insomnia's Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Καλησπέρα σας, έχω μια σύνδεση στα 20 Mbps περίπου σε παραθεριστική κατοικία. Στο ίδιο οικόπεδο, υπάρχουν άλλα 2 αντίστοιχα κτίρια, και συγκεκριμένα μεζονέτες. Μεταξύ τους το ένα από το άλλο σε ευθεία έχουν απόσταση 5 - 6 μέτρα, και βρίσκονται σχηματικά σαν τρίγωνο. Στην κορυφή βρίσκεται το σπίτι με τη σύνδεση. Δεν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ τους εκτός απο τους τοίχους των σπιτιών. Με ένα απλό repeater της tp link, στο ένα σπίτι πιάνει συνδεση γυρω στα 8-9 Mbps, αλλά σίγουρα δεν πιάνει σε όλα τα σημεία και σίγουρα όχι όταν υπάρχουν αρκετές συσκευές. Υπάρχει κάποια λύση να προτείνεται για ασύρματη σύνδεση με εξωτερικές κεραίες κλπ που να έχετε δοκιμάσει ή κάτι που θα βοηθούσε την κατάσταση? Προς το παρον λύσεις που μου έχουν προτείνει τεχνικοί είναι με ενσύρματη σύνδεση μεταξυ των σπιτιών και κεραία μέσα στο σπίτι, με το κόστος να ξεπερνα τα 600 ευρω, κάτι που θεωρω υπερβολικό, αφού αφορά όπως είπα παραθεριστικές κατοικίες. Προφανώς, δεν με ενδιαφέρει να έχει και την τρελή ταχύτητα. Απλά να υπάρχει μια αξιόπιστη σύνδεση για τα βασικά χωρις θέματα. Ευχαριστώ
m4is Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Καλημέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό Access Point (με omni-directional κεραίες, και όχι directional), όπως πχ αυτό. Θα πρέπει να το συνδέσεις στο router του σπιτιού με το Internet, και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις, καθώς και το που είναι καλό να μπει το Access Point για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζονται κάποια εξοικείωση με την δικτύωση. Θεωρώ πώς θα κάνεις την δουλειά σου και σχετικά με μικρό κόστος. Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα πουν και πιο έμπειροι στα ασύρματα συμ-φορουμίτες.
insomnia's Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Σε ευχαριστώ φιλε για την απάντηση. Ας δούμε και τι έχουν να προτείνουν κ οι υπόλοιποι.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Καλωδιο κουλουρα 100μ. Ριξε το καλωδιακι σου ωραια σε καθε σπιτι. Βαλε 2 παλια ρουτερ, ενα σε καθε σπιτι σαν access points και εισαι ετοιμος. Ζητα απο ενα τεχνικο να στο κανει, σιγουρα ειναι φτηνοτερο απο 600 ευρω!
Souls33k Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μα στους τεχνικούς χαλάει η δουλειά. 😋 Αν το κάνει μόνος του, με 600€ μπορεί να διασυνδέσει τα σπίτια και με οπτική ίνα αν γουστάρει! Πάντως έχουν δίκιο που σου λένε για καλώδιο. Δώσε κάτι παραπάνω να πάρεις μερικά μέτρα CAT6a UTP καλώδιο, κι άλλα τόσα μέτρα καναλάκι (για να 'σαι και επιμελής, μην αφήσεις καλώδια εκτεθειμένα από 'δω κι από 'κει), και καθάρισες.
insomnia's Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Καμία ιδέα για να γίνει ασύρματο άλλο αυτό δεν παίζει ε; Ευχαριστώ έτσι και αλλιώς για τις απαντήσεις σας.
Giannis20vt Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αναζητώντας πληροφορίες για λήψη σε απομακρυσμένο δίκτυο WiFi έπεσα, πανω σε αυτο το νημα. Θα ηθελα την γνωμη σας για το εξης θεμα. Θελω να παρω internet απο γείτονα, σε εξοχικό. Ο ανθρωπος που δινει τους κωδικους του κτλ. Η αποσταση των σπιτιών ειναι τετοια που δεν πιάνω καθολου το σημα του wifi του. Η αποσταση υπολογιζω πως είναι το πολύ 20μετρα, χωρις να παρεμβάλλεται κατι αλλο αναμεσα, εκτός απο τους τοιχους των σπιτιών (η κατασκευη των σπιτιων ειναι κανονική με μπετα, τουβλα κτλ.) Εχω την δυνατοτητα να βαλω στο μπαλκονι μου κεραια η οποια θα ειναι φυλαγμένη απο ηλιο και βροχη. Το nanostation loco M2 ενδεικνύεται για μια τέτοια χρήση; Δηλαδη να το χρησιμοποιησω σαν κεραια λήψης και μετα να το συνδεσω με καποιο router; Έχετε να προτείνεται καποια άλλη λυση; Γενικά τα χέρια μου πιάνουν, αλλά δεν εχω γνωσεις πανω στο θεμα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από Giannis20vt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα