Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι της Magic Wagon.

Υπάρχει και σε ενα άλλο βίντεο 

Όπου κάποιοι είδαν κατι και είχαν μια εξήγηση..

.. αλλά μάλλον δεν ισχύει γιατί δεν φαίνεται ο τύπος να κάνει αργές κινήσεις ώστε να έχει χρόνο να βάλει προσεχτικά κάπου το τζαμί ώστε να νομίζουμε ότι είναι μέσα. Πόσο μάλλον στο πρώτο βίντεο όπου και εκεί δεν γίνεται να κρύψεις το τζαμί πίσω από τη κατασκευή.

Υπάρχουν και άλλα τέτοια της ίδιας εταιρίας απ ότι είδα, που έχουν ως χαρακτηριστικό το τζαμί , όπως αυτό..

Δεν μπορώ να το εξηγήσω. 

Ένα παιδάκι βέβαια μας δίνει τη λύση για ένα παρόμοιο magic trick με τζαμί..

Αλλά αυτός ο μηχανισμός δεν νομίζω ότι είναι ίδιος με αυτόν..

Στη περίπτωση με το παιδί, το τζαμί απλώς έπρεπε να κυλήσει προς τη μια μεριά με τη τριβή, για να εμφανιστεί η τρύπα. Στο magic wagon όμως όταν βάζεις πράγματα και από τις τέσσερις τρύπες , προς τα πού και πότε θα ξέρει ο μηχανισμός (αν υπαρχει) να κυλήσει; Και στα τρία βίντεο που ανέβασα δεν υπάρχει κάποια κυρία πλευρά ώστε να υπάρχει μια στάνταρ πρώτη υποδοχή για να βάλεις κάτι και μετά να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες (ώστε το τζαμί να μετακινηθεί από τη μια μεριά και μετά από την άλλη). 

Παρατήρησα επίσης ότι εκεί που είναι οι τρύπες στα ξύλα , υπάρχουν μαγνήτες. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στο τζαμί πλεξιγλας η αν απλώς υπάρχουν για να εφάπτονται ερμητικά και από τις δύο πλευρές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πήγα να σε κράξω στην αρχή αλλά έχει όντως ενδιαφέρον τελικά

Επεξ/σία από sensai
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δείτε στο 2ο βίντεο που είναι λίγο πιο καθαρό από 3,45 έως το 3,55 που βγάζει το τζάμι αυτό είναι οριακά ίσιο με το εσωτερικό μέρος της κορνίζας του ξύλου η οποία όπως φαίνεται έχει πλάτος 5-6 εκατοστών.

Εσωτερικά το πλάτος αυτό έχει κενό ώστε το τζάμι να μετακινείται 2-3 πόντους αριστερά ή το ίδιο δεξιά ώστε να δημιουργείται κενό από τη μία ή από την άλλη πλευρά για να περάσει η κλωστή. Για αυτό όταν περνά και στις τέσσερις τρύπες περνά μαλακή κλωστή και όχι κάποιο σκληρό αντικείμενο ώστε να μπορεί η κλωστή να μετακινηθεί από το τζάμι 2-3 πόντους προς τη μία ή την άλλη πλευρά για να δημιουργηθεί το κενό που χρειάζεται στην άλλη πλευρά.Για αυτό περνά τις κλωστές πρώτα δεξιά και μετά αριστερά και όχι πάνω κάτω.

Δεν το ήξερα αλλά παρατήρησα το βίντεο στο συγκεκριμένο σημείο που προσέχει τραβώντας το τζάμι σιγά σιγά και ίσα ώστε να μην του φύγει στην πατούρα στην μέση του ξύλου προς τη μία ή την άλλη πλευρά.Τα περισσότερα από αυτά τα τρικ λύνονται με συνεχή παρατήρηση από την αρχή μέχρι το τέλος του βίντεο.

Βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος αλλά πιστεύω ότι είναι αυτό το τρικ στο συγκεκριμένο κόλπο.Τι κερδίζω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Αν το τζαμι μεσα μετακινειται,  δεν θα φαινοταν στο πρωτο βιντεο,  "1:58", οπου ο τυπος σερνει τα καλυμματα απο τη μια μερια στην αλλη;

Δημοσ.

Εντω μεταξυ εκανα και εγω μια "ψακτικη" το πρωι δεν βρηκα πουθενα να το εξηγουν, εντω μεταξυ κανει 300 usd αυτο το πραμα και ειναι και sold out

Δημοσ.

Αραγε οι τυποι που το αγορασαν να εμαθαν πως δουλευει;  Και εγω εψαχνα χθες να δω τη λυση αλλα τιποτα,  βεβαια ειναι και προσφαφο προιον.  

Μια σκεψη ειναι αν το γυαλι ειναι οντως διαπερατο σε καποια σημεια,  η αν με καποιο φυσικοχημικο τροπο επηρεαζεται απο τους μαγνητες. 

Δημοσ.

Οκ το βρηκα, οντως το γυαλι μετακινειτε αριστερα η δεξια, μπαινει δλδ μεσα στην κασα εχει κενο, για αυτο πρωτα βαζει τα 2 απο την μια μερια, πανω κατω, και μετα την αλλη, δεν μπορει να βαλει το πανω αριστερα και το κατω δεξια πχ την ιδια στιγμη. Στο δεξι του χερι στο κατω μερος του ξυλου, παταει τον διακοπτη που μετακινει το γυαλι δεξια αριστερα, παρατηρηστε το .

trick.jpg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Οκ το βρηκα, οντως το γυαλι μετακινειτε αριστερα η δεξια, μπαινει δλδ μεσα στην κασα εχει κενο, για αυτο πρωτα βαζει τα 2 απο την μια μερια, πανω κατω, και μετα την αλλη, δεν μπορει να βαλει το πανω αριστερα και το κατω δεξια πχ την ιδια στιγμη. Στο δεξι του χερι στο κατω μερος του ξυλου, παταει τον διακοπτη που μετακινει το γυαλι δεξια αριστερα, παρατηρηστε το .

trick.jpg

Δεν το βρήκες απλά επιβεβαίωσες το σκεπτικό το δικό μου που είναι και το σωστό βέβαια.:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...