Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδια,

εχω ενα αρσενικο σκυλί. Ειναι 21 μηνών και δεν ειναι στειρωμένος. Καβαλάει συνέχεια τα μαξιλάρια και τωρα τελευταία εχει αρχίσει ξαφνικά όταν σκύβω να προσπαθεί να με καβαλήσει η οταν ειμαι όρθια θέλει Να πιασει το πόδι μου αλλα παράλληλα δαγκώνει και κανει σαν τρελός. Με το ζόρι τον σταματάω και προσπαθώ να τον ηρεμήσω. Το κανει συνήθως μετα απο την βόλτα αυτο. Επίσης να αναφέρω οτι καβαλάει και τα αλλα σκυλιά είτε αρσενικά είτε θηλυκά. Οχι ολα βέβαια ,αλλα σε  αρκετά απο αυτα το κανει. Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να στειρωσεις τον σκύλο σου, είναι θέμα ορμονών. Επίσης πρόσεχε το αυτό διότι μπορεί να γίνει μεγάλος σκυλοκαβγάς. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 6
Δημοσ.

τα ακυρα post σβηστηκαν. ο επομενος που θα πει εξυπναδα φευγει μεχρι τελος του μηνα. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το κάνουν για να δείξουν την ανωτερότητα τους έναντι άλλων σκύλων. Σα να αυτοεπιβεβαιωνονται ενα πράγμα. Για άλλους σκύλους εγω μπορεί να το άφηνα για λίγο αλλα σε ανθρώπους όχι.

• Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, txcellas είπε

Το κάνουν για να δείξουν την ανωτερότητα τους έναντι άλλων σκύλων. Σα να αυτοεπιβεβαιωνονται ενα πράγμα. Για άλλους σκύλους εγω μπορεί να το άφηνα για λίγο αλλα σε ανθρώπους όχι.

Και εγω πάνω μου δεν τον αφήνω καθόλου.! Απλά με προβληματίζει γιατι παλιά δεν το έκανε. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Ψάξε μήπως ο δήμος ή κάποια φιλοζωική στην περιοχή σου επιδοτούν την στείρωση.

Μένω στην Γερμανία. Μπορω να τον στειρώσω. Απλά δεν ξερω αν θελω... 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yπαρχουν εκπαιδευτες σκυλων. Παρε τηλεφωνο εναν

Επεξ/σία από Zerg13
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της στείρωσης. Αν δεν θες να τον στειρώσεις όμως μπορείς κάλλιστα να βρεις θηλυκές της ράτσας που να μπορείς να τους ζευγαρώσεις για να εκτονωθεί. Βέβαια αν ο σκύλος είναι μεγάλος σε μέγεθος και δεν βρίσκεσαι σε κάποιο χωριό τότε σκέψου την σοβαρά την στείρωση.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Yπαρχουν εκπαιδευτες σκυλων. Παρε τηλεφωνο εναν

Θα τον εκπαιδεύσει να μην έχει ζωικές ορμές; :P

• Sad 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Ρωτησες και σου απαντησε ετσι; Ή υποθετεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Blacklab είπε

Καλησπέρα σας παιδια,

εχω ενα αρσενικο σκυλί. Ειναι 21 μηνών και δεν ειναι στειρωμένος. Καβαλάει συνέχεια τα μαξιλάρια και τωρα τελευταία εχει αρχίσει ξαφνικά όταν σκύβω να προσπαθεί να με καβαλήσει η οταν ειμαι όρθια θέλει Να πιασει το πόδι μου αλλα παράλληλα δαγκώνει και κανει σαν τρελός. Με το ζόρι τον σταματάω και προσπαθώ να τον ηρεμήσω. Το κανει συνήθως μετα απο την βόλτα αυτο. Επίσης να αναφέρω οτι καβαλάει και τα αλλα σκυλιά είτε αρσενικά είτε θηλυκά. Οχι ολα βέβαια ,αλλα σε  αρκετά απο αυτα το κανει. Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ? 

Θυμάμαι να έχεις ξανανοίξει θέμα για τη στείρωση του σκύλου σου, όπου σου είπαν αρκετοί τα υπέρ της στείρωσης ή μη. Εγώ σου ξαναλέω αυτό που είπα τότε, στείρωσε το σκύλο σου για να ησυχάσετε και οι δύο. Πέρα απ' όσα λες μπορεί κιόλας να σου φύγει. και  αν γκαστρώσει μια θηλυκιά αδέσποτη τι θα απογίνουν τα κουτάβια; Έχω σκύλο, όλοι μου οι φίλοι έχουν σκύλο, άλλοι έχουν και γάτα. Όλα στειρωμένα πρώτα για τη δικιά τους ευκολία, και γι' αυτό το προτείνουν όλοι οι κτηνίατροι που έχω μιλήσει και οι φιλοζωικές. 

