Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Luxx είπε

32¨ στο μισο μετρο, απλα δεν παιζει.

Τότε κοίτα μόνο 2κ. 4k σε οθόνη κάτω από 32 θεωρώ πως δεν αξίζει και τόσο. Προσωπικά χρησιμοποιώ ultrasharp μονιτορ, οχι για την χρήση που θέλεις εσυ και είμαι υπερ ευχαριστημενος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Φοβερά μεγάλη διαφορά η LG με το BOE panel που θέλεις να αγοράσεις και η LG με το LG panel που κάνει review to rtings.

Οντως τωρα το παρατηρησα, αλλα στο σκρουτζ δεν υπαρχει πλεον. Μεταχειρισμενη στα 300 ευρω δεν ειναι καλη ευκαιρια;

Επεξ/σία από Luxx
Δημοσ.

Από ότι γράφει κάτω κάτω το rtings και η K600 είναι αντίστοιχη. Για μεταχειρισμένα δεν έχω άποψη, εγώ ποτέ δεν βρήκα την διαφορά στην τιμή να αξίζει το ρίσκο και δεν έχω αγοράσει ποτέ αλλά βλέπω ότι πουλάνε περισσότερο και από τα καινούργια.

Δημοσ.

IPS Panel = no movies, λόγω τραγικής αντίθεσης 1000:1, ποτέ δεν θα αγόραζα τέτοιο panel για να βλέπω ταινίες. Για ταινίες θα επιλέξεις VA panel. Επειδή όμως τα VA panels χάνουν σε καθαρότητα γραμμάτων, αυτό λύνεται με μια 4k οθόνη. Οπότε σου προτείνω μια VA 4k οθόνη των 60hz. Επίσης λόγω ανάλυσης προτείνω μια στις 32 ίντσες. Και αν μπορεί να δεχθεί και σήμα HDR ακόμα καλύτερα γιατί αυτό σημαίνει και 10bit panel δλδ καλύτερα χρώματα. Η καλύτερη επιλογή είναι η Philips 326M6VJRMBμ που είναι αληθινό 10bit panel και όχι 8bit+frc) με καλό HDR λόγω 600nits φωτεινότητα και 16 dimming zones αλλά κοστίζει 500 ευρώ. Στα 400 ευρώ είναι η LG 32UK550-B και η Viewsonic VX3211-4K-mhd, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, music_lover είπε

IPS Panel = no movies, λόγω τραγικής αντίθεσης 1000:1, ποτέ δεν θα αγόραζα τέτοιο panel για να βλέπω ταινίες. Για ταινίες θα επιλέξεις VA panel. Επειδή όμως τα VA panels χάνουν σε καθαρότητα γραμμάτων, αυτό λύνεται με μια 4k οθόνη. Οπότε σου προτείνω μια VA 4k οθόνη των 60hz. Επίσης λόγω ανάλυσης προτείνω μια στις 32 ίντσες. Και αν μπορεί να δεχθεί και σήμα HDR ακόμα καλύτερα γιατί αυτό σημαίνει και 10bit panel δλδ καλύτερα χρώματα. Η καλύτερη επιλογή είναι η Philips 326M6VJRMBμ που είναι αληθινό 10bit panel και όχι 8bit+frc) με καλό HDR λόγω 600nits φωτεινότητα και 16 dimming zones αλλά κοστίζει 500 ευρώ. Στα 400 ευρώ είναι η LG 32UK550-B και η Viewsonic VX3211-4K-mhd, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Φιλε τοσες ιντσες ηταν η παλια μου τηλεοραση. Δεν υπαρχει περιπτωση. Εξαλλου ειπα οτι τον περισσοτερο χρονο μου τον περναω στο σερφαρισμα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Luxx είπε

Φιλε τοσες ιντσες ηταν η παλια μου τηλεοραση. Δεν υπαρχει περιπτωση. Εξαλλου ειπα οτι τον περισσοτερο χρονο μου τον περναω στο σερφαρισμα.

Λυπάμαι όμως γιατί αν βάλεις κάτω όλα όσα ζήτησες στο αρχικό σου post, δεν υπάρχει τέτοια οθόνη..

Δημοσ.

Οποτε μαλλον θα συνεχισω να βλεπω τις ταινιες στην τηλεοραση μου. Βεβαια εννοειται οτι καποια στιγμη θα κανω και αναβαθμιση στο Pc monitor, θα παω σε 2k λογικα.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε τωρα το ερωτημα ειναι 27 ή 32 ιντσες οθονη; Με το scaling τι παιζει; Και καθε φορα που θα θελω να βλεπω κατι full screen, θα πρεπει να μηδενιζω ξανα το scaling;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/5/2020 στις 5:41 ΜΜ, Luxx είπε

Ειμαι με μια DELL U2312HM ολα αυτα τα χρονια και πιστευω οτι ηρθε η ωρα για μια αναβαθμιση. Προσφατα εκανα και αναβαθμιση στο hardware κομματι και εχω εναν ryzen 3600 μαζι με μια 2070s. Απο παιχνιδια δεν παιζω κατι το ιδιαιτερο πλεον, αντε αμα ασχοληθω ξανα μπορει να παιξω καποιο horror game, adventure, strategy, indie. Δλδ καμια σχεση με fast action παιχνιδια ή esports. Δλδ με λιγα λογια δεν θελω παραπανω απο 60fps.

Επισης το τελευταιο καιρο βλεπω σειρες και ταινιες στην οθονη. Αποσταση θεασης ειναι απο 50 εκατοστα εαν ειμαι κοντα και μπορει να φτασει και μεχρι 90 εκατοστα, αναλογα τα κεφια. Αλλα τον περισσοτερο χρονο τον περναω σε internet. Δλδ αν βαλουμε αναλογια internet, multimedia, games ( αυτο το διαστημα ), θα ελεγα οτι ειναι 70/25/5;

Αυτο που δεν ξερω εαν εαν πρεπει να παω σε 2k ή 4k. Επισης ποσες ιντσες; Πανω απο 27; Διαβαζω οτι στο 4k θελει και ρυθμισεις με το scaling στα fonts, καθως ειναι μικροσκοπικα. Αυτο μετα δεν ξερω αν δημιουργει προβλημα και οταν κανω κλωνοποιηση την οθονη του υπολογιστη με της τηλεορασης.

Επισης τι ακριβως χαρακτηριστικα να κοιταξω; Θελω να εχει καλα μαυρα, και να παιρνει καλο calibration.

Απο εταιρια, απο αυτα που διαβαζω σε διαφορες αξιολογησιες, μαλλον πρεπει να αποφυγω την AOC, και επισης δεν διαβαζω και καλα λογια για την DELL; Πχ θελώ σε περιπτωση που εχω αρκετο bleed ή αλλα περιεργα, να μπορω να την επιστρεψω πισω, καθως κυριως θελω να βλεπω τις ταινιες απροβληματιστα!

Τωρα σχετικα με τα παιχνιδια, η καρτα μου ανετα σηκωνει και το 2k, αλλα στο 4k θα ζοριστει. Τωρα βεβαια εαν θελω να εχω μια οθονη που θα κρατησει χρονια και να ειναι futureproof, ισως θα επρεπε να παρω 4k οθονη, αλλα 1ον) Δεν σκοπευω να αλλαξω συντομα καρτα γραφικων και 2ον) 4k σε λιγοτερο απο 30" δεν ξερω κατα ποσο θα ωφελησει, ακομα και απο τα 50,60 εκατοστα θεασης. Και δεν νομιζω οτι θα βολεψει μεγαλυτερη οθονη για την καθημερινη χρηση του υπολογιστη. Στην ουσια δεν θα κερδισω σε χωρο, αφου θα ανεβαζω το scaling, και θα βλεπω ακριβως τον περιεχομενο, απλα σε μεγαλυτερη οθονη.

Ξέχνα ότι διάβασες εδώ φίλε. Αν έχεις Ryzen 5 3600x και rtx 2070super σου προτείνω LG 32uk550-b.

https://www.displayninja.com/lg-32uk550-review/

Η οθόνη είναι στο μπάτζετ σου και είναι απίστευτη..

Την έχω 2 βδομάδες με Ryzen 7 2700x  και sapphire RX 5700 XT nitro+ και κάνει παπάδες στο gaming. Για ταινίες απλά δεν υπάρχουν λόγια... 

Η αντίθεση, η ζωντάνια των χρωμάτων, οι γωνίες θέασης, η απόχρωση του μαύρου δεν περιγράφονται. Θα με θυμηθείς. 

Επεξ/σία από Lfc
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...