920x1080 = 2K (περίπου 2000 pixels οριζοντίως) , 2560x720 = 2.5K (περίπου 2500 pixels οριζοντίως) κτλπ.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά το aspect ratio αλλά σε γενικές γραμμές αναφερόμαστε στις ίδιες αναλύσεις.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikos032 είπε

Το p προσδιορίζει τον μέγιστο αριθμό οριζόντιων γραμμών στην κάθετη ανάλυση ενός frame εξού και 1280x720 = 720p , 1920x1080 = 1080p , 2560x1440 = 1440p κτλπ.

p σημαίνει progressive, δηλαδή προοδευτική.

i (βλέπε Degea) σημαίνει interlaced.

Ο γνωστός κύριος τα εξηγεί

Spoiler

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

p σημαίνει progressive, δηλαδή προοδευτική.

i (βλέπε Degea) σημαίνει interlaced.

Ο γνωστός κύριος τα εξηγεί

Απόκρυψη περιεχομένων

Άλλο τι σημαίνει και άλλο τι προσδιορίζει. Ότι έγραψα λέει και στο βίντεο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos032 είπε

Άλλο τι σημαίνει και άλλο τι προσδιορίζει. Ότι έγραψα λέει και στο βίντεο.

Καμία αντίρρηση, για το φίλο που ρώτησε για το 4Κ τα έγραψα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...