Δεν ξέρω τι γίνεται στη Γερμανία, στην Ελλάδα ακόμα και να ζευγαρώσεις το αρσενικό σου με θηλυκιά γνωστού σου πχ ο νόμος λέει ότι για να δώσεις τα κουτάβια πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, δηλαδή να τα τσιπάρεις. Οπότε έχε και αυτό στο νου σου αν ισχύει και Γερμανία.

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Έχουμε εκπαιδευτή ετσι και αλλιώς αλλα νομίζω δεν μπορείς να κανεις και πολλα σε αυτο το θεμα. Δεν ξερω βέβαια 😄 εχω δει αλλα σκυλιά στην ηλικία του και δεν κάνουν ετσι 🤷🏻‍♀️

1 ώρα πριν, Natha είπε

Θυμάμαι να έχεις ξανανοίξει θέμα για τη στείρωση του σκύλου σου, όπου σου είπαν αρκετοί τα υπέρ της στείρωσης ή μη. Εγώ σου ξαναλέω αυτό που είπα τότε, στείρωσε το σκύλο σου για να ησυχάσετε και οι δύο. Πέρα απ' όσα λες μπορεί κιόλας να σου φύγει. και  αν γκαστρώσει μια θηλυκιά αδέσποτη τι θα απογίνουν τα κουτάβια; Έχω σκύλο, όλοι μου οι φίλοι έχουν σκύλο, άλλοι έχουν και γάτα. Όλα στειρωμένα πρώτα για τη δικιά τους ευκολία, και γι' αυτό το προτείνουν όλοι οι κτηνίατροι που έχω μιλήσει και οι φιλοζωικές. 

Δεν ξέρω τι γίνεται στη Γερμανία, στην Ελλάδα ακόμα και να ζευγαρώσεις το αρσενικό σου με θηλυκιά γνωστού σου πχ ο νόμος λέει ότι για να δώσεις τα κουτάβια πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, δηλαδή να τα τσιπάρεις. Οπότε έχε και αυτό στο νου σου αν ισχύει και Γερμανία.

Και εγω δεν θελω να ζευγαρώσει ακριβώς επειδή δεν θα μπορω να πάρω κάποιο αλλο κουτάβι και επίσης δεν θελω να δημιουργήσω και να ενισχύσω και εγω το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Βέβαια εδω δεν έχουμε αδέσποτα αλλα πολλοί πάνε και τα παρατάνε σε καταφύγια. Εδω πολλα αρσενικά δεν τα στειρώνουν και η κτηνιατρος μ είπε οτι αν δεν εχει ορμές δεν χρειαζεται να τον στειρώσω αλλα εμενα εχει Άι τελευταία έχουν γίνει εντονότερες και οπως είπα εχει αρχίσει να το κανει και σε έμενα. Μαλλον θα κλεισω ραντεβού να παμε να τον στειρώσουμε. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Blacklab είπε

Έχουμε εκπαιδευτή ετσι και αλλιώς αλλα νομίζω δεν μπορείς να κανεις και πολλα σε αυτο το θεμα. Δεν ξερω βέβαια 😄 εχω δει αλλα σκυλιά στην ηλικία του και δεν κάνουν ετσι 🤷🏻‍♀️

Και εγω δεν θελω να ζευγαρώσει ακριβώς επειδή δεν θα μπορω να πάρω κάποιο αλλο κουτάβι και επίσης δεν θελω να δημιουργήσω και να ενισχύσω και εγω το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Βέβαια εδω δεν έχουμε αδέσποτα αλλα πολλοί πάνε και τα παρατάνε σε καταφύγια. Εδω πολλα αρσενικά δεν τα στειρώνουν και η κτηνιατρος μ είπε οτι αν δεν εχει ορμές δεν χρειαζεται να τον στειρώσω αλλα εμενα εχει Άι τελευταία έχουν γίνει εντονότερες και οπως είπα εχει αρχίσει να το κανει και σε έμενα. Μαλλον θα κλεισω ραντεβού να παμε να τον στειρώσουμε. 

Εγώ τον δικό μου τον στείρωσα όταν είχε αρχίσει να καβαλάει φίλους που έρχονταν στο σπίτι, αλλά είχε αρχίσει να γίνεται και επιθετικός με άλλα σκυλιά. Έδειξε μεγάλη βελτίωση λίγο μετά τη στείρωση και πλέον καμία φορά αγριευει μόνο άμα είναι με λουρί.

Προσωπικά για το θέμα στείρωσης μίλησα με δύο κτηνιάτρους και πήρα και απόψεις από άλλους δύο που πηγαίνουν φίλοι μου και όλοι ήταν θετικοί στη στείρωση. Αφού έχεις και εκπαιδευτή ακόμα καλύτερα, νομίζω θα έχει ξεκάθαρη άποψη για το τι πρέπει να γίνει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Blacklab είπε

Μένω στην Γερμανία. Μπορω να τον στειρώσω. Απλά δεν ξερω αν θελω... 

Τι εννοεις με το "δεν ξερω αν θελω";

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...