Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό Πληροφορικής ΕΑΠ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί. Έχω τελειώσε ΑΕΙ θετικών επιστημών και από τον νοέμβριο ασχολούμε μόνος μου και μαθαίνω προγραμματισμό. Μπόρει το χρονικό διάστημα να είναι μικρό αλλά μέσα σε αυτό το μικρο διάστημα κατάφερα να μάθω πολλά πράγματα και να αποφασίσω να αντί να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στον τομέα μου αποφάσισα να ψάξω μεταπτυχιακά πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκα με python, html, javascript (οχι framework), και έχω φτιάξει κάποια πλήρως λειτουργικα web apps κυρίως με χρήση flask για back end ( API) και javascript front end. Έχω φτιάξει αρκετά python scripts και έχω μάθει και πράγματα πάνω σε βάσεις δεδομένων. Επίσης παρακολούθησα μια σειρά μαθημάτων όπως το harvard cs50, ibm machine learning with python, και πολλά ακόμα πάνω σε javascript,python,SQL. Σκοπεύω να συνεχίσω να μαθαίνω μόνος μου πράγματα καθώς έχω φτιάξει ένα αυστηρό προγραμμα του τι θέλω/πρέπει να μάθω και ταυτόχρονα έλεγα ν ακάνω ενα μεταπτυχιακό πάνω στην πληροφορική για να αποκτήσω ένα θεωρητικο υπόβαθρο και γιατί όχι  έχω και ένα ακόμα "χαρτί".

Κοιτάω διάφορα μεταπτυχικά κυρίως στο παπει,καποδιστριακό,πανεπιστημιο δυτικής αττικής και εαπ. Περισσότερο το βλέπω για παδα και ποιο συκεκριμένα στο Επιστήμη και Τεχνολογία της Πληροφορικής και των Υπολογιστών με κατευθυνση λογισμικού. Επίσης λόγο του ότι μένω επαρχία κοιταω και το μεταπτυχιακό Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα του ελληνικού ανοιχτού πανεπιστημίου καθώς γίνεται όλο εξαποστάσεως και θα γλυτώσω ίσως αρκετά χρήματα

Αν καταφέρατε και διαβάσατε μέχρι εδώ ευχαριστώ πολύ και τώρα λοιπόν έρχονται κάποιες ερωτήσεις 

1) Έχει κάποιος εμπειρια με τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά ή ιδρύματα σχετικά με το πόσο καλό προγραμμα σπουδών έχουν 

2) Στην περίπτωση του εαπ ποιά είναι η γνώμη σας η ακόμα καλύτερα πως αντιμετωπίζονται από την αγορά εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό)

3) Ποιό απο τα δύο θα μου προτείνατε η διαφορετικά κάποιο άλλο από αυτά τα δύο. 

4) Πως είναι γενικότερα ο τομέας του web dev και γενικότερα προγραμματισμού στην ελλάδα(αποκατάσταση, μισθοί , εξέλιξη , εργασιακό περιβάλλον και ότι άλλο θα θέλατε να μοιραστείτε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα @constantinesane, είμαι απόφοιτη του μεταπτυχιακού του ΕΑΠ. Σαν μεταπτυχιακό είναι αρκετά απαιτητικό, ειδικά οι 2 πρώτες ενότητες, και υπάρχει επιπλέον δυσκολία καθώς είναι εξ αποστάσεως. Αφού ασχολείσαι όμως από μόνος σου έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να έχεις θέμα. Όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι διδαχθήκαμε κυρίως C, την οποία όμως στη συνέχεια άλλαξαν σε Java αν δεν κάνω λάθος, όπως επίσης κάναμε και λίγο SQL και Java. Σε γενικές γραμμές δεν "εξειδικευτήκαμε" πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του κλάδου, κάναμε λίγο απ όλα, από αρχιτεκτονική υπολογιστών και δίκτυα μέχρι σχεδιασμό λογισμικού κλπ.

