Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. 

Εδώ και χρόνια έχω στην αποθήκη στο κουτί της, την συγκεκριμένη οθόνη tv. 

Όλο την κατεβάζω για να την χρησιμοποιήσω και όλο την παρατάω γιατί μου φαίνεται πως με κουράζει. 

Δεν μπορώ να καταλάβω αν με κουράζει το μέγεθος (επειδή για χρόνια έχω 17ιντσων,) η όντως είναι κουραστικες οι οθόνες που είναι και tv. 

Αν γνωρίζει κάποιος για τις οθόνες που είναι και τηλεόραση, ας γράψει κάτι. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία η μετάβαση από 15-17 ιντσες σε 22 απαιτεί χρόνο προσαρμογής ανάλογα βέβαια και το άτομο. Ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα μεγέθη εικονιδίων και γραμματοσειρών για βέλτιστο αποτέλεσμα. 

https://www.eizoglobal.com/library/basics/10_ways_to_address_eye_fatigue/

Δημοσ.

Εννοείται ότι τ' αλλάζω τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές , απλά ακούω και διάφορα για τις tv monitor, είμαι λίγο προκατειλημμένος.

Τουλάχιστον να μάθαινα ότι όντως ισχύει η άποψη ότι οι tv monitor δεν κάνουν για monitor πάρα μόνο για tv.

Σ ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@manos04 Οι IPS οθόνες του 2010-2011 ήταν πολύ κουραστικές, ίσως ήταν το αργό flicker του backlight ίσως κάτι με τα led. Αν βάλεις δίπλα μία σημερινή 34 inch flicker free δεν θα σε κουράζει, δεν έχει να κάνει με το μέγεθος (αρκεί φυσικά να ρυθμίσεις την φωτεινότητα ανάλογα με αυτή του περιβάλλοντα χώρου).

Αν βάλεις το brightness τέρμα μετά το backlight δεν θα κάνει flicker αλλά μετά θα σε κουράζει η έντονη φωτεινότητα. Ίσως ο πιο ξεκούραστος τρόπος να την χρησιμοποιείς είναι τέρμα brightness και να ανάψεις όλα τα φώτα στο χώρο ή να προσπαθήσεις να μετριάσεις την φωτεινότητα με κάποιο ICC profile ή την βοήθεια του eye saver.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...