Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα. Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και είμαι στην τελική ευθεία για την αγορά του νέου μου αυτοκινήτου και θα ήθελα τις προτάσεις σας.

Κατηγορία: SUV

Χώροι: Οικογένεια με ένα παιδάκι και μιας και θα αποχωριστούμε ένα τίμιο opel corsa του 10', το οποίο από τότε που γεννήθηκε το παιδί έχει πάντα φορτωμένη μια μπαγκαζιέρα, ψάχνουμε για ένα άνετο αυτοκίνητο με μεγαλύτερους χώρους.

Τιμή: Ταβάνι 28.000 με προτιμότερη τιμή τις 25.000

Προϋπόθεση: Αυτόματο σασμάν

Ανάγκες: 15.000-20.000 χιλιόμετρα ετησίως κυρίως στην πόλη και 3-4 ταξίδια το χρόνο

Έχουμε και λέμε. Έχω καταλήξει σε 3 αυτοκίνητα με θετικά και αρνητικά το κάθε ένα.

1) Toyota C-HR hybrid 1,8L - Future proof ως υβριδικό με ικανοποιητικό εξοπλισμό στην έκδοση CLUB, μου αρέσει αρκετά εμφανισιακά, ωστόσο υστερεί αρκετά σε χώρους.

2) Peugeot 3008 active diesel (no grip) eat8 - Αποτελούσε πάντα διακαή πόθο, ωστόσο λόγω της τιμής (34.000 τιμή καταλόγου η active) δεν είχα μπει καν στον κόπο να πάω να το δω και να κάνω test drive. Υπερτερεί πολύ σε χώρους, ποιότητα κατασκευής και ποιότητα κύλισης. Φοβερός κινητήρας με αξιόπιστο αυτόματο σασμάν, ωστόσο για αυτοκίνητο του 2020 υστερεί πολύ όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα συστήματα ασφαλείας.

3) Peugeot 2008 allure diesel eat8 - Υπερπλούσιος εξοπλισμός, πολύ καλή ποιότητα κύλισης, ίδιος κινητήρας με το 3008, αλλά ακόμη και με την προσφορά που τρέχει τώρα στα 28.800 ευρώ (31.900 τιμή καταλόγου) θεωρώ ότι η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη. Από χώρους ένα κλικ καλύτερο από το C-HR.

Έχω δει επίσης τα κάτωθι τα οποία απέρριψα για διαφορετικούς λόγους:

Skoda kamik, Scala, Karoq, Ford puma, Hyundai Tuscon, Kia Sportage.

Το μόνο που ενδεχομένως θα με ενδιέφερε και δεν το έχω δει από κοντά είναι το νέο captur, ωστόσο και αυτό στη μεσαία έκδοση ξεφεύγει (γύρω στις 29.000 το αυτόματο diesel)

Οποιαδήποτε πρόταση και ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!

Επεξ/σία από pareisaktos
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, georgekz750 είπε

Στο chr εκατσες πισω?

Το πιο πιθανο ειναι το παιδι να μη θελει να σου ξαναμιλησει μετα απο τετοια εμπειρια.

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά κλειστοφοβικό και αυτό θεωρώ κυρίως ως το μεγαλύτερο μειονέκτημά του

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Nissan qashqai δεν είδα να αναφέρεις. 

Σωστά. Δεν το έχω μέσα στις επιλογές μου γιατί αναμένεται αλλαγή του μοντέλου στο τέλος του έτους και κυρίως λόγω κακής συναρμογής (τριγμοί).

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Καλώς, το eclipse cross είναι στο budget σου;

Επίσης σε Honda είδες κάτι;

Τα honda (crv & hrv) ξεφεύγουν σε τιμή. To mitsubishi δεν μου αρέσει εμφανισιακά και επίσης έχω την εντύπωση ότι είναι πάνω από το budget

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Skoda kamik, Scala, Karoq, Ford puma, Hyundai Tuscon, Kia Sportage

.... γιατί απέρριψες όλα τα παραπάνω? (Αν δεν σου είναι κόπος, λες)

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα υβριδικά έχουν ημερομηνία λήξεις λόγω των μπαταριών, εάν παρατηρήσετε δεν υπάρχουν στου δρόμους υβριδικά 10ετιας!!!!!! Η αλλαγή έχει ένα κόστος πάνω από €5000. Στο παρελθόν πουλήθηκαν πολλά Prius και Honda (δεν θυμάμαι  το μοντέλο) στους δρόμους κυκλοφορούν πλέον ελάχιστα !!!!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tucson πλαστικούρα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο 

Kia Sportage αν δεις το moose test θα βάλεις τα κλάματα 

Το Skoda Karoq για εμένα είναι πολύ τίμια επιλογή με πολύ καλούς χώρους , απλά το φοβάμαι λόγω dsg

Το Citroen C5 το έχεις δει? Εγώ οδήγησα με τη βενζίνη και ενθουσιάστηκα , αλλά απόφασισα να μην πάρω τόσο μεγάλο αμάξι και ξέφευγε και από το budget μου. Τεράστιοι χώροι , ανάρτηση τούμπανο , καθίσματα σαν πολυθρόνες , αν δεν έχεις θέμα με το μέγεθος δεν υπάρχει σύγκριση με το capture, puma,karoq,2008 , είναι άλλη κατηγορία αμάξι 

Το βλέπω στα 30000 αλλά περνά να δεις έχει καλές εκπτώσεις φαντάσου εμένα από 25500 μου το άφηναν 22600

Για το CHR καλύτερα άστο είναι κλειστοφοβικό 

Edit τώρα παρατήρησα το ταβάνι 28000 , όποτε ουσιαστικά πας για ταβάνι 26500 - 27000 γιατί αν βάλεις μεταλλικό , τέλη ταξινόμησης , πινακίδες, λοιπά έξοδα φτάνεις τα 28000

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, TechnoState είπε

.... γιατί απέρριψες όλα τα παραπάνω? (Αν δεν σου είναι κόπος, λες)

Τα 2 πρώτα skoda δεν τα έκανα καν test drive. Αν και με πολύ πλούσιο εξοπλισμό, μόλις μπήκα μέσα ένιωσα πως έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα κατασκευής. Το karoq βγαίνει στις 27.500 χωρίς ικανοποιητικό εξοπλισμό. Επίσης τεράστιο μείον το dsg για το οποίο γράφονται τα χειρότερα. 

Το puma δεν διατίθεται σε αυτόματο και επίσης όταν έρθει (τον Ιούλιο) θα υπάρχει μόνο με κινητήρα βενζίνης.

Sportage, Tuscon επίσης βγαίνουν στις 27.500 χωρίς ικανοποιητικό εξοπλισμό. Οι πλούσιες εκδόσεις ξεφεύγουν πολύ

8 λεπτά πριν, tsofras είπε

Tucson πλαστικούρα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο 

Kia Sportage αν δεις το moose test θα βάλεις τα κλάματα 

Το Skoda Karoq για εμένα είναι πολύ τίμια επιλογή με πολύ καλούς χώρους , απλά το φοβάμαι λόγω dsg

Το Citroen C5 το έχεις δει? Εγώ οδήγησα με τη βενζίνη και ενθουσιάστηκα , αλλά απόφασισα να μην πάρω τόσο μεγάλο αμάξι και ξέφευγε και από το budget μου. Τεράστιοι χώροι , ανάρτηση τούμπανο , καθίσματα σαν πολυθρόνες , αν δεν έχεις θέμα με το μέγεθος δεν υπάρχει σύγκριση με το capture, puma,karoq,2008 , είναι άλλη κατηγορία αμάξι 

Το βλέπω στα 30000 αλλά περνά να δεις έχει καλές εκπτώσεις φαντάσου εμένα από 25500 μου το άφηναν 22600

Για το CHR καλύτερα άστο είναι κλειστοφοβικό 

Η αλήθεια είναι ότι το C5 aircross είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο απλά το είχα απορρίψει στο παρελθόν (όπως και το 3008) λόγω της υψηλής τιμής. Θα περάσω μια βόλτα από την citroen τη Δευτέρα να ρωτήσω. Εάν έχει πάρει κάποιος προσφορά αυτές τις μέρες για το feel eat8 diesel ας μας ενημερώσει. 

Επεξ/σία από pareisaktos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgekz750 είπε

Στο chr εκατσες πισω?

Το πιο πιθανο ειναι το παιδι να μη θελει να σου ξαναμιλησει μετα απο τετοια εμπειρια.

βλακειες

μια χαρα καθεται πισω και το παιδι και ενηλικας

φιλος 1.90 μια χαρα ειναι πισω 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειαζεται να ψαχνεις περισσοτερο

Opel Grandland X - ιδια πλατφορμα με 3008, μοιραζονται κινητηρες, κιβωτιο, αναρτησεις αλλα αυτη του Grandland X να ειναι σαφως πιο ανετη. Εξαιρετικη ποιοτητα μεσα, μαλακα πλαστικα, δερμα. Γαλλικη καρδια με Γερμανικη κατασκευη

Τεραστιοι χωροι, πορτ μπαγκαζ για πτωματα. 😉

Ειδικα αυτην την εποχη,ειδα και μιια διαφημιση της Οπελ για μισο ΦΠΑ, δεν ξερω για ορους και προυποθεσεις αλλα ακουγεται δελεαστικο

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 4
Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στα,
Hyundai i30 Fastback 1.6 diesel 136hp, με χώρο αποσκευών 450lt
ΚΙΑ Xceed 1.6D 115HP 7DCT PREMIUM 48V HYBRID, με χώρο αποσκευών 426lt
Mazda CX-30 Skyactiv-D116, το χειροκίνητο, γιατί το αυτόματο ξεφεύγει πάνω από 30, , με χώρο αποσκευών 430lt

Αν σε ενδιαφέρουν και τα station μπορεις να δεις τα,

Hyundai i30 station

KIA ceed station

KIA proceed

Toyota Corolla station

Επιπλέον, το καλοκαίρι έρχεται το νέο Leon, κι αυτό στην station εκδοχή του.

Παρεξηγημένα τα station στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω για οικογένειες είναι ότι καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...