Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, conqueror06 είπε

Εγώ συμφωνώ, ναι να καταδικάσουμε όποιον πιστολιάζει εφορίες και τράπεζες και με τεχνάσματα ζει πολυτελώς κάνοντας καταδολίευση δανειστών. Η μεγαλύτερη μάστιγα είναι στη χώρα μας αυτοί οι τύποι. Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λόγω της κρίσης ή της παράλογης υπερφορολόγησης, κάποιοι πολίτες αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Το ότι χρωστούν δεν σημαίνει ότι τους αφαιρούνται και τα δικαιώματα υπεράσπισης.

Σε αυτή την περίπτωση ποια είναι η αυθαιρεσία της τράπεζας;

Υπάρχει οφειλή και ο λογαριασμός δεν είναι ακατάσχετος.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, conqueror06 είπε

Εδώ βάζουν πλέον χέρι και στα χαρτζιλίκια με το πρόσχημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος... Έχω ακούσει τρελές ιστορίες, ακόμα και από άτομα του φιλικού μου περιβάλλοντος. Και να μην χρωστάει κάποιος, τον αναγκάζουν να χρωστάει με παράλογους καταλογισμούς, με τεχνάσματα ουσιαστικά, αν απλά παραλείψει να φυλάξει ένα παραστατικό για το χιλιάρικο που κατέθεσε...

Προσωπικά δεν χρωστάω ούτε ευρώ σε κάρτα, δάνειο ή δημόσιο, ούτε είμαι από τους απρόσεκτους που δεν κράτησαν παραστατικά και παρόλα αυτά 3 φορές (!!!) έχω φάει διπλή χρέωση στη χρεωστική μου κάρτα λόγω... "λάθους του συστήματος συναλλαγών" από μεγάλη τράπεζα τα τελευταία 5 χρόνια. Και χρειάστηκε να τους τα ψάλλω τηλεφωνικά για να αναγκαστούν να μου επιστρέψουν τις εκάστοτε χρεώσεις.

Οι τράπεζες είναι οι τελευταίες που θα κουνήσουν το δάχτυλο στους πολίτες. Είτε χρωστάει κάποιος είτε όχι, η τράπεζα δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να αυθαιρετεί στις μεθόδους είσπραξης των οφειλών.

Εγώ συμφωνώ, ναι να καταδικάσουμε όποιον πιστολιάζει εφορίες και τράπεζες και με τεχνάσματα ζει πολυτελώς κάνοντας καταδολίευση δανειστών. Η μεγαλύτερη μάστιγα είναι στη χώρα μας αυτοί οι τύποι. Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λόγω της κρίσης ή της παράλογης υπερφορολόγησης, κάποιοι πολίτες αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Το ότι χρωστούν δεν σημαίνει ότι τους αφαιρούνται και τα δικαιώματα υπεράσπισης.

Είναι σαν να χρωστάει κάποιος σε καποιον άλλο, και ο πιστωτής να πυροβολήσει τον οφειλέτη. Θα πούμε καλά του έκανε επειδή χρωστάει?

Αν σταματήσουμε όλοι μαζί να ανεχόμαστε (αυτή η ανοχή δημιουργείται λόγω της τρομοκράτησης των πολιτών φυσικά, στον φόβο ποντάρουν) τέτοιες αυθαιρεσίες, αυτές θα κοπούν μαχαίρι... Όσο τις ανεχόμαστε, τόσο θα γίνεται και χειρότερη η κατάσταση.

Καλό, είναι όποιος έχει ΜΑΥΡΟ χρήμα, να μην το βάζει στην τράπεζα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mdimbmw είπε

Όπα βρε εξυπνοπαιδα !! (mclein-TuXaKos-cumulus) Ο αναμάρτητος πρώτος να βάλει  το λίθο..!!

Που να τον βάλει;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, conqueror06 είπε

Εδώ βάζουν πλέον χέρι και στα χαρτζιλίκια με το πρόσχημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος... Έχω ακούσει τρελές ιστορίες, ακόμα και από άτομα του φιλικού μου περιβάλλοντος. Και να μην χρωστάει κάποιος, τον αναγκάζουν να χρωστάει με παράλογους καταλογισμούς, με τεχνάσματα ουσιαστικά, αν απλά παραλείψει να φυλάξει ένα παραστατικό για το χιλιάρικο που κατέθεσε...

