Προς το περιεχόμενο

Αύριο γυρνάω σε VDSL. Προβληματισμός...

stasispm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν 2-3 μήνες, λόγω ανεπάρκειας του zte zxhn h108n (vodafone) να διαχειριστεί τις  -περίπου 15- smart συσκευές, πήρα το Archer VR400 και έλυσα τα θέματά μου.
Υπολόγιζα όμως πιο μακριά τη μετάβαση σε VDSL. Έλα όμως που πέτυχα καλή τιμή στην 50άρα (24€).

Και πάμε στο σήμερα.
Αύριο γυρνάω σε VDSL. (Pots δεν έπαιζε, οπότε θα είναι voip, όπως και μου επιβεβαίωσαν).
Μου έστειλαν το κλασικό h300s. 
Σε τι στάδιο βρισκόμαστε με αυτό? Γιατί όταν τους ρώτησα σχετικά, μου είπαν ότι θα μου το γυρίσουν σε bridge mode, αλλά άλλα διαβάζω εδωμέσα.

Τι προτείνετε, αν δεν θέλω να χάσω τηλεφωνία?
Αυτό μπορεί να διαχειριστεί καμιά 20αριά συσκευές wi-fi?

Το vr400 θα κουμπώσει τελικά σε bridge? Ή πάει άκλαυτο, να το πουλήσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, stasispm είπε

Πριν 2-3 μήνες, λόγω ανεπάρκειας του zte zxhn h108n (vodafone) να διαχειριστεί τις  -περίπου 15- smart συσκευές, πήρα το Archer VR400 και έλυσα τα θέματά μου.
Υπολόγιζα όμως πιο μακριά τη μετάβαση σε VDSL. Έλα όμως που πέτυχα καλή τιμή στην 50άρα (24€).

Και πάμε στο σήμερα.
Αύριο γυρνάω σε VDSL. (Pots δεν έπαιζε, οπότε θα είναι voip, όπως και μου επιβεβαίωσαν).
Μου έστειλαν το κλασικό h300s. 
Σε τι στάδιο βρισκόμαστε με αυτό? Γιατί όταν τους ρώτησα σχετικά, μου είπαν ότι θα μου το γυρίσουν σε bridge mode, αλλά άλλα διαβάζω εδωμέσα.

Τι προτείνετε, αν δεν θέλω να χάσω τηλεφωνία?
Αυτό μπορεί να διαχειριστεί καμιά 20αριά συσκευές wi-fi?

Το vr400 θα κουμπώσει τελικά σε bridge? Ή πάει άκλαυτο, να το πουλήσω?

Είσαι σιγουρος οτι σου ειπαν πως θα στο γυρισουν σε bridge το h300s; Οταν συνδεθεις σε vdsl ξαναμιλα μαζι τους και μαθε (και ενημερωσε μας σχετικα :)  ). Κατα τα αλλα απο οτι εχω διαβασει βρισκεις κωδικους voip και βαζεις το δικο σου modem/router και απο οτι βλεπω προτιμουν ολοι καποια fritz. Διαβασε το thread αυτο να δεις τι παιζει γενικα, γραφουν πολλα πραγματα.

Ναι, σίγουρα το άκουσα, αλλά αυτοί δεν ήξεραν τι έλεγαν στην ουσία. Ρώτησα ξεκάθαρα αν θα παίξει με bridge mode πάνω στο modem τους το δικό μου router. Kαι μου απάντησαν ότι λογικά γίνεται, αφού ..κάνω ρυθμίσεις στο δικό μου!!
Όπως και άλλες ανακρίβειες. Πχ, αρχικά, ότι έχω δρομολογηθεί για "PSTN/pots".. (Μου το διέψευσε αυθημερόν άλλος υπάλληλος)
Ότι επίσης, "η γραμμή είναι ενεργοποιημένη και μόλις παραλάβω και κουμπώσω το modem θα παίξει απευθείας σε VDSL "..

Τέλοσπάντων.. Διάβασα το άρθρο που παραθέτεις @GiwrgosP-, αλλά αν κατάλαβα καλά, αναφέρεται σε μέθοδο να καταργήσεις το h300s περνώντας τους voip κωδικούς του στο δικό σου Voip modem/router...
Μόνο που το Archer VR400 δεν παίζει Voip. Γι' αυτό έλεγα αν γεφυρώνεται το h300s.
Να δώσω επίσης €200+ αυτή τη στιγμή για Fritz!box δεν ψήνομαι.

Απ'ότι καταλαβαίνω το φρέσκο TP link μου πάει για τις αγγελίες...  😔
Και ελπίζω να μην ισχύει ότι "το h300s δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα smart home", που διάβασα στο ψάξιμο σε άλλα threads.
Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Τους παρόχους μας μέσα!

On 19/05/2020 at 00:19, stasispm said:

Ναι, σίγουρα το άκουσα, αλλά αυτοί δεν ήξεραν τι έλεγαν στην ουσία. Ρώτησα ξεκάθαρα αν θα παίξει με bridge mode πάνω στο modem τους το δικό μου router. Kαι μου απάντησαν ότι λογικά γίνεται, αφού ..κάνω ρυθμίσεις στο δικό μου!!
Όπως και άλλες ανακρίβειες. Πχ, αρχικά, ότι έχω δρομολογηθεί για "PSTN/pots".. (Μου το διέψευσε αυθημερόν άλλος υπάλληλος)
Ότι επίσης, "η γραμμή είναι ενεργοποιημένη και μόλις παραλάβω και κουμπώσω το modem θα παίξει απευθείας σε VDSL "..

Τέλοσπάντων.. Διάβασα το άρθρο που παραθέτεις @GiwrgosP-, αλλά αν κατάλαβα καλά, αναφέρεται σε μέθοδο να καταργήσεις το h300s περνώντας τους voip κωδικούς του στο δικό σου Voip modem/router...
Μόνο που το Archer VR400 δεν παίζει Voip. Γι' αυτό έλεγα αν γεφυρώνεται το h300s.
Να δώσω επίσης €200+ αυτή τη στιγμή για Fritz!box δεν ψήνομαι.

Απ'ότι καταλαβαίνω το φρέσκο TP link μου πάει για τις αγγελίες...  😔
Και ελπίζω να μην ισχύει ότι "το h300s δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα smart home", που διάβασα στο ψάξιμο σε άλλα threads.
Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Τους παρόχους μας μέσα!

ναι ο παροχος φταιει οχι ο χρηστης. α. ολοι οι παροχοι θα δωσουν voip. β. μπορεις να βαλεις το archer ως access point η ως router. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/5/2020 στις 3:42 ΠΜ, poulinos είπε

ναι ο παροχος φταιει οχι ο χρηστης. α. ολοι οι παροχοι θα δωσουν voip. β. μπορεις να βαλεις το archer ως access point η ως router. 

-"ναι ο παροχος φταιει οχι ο χρηστης"
Αυτό, δεν κατάλαβα σε ποιο κομμάτι αναφέρεται. Προσωπικά το "Τους παρόχους μας μέσα!", το έγραψα για το ότι το stock router "δεν μπορεί να διαχειριστεί smart home" που διάβασα, σε συνδυασμό με το ότι οι πάροχοι (voda, wind) δε δίνουν (επίσημα τουλάχιστον) την δυνατότητα να παίξεις με δικό σου modem-router και με Voip.

-"μπορεις να βαλεις το archer ως access point η ως router."
Κρατώντας το h300s ως modem? Υποθέτω όχι σε bridge... DMZ?

Μου πρότεινε τεχνικός να δω πως θα τα παει το h300s με το smart κομμάτι (με τις 20 wi-fi συσκευές αυτή τη στιγμή) και αν γονατίζει να μου στείλουν το tp-link.
Συγκριτικά πως τα πάνε αλήθεια?

Επεξ/σία από stasispm

On 27/05/2020 at 00:46, stasispm said:

-"μπορεις να βαλεις το archer ως access point η ως router."
Κρατώντας το h300s ως modem? Υποθέτω όχι σε bridge... DMZ?

ως access point δεν πειραζεις τπτ απλα το κανεις access point για να διαχειριζεται το wifi. ως router αν δεν κανεις bridge θα εχεις 2 nat opote ekei dipla port forward ή one to one  nat

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...