giorgos4ever Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμένο πρόβλημα απο την στιγμή που ξεκίνησε και έμαθε το σκυλί να το κάνει δεν λύνεται με την στείρωση (σίγουρα μειώνεται κάπως αλλά δεν παύει να υφίσταται). Η μόνη λύση εδώ είναι η εκπαίδευση, άρα μιλάς με τον εκπαιδευτή σου και ξεκινάτε δουλειά. Τώρα για τα περί στείρωσης τα συζητάς με κτηνίατρο και εκπαιδευτή και πράττεις αναλόγως. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από giorgos4ever 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Πως ονομαζονται αυτοι που βοηθουν τα ζωα να εκπσερματωνουν? Αυτο ειναι αντικειμενο-δουλεια και το κανουν σε συγκεκριμενα ζωα.. Δεν υπάρχει αυτό που λες. Αυτό που γνωρίζω από φίλο μου γεωπονο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι όταν έχεις ένα κοπαδι από ζώα κτηνοτροφίας τώρα αγελάδες η πρόβατα η κατσίκια δεν θυμάμαι, μπορείς να προκαλέσεις τεχνητη έκριση ορμωνων και οιστρου στα θηλυκα με το χέρι, με αποτέλεσμα να τους ορμηξουν τα αρσενικά και να ζευγαρώσουν. Αυτό τώρα νομίζω το αναλαμβάνει κτηνίατρος.
Blacklab Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Natha είπε Εγώ τον δικό μου τον στείρωσα όταν είχε αρχίσει να καβαλάει φίλους που έρχονταν στο σπίτι, αλλά είχε αρχίσει να γίνεται και επιθετικός με άλλα σκυλιά. Έδειξε μεγάλη βελτίωση λίγο μετά τη στείρωση και πλέον καμία φορά αγριευει μόνο άμα είναι με λουρί. Προσωπικά για το θέμα στείρωσης μίλησα με δύο κτηνιάτρους και πήρα και απόψεις από άλλους δύο που πηγαίνουν φίλοι μου και όλοι ήταν θετικοί στη στείρωση. Αφού έχεις και εκπαιδευτή ακόμα καλύτερα, νομίζω θα έχει ξεκάθαρη άποψη για το τι πρέπει να γίνει. Απλά στην Ελλάδα ολοι σχεδόν στειρώνουν τα σκυλιά τους. Εδω στην Γερμανία πολλοί ιδιοκτήτες δεν τα στειρώνουν τα αρσενικά γιατι τα έχουν συνέχεια στο λουρί και τα εκπαιδεύουν. Δεν ξερω και η εκπαιδεύτρια και η κτηνιατρος μ είπαν οτι αν δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος στείρωσης. Αλλα εμενα εχει αρχίσει και βγάζει επιθετικότητα σε εμενα που παλιά δεν το έκανε. Θα το συζητήσω με την εκπαιδεύτρια και θα κλεισω ραντεβού στην κτηνίατρο 2 ώρες πριν, BackFromHell είπε Τι εννοεις με το "δεν ξερω αν θελω"; Θελω να πω οτι πολλα σκυλιά δεν τα στειρώνουν και οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ποτε πρόβλημα με τα σκυλιά τους. Εχω συναντήσει πολλα αρσενικά χώρις στείρωση και οι ιδιοκτήτες μ είπαν οτι ποτε δεν είχαν τάσεις φυγής η να κυνηγάνε κάποια θηλυκιά. Επομένως αν λύνεται το πρόβλημα με εκπαίδευση, βασικα αν ελέγχεται γιατι να βαλω σε αυτη την διαδικασία τον σκύλο μου και να τον στειρώσω. Οπως είπαν και κάποιοι άλλοι εδω το πρόβλημα μπορει να μην λυθεί με την στείρωση ετσι και αλλιώς. Ειμαι και εγω μπερδεμένη γιατι θεκω να κανω το καλύτερο που μπορω
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Blacklab είπε Απλά στην Ελλάδα ολοι σχεδόν στειρώνουν τα σκυλιά τους. Εδω στην Γερμανία πολλοί ιδιοκτήτες δεν τα στειρώνουν τα αρσενικά γιατι τα έχουν συνέχεια στο λουρί και τα εκπαιδεύουν. Δεν ξερω και η εκπαιδεύτρια και η κτηνιατρος μ είπαν οτι αν δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος στείρωσης. Αλλα εμενα εχει αρχίσει και βγάζει επιθετικότητα σε εμενα που παλιά δεν το έκανε. Θα το συζητήσω με την εκπαιδεύτρια και θα κλεισω ραντεβού στην κτηνίατρο Θελω να πω οτι πολλα σκυλιά δεν τα στειρώνουν και οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ποτε πρόβλημα με τα σκυλιά τους. Εχω συναντήσει πολλα αρσενικά χώρις στείρωση και οι ιδιοκτήτες μ είπαν οτι ποτε δεν είχαν τάσεις φυγής η να κυνηγάνε κάποια θηλυκιά. Επομένως αν λύνεται το πρόβλημα με εκπαίδευση, βασικα αν ελέγχεται γιατι να βαλω σε αυτη την διαδικασία τον σκύλο μου και να τον στειρώσω. Οπως είπαν και κάποιοι άλλοι εδω το πρόβλημα μπορει να μην λυθεί με την στείρωση ετσι και αλλιώς. Ειμαι και εγω μπερδεμένη γιατι θεκω να κανω το καλύτερο που μπορω Eσενα ομως το σκυλι ηδη εκδηλωνει ορμες οποτε δεν εχει σχεση με αυτα που σου ειπανε αλλοι ιδιοκτητες, τα οποια πολλες φορες εμπιπτουν σε φαντασια, αστικους μυθους και προσωπικες αποψεις. Το σκυλι σου πρεπει πρωτα να στειρωθει. Το ενστικτο δεν ελεγχεται απο καμια εκπαιδευση κι οποιος σου ειπε οτι σκυλος ηλεγξε τις ορμες του και την συμπεριφορα του χωρις να στειρωθει, κι ενω πρωτα ειχε ξεφυγει στο βαθμο που περιγραφεις, τοτε καλα ειναι να σου πει την ιδιοτητα του. Αν δεν ειναι κτηνιατρος-επωνυμος εκπαιδευτης προχωρα παρακατω. Ξαναλεω, αναφερομαι στους σκυλους που εκδηλωνουν τετοιο ζητημα στο βαθμο που περιγραφεις κι οχι σκυλους οι οποιοι το κανουν λιγο πιο ελεγχομενα ή καθολου. Προχωρα το σκυλο σου με τη στειρωση και για τα επομενα βηματα βλεπεις στην πορεια. Τιποτα δε θα παθει απο τη διαδικασια, θα ταλαιπωρηθει λιγες μερες και μετα θα ειναι οπως ηταν, χωρις να τρελενεται/υποφερει καθε φορα που μυριζει ορμονες του αντιθετου φυλου. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από BackFromHell
Προτεινόμενες αναρτήσεις