Luxx Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Ειμαι με μια DELL U2312HM ολα αυτα τα χρονια και πιστευω οτι ηρθε η ωρα για μια αναβαθμιση. Προσφατα εκανα και αναβαθμιση στο hardware κομματι και εχω εναν ryzen 3600 μαζι με μια 2070s. Απο παιχνιδια δεν παιζω κατι το ιδιαιτερο πλεον, αντε αμα ασχοληθω ξανα μπορει να παιξω καποιο horror game, adventure, strategy, indie. Δλδ καμια σχεση με fast action παιχνιδια ή esports. Δλδ με λιγα λογια δεν θελω παραπανω απο 60fps. Επισης το τελευταιο καιρο βλεπω σειρες και ταινιες στην οθονη. Αποσταση θεασης ειναι απο 50 εκατοστα εαν ειμαι κοντα και μπορει να φτασει και μεχρι 90 εκατοστα, αναλογα τα κεφια. Αλλα τον περισσοτερο χρονο τον περναω σε internet. Δλδ αν βαλουμε αναλογια internet, multimedia, games ( αυτο το διαστημα ), θα ελεγα οτι ειναι 70/25/5; Αυτο που δεν ξερω εαν εαν πρεπει να παω σε 2k ή 4k. Επισης ποσες ιντσες; Πανω απο 27; Διαβαζω οτι στο 4k θελει και ρυθμισεις με το scaling στα fonts, καθως ειναι μικροσκοπικα. Αυτο μετα δεν ξερω αν δημιουργει προβλημα και οταν κανω κλωνοποιηση την οθονη του υπολογιστη με της τηλεορασης. Επισης τι ακριβως χαρακτηριστικα να κοιταξω; Θελω να εχει καλα μαυρα, και να παιρνει καλο calibration. Απο εταιρια, απο αυτα που διαβαζω σε διαφορες αξιολογησιες, μαλλον πρεπει να αποφυγω την AOC, και επισης δεν διαβαζω και καλα λογια για την DELL; Πχ θελώ σε περιπτωση που εχω αρκετο bleed ή αλλα περιεργα, να μπορω να την επιστρεψω πισω, καθως κυριως θελω να βλεπω τις ταινιες απροβληματιστα! Τωρα σχετικα με τα παιχνιδια, η καρτα μου ανετα σηκωνει και το 2k, αλλα στο 4k θα ζοριστει. Τωρα βεβαια εαν θελω να εχω μια οθονη που θα κρατησει χρονια και να ειναι futureproof, ισως θα επρεπε να παρω 4k οθονη, αλλα 1ον) Δεν σκοπευω να αλλαξω συντομα καρτα γραφικων και 2ον) 4k σε λιγοτερο απο 30" δεν ξερω κατα ποσο θα ωφελησει, ακομα και απο τα 50,60 εκατοστα θεασης. Και δεν νομιζω οτι θα βολεψει μεγαλυτερη οθονη για την καθημερινη χρηση του υπολογιστη. Στην ουσια δεν θα κερδισω σε χωρο, αφου θα ανεβαζω το scaling, και θα βλεπω ακριβως τον περιεχομενο, απλα σε μεγαλυτερη οθονη.
