Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα early 2015, 13'' Macbook Air με 256GB και θέλω να την αναβαθμίσω σε 1ΤΒ ή 2ΤΒ επειδή δεν έχω αρκετό χωρο αποθηκευσης για την μουσικη μου.

Μέχρι τώρα εχω δοκιμασει να εχω δυο εξωτερικους και να τους συνδεω καθε φορα που ακουω μουσικη αλλα και οι 2 χαλασαν μεσα σε 6μηνο (και ήταν και απο "καλες" μαρκες). Κατεληξα λοιπον οτι μαλλον πρεπει να αναβαθμισω την SSD μου για περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο.

Πηρα προσφορες απο 2 εταιριες, η πρωτη (Document) μου ειπε οτι μπορει μονο να μπει OWC της ταξεως των 600-800 ευρω και οτι ο συγκεκριμενος υπολογιστης δεν δεχεται απλο 2.5 SSD, πραγμα που μου φανηκε περιεργο με βαση αυτα που διαβασα εδω μεσα απο αλλους χρηστες. Η άλλη εταιρεια (iSystem) μου ειπε 359 ευρω, με SSD Samsung ή Crucial 1TB. Η τριτη (infoQuest) μου ειπε οτι "βαση σειριακου δεν διατιθεται αλλαγη δισκου απο κατασκευαστη", την ωρα που η δευτερη εταιρεια μου εδωσε προσφορα με βαση τον σειριακο μου.. 😐 Αναρωτιεμαι τα εξης:

- Ακομη και 359, δεν εινα πολλα για μια τετοια διαδικασια; Και η προσφορα δεν συμπεριλαμβανει καν μεταφορα δεδομενων.

- Εχετε να προτεινετε καποια αλλη εταιρεια;

- Υπαρχει αλλος τροπος να κανω τη δουλεια μου;

Ευχαριστω

Επεξ/σία από thedeepend
Δημοσ.

Τα συγκεκριμένα MacBook περνουνε συγκεκριμένο τύπο SSD που χρησιμοποιεί μονο η apple! με ότι συνεπάγετε με το κόστος! οι αυθεντικοί δίσκοι είναι slow σε σχέση με OWD η Samsung αλλα χαμηλοί στην κατανάλωση (με επιπτώσεις στην αυτονομία τις μπαταριας.

Από την δικη μου εμπειρία με Air 11' early 2015, αλλαξα τον 128gb (με την χρήση ανταπτορα) σε Samsung evo, ήταν αρκετά γρηγορότερος σε σχέση με τον αυθεντικο, για τα δεδομένα του 4gb ram, αλλα η αυτονομία τις μπαταρίας έπεφτε στο μισο!!!.

O OWD δεν χρειαζετε ανταπτορα, αλλα και αυτος εχει επίπτωσης στην αυτονομία τις μπαταρίας λογο αυξημένης κατανάλωσης (όχι τόσο οσο ο Samsung).

Επισεις εάν χρησιμοποιείς SSD αλλον από τις apple, θα πρέπει να εχει παντα το λειτουργικο σε στικακι η σκληρο διότι σε περίπτωση που θα θελήσεις να σεταρης από την αρχή το σύστημα δεν θα βλέπει τον δισκο εάν δεν είναι ο αυθεντικος!

Δημοσ.

αρα η iSystem που μου προτεινε αλλαγη με SSD Samsung δεν ειναι καλη ιδεα; πρεπει οπωσδηποτε ο σκληρος που θα παρω να ειναι apple?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, thedeepend είπε

αρα η iSystem που μου προτεινε αλλαγη με SSD Samsung δεν ειναι καλη ιδεα; πρεπει οπωσδηποτε ο σκληρος που θα παρω να ειναι apple?

Δεν ξερω γιατί η isystem πρότεινε τον Samsung...... κανονικά θα έπρεπε να σου απαντήσει όπως απάντησε η Infoquest, σαν εξουσιοδοτημένο από την apple η προσέγγιση είναι ότι δεν αναβαθμίζετε παρα μονο σε 512gb, τον ιδιο SSD φοράνε και τα pro τα παλια!

Η δικια μου πρόταση είναι να παραμένεις στον SSD τις apple (μιλώ από εμπειρία διότι εχω δοκιμάσει και τις 3 επιλογές 1. apple, 2. Samsung με ανταπτορα, 3. OWD, βέβαια τα εκανα μονος μου χωρις να πληρώνω εχτρα σε τεχνίτες).

Η χρήση εξωτερικού σκληρού δεν είναι πρόβλημα, αυτό που αναφέρεις είναι περίεργο, οι δισκοι έχουν εγγύηση.

Τέλος στο 13αρι air υπάρχει και το card slot. Κυκλοφορούν (η κυκλοφορούσαν) ανταπτορες που δεν προεξέχουν εάν σε ενοχλεί. 

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.

ευχαριστω που μου προτεινεις λυσεις.

card slot εννοεις να βαλω καποια microsd? υπαρχουν τοσο μεγαλης χωριτικοτητας; 1ΤΒ/ 2ΤΒ? sorry ειμαι ανιδεος απο αυτα. Αν εχειςνα προτεινεις κατι πες μου

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thedeepend είπε

ευχαριστω που μου προτεινεις λυσεις.

card slot εννοεις να βαλω καποια microsd? υπαρχουν τοσο μεγαλης χωριτικοτητας; 1ΤΒ/ 2ΤΒ? sorry ειμαι ανιδεος απο αυτα. Αν εχειςνα προτεινεις κατι πες μου

Νομίζω πλέον υπάρχουν με μεγάλη χωριτηκοτητα, ψάξε στο skroutz!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...