Προσωπικά δεν χρωστάω ούτε ευρώ σε κάρτα, δάνειο ή δημόσιο, ούτε είμαι από τους απρόσεκτους που δεν κράτησαν παραστατικά και παρόλα αυτά 3 φορές (!!!) έχω φάει διπλή χρέωση στη χρεωστική μου κάρτα λόγω... "λάθους του συστήματος συναλλαγών" από μεγάλη τράπεζα τα τελευταία 5 χρόνια. Και χρειάστηκε να τους τα ψάλλω τηλεφωνικά για να αναγκαστούν να μου επιστρέψουν τις εκάστοτε χρεώσεις.

Οι τράπεζες είναι οι τελευταίες που θα κουνήσουν το δάχτυλο στους πολίτες. Είτε χρωστάει κάποιος είτε όχι, η τράπεζα δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να αυθαιρετεί στις μεθόδους είσπραξης των οφειλών.

Είναι σαν να χρωστάει κάποιος σε καποιον άλλο, και ο πιστωτής να πυροβολήσει τον οφειλέτη. Θα πούμε καλά του έκανε επειδή χρωστάει?

Αν σταματήσουμε όλοι μαζί να ανεχόμαστε (αυτή η ανοχή δημιουργείται λόγω της τρομοκράτησης των πολιτών φυσικά, στον φόβο ποντάρουν) τέτοιες αυθαιρεσίες, αυτές θα κοπούν μαχαίρι... Όσο τις ανεχόμαστε, τόσο θα γίνεται και χειρότερη η κατάσταση.

Τι εννοείς παραστατικό για το χιλιάρικο που κατέθεσε ?

Δημοσ.

Δηλαδη μερικοι απο εσας θεωρειτε σωστο να μπει μια ιδιωτικη εταιρια στον τραπεζικο λογαριασμο σας χωρις καποια δικαστικη αποφαση (δεν εχει αναφερθει καπου αυτο) και να παιρνει χρηματα απο εναν ξενο λογαριασμο?Σας φαινεται φυσιολογικη κινηση αυτη?

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Δηλαδη μερικοι απο εσας θεωρειτε σωστο να μπει μια ιδιωτικη εταιρια στον τραπεζικο λογαριασμο σας χωρις καποια δικαστικη αποφαση (δεν εχει αναφερθει καπου αυτο) και να παιρνει χρηματα απο εναν ξενο λογαριασμο?Σας φαινεται φυσιολογικη κινηση αυτη?

Διοτι προκειται για Χρεο-Δουλο-Παροικια με μειωμενης αντιληπτικοτητας κατοικους....

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mdimbmw είπε

Όπα βρε εξυπνοπαιδα !! (mclein-TuXaKos-cumulus) Ο αναμάρτητος πρώτος να βάλει  το λίθο..!!

Το  στυλακι στα σχόλια σας σημαίνει ότι εσείς  είστε πάντα  άψογοι ??

Το να έμεινε κάποιος άνεργος , το να αρρώστησε , δεν παίζει ??? !!! ...

Μάλλον δεν καταλάβατε .. η είστε πολύ νέοι , η άπειροι στη ζωή αυτή..  

Το θέμα είναι ότι σου βάζει κάποιος που δεν γνωρίζεις (intrum)   χέρι στο πορτοφόλι  χωρίς ενημέρωση, χωρίς προειδοποίηση , χωρίς να μάθει  εάν ζεις η πέθαινες  ...

Είναι  πρώτη φορά στα 10 χρονιά της σχέσης μου με την τράπεζα που συνέβη  κάτι τέτοιο..

Δυστυχώς δεν είχα δηλώσει τον λογαριασμό ως ακατάσχετο γιατί δεν είχα πότε θέματα.. Ευχαριστώ τον conqueror06 για την επισήμανση..

Τεςπα όλα εδώ πληρώνονται...κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά σας για αγανάκτηση..

ποια ενημερωση θες περα απ'αυτα που υπεγραφες οταν πηρες την πιστωτικη ;

ποια αλλη ενημερωση θες περα απο τους μηνιαιους λογαριασμους που σου ερχονται ταχυδρομικα ή ηλεκτρονικα ; 

εαν πεθαινες, θα ειχαν φροντισει η συγγενεις να ενημερωσουν. εαν δε ζουσες παλι τα ιδια.

οποτε αφου τους γραφεις στα φρυδια σου σχετικα με τις οφειλες σου - σε γραφουν κι εκεινοι κ προχωρουν σε αναληψεις.

υγ - οτι ευχεσαι για εμας - ελπιζω να σου ερθουν διπλά. το αν πληρωνονται ολα εδω το ξερεις ηδη !

• Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Αν έχεις συμφωνήσει, υπογράφοντας ?

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, InAux είπε

O ts πάντως δεν πλήρωσε

ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ

Δημοσ.

Καλά απορώ όταν βγάζετε αυτές τις κάρτες δεν διαβάζετε τους όρους της σύμβασης που υπογράφετε;

Δηλαδή αφήνουμε τόσο καιρό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο που φτάνει σε σημείο αναγκαστικής εξόφλησης έπειτα η τράπεζα κάνει κατάσχεση από λογαριασμό του ίδιου πελάτη κάτι το οποίο ο πελάτης ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ όταν έβγαλε αυτή την κάρτα και όταν γίνεται μας κάνει εντύπωση σαν να μην το περιμέναμε και λέμε ότι θα κάνουμε και αγωγή (Εδώ γελάμε);

3 ώρες πριν, vasilllis είπε

Γιατί να χρειάζεται δικαστική απόφαση αφού πρόκειται για το ίδιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και έχει συμφωνήσει σε αυτό κατά την υπογραφή της σύμβασης;

Να το θέσω αλλιώς έχουμε μία περίπτωση που αν υπήρχε ανάγκη δικαστικής απόφασης η απόφαση αυτή θα κατέλειγε πάντα υπέρ της τράπεζας άρα γιατί να βαρύνουμε το δικαστικό σύστημα με αυτό τι θα κερδίζαμε;

• Like 1
Δημοσ.

Το αντίγραφο της σύμβασης με την Τράπεζα πριν  9 χρονιά το έχω  ακόμα και το διάβασα πιθαμή προς πιθαμή..δεν λέει πουθενά για αναγκαστική κατάσχεση ...και αυτό που λέω είναι ότι  παλαιότερα η Τράπεζα εάν είχες κάποια καθυστέρηση σε έβρισκε και σε ενημέρωνε...και πάλι δεν προχωρούσε σε αυτόματη κατάσχεση με το παραμικρό.. ...τώρα που  έδωσε τα δάνεια  και τα χρέη της στην ακατονόμαστη σουηδεζα  αλοιμονο σε μένα και σε όλους που χρωστάνε...ίσως είναι καλύτερα να τελειώνω με αυτό το χρέος μια για πάντα...η να περιμένω να το πάθω διπλά κατά την ευχή του mclein ( μάλλον η είναι Σουηδός η είναι υπάλληλος της τράπεζας που τον δάνεισε στη Σουηδεζα ετερεια και έχει ψωμί να φάει) και μετά να κάνω το απονενοημένο διάβημα  μήπως έχει πιο πολύ δράμα!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα πας τη Δευτέρα το πρωί και θα δηλώσεις τον εν λόγω λογαριασμό ως ακατάσχετο.

ΟΜΩΣ προσοχή !

Θα καταθέσεις δύο δηλώσεις !

α) μια έναντι του Δημοσίου και

β) μια έναντι ιδιωτών.

Γνωρίζω ότι δε σου απαντώ καίρια στην αρχική σου ερώτηση, όμως σου προτείνω κάτι για να μη ξαναέχεις πρόβλημα στο μέλλον.

Σημείωση : πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα της τράπεζας θα έχεις μαζί σου 1) ταυτότητα 2) λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομά σου ή από κάποιο πάροχο κινητής τηλεφωνίας και 3) εκκαθαριστικό εφορίας. Ειδικότερα για το λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, αν διαθέτεις καρτοκινητό, τότε ζήτησε στα παιδιά της εταιρείας του κινητού, να σου εκδώσει μια σελίδα με το ονομ/μο σου, τον αριθμό τηλ/νου σου κλπ, για χρήση σε απατεώνες (σ.σ. τράπεζα ήθελα να πω).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...