DrLo Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, handsomegamer είπε Εδώ και καιρό παίρνω nescafe gold... Για έναν απλό λόγο: δε σε στέλνε άμεσα στη τουαλέτα, όπως ο απλός nescafe. Δοκιμάστε το μάγκες. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός αλλά αξίζει η αλλαγή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Εντέλει πολλή κουβέντα για τον χειρότερο καφέ που κυκλοφορεί. 8 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, gthe είπε Υπάρχει άνθρωπος το 2020 που δεν ξέρει το όφελος για το στομάχι του αν σταματήσει τον στιγμιαίο καφε και το γυρίσει καθημερινά σε καφέ παρασκευασμενό με οποιαδήποτε μέθοδο εκχυσης; Και εμένα μου αρέσει η φραπεδια με μπόλικα παγάκια να θυμηθώ τα νιάτα μου καμιά φορά καλοκαίρι ... Αλλά μιλάμε για βόμβα αν πίνεις κάθε μέρα 😊 Και ο πιο ελαφρύς καφές παρασκευαζεται με εκχυση φίλτρου, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελαφρύ καβουρδισμα. Γιατί ο καρπός του καφέ είναι φρούτο, και άμα τον ψήσεις πολύ χάνει τελείως τις αντιοξυδωτικες του ιδιότητες. Κλασικό fake news αυτό με τον στιγμιαίο καφέ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει ή ότι έχει λιγότερο άρωμα είναι άλλο ζήτημα. Προφανώς και αν έχεις μηχανή άλεσης ο καφές είναι πιο εύγευστος. Ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσσο έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης, ειδικά γι' αυτούς που πίνουν με τον ελληνικό τρόπο. Αν πάτε στην ιταλία, θα δείτε ότι ο εσπρέσο που πίνουν είναι μια γουλια ενώ και ο καπουτσίνο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολόκληρη κούπα του μισού λίτρου. Επίσης στο εξωτερικό.... ο κρύος καφές τύπου φρέντο θεωρείται ιεροσυλία. Μόνο σε μορφή ροφήματος-γλυκίσματος πίνεται κρύος. ΥΓ: Οποιος έχει στομαχικές διαταραχές πάει στον γιατρό ή δεν πίνει καθόλου καφέ. Η καφείνη είναι το πρόβλημα, όχι η μορφή του καφέ. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από The_Judas 6 3 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, handsomegamer είπε Εδώ και καιρό παίρνω nescafe gold... Για έναν απλό λόγο: δε σε στέλνε άμεσα στη τουαλέτα, όπως ο απλός nescafe. Δοκιμάστε το μάγκες. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός αλλά αξίζει η αλλαγή ω ναι! καμια σχεση, ο κλασσικός είναι σαν άμμος, η γευση του gold πίνεται και χωρίς δυο κιλά γάλα μέσα για να σπάσει αυτο το πράγμα που είχαμε συνηθίσει στον frappe. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wine_spirit Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, great είπε αυτά είναι βάσανα ρε φίλε.................. Μα πως να σνιφάρεις τους κόκκους? Δεν γίνεται... κολλάνε στο καλαμάκι και στην μύτη.... Ε...δεν είναι πρόβλημα αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, The_Judas είπε Κλασικό fake news αυτό με τον στιγμιαίο καφέ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει ή ότι έχει λιγότερο άρωμα είναι άλλο ζήτημα. Προφανώς και αν έχεις μηχανή άλεσης ο καφές είναι πιο εύγευστος. Ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσσο έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης, ειδικά γι' αυτούς που πίνουν με τον ελληνικό τρόπο. Αν πάτε στην ιταλία, θα δείτε ότι ο εσπρέσο που πίνουν είναι μια γουλια ενώ και ο καπουτσίνο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολόκληρη κούπα του μισού λίτρου. Μην λέτε ανακρίβειες άμα δεν ξέρετε. Μια συγκεκριμένη ποσότητα καφέ (σε γραμμάρια) έχει πάντα την ίδια ποσότητα καφεΐνης, ανεξάρτητα από το καβουρδισμα ή την μέθοδο εκχυσης ή την επεξεργασία του. Η καφεΐνη είναι ανθεκτική, δεν φεύγει επειδή ψήνεις πολύ το καφέ ή επειδή εφαρμόζεις μεγαλυτερη πίεση στην εκχυση(espresso) ή επειδή κανείς freeze drying για να φτιάξεις στιγμιαίο. Εγω αυτό που είπα είναι ότι ο στιγμιαίος καφές, για να γίνει ακριβώς στιγμιαίος έχει υποστεί επεξεργασία όπως freeze drying γιατί η εκχυση έχει ήδη γίνει μήνες πριν και δεν έχει μείνει τίποτα από τα άλλα συστατικά του κόκκου. Και περνάμε και στο myth busting.... "Ενα κουταλάκι" καφέ 1.Στιγμιαιου, 2.Dark roast, 3. Light roast έχει πάντα την ίδια καφεΐνη? 😊 Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από gthe 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gthe είπε Και ο πιο ελαφρύς καφές παρασκευαζεται με εκχυση φίλτρου, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελαφρύ καβουρδισμα. Γιατί ο καρπός του καφέ είναι φρούτο, και άμα τον ψήσεις πολύ χάνει τελείως τις αντιοξυδωτικες του ιδιότητες. technically , οι κόκκοι καφέ είναι ο "σπόρος" όχι ολο το φρούτο. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, DrLo είπε technically , οι κόκκοι καφέ είναι ο "σπόρος" όχι ολο το φρούτο. Σωστά. Έχεις δίκιο. Απλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όσο πιο πολύ επεξεργασία τρωει τόσο χάνει κάποια συστατικά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, gthe είπε Μην λέτε ανακρίβειες άμα δεν ξέρετε. Μια συγκεκριμένη ποσότητα καφέ (σε γραμμάρια) έχει πάντα την ίδια ποσότητα καφεΐνης, ανεξάρτητα από το καβουρδισμα ή την μέθοδο εκχυσης ή την επεξεργασία του. Η καφεΐνη είναι ανθεκτική, δεν φεύγει επειδή ψήνεις πολύ το καφέ ή επειδή εφαρμόζεις μεγαλυτερη πίεση στην εκχυση(espresso) ή επειδή κανείς freeze drying για να φτιάξεις στιγμιαίο. Εγω αυτό που είπα είναι ότι ο στιγμιαίος καφές, για να γίνει ακριβώς στιγμιαίος έχει υποστεί επεξεργασία όπως freeze drying γιατί η εκχυση έχει ήδη γίνει μήνες πριν και δεν έχει μείνει τίποτα από τα άλλα συστατικά του κόκκου. Και περνάμε και στο myth busting.... "Ενα κουταλάκι" καφέ 1.Στιγμιαιου, 2.Dark roast, 3. Light roast έχει πάντα την ίδια καφεΐνη? 😊 Δεν μου παρουσίασες καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι ο φραπές καταστρέφει το στομάχι όπως υποστήριξες. Ούτε υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο στιγμιαίος είναι ανθυγιεινός. Οτι αντιοξειδωτικά έχει ο εσπρέσο, τα έχει και ο στιγμαίος. Στο θέμα γευσιγνωσίας μπορούμε να πούμε πολλά, στα υπόλοιπα όχι. Στον εσπρέσο δεν βάζεις ποτέ ένα κουταλάκι. Ο εσπρέσο μπορεί να έχει λιγότερη καφείνη, αρκεί να πιεις τον ιταλικό εσπρέσο, ο οποίος είναι μια γουλιά. Στο θέμα dark roast κλπ, γενικά οι καφέδες που παίρνουμε δεν γνωρίζουμε πόση καφείνη έχουν. Μια εκτίμηση υπάρχει ή ένας μέσος όρος ανάλογα με το χαρμάνι. Το ίδιο και στους στιγμιαίους. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από The_Judas 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosk0 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, crash banticoot είπε καλησπερα φιλε ενδιαφερομαι για την αγγελια αμεσα!! .. στελνεις μετα απο καταθεση?? ειμαι επαρχια, αν μπορεις μονο να κανεις λιγο καλυτερη τιμη.. να το δοσεις 90 ευρω και τα μεταφορικα δικα μου!. αν δεν τον εχεις δωσει... 100 ακατεβατα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Οι μεγαλες επαγγελματικες συσκευασιες ηταν ολες σε σκονη και οι μικρες σε κοκκους. Προσωπικα οι κοκκοι μου καθονται καλυτερα σαν γευση. Η σκονη ειναι πιο νεροπλυμα. Και φυσικα απο χωρα σε χωρα η γευση το Nes δεν ειναι ποτε ιδια. Παρε απο Βουλγαρια, Τουρκια, USA, Βελγιο και θα δεις. Εφερνα Nes απο Ελλαδα οταν ημουν USA! Ολα ειναι θεμα συνηθειας. Οσον αφορα το θεμα διαμαρτυρίας δεν νομιζω να κανει κατι και να αλλαξουν ολη την γραμμη παραγωγης εκτός κι αν οι πωλησεις πανε πατο και η ερευνα αγορας δειξει οτι φταινε οι κοκκοι.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, The_Judas είπε Κλασικό fake news αυτό με τον στιγμιαίο καφέ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει ή ότι έχει λιγότερο άρωμα είναι άλλο ζήτημα. Προφανώς και αν έχεις μηχανή άλεσης ο καφές είναι πιο εύγευστος. Ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσσο έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης, ειδικά γι' αυτούς που πίνουν με τον ελληνικό τρόπο. Αν πάτε στην ιταλία, θα δείτε ότι ο εσπρέσο που πίνουν είναι μια γουλια ενώ και ο καπουτσίνο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολόκληρη κούπα του μισού λίτρου. Επίσης στο εξωτερικό.... ο κρύος καφές τύπου φρέντο θεωρείται ιεροσυλία. Μόνο σε μορφή ροφήματος-γλυκίσματος πίνεται κρύος. ΥΓ: Οποιος έχει στομαχικές διαταραχές πάει στον γιατρό ή δεν πίνει καθόλου καφέ. Η καφείνη είναι το πρόβλημα, όχι η μορφή του καφέ. Η καφεΐνη είναι ένας μόνο από τους παράγοντες του καφέ που μπορεί να επηρεάσει το στομάχι, υπάρχουν όμως και άλλοι όπως η μέθοδος επεξεργασίας, η οξύτητα κλπ... Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιο γαστρεντερολόγο να σου λυθούν οι απορίες πριν αραδιάσεις εδώ τις προσωπικές σου εκτιμήσεις ως γενικές παραδοχές... Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, GRMARIOS είπε Υπάρχει και ο καφές Δριτσας δοκιμάστε για να ξεφύγετε από την πολυεθνική Nescafe Σαν την green cola ειναι και αυτο ?Οχι ευχαριστω κανω εμετο και αλλιως . 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, InAux είπε Με τέτοιο νικ και άβαταρ θα περίμενε κάποιος ότι θα σου άρεσε η green cola, αλλά προτιμάς την κανονική την κόκκινη ? Ναι. Και στα γυναικεια εσωρουχα μου αρεσει το κοκκινο .Δεν ειναι θεμα αθλητικων προτιμησεων . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lightsout Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Ναι. Και στα γυναικεια εσωρουχα μου αρεσει το κοκκινο .Δεν ειναι θεμα αθλητικων προτιμησεων . Αυτό μπορεί να διαβαστεί τελείως λανθασμένα, φίλε Φώτη.. 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις