glyfadas7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Καλημερα μετά από 10 χρόνια και εναν Intel Core 2 QUAD CPU Q9550 @2.83 GHZ, 4GB RAM, NVidia GeForce GTX 560 ήρθε η ώρα να αλλάξω pc.....Δεν θα χρειαστώ οθόνη, δεν θα χρειαστώ σκληρό δίσκο. Θα μεταφέρω ήδη τον εναν από τους δύο από το παλιό μου PC 1tb SAMSUNG HD103UJ (εκεί θα αφήσω μόνο τον ssd). Τι το χρειάζομαι? Πέρα από τα κλασσικά netflix, ταινιούλες, downloading, football manager, δεν θα με χάλαγε να παίξω και κανενα πιο καινούριο παιχνίδι αλλά δεν θέλω να ξεφύγω και σε λεφτά για την κάρτα. Επειδή το χρησιμοποιώ κυρίως για δουλειά θα ήθελα η περιήγηση στο ιντερνετ, τα πολλά ανοιχτά παράθυρα, office applications, downloading να μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα. Επίσης θα ήθελά να υπάρχει η δυνατότητα το motherboard να προσφέρει και ασύρματη σύνδεση με πληκτρολόγια και ποντίκια και το wifi. Δεν περιμένω ο υπολογιστής που θα χτίσω να ζήσει και αυτός 10 χρόνια, άλλες οι εποχές τότε.....αλλά όσο το περισσότερο τόσο το καλύτερο. Παρακάτω έχω μία λίστα του τι έχω επιλέξει και θα ζητούσα από τους πιο έμπειρους να μου που αν θα άλλαζαν κάτι χωρίς να ξεφύγει το budget...από συμβατότητας τα εξαρτήματα νομίζω είναι οκ μεταξύ τους και θα ζητήσω να μου τα στήσουν στο μαγαζί. Για λειτουργικό σύστημα σκέφτομαι να το εγκαταστήσω εγώ με στικάκι.....κάτι ορίτζιναλ κλειδιά που κυκλοφορούν επι πληρωμή είναι safe ή scam...επίσημα είναι ή Pirate? (goodoffer24.com για παράδειγμα). σας ευχαριστώ για την βοήθεια ps. αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μαγαζί που μπορει να κάνει δόσεις και η τιμή πάνω κάτω θα είναι η ίδια μπορείτε να μου προτείνετε...ευχαριστώ και πάλι όλους εκ των προτέρων
mp44christos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καταπληκτικό build φίλε μου! Απίστευτο! Κατάφερες να φτιάξεις σύστημά των 500 ευρο ξοδεύοντας 1000! Πάλι καλα που ποστάρες εδω και προλάβαμε τα χειρότερα! https://buildr.gr/build/ukwbvicm Μονό ο ssd ειναι θεμα γτ παίζει να μην μπορείς να τον βρεις γρήγορα. https://www.skroutz.gr/s/16602122/Intel-660p-1TB.html https://www.skroutz.gr/s/19734634/Kingston-A2000-1TB.html Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από mp44christos 1
glyfadas7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, mp44christos είπε Καταπληκτικό build φίλε μου! Απίστευτο! Κατάφερες να φτιάξεις σύστημά των 500 ευρο ξοδεύοντας 1000! Πάλι καλα που ποστάρες εδω και προλάβαμε τα χειρότερα! https://buildr.gr/build/ukwbvicm Η μητρική που μου προτείνεις έχει σύνδεση με wifi και Bluetooth? Προτείνεις να πάω σε AMD επειδή είναι πιο οικονομικοί από intel, το καταλαβα αυτό, η μητρική μεγάλη διαφορά στην τιμή με αυτή που επέλεξα όπως και στην κάρτα γραφικών. Επειδή δεν υπάρχει τόσο πολύ χρόνος για παιχνίδια, πόσο μάλλον απαιτητικά παιχνίδια, νομίζω είναι πολλά για κάρτα γραφικών...η μητρική αυτή δηλαδή είναι ισάξια με αυτή που διάλεξα εγώ? και τόση διαφορά στο κόστος? ή αυτή που επέλεξα έχει πράγματα που δεν χρειάζομαι και για αυτό διάλεξες άλλη πιο οικονομικη?
mp44christos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Just now, glyfadas7 said: Η μητρική που μου προτείνεις έχει σύνδεση με wifi και Bluetooth? Προτείνεις να πάω σε AMD επειδή είναι πιο οικονομικοί από intel, το καταλαβα αυτό, η μητρική μεγάλη διαφορά στην τιμή με αυτή που επέλεξα όπως και στην κάρτα γραφικών. Επειδή δεν υπάρχει τόσο πολύ χρόνος για παιχνίδια, πόσο μάλλον απαιτητικά παιχνίδια, νομίζω είναι πολλά για κάρτα γραφικών...η μητρική αυτή δηλαδή είναι ισάξια με αυτή που διάλεξα εγώ? και τόση διαφορά στο κόστος? ή αυτή που επέλεξα έχει πράγματα που δεν χρειάζομαι και για αυτό διάλεξες άλλη πιο οικονομικη? Σε αμδ θα πας μην ρωτάς πολλά. Αν δεν σου αρέσει πάρε οτι θες δικά σου λεφτά είναι πέτα τα. https://www.skroutz.gr/s/15931544/Gigabyte-WB1733D-I-rev-1-0.html 3
glyfadas7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, mp44christos είπε Σε αμδ θα πας μην ρωτάς πολλά. Αν δεν σου αρέσει πάρε οτι θες δικά σου λεφτά είναι πέτα τα. https://www.skroutz.gr/s/15931544/Gigabyte-WB1733D-I-rev-1-0.html για αυτό ήρθα εδώ αρχηγέ για να ρωτήσω τους πιο έμπειρους......μην βαράς
mp44christos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 2 minutes ago, glyfadas7 said: για αυτό ήρθα εδώ αρχηγέ για να ρωτήσω τους πιο έμπειρους......μην βαράς Θα βαρώ γτ η λογικη "δεν μου χρειάζεστε κατι καλύτερο αλλα θελω να πετάξω 500 ευρο" με ξεπέρνα!
c_access Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, glyfadas7 είπε Καλημερα μετά από 10 χρόνια και εναν Intel Core 2 QUAD CPU Q9550 @2.83 GHZ, 4GB RAM, NVidia GeForce GTX 560 ήρθε η ώρα να αλλάξω pc.....Δεν θα χρειαστώ οθόνη, δεν θα χρειαστώ σκληρό δίσκο. Θα μεταφέρω ήδη τον εναν από τους δύο από το παλιό μου PC 1tb SAMSUNG HD103UJ (εκεί θα αφήσω μόνο τον ssd). Τι το χρειάζομαι? Πέρα από τα κλασσικά netflix, ταινιούλες, downloading, football manager, δεν θα με χάλαγε να παίξω και κανενα πιο καινούριο παιχνίδι αλλά δεν θέλω να ξεφύγω και σε λεφτά για την κάρτα. Επειδή το χρησιμοποιώ κυρίως για δουλειά θα ήθελα η περιήγηση στο ιντερνετ, τα πολλά ανοιχτά παράθυρα, office applications, downloading να μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα. Επίσης θα ήθελά να υπάρχει η δυνατότητα το motherboard να προσφέρει και ασύρματη σύνδεση με πληκτρολόγια και ποντίκια και το wifi. Δεν περιμένω ο υπολογιστής που θα χτίσω να ζήσει και αυτός 10 χρόνια, άλλες οι εποχές τότε.....αλλά όσο το περισσότερο τόσο το καλύτερο. Παρακάτω έχω μία λίστα του τι έχω επιλέξει και θα ζητούσα από τους πιο έμπειρους να μου που αν θα άλλαζαν κάτι χωρίς να ξεφύγει το budget...από συμβατότητας τα εξαρτήματα νομίζω είναι οκ μεταξύ τους και θα ζητήσω να μου τα στήσουν στο μαγαζί. Για λειτουργικό σύστημα σκέφτομαι να το εγκαταστήσω εγώ με στικάκι.....κάτι ορίτζιναλ κλειδιά που κυκλοφορούν επι πληρωμή είναι safe ή scam...επίσημα είναι ή Pirate? (goodoffer24.com για παράδειγμα). σας ευχαριστώ για την βοήθεια ps. αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο μαγαζί που μπορει να κάνει δόσεις και η τιμή πάνω κάτω θα είναι η ίδια μπορείτε να μου προτείνετε...ευχαριστώ και πάλι όλους εκ των προτέρων Καλησπέρα αν τα θες τα κομμάτια ξεχωριστά, δες την σύνθεση που σου έβγαλα. Με motheboard που έχει ενσωματωμένο wifi, τον κορυφαίο SSD, επιπλέον σκληρό 3 ΤΒ(αν το θελεις, επειδή λες πως έχεις ήδη έναν HDD) για αποθηκευτικό χώρο, φοβερή κάρτα GPU και όμορφο κουτί. https://buildr.gr/build/rqppfzpn Σύνολο 1009 Αν θέλεις να τα πάρεις όλα από ένα κατάστημα με συναρμολόγηση, δώρο windows και δύο παιχνίδια μπορείς να δεις και την παρακάτω συνθεση από το digital-master Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από c_access 3
elpenor Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μία μητρική με X570 για να μπορείς να αναβαθμίσεις αν χρειαστεί στο μέλλον και στην αμέσως επόμενη γενιά Ryzen. Επίσης θα προτιμούσα να ήταν ATX ώστε να έχει 4 θέσεις για RAM, 2-3 θέσεις για NVME και μεγάλη απόσταση στο ανεμιστηράκι του chipset από την GPU. Υπάρχουν αρκετές X570 που έχουν και το Wifi/Bluetooth module της Intel. Εμένα προσωπικά με έχουν σώσει και τα δύο, έχω τα ηχεία τα bluetooth σαν rear στο 5.1 γιατί δεν μπορούσα να έχω καλώδια να πηγαίνουν πίσω μου. Επίσης έχω καταργήσει και το καλώδιο του ethernet αφού πρώτα έκανα άπειρες δοκιμές και σιγουρεύτηκα ότι το latency με το router είναι πάντα 1ms ( παντού διάβαζα για 18ms spikes κλπ, δεν ισχύει ), η ταχύτητα του wifi είναι πάνω από 60Mbyte/sec (2.4Gbit γράφει η σύνδεση). Θα σου πρότεινα επίσης να δώσεις κάτι παραπάνω για μνήμες και να μην πάρεις τις Aegis ή τις φτηνές corsair, φανταστικές και δοκιμασμένες είναι οι Crucial Ballistix. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από elpenor 1
Liakos10 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Ο άνθρωπος λέει δε θα πολυπαίζει παιχνίδια, δε χρειάζεται κάρτες 400-450€. Ούτε καν έχει πει τι ανάλυση υποστηρίζει η οθόνη του. Επίσης, εφόσον δεν σκοπεύει να αναβαθμίσει στα επόμενα δύο χρόνια δε χρειάζεται X570. @glyfadas7 Τι ανάλυση υποστηρίζει η οθόνη σου; Σκοπεύεις να έχεις 1440p; Εφόσον τα φράγκα δεν τα έχεις και θέλεις δόσεις θα σου πρότεινα να ρίξεις λίγο το budget, δεν χρειάζεται να δώσεις χιλιάρικο. Συμβουλές: 1. Μην πας σε Intel, πάρε Ryzen 3600 όπως σου πρότειναν. 2. Για μητρική ότι σου είπε ο @elpenor αλλά δεν προτείνω X570. 3. Τον samsung 1TB καλύτερα να τον αφήσεις στον παλιό, μιας και είναι πολύ παλιός, και να πάρεις καινούριο 2 ή 3GB όπως σου πρότειναν. 4. Για ssd πάρε M.2 nvme όπως σου πρότειναν. 5. Για ram να δεις να είναι 3200 όπως σου πρότειναν. Επίσης οι δικές μου χρονίζανε σε χαμηλότερη συχνότητα και ενεργοποίησα το xmp μέσα στο bios για να χρονίσουν στα 3200, τσέκαρε και αυτό. 6. Αν σε ενοχλέι ο θόρυβος καλά κάνεις και θέλεις άλλη ψύχτρα. Έχει λίγες μέρες που αναβάθμισα σε 3600 και ήδη ψάχνομαι να πάρω άλλη ψύχτρα, με ενοχλεί ακόμα και σε idle καταστάσεις(40-50 temp, 1300-1500 rpm και απ' ότι διαβάζω είναι το νορμάλ αυτό), κάνει πιο πολύ θόρυβο απ' τους υπόλοιπους 3 case fans που έχω. Απ' ότι λένε αυτές των ~40€ είναι κομπλέ. Απλά τσέκαρε τις διαστάσεις να μην περιορίζουν τις ραμ. 1
glyfadas7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Liakos10 είπε Ο άνθρωπος λέει δε θα πολυπαίζει παιχνίδια, δε χρειάζεται κάρτες 400-450€. Ούτε καν έχει πει τι ανάλυση υποστηρίζει η οθόνη του. Επίσης, εφόσον δεν σκοπεύει να αναβαθμίσει στα επόμενα δύο χρόνια δε χρειάζεται X570. @glyfadas7 Τι ανάλυση υποστηρίζει η οθόνη σου; Σκοπεύεις να έχεις 1440p; Εφόσον τα φράγκα δεν τα έχεις και θέλεις δόσεις θα σου πρότεινα να ρίξεις λίγο το budget, δεν χρειάζεται να δώσεις χιλιάρικο. Συμβουλές: 1. Μην πας σε Intel, πάρε Ryzen 3600 όπως σου πρότειναν. 2. Για μητρική ότι σου είπε ο @elpenor αλλά δεν προτείνω X570. 3. Τον samsung 1TB καλύτερα να τον αφήσεις στον παλιό, μιας και είναι πολύ παλιός, και να πάρεις καινούριο 2 ή 3GB όπως σου πρότειναν. 4. Για ssd πάρε M.2 nvme όπως σου πρότειναν. 5. Για ram να δεις να είναι 3200 όπως σου πρότειναν. Επίσης οι δικές μου χρονίζανε σε χαμηλότερη συχνότητα και ενεργοποίησα το xmp μέσα στο bios για να χρονίσουν στα 3200, τσέκαρε και αυτό. 6. Αν σε ενοχλέι ο θόρυβος καλά κάνεις και θέλεις άλλη ψύχτρα. Έχει λίγες μέρες που αναβάθμισα σε 3600 και ήδη ψάχνομαι να πάρω άλλη ψύχτρα, με ενοχλεί ακόμα και σε idle καταστάσεις(40-50 temp, 1300-1500 rpm και απ' ότι διαβάζω είναι το νορμάλ αυτό), κάνει πιο πολύ θόρυβο απ' τους υπόλοιπους 3 case fans που έχω. Απ' ότι λένε αυτές των ~40€ είναι κομπλέ. Απλά τσέκαρε τις διαστάσεις να μην περιορίζουν τις ραμ. Το μόνιτόρ μου αυτή την στιγμή σηκώνει μέχρι 1920-1200 (SAMSUNG SYNCMASTER T260)
Liakos10 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, glyfadas7 είπε Το μόνιτόρ μου αυτή την στιγμή σηκώνει μέχρι 1920-1200 (SAMSUNG SYNCMASTER T260) Άρα 1080p 60hz. Δε θα έπαιρνα κάτι παραπάνω από 1660, για τη χρήση που λες και αυτή πολύ είναι. 2
glyfadas7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ποια από τις 3 θα συνδυάζατε με τον AMD RYZEN 5 3600? Συμβατές δεν είναι? Αντίστοιχη κάρτα με την 1660 σε RADEON ποια θα μου προτείνατε? https://www.digital-master.gr/el-gr/ProductDetails.aspx?ElementID=4004fac6-906e-43c7-8ab8-0e4b39ed1d74 https://www.digital-master.gr/el-gr/ProductDetails.aspx?ElementID=85c478d2-0d19-4bcb-a55c-61a8594e9885 https://www.digital-master.gr/el-gr/ProductDetails.aspx?ElementID=051864d9-96bd-42d7-854a-1fa1472d5597 Εγκρίνεται? μπορεί να μπει και αυτό ως τροφοδοτικό https://www.digital-master.gr/el-gr/ProductDetails.aspx?ElementID=02496663-7033-4b4d-8093-96252975a923 Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από glyfadas7
thinlizzy Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Συγνώμη που "δανείζομαι" το νήμα, αλλά ρε παιδιά το digital master μπορούμε να το εμπιστευτούμε; Έχει πάρει κανείς πράγματα τελευταία για να έχουμε εντυπώσεις;
Liakos10 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, glyfadas7 είπε Αντίστοιχη κάρτα με την 1660 σε RADEON ποια θα μου προτείνατε? Κανονικά την rx 590 που είναι ελάχιστα κάτω σε αποδόσεις αλλά νομίζω δεν υπάρχει σε λογική τιμή, μετά πας αναγκαστικά rx 580 που βγαίνει κάτω απο 200€
glyfadas7 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, thinlizzy είπε Συγνώμη που "δανείζομαι" το νήμα, αλλά ρε παιδιά το digital master μπορούμε να το εμπιστευτούμε; Έχει πάρει κανείς πράγματα τελευταία για να έχουμε εντυπώσεις; αυτό θα ήθελα να το ξέρω και εγώ αν έχει κανένας εμπειρία! Εγώ ξεκίνησα να το φτιάχνω το κουτί από το e-shop και απλά κάποιοι που έκαναν προτάσεις μίλησαν για το digital master.... Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από glyfadas7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα