maparios Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, εχω την εξης απορια..ειμαι ετοιμος να παρω μεγαλη ψυκτρα για μελλοντικο overclock,Και ξερω πως υπαρχει θεμα με τις μνημες ραμ στο σλοτ 1, δηλαδη η ψυκτρα ''ακουμπαει'' το πρώτο slot..υπάρχει πρόβλημα με τους χρονισμούς των ραμ αν μπουνε σε θεση 2-4 αντι για 1-3 που ειναι το κλασικο; θα μπορω να εχω ενεργο xmp? ευχαριστώ Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από maparios
IoaZ Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μπορείς να διαβάσεις το manual της μητρικής σου. Μέσα αναφέρει άμα θα υπάρχει πρόβλημα.
maparios Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, IoaZ είπε Μπορείς να διαβάσεις το manual της μητρικής σου. Μέσα αναφέρει άμα θα υπάρχει πρόβλημα. Την έχω παραγγείλει και δεν έχω παραλάβει ακόμη, χρειάζομαι τις πληροφορίες προκειμένου να μη πάρω λάθος cooler κατάλαβες; Ευχαριστώ πάντως
tsiou9 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Ψάχνωντας στο google το μοντέλο της μητρικής κάρτας που έχεις παραγγείλει βρίσκεις εύκολα το manual για να ελέγξεις. Αν δε ξέρεις πως, γράψε εδώ το μοντέλο και θα σε βοηθήσει κάποιος γνώστης.
maparios Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, tsiou9 είπε Ψάχνωντας στο google το μοντέλο της μητρικής κάρτας που έχεις παραγγείλει βρίσκεις εύκολα το manual για να ελέγξεις. Αν δε ξέρεις πως, γράψε εδώ το μοντέλο και θα σε βοηθήσει κάποιος γνώστης. b450 max tomahawk, μπορει κανενας να επιβεβαιώσει οτι οντως παει το xmp στις θυρες 2-4 παρακαλώ; edit: εδω γραφει ξεκαθαρα στο τελευταιο κομεντ: When starting the system with RAM in slot 1 and 2, it tells me specifically to use slot 2 and 4 as these are optimized. So for this motherboard, it is 2 and 4 for dual use. οποτε θεωρητικά, ισως και πρακτικα, το 2-4 ειναι το σωστο, και δεν θα εχω θεμα και με την ψυκτρα που ειναι τεραστια (dark rock 4 της bequiet!) Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από maparios
ilos Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Σε όλες τις daisy chain πρέπει να μπουν στα 2,4 γιατί αλλιώς υπάρχει θέμα με το termination και είτε δε θα κλοκάρουν πολύ ή δε θα παίζουν καν. 1
maparios Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 38 λεπτά πριν, ilos είπε Σε όλες τις daisy chain πρέπει να μπουν στα 2,4 γιατί αλλιώς υπάρχει θέμα με το termination και είτε δε θα κλοκάρουν πολύ ή δε θα παίζουν καν. οπότε όλα κομπλέ με την τοποθετηση 2-4, σε υπερευχαριστώ φιλε μου
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) @maparios Δεν χρειάζεται να πάρεις μεγάλη ψήκτρα, ούτε να κάνεις overclock σε ryzen. Δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα από OC, τζάμπα οι ανεβασμένες θερμοκρασίες. Καλύτερα να πειράξεις τις μνήμες. Δεν στο λέω σαν επίθεση, φιλικά εννοείται, από την δική μου εμπειρία αλλά και άλλων παιδιών εδώ στο forum.. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
maparios Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, yiannis1991 είπε @maparios Δεν χρειάζεται να πάρεις μεγάλη ψήκτρα, ούτε να κάνεις overclock σε ryzen. Δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα από OC, τζάμπα οι ανεβασμένες θερμοκρασίες. Καλύτερα να πειράξεις τις μνήμες. Δεν στο λέω σαν επίθεση, φιλικά εννοείται, από την δική μου εμπειρία αλλά και άλλων παιδιών εδώ στο forum.. καμια παρεξηγηση φιλε μου,την ψυκτρα την πηρα αναφορικα με τον θορυβο περισσοτερο αλλα και για την μακροζωια του cpu,ευχαριστω για την ιδεα παντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα