velociraptoras Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) αν θες να μαθεις τα εισαγωγικά απο java εχει ωραίο μάθημα εδω Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από velociraptoras
masteripper Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 17/5/2020 στις 12:05 ΠΜ, Svikos1 είπε Lanike71 Το να λες αυτό, είναι σα να είσαι μαθητευόμενος σε σχολή οδηγών και να πεις "ξέρεις, δε με νοιάζει να μάθω να οδηγώ fiat". Μάθε προγραμματισμό με οποιαδήποτε γλώσσα. Αφού η σχολή θέλει java, ευκαιρία είναι. Αν σε ενοχλεί ο OOP, να ξέρεις ότι δε θα ξεφύγεις εύκολα...Πρέπει να μάθεις OOP, είτε με java, είτε με άλλη γλώσσα... Συμφωνώ μαζί σου απλά τώρα είναι λίγο αργά για να μάθω java μιας και το εξάμηνο τελειώνει και θεωρώ πως για να αρχίσεις κάποιος να μάθει java ως πρώτη γλώσσα προγραμματισμού είναι αρκετά δύσκολο το είχα προσπαθήσει για αρκετό διάστημα και στην πορεία τα παράτησα γιατί δεν έβγαζα άκρη και δεν είχα και αρκετή υπομονή. Βέβαια εγώ θέλω να ασχοληθώ με το κομμάτι του δικτύου και τηλεπικοινωνιας, γνωρίζω ότι και εκεί έχει προγραμματισμό αλλά σε πολύ πιο απλές γλώσσες προγραμματισμού όπως python. Ο προγραμματισμός δεν γνωρίζει γλώσσες/πλατφόρμες και τα τοιαύτα... Ο προγραμματισμός είναι αντίληψη ...αν απλώς τα παρατάς γιατί η παρούσα γλώσσα σου φαίνεται κάπως τότε μην νομίζεις ότι οι επόμενες γλώσσες θα σε πάρουν απο το χεράκι και θα σου πουν " εμείς είμαστε καλύτερες απο την κακιά Java και δεν θα σε παιδέψουμε...α να χαθεί παλιο Java που σε στεναχώρησε..." Συμβουλή μου είναι να ζοριστείς...να βγάλεις κάτι έστω και λάθος αλλά να το παλέψεις....μπορεί να νομίζεις ότι η Python π.χ είναι μια εύκολη γλώσσα αλλά αυτό ισχύει σε επίπεδο scriptaki των μερικών γραμμών...όταν θα χρειαστείς να κάνεις κάτι πιο ολοκληρωμένο τότε να είσαι σίγουρος ότι η Python θα είναι το ίδιο δύστροπη και κακιά καθώς θα έχει τα δικά της θεματάκαι που θα πρέπει να επιλύσεις...αλλά το θέμα είναι να έχεις την αντίληψη ώστε να προχωρήσεις..να ψάξεις , να δοκιμάσεις και εν τέλει να βρεις αυτό που χρειάζεσαι.... Αν αυτό νομίζεις ότι δεν σου ταιριάζει τότε αν δεν είσαι σουπερ τυχερός θα είσαι στο ίδιο επίπεδο με την μάζα των προγραμματιστών που αν δεν βρουν κάτι απολύτως έτοιμο στο google/SO πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και γεμίζουν posts τα forum με γελοίου επιπέδου ερωτήσεις.... 3
becoming_I Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 16/5/2020 στις 10:17 ΜΜ, Svikos1 είπε εγώ είμαι διατεθειμένος να του δώσω ένα 20 ευρω Άρα τα χαλάμε στην τιμή Από την άλλη εγώ θα σου έλεγα 100€ 20€ για την άσκηση 80€ για το μπλα μπλα που θα λάβεις γραπτώς και σαν σχολιασμό ανά τμήματα κώδικα για να την κατανοήσεις και να περάσεις το μάθημα σαν κύριος Τζάμπα γράφονται τα wiki και τα documentation ;;; Και εμείς υπήρξαμε φοιτητές Φιλικά πάντα 2
rafinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Παιδιά, εγώ νόμιζα ότι μιλάει για άσκηση. Αυτό είναι εργασία εξαμήνου. Τι είπε; 20 ευρώ; Χαχαχαχαχα @Kercyn αλήθεια θα έπαιρνες μόνο 30 ευρώ ή όπως κάθε φορά έκοβες αντίδραση;
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, rafinos είπε Παιδιά, εγώ νόμιζα ότι μιλάει για άσκηση. Αυτό είναι εργασία εξαμήνου. Τι είπε; 20 ευρώ; Χαχαχαχαχα @Kercyn αλήθεια θα έπαιρνες μόνο 30 ευρώ ή όπως κάθε φορά έκοβες αντίδραση; 30 ευρώ δεν κάνει ούτε η ψυχική οδύνη του να διαβάζεις τέτοιες εκφωνήσεις (ενδεικτικά, 15% του κώδικα να είναι σχόλια, όπως λέμε βάλε μισό κιλό αγγούρια). 2
kaliakman Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Ερώτηση χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας: Ο φίλος ανέφερε οτι του φαίνεται για εργασία εξαμήνου παραπάνω. Από τις σχολές που γνωρίζεται αυτό είναι το επίπεδο για "εργασία εξαμήνου"; 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 24 λεπτά πριν, kaliakman είπε Ερώτηση χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας: Ο φίλος ανέφερε οτι του φαίνεται για εργασία εξαμήνου παραπάνω. Από τις σχολές που γνωρίζεται αυτό είναι το επίπεδο για "εργασία εξαμήνου"; Εξαρτάται από τον καθηγητή πάντα (πόση όρεξη έχει, πόσοι χρωστάνε το μάθημα, πόσο ξέρει κλπ), αλλά δυστυχώς δε μου κάνει εντύπωση.
rafinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, kaliakman είπε Ερώτηση χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας: Ο φίλος ανέφερε οτι του φαίνεται για εργασία εξαμήνου παραπάνω. Από τις σχολές που γνωρίζεται αυτό είναι το επίπεδο για "εργασία εξαμήνου"; Εργασία εξαμήνου στο πρώτο εξάμηνο εκμάθησης java μια χαρά εργασία είναι. GUI έχει, επικοινωνία με αρχεία έχει κτλ το περίεργο που είναι; Σκέψου ότι αυτό αν είχε 4 κουμπιά ακόμη και αντί για αρχείο txt είχε κανονική βάση δεδομένων, θα μπορούσε να είναι πτυχιακή.
kaliakman Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, rafinos είπε Εργασία εξαμήνου στο πρώτο εξάμηνο εκμάθησης java μια χαρά εργασία είναι. GUI έχει, επικοινωνία με αρχεία έχει κτλ το περίεργο που είναι; Σκέψου ότι αυτό αν είχε 4 κουμπιά ακόμη και αντί για αρχείο txt είχε κανονική βάση δεδομένων, θα μπορούσε να είναι πτυχιακή. Για πρώτο εξάμηνο πες ότι δεν είναι τόσο εύκολη αλλά θεώρω πως μετά από ένα εξάμηνο δεν είναι δύσκολο για κάποιον να φτιάξει δυο κλάσεις να ανοίξει ένα αρχείο και να χρησιμοποιήσει ένα hash table (αντε array) για να κάνει 2 δουλειές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εργασία εξαμήνου πρέπει να είναι και λίγο challenging ακόμα και για αυτούς που έχουν διαβάσει όλο το εξάμηνο κατ' ελάχιστον για αυτό κιόλας ρώτησα. Όσο για το δεύτερο μέρος το σκέφτηκα για ένα λεπτό και έφριξα γιατί όντως παίζει να συμβαίνει κάπου. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από kaliakman
marios28 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Kercyn είπε Εξαρτάται από τον καθηγητή πάντα (πόση όρεξη έχει, πόσοι χρωστάνε το μάθημα, πόσο ξέρει κλπ), αλλά δυστυχώς δε μου κάνει εντύπωση. Δεν έχει σημασία έχει πόσοι χρωστάνε το μάθημα. Ούτε ο καθηγητής δεν πρέπει να παίζει ρόλο. Με μια γρήγορη ματιά μερικές εργασίες εξαμήνου (παλαιότερων ετών) για το μάθημα hy252 (3ο εξάμηνο) της Επιστήμης Υπολογιστών στην Κρήτη. Πάνω κάτω ίδιο επίπεδο έχουν οι εργασίες. 2012: https://www.csd.uoc.gr/~hy252/html/Project/[email protected] 2011: https://docplayer.gr/57094931-Hy252-programmatistiko-ergasya-heimerinoy-examonoy-2011-paradosi-a-fasis-16-12-2011-paradosi-v-fasis-13-01-2012.html 2009: https://docplayer.gr/82826065-Hy-252-antikeimenostrefis-programmatismos.html
rafinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Παιδιά, συνήθως κάτι πιο εξειδικευμένο ζητείται συνήθως στις πτυχιακές και εκεί έχει να κάνει πόσο πολύ έχεις να προτείνεις κάτι εσύ και πόσο χρόνο έχει να διαθέσει ο καθηγητής. Επίσης, το να στήσεις μια σωστή βάση δεδομένων θα έπρεπε να είναι από μόνο του πτυχιακή. Το λέω για αυτό γιατί σε βλέπω να πέφτεις από τα σύννεφα @kaliakman. Δεν μιλάμε για 5 πίνακες και δύο σχέσεις. Μιλάμε για την όλη φάση με την αναζήτηση των απαιτήσεων και το πόσο ευέλικτη θα είναι μια βάση με κανονικοποιήσεις κτλ. Επειδή κάποιους τους αρέσει τόσο πολύ ο προγραμματισμός κτλ και ασχολούνται με προσωπικά