Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί. Έχω τελειώσε ΑΕΙ θετικών επιστημών και από τον νοέμβριο ασχολούμε μόνος μου και μαθαίνω προγραμματισμό. Μπόρει το χρονικό διάστημα να είναι μικρό αλλά μέσα σε αυτό το μικρο διάστημα κατάφερα να μάθω πολλά πράγματα και να αποφασίσω να αντί να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στον τομέα μου αποφάσισα να ψάξω μεταπτυχιακά πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκα με python, html, javascript (οχι framework), και έχω φτιάξει κάποια πλήρως λειτουργικα web apps κυρίως με χρήση flask για back end ( API) και javascript front end. Έχω φτιάξει αρκετά python scripts και έχω μάθει και πράγματα πάνω σε βάσεις δεδομένων. Επίσης παρακολούθησα μια σειρά μαθημάτων όπως το harvard cs50, ibm machine learning with python, και πολλά ακόμα πάνω σε javascript,python,SQL. Σκοπεύω να συνεχίσω να μαθαίνω μόνος μου πράγματα καθώς έχω φτιάξει ένα αυστηρό προγραμμα του τι θέλω/πρέπει να μάθω και ταυτόχρονα έλεγα ν ακάνω ενα μεταπτυχιακό πάνω στην πληροφορική για να αποκτήσω ένα θεωρητικο υπόβαθρο και γιατί όχι  έχω και ένα ακόμα "χαρτί".

Κοιτάω διάφορα μεταπτυχικά κυρίως στο παπει,καποδιστριακό,πανεπιστημιο δυτικής αττικής και εαπ. Περισσότερο το βλέπω για παδα και ποιο συκεκριμένα στο Επιστήμη και Τεχνολογία της Πληροφορικής και των Υπολογιστών με κατευθυνση λογισμικού. Επίσης λόγο του ότι μένω επαρχία κοιταω και το μεταπτυχιακό Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα του ελληνικού ανοιχτού πανεπιστημίου καθώς γίνεται όλο εξαποστάσεως και θα γλυτώσω ίσως αρκετά χρήματα

Αν καταφέρατε και διαβάσατε μέχρι εδώ ευχαριστώ πολύ και τώρα λοιπόν έρχονται κάποιες ερωτήσεις 

1) Έχει κάποιος εμπειρια με τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά ή ιδρύματα σχετικά με το πόσο καλό προγραμμα σπουδών έχουν 

2) Στην περίπτωση του εαπ ποιά είναι η γνώμη σας η ακόμα καλύτερα πως αντιμετωπίζονται από την αγορά εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό)

3) Ποιό απο τα δύο θα μου προτείνατε η διαφορετικά κάποιο άλλο από αυτά τα δύο. 

4) Πως είναι γενικότερα ο τομέας του web dev και γενικότερα προγραμματισμού στην ελλάδα(αποκατάσταση, μισθοί , εξέλιξη , εργασιακό περιβάλλον και ότι άλλο θα θέλατε να μοιραστείτε)

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο τομέας που ψάχνεσαι να ασχοληθείς (web dev) είναι αυτός που παίζουν το 99% των θέσεων εργασίας όσον αφορά τους προγραμματιστές στην Ελλάδα. Για αυτές τις θέσεις δεν χρειάζεσαι απολύτως κανένα πτυχίο παρά εμπειρία, δείγματα δουλειάς, ίσως και κάποιες εταιρικές πιστοποιήσεις (πχ Java).  Θα σου έλεγα λοιπόν, να ασχοληθείς μόνο με αυτά τα θέματα και όχι με σπουδές στην παρούσα φάση, γιατί θα δαπανήσεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα, για χαρτιά με μηδενικό αντίκρυσμα στην Ελληνική αγορά εργασίας, μη μιλήσω για τη διεθνή. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι ο προγραμματισμός είναι μια δεξιότητα και όχι επιστήμη, ασχέτως αν τον εξασκούν και άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση (πχ computer eng, CS κλπ). Πρέπει επίσης να μπεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε κάποια σχετική δουλειά, να αρχίσεις να γράφεις προϋπηρεσία για να βγεις από το status του junior γρήγορα, αλλιώς σοβαρές δουλείες δεν θα δεις και ειδικά καλοπληρωμένες.

Δημοσ.

Εγώ τελείωσα το 2018 τα Πληροφοριακά Συστήματα στο ΕΑΠ. Κάνεις λίγο απ' όλα (C, Java, Ηλεκτρονικά, Unix, Διαχείριση Έργων, και τη Διπλωματική (εγώ έκανα big data και machine learning). Είναι καλό μεταπτυχιακό για να δεις κάποιες περιοχές άμα δεν τις γνωρίζεις και αν έχεις χρόνο θα σου έλεγα να το κάνεις (είναι αρκετά απαιτητικό λόγω όγκου εργασιών). Με κανένα χαρτί από μόνο του δεν βρίσκεις δουλειά, αλλά σίγουρα προσθέτει στο βιογραφικό και θα μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι έχεις ένα επιστημονικό υπόβαθρο στην πληροφορική. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/5/2020 στις 7:48 ΜΜ, constantinesane είπε

1) Έχει κάποιος εμπειρια με τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά ή ιδρύματα σχετικά με το πόσο καλό προγραμμα σπουδών έχουν 

2) Στην περίπτωση του εαπ ποιά είναι η γνώμη σας η ακόμα καλύτερα πως αντιμετωπίζονται από την αγορά εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό)

3) Ποιό απο τα δύο θα μου προτείνατε η διαφορετικά κάποιο άλλο από αυτά τα δύο. 

4) Πως είναι γενικότερα ο τομέας του web dev και γενικότερα προγραμματισμού στην ελλάδα(αποκατάσταση, μισθοί , εξέλιξη , εργασιακό περιβάλλον και ότι άλλο θα θέλατε να μοιραστείτε)

1) Είμαι τελειόφοιτος της Πληροφορικής του ΕΑΠ και μπορώ να το προτείνω μόνο σε άτομα χωρίς προσωπική ζωή ή που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και "από κάπου" λεφτά για να πληρώνουν τα δίδακτρα. Σίγουρα το μείγμα εργασία (με υπερωρίες κτλπ) και ΕΑΠ ταυτόχρονα δεν είναι καλή εμπειρία... Για το μεταπτυχιακό πάντως έχω ακούσει ότι είναι ψιλοαυτοκτονία. Προσωπικά θα κοιτούσα σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο, έχοντας την εμπειρία του προπτυχιακού στο ΕΑΠ.

2) Υπήρχε μια προδιάθεση από το "ευρύ κοινό" ότι στο ΕΑΠ παίρνουν πτυχίο επειδή πληρώνουν, αλλά για την Πληροφορική δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Ίσα ίσα που σε συζητήσεις με άτομα που τελειώσαν Πληροφορική στο ΑΠΘ ή Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο ΠΑΜΑΚ αντιλαμβάνομαι ότι ζορίστηκαν λιγότερο. Τελευταία πάντως ακούω θετικά σχόλια, του τύπου "μπράβο που το τελειώνεις, είναι αρκετά δύσκολο πτυχίο κτλπ", "το τελείωσε ένας γνωστός μου και μου είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο". Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει από μόνος σου να μετατρέψεις το θεωρητικό υπόβαθρο σε προσόντα και δεξιότητες για να βγάλεις κάτι θετικό στην εξίσωση... μιλάω πάντα για αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

3) Το πιο οικονομικό. 1000 vs 3250 , θα πήγαινα καρφί στο Δυτικής Αττικής. Έτσι και αλλιώς εσένα σε ενδιαφέρει να ζημιωθείς οικονομικά το λιγότερο. Οι γνώσεις στην Πληροφορική είναι λίγο πολύ ίδιες ενώ πάλι θα καταλήξεις στο τι μπορείς να κάνεις εσύ μόνος σου άσχετα με το τι θα μάθεις εκεί.

4) Web Dev στην Ελλάδα = WEB FRAMEWORKS. Δεν ξέρεις από αυτά, δεν πιάνεις δουλειά. Τόσο απλά. Σπάνια θα βρεις κάποια σοβαρή εταιρεία που προσλαμβάνει Juniors χωρίς να ξέρουν frameworks (μιλάω για 2020, πριν λίγα χρόνια ήταν διαφορετική η κατάσταση). Με λίγα λόγια πρέπει να μάθεις κάποιο από αυτά που θα σου γράψω στην παρακάτω λίστα ή με κάποιον άλλο μαγικό τρόπο να βρεις μια σχετική δουλειά Junior (σίγουρα πιο πολύ support θα είναι ο 1ος χρόνος και όχι κώδικας καθαρά) για να γράψεις προϋπηρεσία και βγάλεις τον τίτλο του χαμηλόμισθου Junior, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο @Tasos παραπάνω. Οι μισθοί για Junior σε Θεσσαλονίκη παίζουν από 650-750€, στην Αθήνα μπορείς να βρεις μέχρι 850€. Στην Αθήνα έχω δει θέση, εξαιρετικά σπάνιο βέβαια, μέχρι και 950-1000€ για Junior αλλά καλύπτονταν επί το πλείστον από Mediors (τελικά). Επίσης κάτι που ήθελα να αναφέρω, άλλο το Entry level και άλλο το Junior. Θα καταλάβεις τι εννοώ μόλις αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία στην Πληροφορική και πως θα το χρησιμοποιείς για να ζητήσεις παραπάνω χρήματα.

Λίστα με web frameworks ανάλογα με ποια γλώσσα κάνεις κέφι:

JavaScript -> React ή Angular

C# -> ASP.NET , ASP.NET (Core)

Java -> Spring

Python -> Django

PHP -> Laravel

Hint: Στην Ελλάδα είναι Microsoft lovers οπότε το .NET παίζει ΠΑΡΑ πολύ. Οι πιο enterprise εταιρείες έχουν φυσικά Java-Spring αλλά θεωρώ την C# πιο developer friendly όποτε και το learning curve της ευκολότερο.

Όπως και να έχει είναι ένας τομέας ιδιαίτερα απαιτητικός αλλά αν επιμείνεις μετά τα πρώτα 3-4 χρόνια θα έχεις ευκαιρίες επαγγελματικά και οικονομικά που ξεπερνάνε κατά πολύ το μέσο όρο της αγοράς στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου λεγα οχι εαπ. Πολυ ακριβο και πολυ καφενειο. Και για να προλαβω μερικους, ξεκινησα κ γω μαστερ εκει και το παρατησα και πηγα ασοε (επισης καφενειο αλλα οχι τοσο)

Επεξ/σία από bahamut_zero
Δημοσ.

Οποιοδήποτε μεταπτυχιακό στην πληροφορική, οποιουδήποτε τμήματος που απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημίων κλάδων διαφορετικών της Πληροφορικής, όπως το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ (εξειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα), είναι λογικό να είναι "καφενείο" (χαμηλό επίπεδο/εισαγωγικές/θεωρητικές γνώσεις). 

Το μόνο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ στην πληροφορική που απευθύνεται αποκλειστικά σε πτυχιούχους τμημάτων πληροφορικής είναι το:  Συστήματα Διάχυτου Υπολογισμού. Πιο δύσκολο από το πρώτο, αλλά και αυτό είναι καφενείο αν συγκριθεί με γνωστά απαιτητικά μεταπτυχιακά (όπως π.χ. το μεταπτυχιακό στην πληροφορική του CSD). 

Η δική μου γνώμη είναι ότι οποιοδήποτε μεταπτυχιακό που πληρώνεις και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους τμημάτων πληροφορικής είναι καφενείο (από λίγο έως περισσότερο). Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις. Οπότε και 'γω θα πρότεινα στο φίλο να μην κάνει μεταπτυχιακό και να συνεχίσει μόνος του, γιατί θα απογοητευτεί αν νομίζει ότι θα ανέβει επίπεδο λόγω του μεταπτυχιακού. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zenwalk23 είπε

Δεν υπαρχει μεταπτυχιακο που να απευθυνεται αποκλειστικα σε πτυχιουχους τμηματων πληροφορικης.

Από 'δω: https://www.csd.uoc.gr/CSD/uploaded_files/ΦΕΚ Β΄ 1867_24.05.2018_ΚΑΝΟΝ_ΕΠ ΥΠΟΛ_PMS.pdf

3. Εισαγωγή Φοιτητών Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) δέχεται αιτήσεις από κατόχους πτυχίων και διπλωμάτων ή τελειόφοιτους συναφών με την Επιστήμη των Υπολογιστών τμημάτων από Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, TEI) ή από αναγνωρισμένα ομοταγή ιδρύματα της αλλοδαπής. Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ' ανώτατο όριο στους εβδομήντα (70) φοιτητές ετησίως

Κατ' εξαίρεση μπορεί κάποιος να γίνει δεκτός (υποθέτω), αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσει κάποια προπτυχιακά μαθήματα.

Δημοσ.

Συναφών με την επιστήμη των Υπολογιστών γραφει. Τσεκαρα μια linkedin απο περιεργεια και ειδα οτι 2 ατομα που εχουν τελειωσει Εφαρμοσμενων Μαθηματικων στην Κρητη καναν το συγκεκριμενο μεταπτυχιακο. Γενικα συμφωνω σε αυτο που λες αλλα νομιζω υπαρχουν δυο "τυποι" μεταπτυχιακων πληροφορικης, αυτα που ειναι για αποφοιτους STEM και αυτα που ειναι για αυτους που δεν εχουν κανενα υποβαθρο Πληροφορικης (ΠΑ.ΠΕΙ, Αιγαίο, ΕΚΠΑ, ΠΑ.ΔΑ.  εχουν τετοια μεταπτυχιακα). Δεν μπορω να πιστεψω δηλαδη οτι σε ενα προγραμμα Πληροφορικης δεν θα δεχονταν εναν Μαθηματικό, εναν Στατιστικό ή εναν Φυσικο για παραδειγμα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

Δεν μπορω να πιστεψω δηλαδη οτι σε ενα προγραμμα Πληροφορικης δεν θα δεχονταν εναν Μαθηματικό, εναν Στατιστικό ή εναν Φυσικο για παραδειγμα.

Έγραψα ότι κατ' εξαίρεση πιθανόν κάποιος να γίνει δεκτός (1 στους 100, π.χ. κάποιος με υψηλή βαθμολογία από άλλα τμήματα και εφόσον μπορεί να αποδείξει ότι είναι σχετικός).Γενικά δεν ισχύει. Θα προτιμήσουν απόφοιτους πληροφορικής (99%). Ο λόγος είναι ότι αν είναι κάποιος άσχετος ή ημί-άσχετος με το χώρο δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα (ιδίως σε 2-3 συγκεκριμένες κατευθύνσεις), γιατί χρειάζεται αρκετά καλό υπόβαθρο γνώσεων και προγραμματισμού και δεν προλαβαίνει -με τίποτα- κάποιος να καλύψει το έδαφος σε 2 χρόνια.

Πιθανόν οι παραπάνω να είχαν επιλέξει αρκετά μαθήματα επιλογής του τμήματος Επιστήμης υπολογιστών. Και δεν είναι τυχαίο πάντως που είναι από την Κρήτη. 

Αντίστοιχα π.χ. γνωρίζω ότι είναι και στο ceid ("επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών" και στο "ολοκληρωμένα συστήματα υλικού και λογισμικού"). Στο ΟΣΥΛ προφανώς θα παίρνουν πιο εύκολα φυσικούς καθώς εστιάζει περισσότερο στο hardware, αλλά και πάλι το ποσοστό θεωρώ πως θα είναι χαμηλό.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι το να λένε ότι δεν δέχονται απόφοιτους μαθηματικούς σε μεταπτυχιακό πληροφορικής είναι τουλάχιστον αστείο. Η επιστήμη της Πληροφορικής όπως και ο προγραμματισμός στηρίζεται 100% στα μαθηματικά. Βασικά πληροφορική = εφαρμοσμένα μαθηματικά + φυσική. Οπότε μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο, επαναλαμβάνω.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, denz είπε

Νομίζω ότι το να λένε ότι δεν δέχονται απόφοιτους μαθηματικούς σε μεταπτυχιακό πληροφορικής είναι τουλάχιστον αστείο. Η επιστήμη της Πληροφορικής όπως και ο προγραμματισμός στηρίζεται 100% στα μαθηματικά. Βασικά πληροφορική = εφαρμοσμένα μαθηματικά + φυσική. Οπότε μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο, επαναλαμβάνω.

Αν κάποιος μαθηματικός/φυσικός δεν έχει ασχοληθεί με τομείς της επιστήμης υπολογιστών πώς θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα στο μεταπτυχιακό όταν θα πρέπει να ασχοληθεί με βαριά projects στο πλαίσιο των μαθημάτων (π.χ. όταν θα απαιτείται πάρα πολύ καλό επίπεδο προγραμματισμού σε συγκεκριμένα μαθήματα, να γνωρίζει από δίκτυα σε άλλα, αρχιτεκτονική υπολογιστών κ.τ.λ.). Δεν προλαβαίνει να τα μάθει στο μεταπτυχιακό, ακόμη και αν ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο. Εδώ δεν προλαβαίνουν οι σχετικοί.

Αν κάποιος (μη πληροφορικός) έχει ασχοληθεί (είτε στο πτυχίο με μαθήματα επιλογής, είτε μόνος του) θα πρέπει να το αποδείξει ή αν -κατ' εξαίρεση- κάποιος που δεν κατέχει από πληροφορική, γίνει δεκτός, θα πρέπει να παρακολουθήσει τα αντίστοιχα προπτυχιακά μαθήματα (προγραμματισμό, δομές δεδομένων, οργάνωση υπολογιστών, δίκτυα, λειτουργικά συστήματα, αλγόριθμοι και πολυπλοκότητα, βάσεις δεδομένων κ.τ.λ). 

Από το παραπάνω link (και τις παραγράφους 3, 3,4 και 7.1) είναι σαφές ότι το μεταπτυχιακό απευθύνεται κατά κύριο λόγο (έως αποκλειστικά) σε απόφοιτους τμήματος επιστήμης υπολογιστών ή συναφών τμημάτων (μηχανικοί υπολογιστών, πληροφορικής κ.τ.λ.). Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα, εκτός του CSD μεταπτυχιακά στην Ελλάδα που απευθύνονται (κατά 99%) σε απόφοιτους τμημάτων πληροφορικής. Ανέφερα δύο παραπάνω.

image.png.649bc28169bfa1cf379ca7fad67cedae.png

image.png.468933eca6c05379f168bd2f68fa9545.png

Δημοσ.
15 ώρες πριν, denz είπε

Το εντυπωσιακό, και ενδεικτικό για το επίπεδο των «πληροφορικάριων», είναι πως υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι εάν κάποιος έχει πτυχίο μαθηματικών, εφ. μαθηματικών, ή στατιστικής, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει κάποιο μεταπτυχιακό που εστιάζει αμιγώς στην επιστήμη των υπολογιστών. 

Γιατί επιστήμη των υπολογιστών είναι να ξέρεις τι είναι ο pointer και την διαφορά λίστας με dictionary, και όχι να γνωρίζεις από γράφους, topology, λ-calculus, PAC learning, risk minimization, και διάφορα άλλα (προφανώς εξωτικά και αχρείαστα ή άσχετα, LOL!!!).

Εκεί... μια ζωή “hello world”, «γιατί δεν δουλεύει το plug-in του WP», και «πως κάνω lambdas στην Java EE7». 

Επιστήμη των υπολογιστών σου λέει ο άλλος μετά!!! Πφφφ

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Το εντυπωσιακό, και ενδεικτικό για το επίπεδο των «πληροφορικάριων», είναι πως υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι εάν κάποιος έχει πτυχίο μαθηματικών, εφ. μαθηματικών, ή στατιστικής, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει κάποιο μεταπτυχιακό που εστιάζει αμιγώς στην επιστήμη των υπολογιστών. 

Δεν είπα κάποιο γενικά. Ανέφερα συγκεκριμένο. Εντυπωσιακό σου φαίνεται αν δε γνωρίζεις τα συγκεκριμένο. Όσο όμως και αν σου φαίνεται εντυπωσιακό ή αστείο στο φίλο παραπάνω, δε θα μπορέσει να ακολουθήσει (είναι αδύνατο λόγω χρόνου και ελλιπών γνώσεων στο αντικείμενο). Δεν είναι θεωρητικό μεταπτυχιακό. Προφανώς αν κάποιος έχει ασχοληθεί μόνος του θα μπορέσει. Παρόλα αυτά πάλι θα χρειαστεί να του αναγνωριστούν ή να περάσει προπτυχιακά μαθήματα. 

Αν δε συμφωνείς στείλε ένα email στο CSD να τους γράψεις τη γνώμη σου. Αυτά επί του θέματος. Από 'κει και πέρα ποσώς με ενδιαφέρει τι πιστεύει ο καθένας. Μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, marios28 είπε

Δεν είπα κάποιο γενικά. Ανέφερα συγκεκριμένο. Εντυπωσιακό σου φαίνεται αν δε γνωρίζεις τα συγκεκριμένο. Όσο όμως και αν σου φαίνεται εντυπωσιακό ή αστείο στο φίλο παραπάνω, δε θα μπορέσει να ακολουθήσει (είναι αδύνατο λόγω χρόνου και ελλιπών γνώσεων στο αντικείμενο). Δεν είναι θεωρητικό μεταπτυχιακό. Προφανώς αν κάποιος έχει ασχοληθεί μόνος του θα μπορέσει. Παρόλα αυτά πάλι θα χρειαστεί να του αναγνωριστούν ή να περάσει προπτυχιακά μαθήματα. 

Αν δε συμφωνείς στείλε ένα email στο CSD να τους γράψεις τη γνώμη σου. Αυτά επί του θέματος. Από 'κει και πέρα ποσώς με ενδιαφέρει τι πιστεύει ο καθένας. Μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του.

Το αστείο είναι ότι μόνος σου τα γράφεις, αλλά δεν σκαμπάζεις σε βαθμό που δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις. Δηλαδή, ο ίδιος έγραψες ότι 

22 ώρες πριν, marios28 είπε

Από το παραπάνω link (και τις παραγράφους 3, 3,4 και 7.1) είναι σαφές ότι το μεταπτυχιακό απευθύνεται κατά κύριο λόγο (έως αποκλειστικά) σε απόφοιτους τμήματος επιστήμης υπολογιστών ή συναφών τμημάτων

Συναφή τμήματα είναι ΚΑΙ το «Εφαρμοσμένων Μαθηματικών» του ΕΜΠ, π.χ. Εκτός και εάν είσαι τόσο αστείος που νομίζεις ότι επειδή έχει τον όρο «μαθηματικά» είναι με «χαρτί και μολύβι», ή είσαι τόσο άσχετος που νομίζεις ότι η ασφάλεια, η κρυπτογράφηση, τα γραφικά, η δρομολόγηση μηνυμάτων σε δίκτυα, η μηχανική μάθηση, δημιουργία και ανάλυση και μελέτη γλωσσών προγραμματισμού, και η βελτιστοποίηση, είναι μόνο «γράφω κώδικα» χωρίς να σκαμπάζω τι κάνω. Δυστυχώς, από τα γραπτά σου φαίνεται ότι είσαι και τόσο αστείος και τόσο άσχετος. 

Δεν είναι κακό το μόνο που μπορείς να κάνεις και το μόνο που ξέρεις να είναι η στείρα γνώση του code monkey. Ίσα-ίσα, το να είσαι code monkey απαιτεί προσήλωση, καθημερινό αγώνα για ενημέρωση, και άπειρες ώρες λιώσιμο για να γίνεις καλό code monkey. 

Αυτό που είναι κακό όμως, είναι να θεωρείς πως το μόνο που υπάρχει είναι το να είναι κανείς code monkey και, κατά συνέπεια, να υποβαθμίζεις μία από τις επιστήμες. 

Αυτό που είναι ειρωνικό, είναι ότι υποβαθμίζεις την επιστήμη που σε κατέστησε ικανό να μπορείς να γράφεις τις μπούρδες σου στο Internet. 

Επεξ/σία από Sacadmerde

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...