• Like 1

αν θες εαπ κοιταξε και τη βιοπληροφορική, δες αν περιλαμβανεται η σχολή που τελειωσες. τα πληροφοριακά συστήματα  δεν σε εξειδικεύουν, πανω στον προγραμματισμό θα μαθεις λίγα. βασεις δεδομένων, τα βασικά σε C και JAVA μπορεις να τα μαθεις απο online μαθηματα. γενικά προγραμματισμό δυσκολα θα μαθεις σε σχολή, μονο με προσωπική δουλειά μαθαίνεις. παντως αν εχεις τη δυνατοτητα να παρακολουθήσεις δια ζωσης είναι καλύτερα, ψαξε ομως καλά το προγραμμα σπουδων να δεις με ποιες γλώσεις ασχολουνται γιατι δεν ξεκινάνε απο το 0 αλλά θελουν προχωρημένο επίπεδο. τελος για την αγορά εργασίας, στην επαρχια δεν υπάρχει ελπίδα, αθήνα ή εξωτερικό υπάρχει μεγάλη ζητηση. για web υπάρχει ζητηση αλλά επειδη υπάρχει και αντιστοιχη προσφορά δεν είναι καλοί οι μισθοί, στην αρχή τουλαχιστον, οπότε να είσαι προετοιμασμέν@, πανω στη δουλειά θα μάθεις κι αν εισαι καλ@ θα δεις γρηγορα ειτε αυξηση μισθου είτε θα βρεις αλλου δουλειά με καλά λεφτα. τελος το επ είναι ισοτιμο με τα υπολοιπα πανεπιστημια οπότε μη σε ανυσηχεί αυτό, οι εργοδότες δινουν σημασία κυρίως στις γνωσεις σου και το πτυχία/μεταπτυχιακό απλά σε βοηθάει να ανοιξουν πόρτες αν δεν έχεις εμπειρία

16 ώρες πριν, vasokir είπε

Καλησπέρα @constantinesane, είμαι απόφοιτη του μεταπτυχιακού του ΕΑΠ. Σαν μεταπτυχιακό είναι αρκετά απαιτητικό, ειδικά οι 2 πρώτες ενότητες, και υπάρχει επιπλέον δυσκολία καθώς είναι εξ αποστάσεως. Αφού ασχολείσαι όμως από μόνος σου έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να έχεις θέμα. Όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι διδαχθήκαμε κυρίως C, την οποία όμως στη συνέχεια άλλαξαν σε Java αν δεν κάνω λάθος, όπως επίσης κάναμε και λίγο SQL και Java. Σε γενικές γραμμές δεν "εξειδικευτήκαμε" πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του κλάδου, κάναμε λίγο απ όλα, από αρχιτεκτονική υπολογιστών και δίκτυα μέχρι σχεδιασμό λογισμικού κλπ.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση , ασχολήθηκες εν τέλη με αυτόν τον τομέα μετα το μεταπτυχιακό ; Αν ναι πως είναι η αντιμετώπιση σου στην αγορά εργασίας σχτικά με το εαπ ή το επίπεδο των γνώσεων σου;

15 ώρες πριν, velociraptoras είπε

αν θες εαπ κοιταξε και τη βιοπληροφορική, δες αν περιλαμβανεται η σχολή που τελειωσες. τα πληροφοριακά συστήματα  δεν σε εξειδικεύουν, πανω στον προγραμματισμό θα μαθεις λίγα. βασεις δεδομένων, τα βασικά σε C και JAVA μπορεις να τα μαθεις απο online μαθηματα. γενικά προγραμματισμό δυσκολα θα μαθεις σε σχολή, μονο με προσωπική δουλειά μαθαίνεις. παντως αν εχεις τη δυνατοτητα να παρακολουθήσεις δια ζωσης είναι καλύτερα, ψαξε ομως καλά το προγραμμα σπουδων να δεις με ποιες γλώσεις ασχολουνται γιατι δεν ξεκινάνε απο το 0 αλλά θελουν προχωρημένο επίπεδο. τελος για την αγορά εργασίας, στην επαρχια δεν υπάρχει ελπίδα, αθήνα ή εξωτερικό υπάρχει μεγάλη ζητηση. για web υπάρχει ζητηση αλλά επειδη υπάρχει και αντιστοιχη προσφορά δεν είναι καλοί οι μισθοί, στην αρχή τουλαχιστον, οπότε να είσαι προετοιμασμέν@, πανω στη δουλειά θα μάθεις κι αν εισαι καλ@ θα δεις γρηγορα ειτε αυξηση μισθου είτε θα βρεις αλλου δουλειά με καλά λεφτα. τελος το επ είναι ισοτιμο με τα υπολοιπα πανεπιστημια οπότε μη σε ανυσηχεί αυτό, οι εργοδότες δινουν σημασία κυρίως στις γνωσεις σου και το πτυχία/μεταπτυχιακό απλά σε βοηθάει να ανοιξουν πόρτες αν δεν έχεις εμπειρία

Όπως είπα μαθαίνω μόνος μου και ήδη έχω φτιάξει ένα πλάνο για το τι θέλω να μάθω μόνος μου απο σεμπτέμβρη. Δεν ποντάρω τόσο στις γνώσεις του μεταπτυχιακού για εξειδίκευση όσο να αποκτήσω βάσεις και να βουλώσω τρύπες που τυχόν έχω καθώς και γιατί όχι να μάθω προηγμένα θέματα κυρίως στο θεωρητικό κομμάτι. Δεύτερον με ενδιαφέρει το χαρτί. Κάποιοι μου έχουν πει οτι με λίγη ακόμα αυτοεκμάθηση μπορώ να βρω δουλειά και χωρίς πτυχίο, αλλα μιας και σχεδίαζα να κάνω μεταπτυχιακό πιστεύω ότι θα πρέπει να το κάνω είτε για τις γνώσεις είτε για το χαρτί (αχρείαστο να ναι!)

τότε καντο, θα μαθεις και πολλά πραγματα γενικά για την πληροφορική που δεν τα βρισκεις ευκολα διαθέσιμα. χωρις πτυχιο μπορεις να βρεις δουλειά απλα με πτυχιο εχεις περισσότερες πιθανότητες να σου ανοιξει η πρωτη πόρτα στον κλάδο. επίσης ενα καλό πορτφολιο με προτζεκτ που εχεις κάνει μονος σου λειτουργει θετικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, constantinesane είπε

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση , ασχολήθηκες εν τέλη με αυτόν τον τομέα μετα το μεταπτυχιακό ; Αν ναι πως είναι η αντιμετώπιση σου στην αγορά εργασίας σχτικά με το εαπ ή το επίπεδο των γνώσεων σου;

Φέτος τελείωσα και δουλεύω ήδη στον κλάδο του προπτυχιακού μου, οπότε δεν έψαξα ακόμα για κάτι στον τομέα της πληροφορικής. Γενικά όμως πιστεύω ότι σε μεγάλες πόλεις υπάρχει ζήτηση σ αυτόν τον κλάδο, τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ αναγνωρίζονται κανονικά όπως και των υπολοίπων πανεπιστημίων, οπότε αν σ αρέσει καλό είναι να πας να πάρεις το χαρτί γατί σίγουρα έχει άλλη βαρύτητα🙂

Επεξ/σία από vasokir
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 17/5/2020 στις 10:13 ΜΜ, velociraptoras είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση, αν γνωρίζεις σε τι επίπεδα είναι οι μισθοί web η και άλλων dev στην Ελλάδα, και κατά πόσο εξελίσσονται οι μισθοί τα πρώτα 5-7 χρονια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, constantinesane είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση, αν γνωρίζεις σε τι επίπεδα είναι οι μισθοί web η και άλλων dev στην Ελλάδα, και κατά πόσο εξελίσσονται οι μισθοί τα πρώτα 5-7 χρονια

700-800 υπολογισε αρχικό μισθό. στο εξαμηνο ομως αν εισαι καλός και η εταιρία εχει καλύτερες θέσεις θα ανεβεις. αν πας ομως σε αλλη εταιρεία που δεν εχει αντικείμενο την πληροφορική ή τραπεζα καντο μόνο για την εμπειρία καθως να βρεις με πανω απο 1000 ευρω είναι πολύ δυσκολο. αυτα για web. για άλλες θέσεις εξαρταται, πάλι απο χαμηλά θα ξεκινήσεις. 

Επεξ/σία από velociraptoras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...