Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ξεκινάω με ένα θέμα που με ταλαιπωρεί εδώ και καιρό και λύση δεν εχω βρει.

Παρουσιάζεται in game ένα micro stuttering όταν κουνάω το ποντίκι αριστερά  δεξιά 

Επειδή αυτόν τον καιρό παίζω μόνο παιχνίδια με frostbite μηχανή γραφικών θα σταθώ εκεί. Το θέμα εμφανίζεται σε όλα τα παιχνίδια της σειράς battlefield , bf3, bf4 , bf1 , bad company 2 , bf5 .

Κρίνω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω το hardware που έχω γιατι σε όσα ξένα φορουμ εχω διαβάσει για το ιδιο πρόβλημα ο καθένας είχε διαφορετικό hardware , είτε με intel είτε με amd και διαφορετικές γενιές . 

Εχω δοκιμάσει με clean install windows 10 - το πρόβλημα παραμένει .

vsync on , off - το πρόβλημα παραμένει

διαφορετικό polling rate στο ποντίκι - το πρόβλημα παραμένει (125,200.250.333,500,1000)

διαφορετικές εκδόσεις drivers radeon - το πρόβλημα παραμένει

freesync on ,off - το πρόβλημα παραμένει

το παιχνίδι να είναι εγκατεστημένο σε ssd - το πρόβλημα παραμένει

5 διαφορετικά ποντίκια με ή χωρίς τους drivers - το πρόβλημα παραμένει

Ασύρματο ποντίκι - το πρόβλημα παραμένει

διαφορετικές θύρες usb 2.0 usb 3.0 - το πρόβλημα παραμένει

Διάβασα έναν τύπο με το ίδιο πρόβλημα ότι δοκίμασε xbox 360 gamepad για pc και η κίνηση έγινε χωρίς ίχνος stuttering .

Δοκίμασα κ εγω με xbox 360 controller for pc - το πρόβλημα εξαφανίζεται και η κίνηση γίνεται εντελώς smooth χωρίς ίχνος stuttering !!!

Σε κάποιους διορθώθηκε όταν γύρισαν το polling rate του ποντικιού στο 125 , σε άλλους στο 1000 στους περισσότερους όπως κ εμένα όχι !

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ . 

Όποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα ή κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόβλημα θα εκτιμούσα πολύ να γράψει για το θέμα.

λειτουργικό : windows 10 pro ( με όλα τα update)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθως παιζεις, αφαιρεσε το mouse και εαν το stuttering σταματησει σημαινει οτι κατι σχετικα με το mouse φταιει. 

Εαν ομως συνεχιστει σημαινει οτι δεν φταιει το mouse. 

Δες απο κατω στην "τρυπουλα" με το "λειζερ" μηπως εχει καμια πολυ μικρη τριχουλα. Φυσα το και λιγο μηπως εχει μπει καμια τριχα-σκονη-χνουδι εντος της τρυπουλας.φυσα το δυνατα μην το λυπασε. Και δοκιμασε και με αλλο mousepad. 

Επισης αλλαξε θυρα και διαταξη καλωδιων. ισως καποιο καλωδιο δημιουργει ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες. Ακομα και ηχειακια εαν εχεις κοντα δοκιμασε να τα απομακρυνεις. 

Εαν εχεις αλλες usb συσκευες (γραφιδες, εκτυπωτες, μικροφωνα,τιμονιερες.κλπ)βγαλτες ολες και μεινε μονο με το mouse να δεις εαν το προβλημα παραμενει. 

Τσεκαρε και για στατικο ηλεκτρισμο και γείωση. 

Επεξ/σία από yanpas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yanpas είπε

Καθως παιζεις, αφαιρεσε το mouse και εαν το stuttering σταματησει σημαινει οτι κατι σχετικα με το mouse φταιει. 

Εαν ομως συνεχιστει σημαινει οτι δεν φταιει το mouse. 

Δες απο κατω στην "τρυπουλα" με το "λειζερ" μηπως εχει καμια πολυ μικρη τριχουλα. Φυσα το και λιγο μηπως εχει μπει καμια τριχα-σκονη-χνουδι εντος της τρυπουλας.φυσα το δυνατα μην το λυπασε. Και δοκιμασε και με αλλο mousepad. 

Επισης αλλαξε θυρα και διαταξη καλωδιων. ισως καποιο καλωδιο δημιουργει ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες. Ακομα και ηχειακια εαν εχεις κοντα δοκιμασε να τα απομακρυνεις. 

Εαν εχεις αλλες usb συσκευες (γραφιδες, εκτυπωτες, μικροφωνα,τιμονιερες.κλπ)βγαλτες ολες και μεινε μονο με το mouse να δεις εαν το προβλημα παραμενει. 

Τσεκαρε και για στατικο ηλεκτρισμο και γείωση. 

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση , 

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν κουνάω το ποντίκι αριστερά - δεξια , κάτι δλδ που κάνεις συνέχεια όταν παιζεις ένα fps παιχνίδι. Αν αφαιρέσω το ποντίκι θα σταματήσει το φαινόμενο έτσι και αλλιώς, αλλά και να μην το αφαιρέσω αν παίξω με το xbox gamepad ή το joystick της Logitech που έχω όλα είναι smooth .

Όπως γράφω και πιο πάνω έχω δοκιμάσει 5 διαφορετικά ενσύρματα ποντίκια και ένα ασύρματο , είναι απίθανο να φταει κάτι στο ποντίκι σαν συσκευή , αυτό με τα ηχεία έχει κάποια βάση που λες αλλά από την στιγμή που μου το έκανε και στο ασυρματο το αποκλείω .

Να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει και πραγματα που αφορούν το bios , να τρεξω τις μνήμες χωρίς xmp κτλ . Επίσης από θερμοκρασίες είμαι μια χαρά.

Ο υπολογιστής  κατά τα άλλα τρέχει απροβλημάτιστα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα , ότι τεστ του εχω κάνει τα έχει παει άριστα . Μόνο το συγκεκριμένο θέμα έχω το οποίο επειδή είναι σε μικρό βαθμό και δυσκολα αντιληπτόαπο το καθιστά κουραστικό για τα μάτια .   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...