Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, συγγνώμη προκαταβολικά αν μοιράζομαι τον προβληματισμό μου σε λάθος ενότητα.

Δουλεύω έναν τύπο καλωδίου UTP cat6 καναδυο χρόνια τώρα, συγκεκριμένα το VNZANE ENPU-JU18157.

Έκοψα 50 μέτρα από την 305ρα (συγκεκριμένα μεταξύ 150 και 100, έχει σημασία) και έφτιαξα το ένα βύσμα (κομπλέ). Βέβαια όταν το εγδαρα είδα μια μαύρη ακρουλα σαν θερμοσυστελλόμενο στο πράσινο αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί λέω νταξ μπορεί να είχε μείνει στο κοφτάκι απο πριν. Αμ δε. Όταν έφτιαξα το άλλο άκρο είδα 0,5-1εκ θερμοσυστελλόμενο το οποίο είχε καλύψει εμφανώς ματισμένο (στριφτά) αγωγό. Εγδαρα λίγο παρακάτω και είναι σύνολο γύρω στα 2-3εκ.

Είναι δυνατόν; τύπου να ενώνουν 100μετρα; Αλλά ήταν μόνο ένας αγωγός (πορτοκαλί λευκό) στο συγκεκριμένο σημείο, για αλλού κανείς δεν ξέρει. Κάποια πστιά του εργοστασίου για λόγους οικονομίας;; Να προσθέσω ότι το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει με το συγκεκριμένο καλώδιο (και μάλιστα μου έκανε εντύπωση) είναι ότι δεν οδηγάει σωστά τα HDMI Extenders (εκεί που άλλα καλώδια χαμηλότερης κατηγορίας και θεωρητικά χαμηλότερης ποιότητας δουλεύουν έστω οριακά).

Σκέψεις;; εχει συμβεί σε κανέναν;;

20200519_182156.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό είναι να μην λειτουργεί σωστά, η σωστή λειτουργία αυτού του τύπου (utp) καλωδίου εξαρτάται από τις ομαλές (διαφορετικές σε πλέξη και απόσταση) συστροφές των ζευγαριών.

Αν βρήκες μία σύνδεση, πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλες συνδέσεις.

Επεξ/σία από htaccess
  • Like 1
Δημοσ.

Επι της ουσίας δηλαδη καλώδιο εθερνετ 50 μετρα θελεις να φτιαξεις.Έχεις πρεσα και μηχανακι να ελενξεις οτι το καλωδιο συνδεθηκε σωστα τοσο στο κλιπ οσο και ανα χρωμα .Η ματιση σιγουρα ειναι θεμα ειδικα αμα υπαρχουν και αλλες αλλα στα 50 μετρα ειναι λιγη η αποσταση...............

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SPYRER_007 είπε

Επι της ουσίας δηλαδη καλώδιο εθερνετ 50 μετρα θελεις να φτιαξεις.Έχεις πρεσα και μηχανακι να ελενξεις οτι το καλωδιο συνδεθηκε σωστα τοσο στο κλιπ οσο και ανα χρωμα .Η ματιση σιγουρα ειναι θεμα ειδικα αμα υπαρχουν και αλλες αλλα στα 50 μετρα ειναι λιγη η αποσταση...............

Ναι γενικά φτιάχνω ασχολούμαι κλπ και έχω καλή πρέσα και LAN tester και όντως φαινομενικά είναι οκ (δηλαδή τα ζεύγη είναι οκ και μέχρι εκεί). Όντως ίσως η ματιση να μην κάνει τόσο θέμα στο ίντερνετ μιας και μια μικρή πτώση ταχύτητας για παράδειγμα δεν την καταλαβαίνεις αλλά όπως έγραψα παραπάνω σε πιο εξειδικευμένες εφαρμογές όπως μεταφορά ψηφιακής εικόνας/ήχου παρουσιάζει πρόβλημα ενώ δεν θα έπρεπε και στα λιγότερα μέτρα. Επισης σε βάθος χρόνου ο εκτεθειμένος χαλκός ενδεχομένως να παρουσιάσει οξείδωση ή άλλο πρόβλημα.

Το θέμα μου δεν είναι τόσο να πετάξω 10 μέτρα από τα 50 ή ακόμα και όλο το καλώδιο αλλά πως είναι δυνατόν ένα καλώδιο 305 μέτρα εργοστασίου σφραγισμένο σε κουτί, να έχει ματίσεις εσωτερικά (οι οποίες προφανώς έγιναν πριν τοποθετηθούν οι αγωγοί σαν ζεύγη μέσα στο πλαστικό περίβλημα) και τι σόι τακτική είναι αυτή σε προϊόντα που υποτίθεται έχουν πιστοποιήσεις ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

• Sad 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/5/2020 στις 9:58 ΜΜ, Kastriot είπε

Ναι γενικά φτιάχνω ασχολούμαι κλπ και έχω καλή πρέσα και LAN tester και όντως φαινομενικά είναι οκ (δηλαδή τα ζεύγη είναι οκ και μέχρι εκεί). Όντως ίσως η ματιση να μην κάνει τόσο θέμα στο ίντερνετ μιας και μια μικρή πτώση ταχύτητας για παράδειγμα δεν την καταλαβαίνεις αλλά όπως έγραψα παραπάνω σε πιο εξειδικευμένες εφαρμογές όπως μεταφορά ψηφιακής εικόνας/ήχου παρουσιάζει πρόβλημα ενώ δεν θα έπρεπε και στα λιγότερα μέτρα. Επισης σε βάθος χρόνου ο εκτεθειμένος χαλκός ενδεχομένως να παρουσιάσει οξείδωση ή άλλο πρόβλημα.

Το θέμα μου δεν είναι τόσο να πετάξω 10 μέτρα από τα 50 ή ακόμα και όλο το καλώδιο αλλά πως είναι δυνατόν ένα καλώδιο 305 μέτρα εργοστασίου σφραγισμένο σε κουτί, να έχει ματίσεις εσωτερικά (οι οποίες προφανώς έγιναν πριν τοποθετηθούν οι αγωγοί σαν ζεύγη μέσα στο πλαστικό περίβλημα) και τι σόι τακτική είναι αυτή σε προϊόντα που υποτίθεται έχουν πιστοποιήσεις ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο θέμα σε κουλούρα. Δεν έχω κόψει πολλές αλλά δίνουμε στην εταιρία δεκάδες κάθε μήνα και δεν έχει αναφερθει θέμα εδώ και 15 χρόνια. Γνώμη μου να στειλεις ενα mail στον κατασκευαστή. Επειδή δουλεύω και εγώ extenders εικόνας ξέρω ότι το καλώδιο παίζει σημαντικό ρολο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Απίστευτη γυφτιά φίλε μου. Ούτε εγώ έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο. Σε χαμηλής ποιότητας καλώδιο μπορεί να δεις λιγο σαν γδαρμένο καλώδιο εσωτερικά,  ή να κάνει πιο εύκολα κόμπους σε κάποια σημεία, αλλα να κάτσουν στο εργοστάσιο να ασχοληθούν με μάτιση , θερμοσυστελλόμενο κτλ πάει πολύ.

Μήπως σε σαμποτάρουν; :)

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 31/5/2020 στις 11:21 ΜΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο θέμα σε κουλούρα. Δεν έχω κόψει πολλές αλλά δίνουμε στην εταιρία δεκάδες κάθε μήνα και δεν έχει αναφερθει θέμα εδώ και 15 χρόνια. Γνώμη μου να στειλεις ενα mail στον κατασκευαστή. Επειδή δουλεύω και εγώ extenders εικόνας ξέρω ότι το καλώδιο παίζει σημαντικό ρολο.

επππππ... σε πιασα! 😁

στείλε μου σε παρακαλώ εσύ ένα πμ με στοιχεία..

Δημοσ.
Στις 3/6/2020 στις 6:26 ΜΜ, Trigger Happy είπε

επππππ... σε πιασα! 😁

στείλε μου σε παρακαλώ εσύ ένα πμ με στοιχεία..

Τώρα το είδα. Ειχα μερες να μπω. Θα σου στειλω να μπεις στο site

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...