xristakos95 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Ποσα μπορεις να διαθεσεις δεν μας ειπες ομως. 1
unforgiven Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Για να καταλάβω τη χρήση που κάνεις, γιατί πήρες τόσο ακριβή κάρτα χωρίς να παίζεις παιχνίδια; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από unforgiven
elpenor Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αν η οθόνη είναι 120hz δεν θα έχεις judder σε 24p και 30p. Αν η οθόνη είναι 144hz δεν θα έχεις judder σε 24p (που είναι το βασικό) και με ένα smooth motion του madVR θα έχεις ελάχιστο σε 30p. Αν η οθόνη έχει panel VA θα έχεις πολύ καλύτερο conrtast, ιδίως το βράδυ θα βλέπεις πολύ πιο σκούρα μαύρα και η ταινία θα φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακά. Θα έχεις όμως μικρότερες γωνίες όρασης από IPS και όχι τόσο sharp γράμματα εκτός αν πάρεις 4Κ VA. Αν η οθόνη έχει αργό response time η κίνηση στις ταινίες θα φαίνεται πιο ομαλή, δύσκολο βέβαια να βρεις τέτοια οθόνη γιατί όλες σήμερα προσπαθούν να έχουν όσο πιο γρήγορο γίνεται για τα παιχνίδια. Καλό calibrattion σε SDR για να βλέπεις ταινίες δεν ξέρω αν έχει νόημα, τα χρώματα θα είναι ρεαλιστικά μεν αλλά και ψόφια ταυτόχρονα. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από elpenor 1
xristakos95 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Και να μην θες πανω απο 60Hz, τα περισσότερα καλα 2κ VA πανελ ειναι 144hz. (Θες VA για να εχεις καλυτερο μαυρο οπως λες αλλα εγω θα προτεινω και ενα IPS ) https://www.skroutz.gr/s/18721336/Samsung-S27R750Q.html VA 144hz https://www.skroutz.gr/s/12045984/Samsung-C27H711.html VA 60hz https://www.skroutz.gr/s/21850734/AOC-Q27G2U.html VA 144hz https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html IPS 144hz 1
Luxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, elpenor είπε Αν η οθόνη είναι 120hz δεν θα έχεις judder σε 24p και 30p. Αν η οθόνη είναι 144hz δεν θα έχεις judder σε 24p (που είναι το βασικό) και με ένα smooth motion του madVR θα έχεις ελάχιστο σε 30p. Αν η οθόνη έχει panel VA θα έχεις πολύ καλύτερο conrtast, ιδίως το βράδυ θα βλέπεις πολύ πιο σκούρα μαύρα και η ταινία θα φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακά. Θα έχεις όμως μικρότερες γωνίες όρασης από IPS και όχι τόσο sharp γράμματα εκτός αν πάρεις 4Κ VA. Αν η οθόνη έχει αργό response time η κίνηση στις ταινίες θα φαίνεται πιο ομαλή, δύσκολο βέβαια να βρεις τέτοια οθόνη γιατί όλες σήμερα προσπαθούν να έχουν όσο πιο γρήγορο γίνεται για τα παιχνίδια. Καλό calibrattion σε SDR για να βλέπεις ταινίες δεν ξέρω αν έχει νόημα, τα χρώματα θα είναι ρεαλιστικά μεν αλλά και ψόφια ταυτόχρονα. Οντως, δεν ειχα υπολογισει οτι τα 120/144Hz ειναι πολλαπλασια του 24, οποτε δεν θα υπαρχει Judder. Ναι εχω και το motion του MadVR, οποτε δεν θα εχω καποιο θεμα, οπως δεν εχω και τωρα με τα 60Hz. Απλα στην ουσια εαν παρω 144Hz οθονη, δινω παραπανω λεφτα για νεες τεχνολογιες, free-gsync κτλ. Θελω να πω, εαν δωσω στα ιδια λεφτα για να παρω μια οθονη χωρις αυτες τις τεχνολογιες, δεν θα εχω καλυτερο οπτικο αποτελεσμα; Γωνιες θεασης δε με ενδιαφερουν επειδη ειμαι μπροστα απο την οθονη. Οταν λες οχι τοσο sharp γραμματα; Υπαρχει καποιο βιντεο στο youtube που να δειχνει τις διαφορες; 6 ώρες πριν, unforgiven είπε Για να καταλάβω τη χρήση που κάνεις, γιατί πήρες τόσο ακριβή κάρτα χωρίς να παίζεις παιχνίδια; 1ον, γιατι η καρτα θα κρατησει αρκετα χρονια με την χρηση που κανω, 2ον) αν θελησω να παιξω κανενα metro exodus ή RDR, απλα θα το εγκαταστησω και θα το απολαυσω χωρις να αγχωνομαι για να παιζω με τις ρυθμισεις σε Low/medium, 3ον) γιατι οχι;!! 3 ώρες πριν, xristakos95 είπε Και να μην θες πανω απο 60Hz, τα περισσότερα καλα 2κ VA πανελ ειναι 144hz. (Θες VA για να εχεις καλυτερο μαυρο οπως λες αλλα εγω θα προτεινω και ενα IPS ) https://www.skroutz.gr/s/18721336/Samsung-S27R750Q.html VA 144hz https://www.skroutz.gr/s/12045984/Samsung-C27H711.html VA 60hz https://www.skroutz.gr/s/21850734/AOC-Q27G2U.html VA 144hz https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html IPS 144hz Κατι δεν μου αρεσει με τις συγκεκριμενες οθονες.. Και καποιες δεν εχουν και καλες αξιολογησεις. Επισης ειπα οτι δεν θελω AOC.
elpenor Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 @Luxx Μπορείς να δεις τα review στο pcmonitors.info και στο rtings.com που δείχνουν το pixel alignment της κάθε VA οθόνης και σχολιάζουν το πόσο sharp είναι τα γράμματα. Αυτό που γράφεις ότι αν δώσεις τα ίδια λεφτά για να πάρεις μία οθόνη χωρίς αυτές τις τεχνολογίες θα είναι καλύτερη δεν ισχύει κατά τη γνώμη μου. Εσύ θέλεις να δείχνουν ωραία οι SDR ταινίες ενώ οι εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν καλά μοντέλα για gamers, γραφίστες και σχεδιαστές που πληρώνουν κάτι παραπάνω, για τις ταινίες βγάζουν τηλεοράσεις. Εδώ ακόμα και στις τηλεοράσεις η Samsung δίνει βάση να τις κάνει καλύτερες για τους gamers που παίζουν σε αυτή με τις κονσόλες τους, είναι το καλύτερο κοινό τους. Στον τομέα της ταινίας αυτό που απασχολεί τις εταιρείες είναι το HDR, το local dimming και γενικά όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν τα διάφορα site για να βαθμολογούν τις τηλεοράσεις. 1
leros2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Luxx είπε Κατι δεν μου αρεσει με τις συγκεκριμενες οθονες.. Και καποιες δεν εχουν και καλες αξιολογησεις. Επισης ειπα οτι δεν θελω AOC. E γράψε ποιες σου αρέσουν, για να γίνει ποιο εύκολο να διαλέξεις Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από leros2004
Luxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δεν θα με χαλουσε μια Dell Ultrasharp ξανα, βλεπω εχουν καλες αξιολογησεις και δεν εχουν gaming features.
xristakos95 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 55 λεπτά πριν, Luxx είπε Κατι δεν μου αρεσει με τις συγκεκριμενες οθονες.. Και καποιες δεν εχουν και καλες αξιολογησεις. Επισης ειπα οτι δεν θελω AOC. Τι ειναι δλδ αυτο που δεν σου αρεσει ? Εγω σου λεω οτι για τα λεφτα που δινεις , το συστημα που εχεις και για την χρηση που θες αυτες ειναι οι καλυτερες επιλογες. Αν τωρα εσενα επειδη σου εχει κολλησει οτι η AOC ειναι προβληματικη και δεν την γουσταρεις επειδη σε καποιο μοντελο ισως δεν εκανε καλη δουλεια ή ετυχε σε καποιους να εχουν θεμα το μονιτορ, ειναι δικο σου θεμα και εσυ θα χασεις λογω προκαταληψεων. Επισης να τονισω οτι οταν σε καποιν δουλευει μια χαρα ενα μονιτορ ή οτιδηποτε αλλο δεν καθεται συνηθως να γραψει ξαφνικα "εμενα δουλευει μια χαρα". Στο ιντερνετ συνηθως θα δεις τις αρνητικες εμπειριες του καθενος. 5 λεπτά πριν, Luxx είπε Δεν θα με χαλουσε μια Dell Ultrasharp ξανα, βλεπω εχουν καλες αξιολογησεις και δεν εχουν gaming features. Αρα μαλλον εισαι ακομα ενας που εχει αποφασισει τι θα παρει και απλα καθομαστε εμεις και προτεινουμε χωρις λογο. Παρε το dell τοτε και ολα καλα . 1 1
Luxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ισως τα 300 ευρω που εβαλα να ειναι και λιγα. Εαν πχ βρω οθονη κορυφη, τοτε θα εδινα και 400-450, δε με νοιαζει.. Κοιταω και προς 4k-Hdr μερια. Εχω μια απορια. Εαν εχω πχ 4k οθονη, τι θα γινεται με τα παλια παιχνιδια που δεν υποστηριζουν τετοια αναλυση; Τωρα για 4k καινουρια καλη φαινεται και η LG 27UL650-W. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από Luxx
bazzil Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Αν πάρεις 4κ να κοιτάς απο 32 ιντσες και πάνω. Η ultrasharp σειρά της dell είναι πολύ καλές οθόνες. Γενικότερα ότι και να πουμε εδω δεν εχει και τόσο σημασία. Τώρα που θα ανοίξουν όλοι πήγαινε και δες από κοντά. Μόνο έτσι θα αποφασίσεις.
Luxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παλι δυσκολο ειναι φιλε απο το μαγαζι. Εγω ταινιες βλεπω στο σκοταδι, οποτε δεν μπορω να εχω καλο μετρο συγκρισης. Επισης παρατηρω οτι κανενα Pc monitor δεν αποδιδει τελειο μαυρο στο σκοταδι, δεν ξερω γιατι ειναι τοσο δυσκολο. https://www.rtings.com/monitor/tests/picture-quality/black-uniformity Πχ, η LG που εβαλα παραπανω, εχει απο τις καλυερες επιδοσεις στο μαυρο. Και την εχουν και ως το καλυτερο pc multimedia monitor. Τι λετε; https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27uk650-w 3 λεπτά πριν, bazzil είπε Αν πάρεις 4κ να κοιτάς απο 32 ιντσες και πάνω. Η ultrasharp σειρά της dell είναι πολύ καλές οθόνες. Γενικότερα ότι και να πουμε εδω δεν εχει και τόσο σημασία. Τώρα που θα ανοίξουν όλοι πήγαινε και δες από κοντά. Μόνο έτσι θα αποφασίσεις. 32¨ στο μισο μετρο, απλα δεν παιζει. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από Luxx
elpenor Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα προτιμούσα 4Κ οθόνη ας ήταν και 17 inch δεν συμφωνώ με τον bazzil. Το μόνο αρνητικό της 4Κ οθόνης είναι ότι για να έχεις αρκετά frames θα πρέπει να παίζεις κάποια παιχνίδια σε μικρότερη ανάλυση στην οποία η οθόνη δεν είναι τόσο sharp (έχουν κάνει φοβερή πρόοδο τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμα δεν είναι το ίδιο με την native ανάλυση). Και εγώ προτιμώ τις Ultrasharp αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η πληρώνεις 150 ευρώ παραπάνω από την AOC για το λίγο καλύτερο QC ή παίρνεις κάποια παλιά Ultrasharp που πιθανότατα να είναι χειρότερη από την AOC. Πολύ καλή Ultrasharp είναι η U2719D, τα χρώματα της είναι πάρα πολύ κοντά στο sRGB ουσιαστικά δεν θέλει calibration. Όμως το κόστος είναι μεγάλο και τα specs μικρά ( 1440p / 60hz). 13 λεπτά πριν, Luxx είπε Πχ, η LG που εβαλα παραπανω, εχει απο τις καλυερες επιδοσεις στο μαυρο. Και την εχουν και ως το καλυτερο pc multimedia monitor. Τι λετε; https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27uk650-w Φοβερά μεγάλη διαφορά η LG με το BOE panel που θέλεις να αγοράσεις και η LG με το LG panel που κάνει review to rtings. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα