Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους. Θα σας κάνω μια μάλλον δύσκολή ερώτηση: Έχω VDSL και ένα router sercomm Vodafone H 300s  2.4 - 5. 

Τι έχει περισσότερη επιβάρυνση ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι μου;

1) να έχω σύνδεση internet (σε 3 laptop που δουλεύω) μέσω powerline (Devolo) με ethernet καλώδια CAT6A;  ή

2) να έχω σύνδεση internet με ανοικτό το Wifi στο router;

Σας ευχαριστώ για την γνώμη σας.

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Περισσότερη ακτινοβολία θα έχεις αν αφήνεις τα παντζούρια ανοιχτά τα μεσημέρια.

Ετσι ακριβως......ξεχνάμε ολοι ότι τα κινητά μας από κάπου παίρνουνε σημα, και όταν έχουμε σημα (καμπάνα) μεσα στο σπίτι......guess what?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Ετσι ακριβως......ξεχνάμε ολοι ότι τα κινητά μας από κάπου παίρνουνε σημα, και όταν έχουμε σημα (καμπάνα) μεσα στο σπίτι......guess what?

Εντάξει καταλαβαίνω τον προβληματισμό του συμφορουμίτη ειδικά αν έχει κάποιο μωράκι στο σπίτι. Είναι κατανοητό. Αλλά γύρω μας, ό,τι δουλεύει με ηλεκτρική ενέργεια, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ακόμα και οι πρίζες του σπιτιού, η καφετιέρα στην κουζίνα, οι καλωδιώσεις του γείτονα, τα ηλεκτρικά καλώδια της ΔΕΗ. Ευτυχώς, κάθε επόμενη γενιά που εκτίθεται σε αυτή την ακτινοβολία, αποκτά σταδιακά ανοσία. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε ούτε στον ήλιο να περπατήσουμε ακόμα και μετά απο εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Εντάξει καταλαβαίνω τον προβληματισμό του συμφορουμίτη ειδικά αν έχει κάποιο μωράκι στο σπίτι. Είναι κατανοητό. Αλλά γύρω μας, ό,τι δουλεύει με ηλεκτρική ενέργεια, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Κάθε επόμενη γενιά που εκτίθεται σε αυτή την ακτινοβολία, αποκτά σταδιακά ανοσία. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε ούτε στον ήλιο να περπατήσουμε ακόμα και μετά απο εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης.

Δεν νομίζω ότι ανοσοποιητικο μας χτίζει ανοσια στην ακτινοβολία, είναι σαν να λέμε ότι χτίζουμε ανοσία στην ραδιενέργεια (λιγο τραβηγμένο σαν παράδειγμα). Για τον ηλιο είναι διαφορετικά τα πράγματα, το δέρμα των ανθρώπων είναι το μεγαλύτερο οργανο, εχει την δυνατότητα μεσω τις μελανίνης  να προστατεύετε (εως ένα σημείο βέβαια).

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν νομίζω ότι ανοσοποιητικο μας χτίζει ανοσια στην ακτινοβολία, είναι σαν να λέμε ότι χτίζουμε ανοσία στην ραδιενέργεια (λιγο τραβηγμένο σαν παράδειγμα). Για τον ηλιο είναι διαφορετικά τα πράγματα, το δέρμα των ανθρώπων είναι το μεγαλύτερο οργανο, εχει την δυνατότητα μεσω τις μελατονινης να προστατεύετε (εως ένα σημείο βέβαια).

Δεν θα διαφωνήσω. Όπως και να έχει, χρειάζεται μέτρο σε όλα.

Δημοσ.

Διασκεδαστικά τα σχόλια, αλλά ρώτησα σοβαρά αν γνωρίζει πραγματικά κάποιος, ποιος από τους δύο τρόπους χρήσης internet εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία δηλ. η χρήση ενσύρματου router με σωστά καλώδια (CAT6A) αλλά μέσω powerline (ηλεκτρολογικό δίκτυο σπιτιού χωρίς θωρακίσεις), ή με ανοικτό το wifi στο router;  Πράγματι έχω μικρά στο σπίτι....

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να εκτιμήσει το φορτίο ας απαντήσει συγκριτικά τι είναι καλύτερα, εκτός φυσικά και από τις υπόλοιπες συσκευές που εκπέμπουν ....

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.
18 ώρες πριν, iolithos είπε

Διασκεδαστικά τα σχόλια, αλλά ρώτησα σοβαρά αν γνωρίζει πραγματικά κάποιος, ποιος από τους δύο τρόπους χρήσης internet εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία δηλ. η χρήση ενσύρματου router με σωστά καλώδια (CAT6A) αλλά μέσω powerline (ηλεκτρολογικό δίκτυο σπιτιού χωρίς θωρακίσεις), ή με ανοικτό το wifi στο router;  Πράγματι έχω μικρά στο σπίτι....

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να εκτιμήσει το φορτίο ας απαντήσει συγκριτικά τι είναι καλύτερα, εκτός φυσικά και από τις υπόλοιπες συσκευές που εκπέμπουν ....

Σας ευχαριστώ

Δεν χρειάζεται να φτάσεις σε ακραίες λύσεις εκτίμησης του φορτίου κτλ γιατί θα τρελαθείς στο τέλος φοβούμενος τα πάντα και θα κάνεις μεγαλύτερο κακό στην υγεία σου από το στρες. Κοινή λογική χρειάζεται και να προσέχεις πέντε πράγματα δεν χρειάζεται να τρελαθείς. Το καλώδιο και το powerline δεν εκπέμπουν κανενός είδους ακτινοβολία που θα μπορούσε να βλάψει, το σπίτι είναι γεμάτο καλώδια, παντού υπάρχει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ήλιος, καλώδια ΔΕΗ, μετρό κτλ.  Το wifi δεν συνίσταται αν υπάρχουν μωρά στο σπίτι, όχι ότι έχει αποδειχθεί κάτι στα σίγουρα αλλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Όπως και να έχει η ισχύς του είναι πολύ μικρή, δεν θα βάλεις και το ρούτερ πάνω από την κούνια του μωρού. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ, επένδυσα σε ενσύρματο ιντερνετ (καλώδια, Devolo, κτλ) για να μειώσω την ακτινοβολία και να αυξήσω ίσως την σταθερότητα και την ταχύτητα της σύνδεσης επειδή δουλεύω σε 3 pc ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει στρες, γνωρίζω ότι υπάρχει από παντού σχετική επιβάρυνση και ο αέρας είναι"μολυσμένος".

Σας ευχαριστώ όλους πολύ χρήσιμες οι διαφορετικές γνώμες και συμβουλές!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είχες ξαναρωτήσει εδώ , και σε κανά 2 ακόμα post. Λες να άλλαξαν τα πράγματα από τις 23 Απριλίου ? ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...