πρότζεκτς αλλά και επαγγελματικά πριν πάρουν πτυχίο και αναπτύσσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δεξιότητές τους, δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει από όλους σε μια σχολή. Ο λόγος είναι ότι δεν μαθαίνουν όλοι το ίδιο γρήγορα με τους άλλους και πάει λέγοντας. Οι σχολές θεωρώ πως πρέπει να σου μάθουν την τεχνοτροπία. Βέβαια στην περίπτωσή μας δε νομίζω ότι το πρόβλημά μας είναι η άσκηση, αλλά ο φοιτητής. 1
marios28 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 53 λεπτά πριν, rafinos είπε δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει από όλους σε μια σχολή. Ο λόγος είναι ότι δεν μαθαίνουν όλοι το ίδιο γρήγορα με τους άλλους και πάει λέγοντας. Οι σχολές θεωρώ πως πρέπει να σου μάθουν την τεχνοτροπία. Σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται από όλους και γίνεται (φυσικά όχι παντού). Μια χαρά μαθαίνουν όλοι, αν καταλάβουν ότι δε γίνεται διαφορετικά.
rafinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 10 λεπτά πριν, marios28 είπε Σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται από όλους και γίνεται (φυσικά όχι παντού). Μια χαρά μαθαίνουν όλοι, αν καταλάβουν ότι δε γίνεται διαφορετικά. Δεν εννοώ ότι δεν πρέπει κάποιος να προσπαθεί μόνος του και να εξασκείται ώστε να γίνει καλύτερος (αν αυτό άφησα να εννοηθεί). Αλλά πολύ ασχοληθήκαμε. Το θέμα είναι θα κάνει κανείς δωράκι στον TS την εργασία να περάσει το μάθημα και να το παίζει πρώτος μπούλης στην παρέα του στη σχολή ή όχι;
velociraptoras Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 Δημοσ. 19 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kaliakman είπε Ερώτηση χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας: Ο φίλος ανέφερε οτι του φαίνεται για εργασία εξαμήνου παραπάνω. Από τις σχολές που γνωρίζεται αυτό είναι το επίπεδο για "εργασία εξαμήνου"; στη σχολή που είμαι αυτο είναι το επίπεδο για μια απο τις 4-5 εργασίες του εξαμηνου (για προ2, δομες, oop ) με τις τελευταίες ακόμα πιο δυσκολες. σε αλλα μαθηματα εχουμε εργασίες κάθε βδομάδα... 2 ώρες πριν, kaliakman είπε Όσο για το δεύτερο μέρος το σκέφτηκα για ένα λεπτό και έφριξα γιατί όντως παίζει να συμβαίνει κάπου. συμβαινει... οχι σε java, σε C++, και εδινε το 10% του τελικου βαθμου του εργαστηρίου, οχι επιπλέον στο βαθμό της εξέτασης. κι απο 10% η καθεμία απο τις υπόλοιπες εργασίες 2 ώρες πριν, rafinos είπε Παιδιά, συνήθως κάτι πιο εξειδικευμένο ζητείται συνήθως στις πτυχιακές και εκεί έχει να κάνει πόσο πολύ έχεις να προτείνεις κάτι εσύ και πόσο χρόνο έχει να διαθέσει ο καθηγητής. Επίσης, το να στήσεις μια σωστή βάση δεδομένων θα έπρεπε να είναι από μόνο του πτυχιακή. στις βασεις 2 ειναι αυτό. στηνεις ολοκληρη τη βαση στο εργαστηριο, κι εχεις ενα σωρό αλγοριθμους στη θεωρία. μιλαμε παντα για Πανεπιστήμια και πρωην ΤΕΙ απο την αναβαθμιση τους σε ΑΤΕΙ και μετα Επεξ/σία 19 Μαΐου 2020 από velociraptoras
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα