Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλήμερα παιδιά ερώτηση επειδή δεν τα γνωρίζω καλά έχω ένα pc με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

cpu: AMD PHENOM II X6 1100T 3.3GHZ SIX-CORE BLACK EDITION

motherboard: 890gxm-g65

ram: 8gb

και τροφοδοτικό 800w

θα ήθελα να πάρω μια κάρτα γραφικών να παίζω και κάνα παιχνίδι (assassin's creed, red dead redemption 2)

ερώτηση αρχικά αν ο επεξεργαστής σηκώνει game και τι κάρτα γραφικών προτείνεται μέχρι 200-250€

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να πας σε μια RX 570/580 8GB ή μια 1650/1660 Super. Παραπανω θα τρως μπουκαλι. Ισως και με αυτες που προτεινα  να τρως λιγο μπουκαλι.

Παντως ο Phenom II X6 1100T ηταν πολυ καλος τοτε στην εποχη του. Και τωρα ομως θα παιξεις τα παιχνιδια που θελεις, αλλα ισως χρειαστει να κανεις συμβιβασμους.

Ψαξε λιγο στο youtube, εχει βιντεο με gameplay για τον επεξεργαστη σου.

Δημοσ.

ναι σίγουρα με συμβιβασμούς νταξει είναι και 10 χρονών επεξεργαστής. τι εννοείς φίλε θα τρώω μπουκάλι? :D

Δημοσ.

Εννοεί, όπως ο "λαιμός" ενός μπουκαλιού καθορίζει τη μέγιστη ροή του υγρού, όσο μεγάλο κι αν είναι το μπουκάλι, έτσι και ο αδύναμος επεξεργαστής θα καθορίσει τα μέγιστα καρέ που θα βγάλει η κάρτα, όσο δυνατή κι αν είναι αυτή.

Σε αργκό, θα "φας μπουκάλι" 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο επεξεργαστής στην εποχή του μπορεί να ήταν καλός, αλλά πλέον είμαστε πολύ μακρια από αυτην την εποχή. Επίσης η ραμ πέρα από το ότι είναι 8gb, θα είναι σίγουρα και αργή. Τέλος, τα παιχνίδια που γραφεις πάνω είναι ΒΑΡΙΑ, δεν είναι ούτε lol ούτε csgo. Ρεαλιστικά, για τέτοια games θες καλύτερο PC συνολικά. Γενικά, αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις άλλες αλλαγές στο PC, θα σου πρότεινα να μην δώσεις 250 ευρώ για κάρτα καθώς δεν θα αξιοποιηθεί. Περιορίσου σε κάτι επιπέδου 570, το πολύ 580/1650 super, αλλά προετοιμάσου και για συμβιβασμούς. Τώρα ποιά κάρτα έχεις?

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ.

τπτ τώρα την onboard έχω τώρα το έστησα το pc. μου το δώσανε έτοιμο βασικά και είπα αν αξίζει να πάρω μια κάρτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μία 580 ή 1650 super θα δεις εντυπωσιακές επιδόσεις που δε θα περίμενες στα 1080.

Εγώ με επεξεργαστή i5 2500 (του 2011), αγόρασα μία 1650 super και έπαιξα AC Odyssey όλα στα high (ακόμα και anti alliasing) με 50+ fps. Έπεσε μόνο μέσα στην Αθήνα στα 40.

Μetro Exodus, επίσης 50-60 fps στα high και εκεί. Forza Horizon 4, όλα high, ακατέβατα 60fps.

Γενικά με μία κάρτα 150-200 Ευρώ, θα κάνεις καλή απόσβεση στα παιχνίδια που κυκλοφορούν! Παραπάνω χρήματα δεν αξίζει να δώσεις.

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 2
Δημοσ.

Πρώτα πρέπει να πετάξεις μητρική και επεξεργαστή. Με 250 ευρώ που διαθέτεις μπορείς να αγοράσεις από δώ από το insomnia  ολόκληρο σύστημα, πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις και όχι μόνο μια κάρτα η οποία δεν θα λειτουργεί στο σύστημα που έχεις! 

Δημοσ.

Μία rx 580 8gb θα είναι ότι πρέπει πιστεύω, ιδίως αν έχει και freesync η οθόνη σου.

Όσο για τα 8gb στην κάρτα είναι σημαντικά αλλά δεν είναι και μονόδρομος, κοιτάμε πάντα και τη δύναμη της κάρτας μαζί.

Και για το red dead redemption για παράδειγμα, η rtx 2060 και η rx 5600 xt που έχουν 6 gb αποδίδουν καλύτερα σε όλες τις αναλύσεις σε high γραφικά σε σύγκριση με rx 590, rx 5500 xt των 8 gb γιατί είναι αρκετά δυνατότερες σαν κάρτες συνολικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...